Stranica 5 od 10 PrviPrvi ... 34567 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 201 do 250 od 470

Tema: Kako sve stižete?

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj Trina prvotno napisa Vidi poruku
    Jelena, meni to isto ide na živce. Ustvari, meni moj muž papa živce. Možda bih mogla otvoriti posebnu temu..Da li vaši muževi izlaze? Tu kod nas je normalna stvar da muževi idu vani a žene uglavnom ne. A meni se to ne sviđa. Ja da stojim kući jer mi nema ko čuvati djecu a on da ide kad ga se pozove. Izgleda sam sam ovdje ja jedina kojo to smeta ili je moj muž jedini koji ipak odbija većinu tih poziva jer drugi non stop banče. S godinama, konkretno 12,5 godina ja sam kući, s vremenom društvo nestane (ono za bančenje) i ostanu samo druge žene u istoj poziciji. Pa mi je super kad smo svi zajedno, kući, negdje di mogu i djeca. Ali ispada sam sam vanzemaljka s tim stavom. Ovaj moj je ko pas koji stoji ispred vrata i čeka da ga se pusti.
    A zašto ne bi i ti počela izlaziti ? Manje će ti smetati muževi izlasci. Ne mora to biti neko bančenje, ali pusti njega da izađe s društvom, a ti sebi isto priušti koju večer za sebe. Ne mora to biti u društvu, negdje vani i slično, ako ti nije do izlazaka. Neka on hendla djecu jednu večer, a ti si priušti večer uz kupku, tv, knjigu... Bilo što. Ja bih poludjela da mi muž stavi veto na izlaske. Baš večeras on ide roštiljati s ekipom, a ja sutra odoh na koncert. I puno smo sretniji i zadovoljniji kad se malo odmaknemo od kuće, djece, jedno od drugoga i priuštimo si tako nešto.

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Pa mi nemamo odvojeno društvo, fakat ne znam kako to uopće funkcionira, nismo ga imali ni prije 20 godina, ni sada, šta ja znam, imamo zajedničko društvo i zajedničke frendove, oduvijek, tako ih i biramo u biti, pa ni ne znam jel bi me smetalo ili ne, ne kužim uopće kako to ide kad su ljudi u braku sa odvojenim društvima.

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Da li bi bili još sretniji nego što jesmo da je drugačije, pa ne znam, sumnjam, evo sjedi pored mene, pa ga baš pitam, blijedo me gleda i pita, jel ti to mene zezaš, kao ne znaš nas odjednom itd.. ljudi su različiti, brakvoi su različiti, veze isto, mi mislim ne bi bili sretniji i zadovoljniji drugačije, ali vjerujem da nekome baš drugačije odgovara i to je ok, ne možemo biti svi isti i to je tako dobro.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

mi uopće nemamo zajedničkih prijatelja, zajedno smo od moje 33. njegove 35.
    gdje bih došla da sam njegove prijatelje čekala
    ili on moje

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Zato i kažem ljudi su različiti, veze i brakovi su različiti, svatko ima svoj priču mi smo zajedno od moje 19, njegove 26 tada smo imali svoje društvo koje je postalo naše i tako je i ostalo tokom svih ovih godina.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj rehab prvotno napisa Vidi poruku
    A zašto ne bi i ti počela izlaziti ? Manje će ti smetati muževi izlasci. Ne mora to biti neko bančenje, ali pusti njega da izađe s društvom, a ti sebi isto priušti koju večer za sebe. Ne mora to biti u društvu, negdje vani i slično, ako ti nije do izlazaka. Neka on hendla djecu jednu večer, a ti si priušti večer uz kupku, tv, knjigu... Bilo što. Ja bih poludjela da mi muž stavi veto na izlaske. Baš večeras on ide roštiljati s ekipom, a ja sutra odoh na koncert. I puno smo sretniji i zadovoljniji kad se malo odmaknemo od kuće, djece, jedno od drugoga i priuštimo si tako nešto.
    Oo, izađem ja. Samo što je to jednom u mjesec-dva i meni dovoljno. Ne mogu pojmiti otkud potreba za čestim izlascima s ekipom..mislim, znam ja s kim je, di je..ne brine me da će me varati ili nešto (a i di bi mene ovako divnu i krasnu ženu, jelte) nego kako to?! Ono, dal ima kraja tome? Što, da pustim da vidim dokle će to ići? Ne kužim..donijeli smo odluku u vezi broja djece..zar bi sad ja trebala biti bakica koja će kući sjediti ispred tv-a dok muž upražnjava svoje socijalne potrebe. Jer nije baš da on stoji kući. Već godinama ima jednu aktivnost, hobi dva puta tjedno (od 9 pa do ko zna koliko sati), ima ribarenje noću (to ne spada u posao nego u gušt)..ja imam goli ku..rčić jer nemam vremena. Ne znam, možda sam zadrta babuskara ali polazim od točke di smo startali iz iste pozicije (prije djece). Definitvno nisam tip domaćice koja će kući sjediti mirne duše, smeta mi to i gotovo. Ali kažem, valjda jedino ja imam problem s tim, baš svi muževi tu kod nas ko svete krave rade što ih volja, žene su kući. Ili imaju neke svoje vježbe, kud-ove, klape..meni to sve ide na živce pa nisam u ničemu. Ja bi nešto treće a on bi nešto petnaesto.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ali nemojmo sad o meni, samo sam se malo istresla

palčica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Valjda sve zavisi i o tome kome je plaća veća - barem bi tako bilo idealno zbog praktičnih, egzistencijalnih razloga. Nikad ne bih za sebe rekla da ću ostati kod kuće, no hoću još neko vrijeme sigurno, jer imam priliku što je danas rijetkost a i nekako kompenziram mm-ovu odsutnost. MM je karijera krenula zaista odlično, fino zaradi i ne bi imalo smisla da se ja za pola njegovih dohodaka ubijam po 10 sati na poslu i dijete me gleda samo na slici. Ima to i svoju lošiju stranu, nikad ne znamo koliko će raditi, posao ide gdje i on, mobitel ne može isključiti, po dva sata odgovara navečer na mailove (nije Žuži Jelinek ). I svoj feminizam i nabrijanost na karijeru sam trenutno spremila u kutiju. MM sada baš ništa ne radi po kući a do prije godinu i pol peglao je, šivao zavjese, pravio pitu, kruh, a ja sam sastavljala ormare i radila dva posla. Treba živjeti i preživjeti. Na kraju svi postanemo praktični.
    Posljednje uređivanje od palčica : 30.08.2013. at 20:47

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Stignem skoro sve što želim. Kažem skoro jer povremeno uleti nešto, što je zapravo očekivano i normalno uz četvero djece. Stvar je u onome što želim.
    Kuća nam je trenutno u stanju omanje katastrofe, al ja sam kupila paprike i sutra pečem ajvar. Poslove u vezi te priče sam već usmeno delegirala djeci i mužu.
    Pospremit ćemo jednog dana kad nam se to bude dalo ili kad nam nered dodje do grla.

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

sasa idem na topic o dojenju da odgovorim na pitanje

Jainina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Trina nisi jedina kojoj to smeta, ako te imalo tješi MM ima u najmanju ruku čudno radno vrijeme pa ne izlazi toliko navečer, ali me isto smeta što si on uzima za slobodu otići se vidjeti sa bilo kojim svojim frendom, na slušanja, i neke svoje gušte upražnjavati dok ja moram danima unaprijed dogovarati čuvanje male ako poželim popiti kavicu sa frendicom ili otići u miru obaviti nešto. S obzirom da mu je posao dosta zamoran, većinu toga čak i podržim jelte da si čovjek malo i da oduška, ali eto ništa zauzvrat ne stiže... Nekada imam osjećaj kao da je K. isključivo moja odgovornost a on se eto s njom pomazi i poigra kada stigne. No sada sam malo previše off...

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ja sam pak mišljenja da djeca moraju vidjeti i naučiti da obitelj funkcionira na određeni način.
    Ono tipa, mama (ili tata) mora oprati suđe, mora skuhati ručak, mora oprati kupaonu (i to su jedina moranja koja priznajem, sve ostalo je bonus) da bi mogli jesti, da bi nam bilo čisto, da bi mogli živjeti.
    I da, zato ti sad smiješ, možeš pogledati crtić, ili tu sad sama slaži kockice jer se papica mora skuhati. I ježi ga, mora se.
    Čak mi ni to, sve se stvara, i hrana i čisto suđe i roba, kad dijete spava nije realno.
    Ja svoju djecu, osim jutarnjeg oblačenja i izvlačenja iz stana, prvi put pravo vidim tek oko 17h. I to je tako, i neće se promijeniti slijedećih cca 30 godina.
    A sva spremanja i nakuhavanja kreću isto iza tih 17h.
    MM radi sve što i ja. Ili smo se podijelili. Ni ja ko ni Apri, ne znam upaliti usisavač, a on ne čisti kupaonu i ne pere veš.

A Trina, pričala sam ovo ljeto s jednom prijom iz tvog kvarta. Neudana, i pričamo o promjenama koje se ženama dogode kad se udaju, rode djecu. Ja joj kažem da MM (a znam ih još) bez problema ostane s klincima dok ja odem van, na neko druženje.
    A ona mene pita, a te koje znaš, jesu li Dalmatinci?

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ne znam kakvi su po vama dalmatinci, al ovi oko mene su dalmatinci i mi cure se nađemo, ne 3x tjedno, al kad nam dođe volja, možda 1x mjesečno za večernji izlazak

dnevna druženja smo u svim kombinacijama, sa svojom i tuđom djecom, ja s muževima, mm sa prijateljicama i djecom

kad me nema kuha mm, kad me ima kuham il nas mm počasti sa izlaskom
    on ne pegla
    ja ne registriram auto niti pumpam gume
    ali kupujem brisače
    i lijevam gorivo...i on isto

on sve oko struje, ja najčešće oko vode

Mašine najčešće ja,

on radi tjedno znatno više
    ja idem na roditeljske i primanja češće

nemam pojma, meni je to neka nejednaka podjela, sad radim više ja, sad on

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Otvoriti ću topic "Zašto ne volim tete čistilice".

Jučer popodne dođe ta naša stara (po stažu) čistilica, dogovorimo da uredi stubište, kupaonu i podove u donjem stanu i da u godnjem stanu opere prozore u kuhinji i kupaoni. Ostali prozori su krovni, pranje istih je projekt sam za sebe... I odem van.
    I gledam jutros prozore okupane suncem. Zamuljani svi redom. Gledam klupčice, pune prašine. Da... nisam joj rekla da dira klupčice.

Spustila sam roleticu, došla se izjadati, a sad idem na kauč čitati.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

I kod nas ja odem masu puta natocit gorivo i kad treba kod automehanicara i dogovaram majstore kad se nesto renovira u stanu. Na servis ne idem, a gume mi na biciklu uvijek neki gentelmen napumpa ili zakrpa. Nekad muz, a kad sam na poslu, neko s posla.
    Nikad ne usisavam, peglam iznimno jednom godisnje, eventualno bas neku majicu koja mi treba sad, ne mijenjam posteljinu, ne brisem prasinu. Moji su u potpunosti kuhinja/kuhanje kupaona i wc i nabavka hrane. Ostalo je fluidno. Prozori pretezno ja.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Za prozore sam testirala tri prozora, koji su jedan do drugog i jednako pada svjetlost na njih da vidim koliko mj se isplati energije u to uloziti. Moj je zakljucak da dovoljno dobro operem prozore s onom gumom za staklo s kojom komadi peru sofersajbe na pumpama. Prvo prebrisem na brzaka nekom krpom i onda projurim u par poteza s tom gumom i sredstvom za staklo (ja koristim kupovna, al mislim da mogu i ova domaca neka). To zbilja nije tesko. Jedino s krpom u drugoj ruci sprijecavam da mi kapa po podu to sto povlacim i nakon svakog zuga obrisem gumu.
    Eventualno na kraju male korekcije, ako imam vremena.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ja sam kod nas alfa i omega sto se tice kuce jer MM trenutno radi a ja ne. Njegov posao je takav da cesto putuje a i kad ne, dolazi doma u 19. Medjutim kad dodje preuzima jednu curu na kupanje, veceru i uspavljivanje, dok ja sredim drugu. Vikendima sve dijelimo osim kuhanja, ali cesto jedemo i vani. Ne izlazi, osim na sport, a i to po mogucnosti ujutro prije posla.
    Sve je to super osim sto ga ipak vecinom nema pa ja hendlam djecu, roditeljske, doktore, aute, majstore, mehanicare, putovanja, rezije i da ne nabrajam. Ali zivimo od njegovog posla, imam cistilicu i ok nam je sad ovako.
    Vecernje izlaske dok sam ja cijele dane sama s djecom mu bas i ne bih tolerirala, sva sreca da nema potrebe Ali mene smije nekad izvesti, samo dok beba poraste malo
    Mojca otvori topic, da ti damo par savjeta

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Meni prozore najbolje finišira alkohol.
    Prvo neko od onih špric-špric sredstava, jednom ili dva put, ovisi koliko su prljavi ... i na kraju špric-špric alkohol. U kombinaciji s tetra pelenama.

One gume ostavljaju tragove. Koliko sam vidjela kad je jedna od brojnih čistilica čistila.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj Charlie prvotno napisa Vidi poruku
    Razmišljam da li na filozofskom ili na servisnom.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj Charlie prvotno napisa Vidi poruku
    Vecernje izlaske dok sam ja cijele dane sama s djecom mu bas i ne bih tolerirala, sva sreca da nema potrebe Ali mene smije nekad izvesti, samo dok beba poraste malo
    Ok, sad sam stvarno za otvaranje topica o večernjim izlascima !

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj Mojca prvotno napisa Vidi poruku
    Meni prozore najbolje finišira alkohol.
    Prvo neko od onih špric-špric sredstava, jednom ili dva put, ovisi koliko su prljavi ... i na kraju špric-špric alkohol. U kombinaciji s tetra pelenama.

One gume ostavljaju tragove. Koliko sam vidjela kad je jedna od brojnih čistilica čistila.
    Ima raznih i tih guma. Moja za tus kabinu je savrsena, al je i kostala dosta. To je Smedbo marka.
    A sto se tice tragova-ostane nesto, al za mene apsolutno zanemarivo. Izjednaci se za 2 dana cim prasina padne.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

rehab, misila je na topic "zasto ne volim tete čistilice".

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj Jelena prvotno napisa Vidi poruku
    Ima raznih i tih guma. Moja za tus kabinu je savrsena, al je i kostala dosta. To je Smedbo marka.
    A sto se tice tragova-ostane nesto, al za mene apsolutno zanemarivo. Izjednaci se za 2 dana cim prasina padne.
    Znam tu marku, jednom sam bila na njihovom štandu u Frankfurtu... ostavila im vizitku, jer su ju tražili, godinama su mi slali kataloge. A ne bavim se ničim sličnim.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj Mojca prvotno napisa Vidi poruku
    rehab, misila je na topic "zasto ne volim tete čistilice".
    A ja mislim na topic "Zašto ne volim muževe večernje izlaske"

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Pa otvori.
    Ali... tek večeras.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Meni ova od rehab zvuci zabavnije, iako moj muz jednom godisnje kaze da bi bez mene isao s nekim prijateljem na pivo, a cistilicu nisam nikad htjela.

Mojca, Smedbo kupuje i svedska kraljevska obitelj
    Bez zezancije, dobri su. Skupi, al ako moras probusiti plocice u kupaoni zbog necega, zbog njih se isplati. Ove jeftinjake sto imam npr. za sapun, vec gledam kome cu dati da mi od inoxa napravi neke dijelove koji na jeftinjacima imaju samo neku metaliziranu prevlaku pa mi sapun adhezijski skine taj sloj.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Meni ova od rehab zvuci zabavnije, iako moj muz jednom godisnje kaze da bi bez mene isao s nekim prijateljem na pivo, a cistilicu nisam nikad htjela.

Mojca, Smedbo kupuje i svedska kraljevska obitelj
    Bez zezancije, dobri su. Skupi, al ako moras probusiti plocice u kupaoni zbog necega, zbog njih se isplati. Ove jeftinjake sto imam npr. za sapun, vec gledam kome cu dati da mi od inoxa napravi neke dijelove koji na jeftinjacima imaju samo neku metaliziranu prevlaku pa mi sapun adhezijski skine taj sloj.
    Slažem se za temu... ali MD ne izlazi, pa nemam što reći... a kamoli topic otvarati... jedino da otvorim topic "kako ga natjerati da si uzme vrijeme za sebe?"

A Smedbo znam da su super kvalitetni. Nisam doduše znala za švedskog kralja & co...

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ja ću otvoriti tu temu, baš me zanima kako drugi stoje po tom pitanju

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Ne bih trebala uopće pisati na ovoj temi jer nisam u vašim cipelama, ali ne mogu odoljeti, čista znatiželja je u pitanju

Je l ima itko ovdje tko misli da je uspješno podijelio s mužem opterećenje u smislu da ste oboje podjednako angažirani na radnom mjestu i doma? Ne mislim pri tome na trudnice i mame od beba do godinu dana.

Nekako imam dojam kao da se sve ovdje svodi na pomoć ženi, a ne paru. Ja se ne mogu načuditi kad mi mama ili teta kažu kako je lijepo da mi muž toliko pomaže. Najiskrenije mi nije jasno zašto bi se to brojalo pod pomoć meni. Niti ja mislim da kad odem na servis auta da sam ja njemu pomogla.
    Zahvali se puno njegovoj mami! Stvarno, žena ga je odgojila točno kako i treba, vjerojatno je od djetinjstva sudjelovao u svim kućanskim poslovima kao i ostali ukućani i to je to bez pravljenja ikakvih razlika i podijela po rodovima.

Kod mog muža je mama zaribala stvar, samo jedan detalj koji će sve oslikati, pa dalje i ne moram više opisivati.

Svaki put kad smo bili kod nje prespavati, već oženjeni odavno on i ja, obavezno navečer i ujutro kod slaganja kreveta, ja kažem, ljubavi daj idemo napravit krevet, evo moje svekrve ulijeće, a ne sjedi ti dušo, to ćemo ja i tvoja žena, dok meni jedan put nije puko film i dok se nisam lagano pobunila i objasnila joj kako stvari stoje u modernom svijetu, a ako ne već u svijetu, onda bar kod njega i mene doma. On me je podržao odmah, nije tu bilo problema, ali se ipak nikad nije sam sjetio uletit i napravit taj krevet

Danas nakon 17 godina zajedničkog života,baš da živimo zajedno pod istim krovom puno puno je bolje nego na samom početku gdje sam se htjela odselit svako malo jer sve je bilo na meni, trebala sam i kuhati i spremati i prati, i studirati i još raditi, i još organizirati čitav naš život, sve! A meni tek 22 godine. Logistika je i dan danas ostala na meni, organizator sam baš svega, svake sitnice u našem životu, mislim na sve od kućanstva, do toga kada i zašto treba odvesti auto na popravak, financije su isto kompletno na meni, skužili smo tokom života da nam nekako uvijek više ostaje novaca kad ga ja raspoređujem, razlika je jedino što se on danas jako trudi,ali od očekivanja da sam vidi ili se sam sjeti sam odustala, znam da će bez pol problema napraviti sve što mu kažem i to je za nas isto ok.

Tako da ispada iz kategorije osviještenih modernih muškaraca u hipu po tome, pomoć ženi u kućanstvu, ali zato mi čitav život daje puno kao čovjek na drugoj strani, meni daleko bitnijoj, tako da sve to u životu nađe neku svoju prirodnu ravnotežu, kad ne dobiješ sa jedne strane, dobiješ sa neke druge, ono, nitko od nas nije savršen, ma ni blizu savršenstvu, srećom. Savršenstvo je u biti dosadno.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Volim ja svoju sveki, super je zena. Al nije ona ni kcer ni sina naucila da spremaju i kuhaju. Al se ne bi mijesala u slaganje kreveta i sl., prije moja mama. Samo sam ja dala sve od sebe da ne kritiziram nista sto on napravi pa je s vremenom naucio. Al nije da si nisam mislila, ajme kako sporo pegla. Al oboje smo puno vremena u laboratoriju proveli pa nemamo dvije lijeve. Ide nam i spremanje i tehnika

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Opet ne ide jadnoj sveki zahvala, e te jadne sve(krive)

Šalim se ja Jelena, to je super ako on to sam po sebi ima usađeno da pomogne da ulijeće, da se sjeti sam od sebe! Mene nikad nije smetala sporost ili šeprtljavost kod određenih kućanskih poslova, već činjenica da se uopće nikad ne sijeti.
    Ali davno je to sad već iza nas, sad smo oboje u nekom zenu

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Evo danas je sam rekao - moram taj balkon urediti, a ja sam rekla OK ja cu onda loggiu (nije znacajna razlika )

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

ni moja mama mene nije naučila kuhati ni spremati, sve sam naučila sama
    mislim da to nema veze s odgojem, tko želi, radit će, bez obzira učili ga roditelji ili ne

ani4 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Kod nas doma je najvaznija organizacija; moja, mm i od klinaca. Na meni je velika vecina brige oko kuce, ali i oni imaju svoj doprinos, ako nista drugo da cuvaju malog dok ja nesto radim.
    I uglavnom sve stignemo, svaki dan se kuha, pegla, posprema. Zna se dogoditi da mi se stvore zaostatki, jer mi se eto bas nije dalo dva dana peglati. Ali u globalu jako dobro funkcioniramo.

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Evo danas je sam rekao - moram taj balkon urediti, a ja sam rekla OK ja cu onda loggiu (nije znacajna razlika )
    Pa da super, kod nas ide malo drugačije, ajde srećo uredi taj balkon, a ja ću lođu kažem ja (koju nemamo) ali kao primjer. Ali nije bed, u konačnici bitno da ipak podijelimo te poslove i da to uredimo.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

E dobro ste me podsetile na tu podelu poslova. Mi smo dobrih 10 godina zajednickog zivota kao mulci radili ovako: kad cemo da pospremimo balkon? Pa onda mi to zajedno, pa se razvlacimo, pa zapricamo. I tako masu kucnih poslova. Ko tinejdzeri. Tek nedavno smo se skontali da je bolje da se podelimo pa da zajedno uzivamo posle.

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Morala sam se nasmijati, ovo je baš slatko, zaljubljeni golupčići Nije praktičko bilo znam, al slatko

astarta avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Ne stižem.
    Nit sam kucanski tip nit su me roditelji uspjeli nauciti odrzavati red u kuci..a cini mi se cak i da su se trudili.
    Ali s djecom ipak moras imat i red i hranu i cistu robu i znat gdje su ti stvari.
    Pa sam procitala sve s ovog foruma na temu organizacije kucanstva, cak sam i trazila po youtubeu savjete americkih kucanica. I eto me sad
    Imati rutinu. Dnevnu,tjednu,mjesecnu. planirati i hranu i ciscenje. Ne zivcirati se ako ne ispadne po planu.
    Nije da se bas toga uvijek drzim ali kad se skoncentriram ide.
    Kad je rok na poslu a ja kasnim,kad je MM na putu,kad ja trebam skoro na put...ukratko,kad je kriza, tad ide najbolje.

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Jel da, to jako puno žena spominje, kad je navjeća frka i stres, najbolje funkcioniraju, primjećujem to i kod sebe. Vjerojatno da je to tako baš stalno, ono neka već svakodnevnica takav neki neljudski pritisak i ritam, vjerojatno bi kad tad pukla, ali povremeno kad zagusti, najednom sve stižem.

mama_jos_malo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

mm vodi djecu van, svaki dan, ja to ne volim i točka. Za to vrijeme plandujem ili čistim pa onda plandujem.
    Meni mora sve biti uredno, inače ne mogu plandovat al to je za

astarta avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

O yes!
    S jednim djetetom- docekala bi MMa u podzami zivcana,jedva stigla nahraniti sebe i dijete nekom jednostavnom splacinom, i s kucom u rusvaju.
    S dvoje djece-kuca pristojna,roba se susi,smisleni rucak skuhan, svi nahranjeni i docekujemo MMa pred poslom.
    A naglo sam se organizirala kad se rodila beba2-shvatila sam da inace necemo prezivjet.
    Al da,ne moze se stalno. Treba s pauzama.
    Sad sam slomila palac i uzivam u pauzi . I bas me briga sto mi je kufer neraspakiran tjedima i sto smo danas jeli iz restorana.

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa Vidi poruku
    koje crne elemnete svaki tjedan...
    vjerojatno su bili bijeli nekad?

i da, dijete mora nekad plakati. pritom ne mislim ostavi ga na par sati, nego ne mora instant dobiti ono što treba/hoće.
    a odvikavanje od cicanja ne ide bez plakanja kod većine ljudi.

i da, često forumi služe da se ljudi prikažu kao mr/miss perfect. a u zbilji stvarno ne rade sve. ja evo tipkam jer sam kod roditelja i oni kuhaju, ja ne čistim, ne perem itd. a sljedeći tjedan vjerojatno više neću..

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Nisam se stigla prije javiti na ovu temu.

Mojca, ja bih na tvome mjestu napravila dvije stvari: našla bih tetu čistilicu koja bi dolazila jednom-dvaput tjedno peglati i čistiti; i uvela bih si vježbanje.

Isplati se uložiti vremena i truda za pronalaženje dobre tete, oslobodit će ti vrijeme i sačuvati energiju za važnije stvari od čišćenja kuće.
    Ja sam dok nismo našli tetu doslovno padala s nogu, plus subotu bismo si trošili na veće čišćenje, s tim da bi MD bio nadr*an jer mora raditi nešto za što je inače lijen i ima drukčije kriterije od mene. Sad stvarno imam(o) više vremena i živaca. Naravno da teta ne pegla ili čisti onako kako bih to ja, ali to je kompromis koji mi nije bilo teško napraviti.

Vježbanje, netko je spomenuo da to u nekim godinama počne spadati u nužno održavanje, složila bih se. To tako povećava razinu energije u danu i pomaže da lakše savladavamo napore, a rad od najmanje 8 sati pa briga o djetetu/djeci plus kuća jest naporno. Pokušaj si uvesti pola sata fizičke aktivnosti, recimo ujutro, neko trčanje, yoga ili hopsanje.

Ja ne stižem sve što bih željela, potpuno normalno, ali stižem ono što sam racionalno odredila kao prioritete (dijete, dragi, ja, posao, fizička aktivnost, volontiranje), ali to je zato što mogu računati na pomoć baka i djedova, ako treba pričuvati malu, a znaju zvati i na klopu. Jedna velika stvar mi stoji sa strane i čeka malo veću razinu energije i fokusa. Ostalo (zimnica, kolači....i sto drugih stvari) čeka penziju, možda mi se to tad bude dalo učiti raditi

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

kad razmišljam o ovoj temi, stignem sve što želim.
    e sad, pitanje je što želim?

nije mi kuća neki svinjac, ali bogme ni ne blješti.
    skuhano mi je svaki dan (bar jedan obrok) jer bez skuhanog ne možemo živit.
    bar jednom dnevno sjednem s mužem negdje na kavu.
    djeca su oprana i dobro održavana (nokti, uši, kosa, zubi).
    suđe i roba se mora oprati, pelene isto tako, ko hoće speglano nek pegla sam.
    ne volim mrvice po podu, to mi je jedina opsesija (a ko za vraga svi mrve ko ludi), ali ne usisavam opsesivno nego obujem šlape.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kako šlape mogu riješiti mrvice na podu?

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    ne pikaju me više
    mrvice, naravno.
    Posljednje uređivanje od gita75 : 01.09.2013. at 01:41

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    Pa valjda da se ne lijepe za noge i čarape

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj gita75 prvotno napisa Vidi poruku
    ne pikaju me više
    mrvice, naravno.
    ahahahahaha !

lukab avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

kod nas mrvice rješava pas ili mali štapni usisavač (jesam zahvalila čovječanstvu na toj napravi?)
    kod nas su problem dlake kad se nekome ne da usisat taj dan, ali onda dakle obujemo šlape i pravimo se da ne vidimo i nitko se ne uzrujava niti diže frku ako sad baš taj dan nije usisano...
    ček, vi stvarno perete prozore jednom tjedno? ili kako? jednom mjesečno? mi ih operemo kad nam zasmeta pogled kroz njih i to muž uzme neko ono sredstvo na špricanje i papirnate ubruse - gotov je za ravno pol sata (balkonska vrata i prozor + 5 prozora po sobama)... i nije ofrlje, stvarno se sjaje... ako nitko ne stigne oprat prozore onda navučemo zavjese i pravimo se da ih ne vidimo...

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

ja prozore stvarno rijetko perem. evo, taman sam prošli tjedan oprala oh na južnoj strani, još me čekaju sjeverna i istočna. prije toga nisam od useljenja, što je bilo prošle godine u 10.mjesecu.
    ali pitanje, staklo na kadi- s čime oprati tako da se ne vide kapljice od vode?

Stranica 5 od 10 PrviPrvi ... 34567 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •