Pokazuje rezultate 1 do 35 od 35

Tema: Prvašići bez nadzora do 7 i 45 h

habibi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno Prvašići bez nadzora do 7 i 45 h

Imam prvašića!
    Jučer me zateklo me da u OŠ Borovje stručno osoblje (nastavnici, učitelji, pedagozi itd.) bez iznimke započinje s radom najranije u 7 i 45 h ujutro.
    Drugim riječima, nije predviđeno da mlađu djecu koju roditelji dovode u školu ranije (jer sačuvajmebože, imaju rado vrijeme) budu pod nadzorom.
    Zanima me jesu li druge zagrebačke OŠ-e organizirale dežurstva za prvašiće prije početka nastave ili to nije praksa. tj kad se škole ujutro otvaraju i tko brine o djeci do početka nastave?

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Kod nas je isto od 7:45.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj habibi prvotno napisa Vidi poruku
    Zanima me jesu li druge zagrebačke OŠ-e organizirale dežurstva za prvašiće prije početka nastave ili to nije praksa. tj kad se škole ujutro otvaraju i tko brine o djeci do početka nastave?
    Moj je bio prvašić prije 2 godine, ne znam točno kad se škola otvara, mislim u 7. I imali su organizirano dežurstvo, valjda od 7.15.
    (imaju ga i sad, ali u 3. razredu je već "stara kuka" i ne treba mu dežurstvo, nego samo ode u svoj razred)

habibi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa Vidi poruku
    Kod nas je isto od 7:45.
    i kako to funkcionira s malenima? mi odlazimo nešto ranije na posao tako da bi od 7:20 trebao biti u školi. ima li u to doba djece u školi ili smo mi neka egzotična vrsta?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

i kako to funkcionira s malenima? mi odlazimo nešto ranije na posao tako da bi od 7:20 trebao biti u školi. ima li u to doba djece u školi ili smo mi neka egzotična vrsta?
    Kod nas je prije par godina dežurstvo u boravku bilo od 07:00 i tada je bio prisutan dežurni učitelj. Ja sam uvijek gunđala jer su dopuštali djeci da gledaju crtiće u to jutarnje vrijeme (što im je razaralo koncentraciju) ali sad vidim da ima i gorih stvari.

S druge strane, vjerojatno i u vašim školama postoji dežurstvo za ranoranioce. Kod nas je najmanje polovina djece tako dolazila u boravak. Druga polovina je pak ostajala duže, sve u skladu s roditeljskim radnim vremenom. Isto je dežurni učitelj bio u boravku dok i zadnje dijete ne bi otišlo.

Freja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Dežurstvo s jednim od učitelja je od 7, a prema potrebi se može dogovoriti da već od 6 dijete bude sa spremačicom. Nije idealno, ali nije ni ostavljeno samo.

habibi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    S druge strane, vjerojatno i u vašim školama postoji dežurstvo za ranoranioce. Kod nas je najmanje polovina djece tako dolazila u boravak. Druga polovina je pak ostajala duže, sve u skladu s roditeljskim radnim vremenom. Isto je dežurni učitelj bio u boravku dok i zadnje dijete ne bi otišlo.
    na žalost, Peterlin, nema dežurstva. o tome se i radi. jučer je bio sastanak za roditelje prvaša i to je stvarno stanje stvari. ja se čudim, ali činjenica je i to da nitko od roditelja nije reagirao na tu nebulozu. ili ne rade, ili su se drukčije organizirali. moj dojam je da je to jedino mene uznemirilo.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

mi smo dežurni od pola 8 , a učiteljica iz boravka je od 7 u boravku. prije 7 su spremačice.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj maria71 prvotno napisa Vidi poruku
    mi smo dežurni od pola 8 , a učiteljica iz boravka je od 7 u boravku. prije 7 su spremačice.
    Kod nas učiteljica iz boravka radi od 8. Prije toga dijete može u školu, ode u prostoriju boravka i tamo čeka učiteljicu (sam ili s još nekoliko dječice). Nitko ih ne čuva, a u školi je neko osoblje (nisam provjeravala kad tko dolazi), škola je otvorena.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Citiraj Freja prvotno napisa Vidi poruku
    Dežurstvo s jednim od učitelja je od 7, a prema potrebi se može dogovoriti da već od 6 dijete bude sa spremačicom. Nije idealno, ali nije ni ostavljeno samo.
    Vidiš, ovo mi nije palo na pamet, a možda bi se moglo i kod nas izvesti. Znam da su kod nas djeca bez nadzora do 7.45, i to me muči jer mi je radno vrijeme od 7 (iako ću sad neko vrijeme moći raditi od 8, ali to je privremena povlastica).

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Kod nas nije bilo nikoga nego spremačice koje su čistile naokolo. Istina, prvih par dana došla bi učiteljica iz susjednog razreda malo ranije (oko 7.30) pa bi svu djecu pokupila u svoj razred, ali ubrzo se dolazak učiteljica ustalio oko 7.45/50.
    Moja je 2x tjedno dolazila u 7.10, oko 7.25 bi stizali i drugi ranoranioci.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

moja isto u školi od 7 i 10 , prva, samo sa čistačicom, ostali dođu oko pola 8 kada i učiteljice,
    tako je od prvog razreda, nisam čula da je bilo problema

Sek@ avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Koliko znam kod nas je dežurstvo od 7.00. Samo na sreću mi ne moramo tako rano dovoditi malenu pa me detalji nisu niti zanimali. Ali da imam slučaj kao tvoj sigurno bi prva potegnula to pitanje.

habibi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

sad kad vidim da ima dobrih primjera, potegnula bih i ja pitanje jutarnjeg dežurstva kod nas u školi pa bi mi bilo korisno da mi pomognete pobrojati što više škola u zagrebu koje imaju organizirano jutarnje dežurstvo i ukratko način na koji je organizirano. da pojačam argumentaciju konkretnim pozitivnim primjerima iz prakse .

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Mi krećemo u boravak. Planiram je ostaviti u školi oko 7:20, u 7:30 bi trebao biti doručak.
    Ima li tko iskustva sa boravkom i doručkom? Bez obzira na taj doručak planiram joj i doma servirati jer
    se bojim da u školi neće ništa stići pojesti (sporo jede i sve joj je uvijek bitnije od hrane).
    Kako se ujutro organizirate da izbjegnete strku?

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

OŠ Remete, jutarnje dežurstvo od 7-7.50 kad počinje nastava
    svi boravkaši (iz prvog i drugog razreda) se skupe u dvorani i jedna od učiteljica je s njima (svaki dan druga)
    popodnevno dežurstvo je 16-17 h na isti način

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj Kate76 prvotno napisa Vidi poruku
    Mi krećemo u boravak. Planiram je ostaviti u školi oko 7:20, u 7:30 bi trebao biti doručak.
    Ima li tko iskustva sa boravkom i doručkom? Bez obzira na taj doručak planiram joj i doma servirati jer
    se bojim da u školi neće ništa stići pojesti (sporo jede i sve joj je uvijek bitnije od hrane).
    Kako se ujutro organizirate da izbjegnete strku?
    današnji situacija:
    -MM i ja smo ustali u 6 i spremili se, klince digli u 6:30, spremili ih (bez doručka)
    -7:15 otišli smo do vrtića (autom udaljen 5 min), dok sam ja malog spremala u sobi, MM je s E. otišao do dučana i kupio joj puter štangicu i vodu (nismo znali kakva je situacija s doručkom)
    -7:35 odvezli smo se do škole i ostavili kćer na dežurstvu (danas je bila njezina učiteljica)

MM me zvao kad je pokupio E. u školi (ovaj tjedan je boravak do 2) i rekao da su imali doručak (neznam jel prije škole ili nakon prvog sata) - dobili su kruh i eurokrem
    ručak je bio u 11:30 (još neznam što)

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

sad kad vidim da ima dobrih primjera, potegnula bih i ja pitanje jutarnjeg dežurstva kod nas u školi pa bi mi bilo korisno da mi pomognete pobrojati što više škola u zagrebu koje imaju organizirano jutarnje dežurstvo i ukratko način na koji je organizirano. da pojačam argumentaciju konkretnim pozitivnim primjerima iz prakse .
    Ne trebaš pobrojavati škole s jutarnjim dežurstvom. Naime, sve škole (u Zagrebu) koje imaju PB dužne su organizirati jutarnje dežurstvo od 7.00; ako to nemate, a postoji potreba, javi se u Gradski ured za obrazovanje, Ilica 25 i ispričaj kakav problem imate.

disciplina avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Imam prvašića!
    Jučer me zateklo me da u OŠ Borovje stručno osoblje (nastavnici, učitelji, pedagozi itd.) bez iznimke započinje s radom najranije u 7 i 45 h ujutro.
    Drugim riječima, nije predviđeno da mlađu djecu koju roditelji dovode u školu ranije (jer sačuvajmebože, imaju rado vrijeme) budu pod nadzorom.
    ha! idemo u istu školu

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Citiraj no@ prvotno napisa Vidi poruku
    Naime, sve škole (u Zagrebu) koje imaju PB dužne su organizirati jutarnje dežurstvo od 7.00; ako to nemate, a postoji potreba, javi se u Gradski ured za obrazovanje, Ilica 25 i ispričaj kakav problem imate.
    Što stvarno? Mora li biti prisutan neki učitelj ili se i spremačica "računa"?

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Kod nas situacija isto nije sjajna. Ja radim ud 7:00 (najkasnije moram krenuti u 6:30), MM radi od 6:00. Dežurstvo počinje u 7:00, dolazi učiteljica. Ako želimo dijete dovesti ranije moramo se dogovoriti s domarom (??), da on valjda dođe ranije da otvori školu i da ostavimo dijete u školi bez nadzora, Izgleda da iz njegovog razreda nitko ne dolazi prije 7:00. Planiram, iako ne znamo kako će to funkcionirati, da dijete probudim kad krenem na posao, ostavim mu doručak, šta će obući, stvari i nazvati ga telefonom kad treba krenuti u školu. Zna sam doći do škole, nema opasnih prometnica do tamo, jedino mu je torba jako teška za nositi.
    Ne znam koliko je to pametno da sam ide. Da li će se ujutro zaigrati, zaboraviti da se mora obući i krenuti, da li će zaboraviti zaključati kuću?. Ali drugog rješenja trenutno nemamo

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Što stvarno? Mora li biti prisutan neki učitelj ili se i spremačica "računa"?
    Učitelj/ica mora biti prisutna.
    Čuvanje spremačica dolazi u obzir samo od 6-7.00h.

mona avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Kod nas je uciteljica,ili prof ,ko je vec dezuran taj dan od 7 do cca 7,20 u holu.nakon toga dode dezurna uciteljica i odvede sve boravkase u jednu ucionicu.nasa dode oko 7.40.prije 7 je spremacica

Poslano sa mog GT-I8190N koristeći Tapatalk 4

habibi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

no@, znaš li kakav pravilnik/dokument/štogod na koji se mogu pozvati?

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

no@, znaš li kakav pravilnik/dokument/štogod na koji se mogu pozvati?
    Ne treba ti pravilnik. Grad Zagreb plaća financira produženi boravak, oni daju i upute za rad tj organizaciju rada.

habibi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

i dalje me zanima gdje se mogu pronaći ovakva konkretna pravila? koji ih dokument čini službenima? jesu li javno dostupne gradske upute za rad koje spominješ? očito je da ne postupaju svi isto.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

i dalje me zanima gdje se mogu pronaći ovakva konkretna pravila? koji ih dokument čini službenima? jesu li javno dostupne gradske upute za rad koje spominješ? očito je da ne postupaju svi isto.
    Program javnih potreba u osnovnom odgoju i obrazovanju G.Z.: http://www1.zagreb.hr/slglasnik.nsf/...F?OpenDocument

Pod PB piše: Dnevno trajanje produženog boravka je od 12,00 do 17,00 sati, a škole ga usklađuju s potrebama zaposlenih roditelja te svojim organizacijskim i prostornim uvjetima.

Mislim da u uputama koje G.U. šalje školama piše o dežurstvu od 7h (dežursvo može biti od 7.10 ili 7.20, ako tada dolazi prvo dijete u PB)
    Te upute postoje u elektronskom obliku, no ne znam jesu li na webu, probat ću ti iskopati negdje, sad sam malo u gužvi....

habibi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

hvala, no@, ovo je korisno, dobro je biti upćen i u druge stvari

habibi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj disciplina prvotno napisa Vidi poruku
    ha! idemo u istu školu
    ha!

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Iz iskustva , nemojte dopustiti ravnatelju da kroji pravila i Gradski ured i prijava istom čini čuda.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

kod nas je dežurstvo od 7 sati, tada je netko od učiteljica na usluzi, mjenjaju se iz tjedna u tjedan, prije s čistačicama.

isto je i na kraju oko 15.45 idu svi u isti razred do 17 sati, posle ako ko ostane, ostane sam ili s čistačicom.

habibi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj sarica2 prvotno napisa Vidi poruku
    Iz iskustva , nemojte dopustiti ravnatelju da kroji pravila i Gradski ured i prijava istom čini čuda.
    čini mi se da si u pravu. već je po prvim školskim iskustvima jasno da je vodstvo škole neorganizirano, bez vlastite inicijative i ambicije da svari bolje funkcioniraju. očito je da se rad temelji uglavnoj na dobroj (ili lošoj) volji i mogućnostima pojednih zaposlenika. nadam se da sam u krivu.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Mi idemo u malu područnu školu kraj VG, u jednom turnusu jedna čiteljica drži spojena dva razreda, u drugom dvije učiteljice, svaka svoj razred. Ujutro nema nikoga do 10 do 8 , a popodne također ako jutarnja smjena ranije završi škola je potpuno prazna opet valjda 5 min do početka popodnevne nastave. Nevjerojatno ali to izgleda generacijama nikome nije smetalo, ali meni ja stvarno problem jer D. ne želi biti sam u praznoj školi a niti se ja ne osjećam mirnom. Jel netko ima slična iskustva ili kakav savjet, pokušat ću razgovarati s učiteljicom ali vidim da će to izgledati kao da tražim privilegije za svoje dijete.

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj CAPPY prvotno napisa Vidi poruku
    Mi idemo u malu područnu školu kraj VG, u jednom turnusu jedna čiteljica drži spojena dva razreda, u drugom dvije učiteljice, svaka svoj razred. Ujutro nema nikoga do 10 do 8 , a popodne također ako jutarnja smjena ranije završi škola je potpuno prazna opet valjda 5 min do početka popodnevne nastave. Nevjerojatno ali to izgleda generacijama nikome nije smetalo, ali meni ja stvarno problem jer D. ne želi biti sam u praznoj školi a niti se ja ne osjećam mirnom. Jel netko ima slična iskustva ili kakav savjet, pokušat ću razgovarati s učiteljicom ali vidim da će to izgledati kao da tražim privilegije za svoje dijete.
    CAPPY dežurstva se odnose samo na razrede i škole koje imaju organiziran produženi boravak, u vašem slučaju zaista tražiš privilegiju.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

CAPPY dežurstva se odnose samo na razrede i škole koje imaju organiziran produženi boravak, u vašem slučaju zaista tražiš privilegiju.
    U redu, htjela sam biti sigurna da je to tako, morat čemo se pomirit s tim.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •