rehab prvotno napisa
Gle, Trina je sama napisala da se žena zabila u kuću i da nigdje ne ide. E sad, postoji par opcija zašto je to tako.
a) Ona je sama tako odlučila, jer joj nije ugodno ostaviti djecu doma i ići negdje.
Sve ok, poštujem taj izbor, ali smatram da bi ona trebala poštovati ako njen muž i dalje osjeća potrebu za socijalnim životom - govorim o umjerenom socijalnom životu, ne o tipu koji non stop banči i nikako ne sudjeluje u obiteljskom životu.
b) Žena je primorana na to jer muž radi, a ne sudjeluje o obiteljskim obavezama i odgoju djece nakon što dođe s posla. To je situacija koju njih dvoje trebaju riješiti nevezano uz odlazak na ovaj izlet i bilo kakve izlaske.
Mogu govoriti iz svoje kože. Sam Bog zna da obožavam svoju djecu, totalno sam im posvećena i uživam u njihovom društvu, ali potonula bih kad bi se moj život sveo na ulogu majke i domaćice. Ja osobno imam potrebu barem jednom tjedno otići negdje i ispuhati se, bilo na običnu kavu, odlazak u kino, pravi izlazak s prijateljicama... Nebitno. Poludjela bih kada bi mm gledao s neodobravanjem na to, ili, još gore, kada bi mi to branio. Ono, ti sjedi doma ako to želiš (poštujem svačiji izbor i ne smatram da je to loša opcija za one koji tako vole i žele), ali nemoj od mene očekivati da potpuno slijedim tvoj životni stil i izgubim samu sebe. Mm ide gdje god želi, kad god želi i koliko god želi. Tako i ja. Ako sam preumorna i treba mi njegova pomoć, zamolim ga da ostane i on to učini. Isto tako i obratno. Ne kažem da ispočetka nismo imali gadnih trzavica oko takvih stvari, ali puno nam je bolje otkad smo počeli gledati na socijalni život iz tog kuta.
Imamo maksimalno povjerenje jedno u drugo, nikada nam nije niti palo na pamet da bismo mogli prevariti jedno drugo. Malo ljubomore mogu tolerirati u mladenačkoj vezi, ali nepojmljiva mi je u braku ili životnom partnerstvu. Pod uvjetom da se radi o normalnim ljudima.
Zato mi je stvarno čudno čitati o ovim zabranama, ljubomorama i slično. Ako ne možeš ostati sam doma sa malom djecom, ok, zamoli partnera da ostane s tobom. Ali zabranjivati nekome izlazak jer "što će se on zabavljati dok ja sjedim doma" ili zbog ljubomore... To ne mogu pojmiti.