Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: Alergija / osip

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno Alergija / osip

Da pitam ako nešto ima što za dodati, primjetiti,...
    Dijete ima osip od petka na večer (prošlog) lagani. U subotu je osip bio prilično vidljiv na leđima (gornji dio) i malo po prsima.
    Slijedećih dana se osip proširio na cijela leđa, cijeli trbuh, mrvicu po guzici, pomalo po vratu.
    Izgleda kao crvene točke, sitnije i krupnije, u razini kože (nisu izbačene, nisu hrapave,... na dodir kao normalna koža).
    Po rukama i nogama recimo da nema, možda koja minimalna točka.
    Svrbi pomalo.
    Jučer je bilo slabije vidljivo, danas je jače.
    Terapija: Fenistil kapi dva puta dnevno.

Nije alergičar. Dok je bio manji znao je reagirati na promjenu praška za veš.
    Koristimo minimalne količine praška.

Vjerojatno je reagirao na neku hranu.

2 ili 3 dana prije izbijanja osipa jeo je paštetu (malo) i medenjake. To su jedine dvije namirnice koje su mi sumljive, jer ih inače ne jede.

Što dalje?

Samo čekam da prođe?

Da li treba kasnije na neko testiranje?
    Posljednje uređivanje od Anemona : 30.08.2013. at 19:58

Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Ja bih vodila da uradi alergo testove. da budes sigurna i da znas za ubuduce. sta kaze dr?

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Da li ide u školu? Je možda bio cijepljen.
    Posljednje uređivanje od oka : 30.08.2013. at 21:40

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Ako nijje bio cijepljen, ne bih na prvu išla na testiranje, samo ako bi se često ponavljalo.
    Moj je na moru jednom reagirao na parmezan (nateknuće iz sec u sec) iako ga je prije jeo, nisam mu vise dala, ali vjerujem da više ne bi reagirao.
    Ja sam takva, nekoliko puta sam u životu imala reakciju, dva puta nakon sulotrima, zadnje je bilo nakon banane, a dalje ju normalno jedem.
    Posljednje uređivanje od oka : 30.08.2013. at 21:45

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Nije cijepljen.
    Ma imala sam i ja alergijsku reakciju u trudnoći, iz nepoznatog razloga. Nikakve nove namirnice nisam jela.

Tiziana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Alergijska kozna reakcija izgledom je kao kad se opeces na koprive. I do max.dva sata od kontakta prodje(histamin ne ide u nedogled) Bojim se da si na krivom putu.

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Tiziana prvotno napisa Vidi poruku
    Alergijska kozna reakcija izgledom je kao kad se opeces na koprive. I do max.dva sata od kontakta prodje(histamin ne ide u nedogled) Bojim se da si na krivom putu.
    Nisam ja na krivom putu, nego dr.

Ne znam što bi drugo bilo.
    Virusno nije, bakterijsko nije, po tvojoj logici na hranu nije, jedino još preostaje prašak za veš ili neka nova majica?

Da li se alergija npr. na ambroziju ili neke trave, može očitovati i osipom po trupu?

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Tiziana imaš ti kakvu ideju što bi moglo biti?

Moja alergijska reakcija u trudnoći je počela kao plikovi od kopriva po nogama, ali dalje je danima bila kao takav sitan crveni osip.

Tiziana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Ja sam vidjela tog tvog opisa ekcem od sunca. Cesto ga zovu alergija na sunce ali to nije bas prava alergija. Zna cak i solidno svrbiti.
    Ambrozia ti djeluje na disne puteve - svrbi nepce, grlo nos, curi nos, peku i svrbe oci. Na kozi e stavlja nista

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Tiziana od sunca nije milijon posto. (Istina izgleda vrlo slično - to moj tata dobije).
    Osip je na dijlu tijela koji je strogo pokriven majicom, sve ove dane ti je kod nas bilo potpuno oblačno i kiša, znači nije bio izložen suncu.
    I kad je na suncu ima majicu i u hladu je. Tako da to bi definitivno bilo zadnje što bi u ovom trenutku došlo u obzir.

astarta avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Imala je moja 4-godisnjakinja slican osip prije par mjeseci...nije se povlacilo danima, pomalo su i izbijali novi, lagano je svrbilo. Na kraju sam ju odvela kod dermatologice privatno, i bila je alergijska reakcija. Terapija: kortikosteroidna krema u kombinaciji sa hranjivim kremama za osjetljivu kozu (exomega ili atoderm pp). I odmah se pocelo povlaciti. Ne znam na sto je bila alergicna.

Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Imam jedno pitanje u vezi osipa/crvenila:
    moja 6,5 godišnjakinja već par dana ima neko crvenilo na licu koje se pojavljuje i nestaje.
    Pojavljuje se naizmjence pojavljuje na jednoj, pa na drugoj strani lica, pa na obje.
    Povezivali smo to sa promjenom temperature jer smo primijetili da joj se pojavljuje isključivo u
    zatvorenim prostorima a vani nestaje.
    Međutim u subotu se je udarila zbog toga plakala i uslijed toga (valjda zbog nervoze) joj se je crvenilo
    počelo širiti i po rukama i vratu.
    Kod dr. još nismo bili, odnosno, bili smo prije dv tjedna radi crvenila nogu i obavili smo sve moguće pretrage
    i sve je bilo ok. to crvenilo je u međuvremenu nestalo, a nakon par dana se je počelo pojavljivati ovo na licu.
    Napominjem da to crvenilo ne svrbi, tako da bi neurodermatitis, urtikarija i alergija bile isključene, ili?
    Bojim se da nije nešto autoimuno.
    Ima li tko kakvu ideju?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •