-
citav dan povraca
Kod nas je naletila neka viroza,kako tvrdi dr.Moja 5-god.curica je ima-tako mi je rekla.
kada sam dosla kyci curicu je bolio stomak i dva puta je povratila,bez temperature. odvela sam je dr.:stomak ok-hvala Bogu nije sljepo crijevo,grlo ok,dijagnoza:viroza,a da popije jedan prolife zbog povracanja. medjutim ona je i njega povratila. Dosad je povratila devet puta. zadnjih par puta nije imala sta pivratit,cula sam zeludac kako klokoce. sad sam joj pocela davati rehidromiks-infuzija za povracanje. recite mi da li se vama ikad desilo ovoliko da dijete povraca?
-
Mora piti po jednu cajnu zlicu tekucine, pa za nekoliko minuta drugu zlicu, i tako stalno malo po malo- inace ce stalno povacati ako se vise napije... Meni je taj savjet djelovao kad smo imali nesto slicno..
-
Ovo se odnosi i na pijenje probiotika i rehidromiksa... Vazno je da unosi malo po malo, jer je sad zeludac iziritiran, a mora nadoknaditi elektrolite.
-
Moj je jednom povračao 16 puta u 24 sata, isto tako je povratio sve šta je stavio u usta. Kad mu se povračanje malo smirilo davala sam mu rehidromix i nije ga htio jer se bojao da opet ne povrati ali je u jednom trenu potpuno klonuo, usta su mu se osušila i znala sam da ili idemo na infuziju ili će morat popit nešto. Na špricu sam mu davala po 1 ml rehidromixa svakih par min, kroz pola sata je živnuo i to je bilo to. Povračanje je stalo i on je bio kao da se ništa nije dogodilo.
-
I moja J je nedavno isto tako povraćala ...iako ne devet puta nego pet puta . Bila je nakon što bi povračala žedna pa bi se napila vode i svaki put bi to povračala. Nakon tako pet puta davala sam joj Rehidromiks žličicu po žličicu i prestala je povračati . Nemoj joj dat puno tekučine odjedanput.
Drugi dan se tek pošteno napila vode, kad joj se malo stomak malo oporavio.
-
Glavno je da bar pola sata nakon povraćanja ne daješ ništa i onda žličicu po žličicu, u protivnom iziritiraš osjetljiv želudac ponovno na povraćanje.
-
I još nešto, rehisrimix sa čajem od šipka. Pola pola pomješati.
Nevjerovatno kako šipak također pomaže.
-
Nakon sto se pivracanje nastavilo,odveli smi je u hitnu. tu su joj dali inekciju reglana i da nastavi sa rehidromiksom. povratila je jos jednom nakon inekcije i sad cekamo. dajemo joj na kasikicu pa cemo vidjeti. znam samo da me je strah jer se prvi put susrecemo s tim.
-
Naravno da te strah, i mene je bilo jer je i moj tad prvi put u životu povračao. Zasad i zadnji....
-
Povracanje se hvala Bogu zaustavilo. jutros se probudila raspolozena i zedna pa pije po malo rehidromiksa i caja i vode. imala je jutros stolicu koja je pri kraju bila vodenasta i jaaaako je smrdila. temperatura joj je pocela rast. da li je i to u sklopu viroze?
-
Izgleda da vlada neka viroza. Nekoliko mojih kolega i poznanika je imalo iste simptome. 24 sata groznog povracanja i kad stane pocne rasti temperatura.
-
I mi smo imali nedavno.
Ja, posto sam vec iskusna sa njenim povracanjem koje traje 24h, nisam joj davala nista. Pustila sam je da lezi, spava, odmara celo popodne (jer smo pre podne naravno davali vodu, pokusali sa probiotikom, ali sve je povratila).
Kad se zeludac malo smirio, uvece, ponudila sam joj par grisina. Ne znam zasto ali grisine joj uvek pomognu, i prestane da povraca. Posle je popila vodu i zaspala. U toku noci je izbila i temepratura, ali nije isla preko 38.
Ujutru se probudila zdrava, gladna i zedna.
-
Visnja,danas nam je bas takav dan. Nazalost poslije je povratila pa sam je odvela na infektivno. tu joj je temperatura bila 37,8. dr.je potvrdila virozu i propisala infuziju u slucaju da opet bude povracala. ona je sad trenutno i gladna i zedna a ja ne znam sta da radim. Kad smo dosle od dr dala sam joj gutlhaj caja i povratila ga je. sad sam joj dala gutlhaj vode jer se ocito stomak nije bio smirio. evo govori mi da je gladna pa ne znam da li da sacekam jos malo ili da joj odmah dam grisini?
-
Osoblje foruma
Daj joj jesti ako zeli ( i sto zeli).
-
Nas je slično tako pokosio rota virus.
Znaš kakva je situacija bila kad beštiju od prije skoro pet godina pamtim kao da je bila danas.
Meni je najgore kad povraćaju, druge bolesti nekako lakše prođu.
-
Ja nisam davala jesti dok je povraćanje bilo stalno, što mi to znači kad samo ponovno iziritiran želudac.
Mi radimo tako da kad povraćanje na neko vrijeme prestane, kad dijete ne povraća rehidromiks onda dajem prvo neki gost za probu. Ako prođe slijedi riža posoljena, pa nakon toga sa kuhanom mrkvicom. Od i to prođe slijedi juhica sa bijelim mesom. I već je to pravi meni, juha riža mrkve meso plus desert odstajala nar
ibana jabuka. I to jedu do daljnjega.plus tost plus grisini plus čaj od šipka, ponekad u nekoj fazi probamo i sa coca colom.
ako se u kojoj fazi hranjenja vrati povraćanje, vraćamomse korak dva unazad.
Posljednje uređivanje od oka : 31.08.2013. at 22:42
-
Evo za mame koje budu umale slicnih priblema savjet nase dr.:davati svakih 5 min tecnosti kasiku i tako tri sata nakon povracanja,onda dati kas.skuhane rize i sacekati sat vremena. ako ne povrati,opet dati kas.rize. u slucaju povracanja opet sacekati tri sata da prodju bez hrane,uz davanje tecnosti naravno,pa opet dati rizu i cekati sat vremena.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma