Kaže prijateljica da se na tom ručku jednom spomenuo tb, ona prvotna ideja i da je jedna žena ustrijelila muza pogledom. I vise se nikad nije spominjalo haha
a eno MM trančira, a moji su svi troje bolesni
najstariji na Ventolinu, mali jedva sisa koliko je balav i šmrkava, a srednjoj sreća kašalj prolazi
da nije kolinje, nego timbilding ili "timbilding" ne bi se imao di vratit
ovako, ulaz u kuću će platit čvarcima cijelu godinu kobasama, pečenicama, špekovima, pršutom...![]()
Ne znam evo da li trebam savjet ili podršku procijenite sami.. Ukratko, mm se ponaša ko tinejdžer u zadnje vrijeme. Nikako da ga pusti faza, i ja sve mislim da pretjerujem, da treba, jer zaista ponekad nije loše za ispuhat.. Međutim on sad ima 29 g. a ne 15, njegova ekipa su svi neozbiljni, slobodni, raspuštenci..i onda si on uzima zdravo za gotovo da može i on tako...ja ga pustim, jer nisam azdaja, ali on to iskorištava pa onda umjesto jednu dvije cuge ostane po pola dana, doma dođe,, redovno pripit ili pijan, a onda slijedi moje divljanje, razočaranje, i uvijek tako iznova.probala sam prijetnjama, zaključavanjem..na grub način, na fino. ne pali. Nekad to bude češće, nekad rjeđe. Sad je na jednom, dvaput tjedno od 5,6 pa do 11,12, 1.. Mislila sam da je to iza nas prošli su ti dani inventara po birtijama, nekada s ekipom, nekad sa mnom. Sada je već drugo dijete na putu, umjesto da obaveze budu prije svega i slobodno vrijeme iskoristi za nešto konstruktivnije, sve više gubim vjeru u njega i mislim da su moji živci pri kraju. Sada sam trudna pa možda previše uzimam to za ozbiljno, smeta mi svaka sitnica. mislila sam da će on drugih 6 mj na porodiljni ali se sve više pokazuje nepouzdan i razočara me svako malo... Ne znam kako dalje, a ni kako tome na kraj
Zao mi je da ti se nitko nije javio s nekim dobrim savjetom do sada..
Ja ga nemam.
Znam jednog koji je slican ..nista nije upalilo;jednostavno je takav.
Mozda je TM samo u nekoj fazi koja ce brzo proci(kazu da je bas 29.ta godina promjene),ali bolje je da ti nades nacina da se smiris.
Bar dok si trudna...
Možda da se TM uključi više oko starijeg djeteta, tim više što druga bebica dolazi. I da se družite više obiteljski i s prijateljima koji isto imaju djecu. Neka sportska aktivnost za ventiliranje?
jeste vi zivotni partneri ili si ti njemu mama?
mislim ti ga pustis???? halooo??? da mene moj muz pusti da izadjem s prijateljicama bome ne znam da li bi mi bio muz.
a da me zakljuca, mislim da bi na kraju taj kljuc bio kljuc naseg rastanka.
iskreno ne znam da li trolas, ali me cijeli ton tvog posta nanervirao. mogu razumjeti da imas problem sto on izlazi van, a tebi to vise nije najzinimljiviji period zivota jer imate dijete doma, a drugo na putu. ali svejedno mislim da mu trebas na drugi nacin pristupiti i obajsniti, a ne pustanjem van pa urlanjem a sljedeci put zakljucavanjem.
Jeste otvoreno razgovarali kakvo je njegovo viđenje vašeg zajedničkog života, što očekuje od tebe i što očekuje sam od sebe, kako se vidi kao suprug, a kako kao otac? Je l smatra to normalnim da se redovito dvaput tjedno vraća pijan kući djeci? Koliko vidim odrasli čak i kao 70godišnjaci još uvijek zamijeraju roditelju koji je bio alkoholičar i prepričavaju što se događalo u ta dva dana tjedno kad bi otac dolazio kući pijan.
Trebalo bi sve poduzeti da ne dođe do svađe, nego do zrelog razgovora, možda i uz najavljeni i dogovoren termin, kada imate oboje malo mira. Podsjeti ga da si trudna i da je normalno da si kao i svaka majka malo zabrinuta.
Možda je njemu uredu da on jedan dan u tjednu izađe s prijateljima, a jedan dan u tjednu ti izađeš, a on ostane kod kuće s djecom. Možda je uredu da u nekim prigodama i popije malo, ali redovitost nikako nije dobar put.
ono što mene zanima, a možda nije baš u duhu teme, je kako nekog zaustaviti doma ako želi ići van?
tako da mu uvalis dijete i ti odes van![]()
upravo procitala mail, pa je to jedino sto mi odmah pada na pamet
ma kako ću mu uvaliti dijete kad je otišao po drugo dijete i psa?(mislim da mi trebaju 2 muža i to 2 radna, a ne radni i paradni)
Spajalica, tebe nazivciralo, mene nasmijalotipicna Roko Prc i Andja Vlajina scena, gdje on odlazi pit sa pajdasima, a ona ga gadja s prozora natikacom i vice "nesrico jedna!"
A sad ozbiljno, slazem se sa Jelenom. Ne bi mi bilo zabavno da mi muz dvaput tjedno dolazi pijan doma, pogotovo sto to nije onda samo ta vecer, nego i sutradan mamurluk, neispavanost.. kad moj muz izadje do kasno u subotu, ne mogu puno racunat na njega u nedjelju u smislu nekih zajednickih obiteljskih aktivnosti, i da se to cesto dogadja smetalo bi mi.
Zabranit ne mozes nikako, ako ne naidjes na razumijevanje nakon ozbiljnog i suvislog razgovora, vjerojatno tu nema puno nade. Ima ljudi koji naprosto ne zele odustat od tog amo rec tinejdzerskog zivota.
On se ponaša nezrelo ali nema smisla ni glumiti mu policajca, zaključavati ga i slično.
Nitko neće postati dobar muž i otac samo zato što supruga to od njega traži, "njoj za ljubav", ili kao rezultat ucjene npr., to ti je Pirova pobjeda. Treba to sam iskreno željeti i ponašati se u skladu s tim.
Nadam se da nisi od onih koje smatraju da su drugi krivi za njegovo ponašanje, da ga je "ekipa iskvarila" (spominješ loše društvo). On je odgovoran za svoje postupke, sam bira društvo i to kako provodi vrijeme. Razgovarajte otvoreno o očekivanjima od zajedničkog života, o ponašanju i postupcima, potrebama i jednog i drugog.
Sretno.
da mene netko zaključa u kuću kada želim izaći, bio bi to jedini i zadnji put, kad bih uspjela izaći ne bih se više vraćala.
Zivot je prekratak da bismo pristajali na icije ucjene.
Ja mislim da je ucjena malo prejaka riječ ja bih prije rekla da moraju naći neki kompromis jer nije uredu ni da jedna strana pati dok druga uživa
Rekao meni jedan mudar čovjek nedavno-muškarci se nebi smjeli ženiti ni praviti djecu prije 50-e. Do onda im je samo jedna stvar na pameti. A ja bi dodala da je velikom broju muškaraca uz onu stvar i alkohol najveća kušnja u životu. Ne znam što ti reći, čekaj da sazrije. Taman kad unuke dobiješ. Moj još nije sazrio (ima 37) i ne zna se kkad će.
S ovim se slazem u potpunosti, bez kompromisa, sloge, postovanja...nema nista... MM i ja smo svasta prosli, meni su na prvom mjestu bili obitelj, kuca, dosta sam se udubila u posao, a njemu provod i razni hobiji zbog kojih bi uvijek s razlogom izbivao iz kuce.. sve je to bilo tako dok nisam pukla i dala mu na izbor nek bira, ili ja ili oni... Trebalo mu je neko vrijeme da shvati da su svi ti njegovi "prijatelji" bili privremeni, a da sam ja uvijek tu za sve... Istina da sam u njihovim ocima ispala ogromna babaroga, ali bas me briga, nas je zivot bio u pitanju i bitno da sam reagirala na vrijeme. Nisam protiv da se ode na pice nekad i nekad, ali nije u redu da jedan luduje, a da drugi trpi i nosi sve na ledjima...
Posljednje uređivanje od Romeo85 : 04.04.2015. at 20:55
Ima ljudi kojima je to zivotni stil i u cetrdesetima, preko tjedna brizni roditelji, a subota je za napit se, zene prihvatile
A a druge strane... ja bi bila sretna da MD ponekad izadje s prijateljima... Bar jednom mjesečno... A neće. Ne zanima ga. Jednom do dva puta godišnje ode na dva dana na planinarenje u Alpe s frendom i to je sve. Tako je oduvijek bilo... A ja sam bila ta koja je izlazila i putovala s frendicama.
I sad više izlazim ja nego on... To moje sadašnje izlaženje je vrlo benigno, kava, izložba, kazalište... Doma sam do 11.
Posljednje uređivanje od Mojca : 05.04.2015. at 05:57
I mi izadjemo, zasad na kratko, al nije isto zaruziti i redovno se napit svaki vikend, bar meni nije
Zasebni, zajednički, trijezni, pijani...sve može... već mjesecima izlazim samo danju![]()
ma to ti puno ovisi o okolini
poznajem priličan broj mlađih muškaraca koji vrlo dogovorno hendlaju djecu I nikako nisu neodgovorni
recimo u mojoj okolini se pijenje oduvijek smatralo društveno poželjno a muško ruženje neki standard, to je baš najnormalnija pojava
onad I oni koji zapravo ni nisu takvi iz nekog osjećaja lojalnosti idu za tim
ali super što se to mijenja, polako se taj obrazac napušta kao negativan I neprihvatljiv
što se tiče samih izlazaka, meni je sve to prihvatljivo u nekoj mjeri koja ne ugrožava našu obitelj
I aj ponekad izađem, ne vidim problem u otme
osim što se ujutro moram rano dignuti jer mlađa neće bez mene
ali monikavs88 ima drugačiji problem
to jest problem
ne znam rješenje
samo znam da bih bila jako ljuta isto kao što si I ti
jedino što možda sad trebaš pokušati bez ispada tipa plakanja, zaključavanja, svađanja
trudna si
drži se
ma ja to ne bih dijelila na muško ženske stereotipe. recimo, u mom braku sam ja ta koja je sklonija zaružiti, izaći i provesti se. to je stvar karaktera. ja često razmišljam kratkoročno i u stanju sam se prilično otkačiti, a mm je taj koji drži balans. a onda i ja malo stanem na loptu kad vidim da sam pretjerala. ne pale tu ni ucijene ni prijetnje. mislim da bih se u tom slučaju totalno ohladila od takvog partnera.
doduše, moja djeca su velika pa pričam iz te pozicije. kad su bili manji smo se podjednako "odricali" tog dijela društvenog života, s tim da je meni to uvijek teže padalo nego mom dragom. kao što sam rekla, takav nam je horoskop![]()
Mislim da ovo o cemu sad pricate (zdravi povremeni izlasci oba roditelja) nema nikakve veze s problemom koji je zena iznijela -brak u kojem je jedan partner potpuno neodgovoran i samo landra a zena majka male djece neka doma hendla sve suti i trpi.
Ma dajte....
zapravo mi je uopce neukusno kako o tome raspravljate dok netko trazi pomoc i misljenje za svoju situaciju.
ovo mislim na sve postove napisane u tom stilu.
aj Lili ne pretjeruj
što ima neukusno u tome da razgovaramo
nitko se ne sprda niti minorizira tuđi problem
iznosimo svoja viđenja, svoja iskustva, stavove
to je tako u razgovoru gdje je puno ljudi, svatko iz svojih cipela
Žao mi je da ti se ovo događaMeni ovo nije normalno, to mi je nedopustivo ponašanje.
Bilo bi ili zajedno u dobru i zlu ili svatko na svoju stranu. Daj molim te da ja sjedim doma trudna i umorna, stalno hendlam dijete kraj sebe i samu sebe trudnu, a gospon se stalno opija i nema ga doma, nema šanse. Umjesto da požuri doma s posla preuzet brigu o djetetu da mu trudna žena malo odmori.
Drz se draga!
Meni ovo izgleda kao klasično ponašanje dečka koji se prerano oženio.
Nije sazrio za brak, većina njegovih prijatelja su sigurno samci i sad se ponaša ko samac, klinac bez obaveza.
Možda će ga proći, a možda i neće.
Nema tu konkretnog savjeta, ali branjenje i prijetnje te zaključavanje sigurno nisu način.
[QUOTE=Tanči;2756577]Meni ovo izgleda kao klasično ponašanje dečka koji se prerano oženio.
Nije sazrio za brak, većina njegovih prijatelja su sigurno samci i sad se ponaša ko samac, klinac bez obaveza.
Moguce da je to...Bar lici na taj "fenomen". Al kao sto je Jelena na pocetku napisala, treba vidjet sta to njemu znaci, da' l je faza, stil zivota, gdje su mu prioriteti itd....
Ja bi poludila da mi MM zabrani odlazak na ples, jer mi je to ogroman gust u moru stvari koje nisu gust. Mozda tip ventilira...
Složila bih se s ovim...
I ne bi me pretjerano zabrinulo ništa osim alkohola (a to bi me jako smetalo). Ali to sam samo ja...
Kod nas u obitelji nije bilo nikakvih zabrana izlazaka, ali rijetko smo koristili mogućnost da nekamo izađemo samostalno. Sve se u biti svodi da rekreaciju na koju idemo odvojeno, proslave godišnjica mature i ne mogu se sjetiti ničega više. Babinjake baš ne volim, iako sam povremeno znala i na to otići, a krug prijatelja nam je zajednički pa kad izlazimo (rijetko) to je čopor.
Ne bih imala ništa protiv da si mm uzme slobodnu večer tu i tamo, ali ne želi. Kaže da mu je ljepše doma. To razumijem jer je i meni tako. ALI mi smo se vjenčali s 30+ pa smo se izdivljali u mladosti (planinarenje, putovanja, razno...) svatko na svojoj strani. To je iza nas. Stvarno se ne može reći da smo nešto propustili. Od starog društva ostala je šačica probranih (vjenčani kumovi) i s njima se uglavnom družimo i danas kad svi imamo djecu.
* * *
Imam i drugačijih primjera iz okoline - moja susjeda udala se i rodila još na faksu, njena djeca su sad odrasla, a ona s mužem SADA putuje po svijetu i radi stvari za svoj gušt - ono što sam ja izguštala u mladosti. I sve pet... Dok nas ne stegne briga za bolesne članove obitelji ili unuke (he he he), možemo kako želimo. Ali ako imamo obaveza prema djeci, roditeljima ili bilo kome - nije fer ostaviti ženu (ili muža) doma i otići luftati zadnjicu 2-3 puta tjedno. Povremeno - ok, shvaćam da svakome treba predah od rutine, ali ako postane navika, nisam baš sigurna da bih to tolerirala. Pogotovo ne alkohol. Ali svatko za sebe treba donositi vlastite odluke. Ne možemo mijenjati druge - možemo odlučiti samo kako ćemo se sami nositi s ponašanjem bračnog druga koje smatramo neprihvatljivim. Nije to baš ugodno.... i teško je naći pravu mjeru. Tuđa pamet tu slabo pomaže jer svaki čovjek i svaki brak su priča za sebe.
Ja bih u tom slučaju možda stvarno popila apaurinčić prije razgovora, ali obavezno bih razgovarala o tome hladne glave, ne neposredno prije ili poslije izlaska, to nema nikakvog smisla i on će automatski biti u defenzivnom stavu.
Samo što meni ne bi smetalo da jednom tjedno ide s frendovima, sve dok i ja imam tu slobodu.... Alkohol ne računam, dok nije agresivan kad popije, meni to ne smeta. I ja sam ljubiteljica vina![]()
Ja opet opisujem poznanstva kojima je to stil zivota, nije vezano uz mladost, i probat naci kompromis ako je to zaista tako
ovaj jedan post koji je žena ostavila je ko projektivna tehnika, svatko zamišlja dodatni sadržaj po nekim svojim iskustvima i pretpostavkama
pitanje je, prije svega, smeta li to njoj zato što misli da je to neprimjereno za tu dob i ulogu, ili ima nekih konkretnih stvari koje pate zbog njegovih izlazaka, tipa neravnopravna podjela obaveza, on radije provodi vrijeme sa društvom nego sa obitelji ili ona ima takav dojam, novac koji se potroši na izlaske a koji se onda možda zakida od obitelji, možda bi ona voljela da on više razmišlja o npr svojoj karijeri i ambicijama a on samo planira kamo će sa društvom...
najmanja stvar je sam detalj koliko tko izlazi, ako druge stvari klapaju.
eto to bio moj savjet za ovaj razgovor hladne glave i pod apaurinomprije toga malo razmislit što je to što ti konkretno smeta ustvari, pa razgovarati direktno o tome, ne o izlascima kao takvima
@tangerina, lijepo sroceno.. i sad opet ponavljam isto, kao i s jedne druge teme, rijesavati stvari kroz otvoren razgovor. Naci kompromis, prilagoditi se jedan drugome..
MM je totalni home-boy, dok ja obozavam drustvo.. sve vrste izlazaka su mi privlacne, ukratko, volim ljude, biti medju njima, pratiti njihov rad, itsl.; dok se njega ne da natjerati van medju ljude gotovo nikada.. To je bio najcesci povod nasim svadjama, jer se tu potpuno razilazimo u misljenjima..
Stoga smo napravili kompromis. Izaci npr. jednom mjesecno, da se ne pita previse i kroz tjedan se podrazumijeva neka kava, kraci izlazak, itsl. Ali dogovor podrazumijeva obitelj kao prvi prioritet.. dakle, ako tu sve stima, ostalo se lako dogovori..
Sta ja znam i ja i muz volimo izlazit bilo odvojeno bilo zajedno i uvijek smo voljeli al ovo o cemu zena pise mi nema nikakve veze s nasim izlascima. Ono nespojivo.
tangerina je lijepo sve napisala.a ja samo vrtim po glavi klliko sam bila umorna u drugoj trudnoci i s 1.djetetom kraj sebe iskreno jedva sam cekala muza da dodje s posla i preuzme svoj dio odgovornostirekla bih mu ma idi slobodno van al ajd please iza 21h dok dijete legne.
Meni se u ovom slucaju radi bas o neodgovornosti i sto je najgore obicno se takvo po asanje ako ne dodje do otvorenog razgovora nastavlja nakon rodjenja iduceg djeteta i majka s vremenom postaje jedina odgovorna.
On ide svaki drugi dan na trčanje i/ili pivo. Sada sam lagano počela krasti (odlasci u kino) mu taj drugi dan pa će ići svaki četvrti dan.
Posljednje uređivanje od zutaminuta : 16.10.2015. at 14:04
A jel ti uzmes isto svaki drugi dan za sebe, ako da nemoj my krasti jer krades I sebi.
Pocnii I ti sebi uzimat ako nisi dosad.
BTW ne diraj mu trcanje bolje vam jeoboma ako trci. To ti kaze mama trkacica![]()
Posljednje uređivanje od Lili75 : 16.10.2015. at 17:16
pa moze trcati i s bebom u kolicima![]()