Stranica 7 od 13 PrviPrvi ... 56789 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 301 do 350 od 623

Tema: Izlasci u braku

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

ja u Trininom opisu isto ne vidim TB ni u tragovima, po meni je to čista ružiona i veze nema s poslom. da mi dođe s takvim prijedlogom mogao bi se odmah spakirati ne za tri dana nego za neodređeno vrijeme. mom to vjerujem ne bi ni palo na pamet. on radi u velikoj firmi, nekoliko puta godišnje putuje i to jako daleko, na nekoliko dana. može zaružiti po hotelima širom svijeta, ako želi. Niz godina smo na TB išli na obiteljske vikende s njegovom firmom. Stvarno je bilo odlično - sportske aktivnosti, druženja, službena svečana večera, izleti i pokloni za svu djecu, puni pansioni u hotelima za sve članove obitelji svih zaposlenika (a i nekih od stalnih kooperanata). To je sve bilo od prošle godine, kada se broj zaposlenih (a i članova obitelji) povećao na broj koji je trošak (vikend za stotinjak obitelji) ipak činio neprimjerenim za ovo krizno vrijeme. Još se nadam obnovi stare i dobre tradicije ovakve vrste TB-a. Da sada i promijene koncepciju i idu sami zaposlenici, isto bi mi bilo ok. Pametan poslodavac, po meni, ne bi organizirao pijančevanje i mogućnost da se zaposlenici dovedu u neke od gore prikazanih situacija koje mogu zakomplicirati njihove odnose u poslovnom okruženju.

olja avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

O, Trina, nije mi bila namjera da se zbog mog posta osjecas sugavo. Meni je moja situacija, kada sam rodila prvo dijete, djelovala tragicno. Moji prijatelji i kolege su dan pred moj porod izasli i polozili pretposljednji ispit koji nam je ostao na teskom, sestogodisnjem fakultetu, a u slijedecem mjesecu su diplomirali. Poceli su da rade, zakoracili u nesto novo, osjetili dinar, a ja sam veci dio dana provodila sama sa bebom, sisama k'o kantama i 18 kg viska. Spasilo me jedino to sto mi je tako malo falilo do diplome, da sam rodila dijete tri godine ranije, mislim da nikad ne bih diplomirala i da bi se samosazaljevala toliko da bih ugrozila i brak i porodicu. Ali zivot se slozio tako da sam nakon godinu dana diplomirala i pocela raditi u istoj firmi gdje je bilo masa mojih kolega sa faksa. Pa te ljude znam vec 18 godina, nekoliko njih (i zenskih i muskih) su mi bliski prijatelji, vecina njih su mi dobri drugovi. Nakon svega, sa njima bih mogla piti i prespavati vikend u istom krevetu bez da i pomislim da odem u zijan.

Nadam se da necu pretjerati i biti suvise licna ako kazem da meni virtuelna Trina izgleda veliki borac i lavica. Sjecam se da si nesto pisala na temu nastavka obrazovanja. Mislim da ti to mozes i trebas. Nekada samo covjek sam sebi moze pomoci.

Tvojoj prijateljici se sigurno nakon takvog profesionalnog zivota, svakodnevnica okrenula naopacke. Ako je ostala u radnom odnosu, to je super, nazire se kraj . Ako nije, neka pod hitno trazi posao. Plata, drustvo, obaveza oprane kose i manikura, sve to podize samopouzdanje i stavlja zenu u bolju poziciju u braku i u njenim, a bome i u njegovim ocima.

Djeca, srecom, rastu. Kad sam rodila drugo, mati mi je rekla - duso, samo vrijeme radi u tvoju korist.

*mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Meni isto ne bi smetalo i "pustila" bih ga. Sloboda mi je toliko važna u partnerskom odnosu da uopće mrzim tu riječ "pustiti" i ne mogu zamisliti da bih u ičemu sputavala MM. Također, pošizim na bilo kakve naznake "stezanja" od strane MM.

Možda sam naivna, ali ionako smo na telefonu non stop i kada smo razdvojeni, što porukama što pozivima, ne znam kada bi uopće stigao uvaliti se u belaj

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Dok se mobitel puni.

*mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Dok se mobitel puni.

I dalje mi se ne da razmišljati o mogućim prijevarama, žao mi je

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Pa koliko je filmova bilo baš s takvim scenama..ljubavnica pored njega a on laže ženi na mobitel..

ne treba ga zato ne pustit..to ne kažem.
    Posljednje uređivanje od bubica27 : 06.12.2014. at 14:31

Optimisticna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Bez veze je razmišljati o prevari. On (ona) to može napraviti i u pet minuta dok ide po kruh, mlijeko i pelene za bebu. Ko da treba ići na tb i opiti se za takvu rabotu.
    Mm pogotovo sad u prosincu ima razne ručkove i slave i podrazumijeva se da ide (djelom zato jer mu je to donekle i obaveza, odbori, sindikati itd) i ne pada mi na pamet da mu branim. Ne brani ni on meni. Ako treba i sama na godišnji odmor po ljeti dva tjedna ( on toliko po ljeti ne može uzeti ). Sad je situacija drugačija- čekamo drugo dijete i on i ja ćemo imati manje izleta i izbivanja van kuće. Jedno drugome nećemo dati, tj. on meni neće dati pa se neće ni usiditi da pita za sebe.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj Optimisticna prvotno napisa Vidi poruku
    Bez veze je razmišljati o prevari. On (ona) to može napraviti i u pet minuta dok ide po kruh, mlijeko i pelene za bebu. P
    ne kažem za ovu situaciju, a i ja sam inače valjda cijepljena od ljubomore :D al ajd mi molim te objasni kako ovo izvesti. valjda ima i toga, al taj je majstor organizacije i ovisnik o adrenalinu :D
    ja sam za razliku od seni ipak pobornik one prilika čini lopova. nekako u mom okruženju, ovi koji varaju i jesu od onih prilika čini lopova. normalan brak, pa malo kriza u braku (koja bi prošla, a da je dotični išao po kruh, mlijeko i pelene), malo previše izlazaka, malo puno previše alkohola...

a onda opet - mm inače jednom godišnje ide 3 dana na pijanku s mješovitom ekipom iz firme koju oni eto tako zovu sportske igre svake godine i kad je m bila beba. sportske igre ljepše zvuče nego ovo trinino, al nema tu neke velike razlike, budimo iskreni.
    s druge strane, ja sam kad je j imao 2 godine, 3 tjedna otišla u birmingham, poslala me firma na neku summer school. da se razumijemo, mogla sam i bez toga. nije to bilo neko wow usavršavanje jako bitno za karijeru il tako. a tamo, majko mila, sodome i gomore. ja sam se družila sa studentima i bilo mi je pregenijalno i bila sam dobra a ovi neki bezveznjaci totalni 40-50 godina, baš bezveze tipovi, nikakvi zavodnici, rekli bi taj nikad u životu nije ni izašao van, a kamoli ženu prevario...e oni poludili. i tako, čudno je to.

Optimisticna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    ne kažem za ovu situaciju, a i ja sam inače valjda cijepljena od ljubomore :D al ajd mi molim te objasni kako ovo izvesti. valjda ima i toga, al taj je majstor organizacije i ovisnik o adrenalinu :D
    Imam jednu kolegicu na poslu koja mi je otvoreno priznala da je "sve stvar organizacije".

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

mene je ova tema podsjetila na jednu moju uspomenu, i iz tih sam stopala pisala svoj prethodni post

moj muž ima frenda koji je pomorac, i koji kad dođe s broda, želi se eto odmorit i opustit i onda zove mm-a sa sobom
    jednom su išli na plažu sat vremena udaljenu od grada, bio je početak ljeta, i oni su išli tamo s nekoliko piva eto samo chillat, pit pivo, možda jedan brzinski kupanac, uglavnom cjelodnevno hlađenje, jel, testisa
    mm je pitao šta mislim, ja nisam htjela bit vještica koja ga koči pa sam rekla ok
    ali mi nije bilo ok, pa sam mu se kasnije osvetila nekim pasivnim agresijama :mrgeen:
    naš je klinac tada bio toddler, štajaznam, godinu i pol je imao
    a njegov možda pola godine
    sjećam se da sam se pitala kako je to njegovoj ženi ok
    bome se u međuvremenu razvedoše, i jedan od glavnih njenih prigovora je bio baš da ju je ostavio na cjedilu s klincem (ne taj put, nego generalno)

olja avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Sto se tice prevare, mislim da niko nikoga ne moze drzati vezanog. Valjda vecina nas dobro poznaje svoje supruznike. Ne bih trosila ni vrijeme ni sebe na covjeka koji mi odaje takav utisak da mora biti pod stalnim nadzorom. Nekako naivno mislim da su ljudi skloni varanju partnera skloni i varanju na drugim poljima. I fakat, kad pogledam poznate koji su skloni svrljanju, skontam da su mahom shupci i po drugim osobinama. Znam da je generalizacija, ja ovo empirijski...

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

hahaha baš sam se do cvijetinog posta pitala zašto su svima teambuilding, ili sportske igre OK, a pijanka nije, kad znamo da ruža isto miriše i pod drugim imenom

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Dobro, sport može biti dobar ispušni ventil od stresa na poslu (u mom slučaju)..al sad da baš trebam pobjeći 3 dana od svih..ne bih..maštam o bjegu s mm, ali to je već druga tema..

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj bubica27 prvotno napisa Vidi poruku
    ..al sad da baš trebam pobjeći 3 dana od svih..ne bih..maštam o bjegu s mm, ali to je već druga tema..
    znači, ne od svih, al od djece bi bježala

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Joj, ljudi, ovo nije TB, bozicni domjenak ili slicno
    Ma nije ni priblizno, ne znam zasto stalno to usporedjujete

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Evo, i mm za dva tjedna ide na tb, tri dana u drugu drzavu
    A imamo troje male djece, od toga jednu bebu od 11 mjeseci
    I nemam bas nikakvih primjedbi, jer ovo je nesto sto se mora
    Za razliku od trodnevnog samoinicijativnog oblokavanja (za koje bi dobio kofer pred vratima, jel)

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Ne stignem pisati pa potpisujem Rehab, sve postove. i Seni. i ostale na tom tragu.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj Zuska prvotno napisa Vidi poruku
    Ne stignem pisati pa potpisujem Rehab, sve postove. i Seni. i ostale na tom tragu.
    zuska dam se kladit da tamo negdje u lipnju nećeš tako razmišljat

taman ce malac imat preko 8 mj, meni je tad najteze bilo s njih dvoje i malom razlikom (jedno 8 mj drugo 2 god i 10 mj).Što ne znači da će i tebi.
    Inače sam uvijek za neogranicavanje i slobodu u svakom smislu,mi idemo kad tko gdje hoće ali tad da mi je rekao da ide na 3 dana zapravo samo da pije i zeka se s društvom na otoku usred zime a ja crkavam od umora s njih dvoje, ma jok nema šanse.

Jedva sam čekala kad dođe na vrata fino mu uručit dijete u ruke.

Al kakva sam ja, ne bi se on meni ni usudio to predložit TADA. Nije lako ni tim našim muškima ko da sam se napila ne znam više što pišem.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Pa da

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ginger, a što da se ne mora, nego samo da se može?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Moj muž zna otić s krvopijama nekud na izlet većina to svede na o lokavanje, on se ipak drži sa strane, traži odobrenje dal smije ić, većinom i ide, odim kad se nekaj baš zalomi
    Druga ekipa ima te planinarske zatvorene timebildinge s obaveznim oblokavanjem,
    U prednosti sam kaj radimo u istoj firmi

Ali sam čula priču iz jedne jakoo velike firme gdi je muž najavil da ga nema doma od tad do tad, žena radi u iatoj firmi drugojpodružnici veli iste datume, i kaj je ispalo na jednom odmorištu izađu van iz busa on sa svojom pratnjom, ona s svojom kad su se vratili razveli se

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Ginger, a što da se ne mora, nego samo da se može?
    Ma vidi, ne mora on ni ovo bas
    Ono, nitko ga ne tjera bicem
    Ali to nije ni priblizno samoinicijativnom trodnevnom oblokavanju u pripizdini, bez ikakvog reda i programa
    Iako ce i tamo piti i bit ce mjesovito drustvo, meni izmedju ova dva izleta postoji velika razlika

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Pa onako na prvu postoji i meni, ali pokušavam dokučiti koje je to točno razlika.
    Prigoda koja bere jagode može biti i jedno i drugo, dakle ako je to razlog za "nepuštanje" - nema neke razlike.
    Isto tako u oba slučaja jedan roditelj ostaje sam sa djecom - pa ako je to razlog, opet je isto.
    Tako da, što ja znam, ne vidim jako veliku razliku. Osim što se tb kakti mora.

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Malo mi tesko ovako pisanim rijecima objasniti
    Meni stvarno postoji ogromna razlika
    Recimo, ovaj tb na koji ide ukljucuje obilazak tvornice i ureda u toj zemlji, sastanke na visoj razini o ostvarenom i o planovima za sljedecu godinu, sastanke s nekim vecim partnerina i na kraju veliku veceru/proslavu (da, tu ce biti i oblokavanja, netko vise, netko manje)
    A odlazak u pripizdinu donju sa 5 kolega i 5 kolegica na tri dana, gdje je program, kako maria71 rece, zderacina i pijacina....paaa ne zvuci mi niti priblizno isto

A ovi argumenti mi smo slobodne jedinke, sa slobodnom voljom, etc, meni ne drze vodu
    Jer, pobogu, nit ga vezem lancima, nit mu ljepim flaster na usta, a nije me ni ozenio pod prisilom, ono, stvarno mi nije rob
    Al neki postupci mi jednostavno nisu prihvatljivi
    Srecom, i on je ovako nazadan ko ja, pa tu nemamo nekih problema

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

Citiraj Ginger prvotno napisa Vidi poruku
    Malo mi tesko ovako pisanim rijecima objasniti
    Meni stvarno postoji ogromna razlika
    Recimo, ovaj tb na koji ide ukljucuje obilazak tvornice i ureda u toj zemlji, sastanke na visoj razini o ostvarenom i o planovima za sljedecu godinu, sastanke s nekim vecim partnerina i na kraju veliku veceru/proslavu (da, tu ce biti i oblokavanja, netko vise, netko manje)
    A odlazak u pripizdinu donju sa 5 kolega i 5 kolegica na tri dana, gdje je program, kako maria71 rece, zderacina i pijacina....paaa ne zvuci mi niti priblizno isto

A ovi argumenti mi smo slobodne jedinke, sa slobodnom voljom, etc, meni ne drze vodu
    Jer, pobogu, nit ga vezem lancima, nit mu ljepim flaster na usta, a nije me ni ozenio pod prisilom, ono, stvarno mi nije rob
    Al neki postupci mi jednostavno nisu prihvatljivi
    Srecom, i on je ovako nazadan ko ja, pa tu nemamo nekih problema
    X! Ma isto tako.

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sva sreća da se kod mene nitko ne sjeti TB-a, zamisli da nekome padne na pamet da me natjera na sportske igre???

generalno, nema tu jednoznačnog odgovora ili situacije, mislim da jednostavno osjetiš dal ti nešto paši ili ne, a to ovisi o odnosu konkretnog para...

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Mima, ja bih rekla sa je u oku proamtraca.

Bi li isto mislile da je post na ovoj temi ostavio muskarac i napisao da mu zena ide na dva dana s kolegicama i kolegama u neku vinariju ili dubrovnik ili bilo sto. I da on zna da ce tamo biti samo oblokavanje i sodoma i gomora
    Bi li postovi isli u smjeru- tako je, ne pustaj je ili pa daj, zasto bi to moralo biti tako, pusti zenu da se "odmori".

Trin, odmakla sam se od tvog pitanja, niti poznam ljude ni situaciju i ne mogu bilo sto napisati.

Ja uopce ne idem ni na tb ni na oblokavanja

Mislim da stav o tome u nekom braku uvelike ovisi uopce u odnosima u toj zajednici. Ovo je samo jedna kap u cijelom odnosu.
    Da moj muz samo landra, naravno da bih posizila da ide na neobvezni tb. Ali ne samo zbog tb.

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Anci, ja sam ovom svom i postavila pitanje tako, da ide zena i kaj mislim da mu dodjem s takvom idejom
    Pa me pitao jesam se najela ludih gljiva
    Eto, bitno da on i ja isto mislimo

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Pa nisi mu valjda rekla da se radi samo o oblokavanju i da ne kazem jos cemu!
    Ja sama ne bih isla, ja samo pitam
    Posljednje uređivanje od Anci : 06.12.2014. at 18:26

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja o ovoj temi uopće ne mislim ništa, i MM i ja smo potpuno nesposobni samostalno hendlati situaciju kod kuće, tako da niti jednom od nas ne bi uopće palo na pamet ovako nešto. Ja muža na to ne bih "pustila" ne radi prigoda i jagoda nego zato što hoću spavati pol sata duže svaki drugi dan, a da on vodi psa ujutro u šetnju. Samo kažem, i meni je ovo u prvom postu zazvučalo kao sodoma i gomora, a MM je najnormalnije išao na skijanje sa mješovitim društvom sa posla (naravno dok nismo imali dijete), i nije mi padalo na pamet da bi tu bilo nešto neobično. Pa se pitam koja je razlika između skijanja i pijančevanja (sa pozicije toga što se može dogoditi).

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

meni nije jasno kako se na gotovo svakoj temi skrene i počne uspoređivati kruške i jabuke (a možda se to i samo meni čini). jedno je posao, službeni put, službena večera, bilo kakva obveza koja ima neki službeni, pa i poluslužbeni (TB) sadržaj, smisao i svrhu. svaka od njih u sebi krije "opasnost" ako je osoba (Ž ili M, svejedno) sklona i spremna na prevaru. tu stvarno ne vidim nikakvog smisla "braniti".
    drugo su socijalni kontakti izvan posla, druženja, sport, bilo kakav hobi i sl. to isto ne vidim razloga "braniti", sve dok je u nekim razumnim granicama, dok osoba ne provodi više slobodnog vremena tako nego s obitelji.
    ovo samo načelno, naravno, svaka obitelj ima svoje specifičnosti i posebne periode (dok su djeca mala, bolesna, partner bolestan, u frci s poslom...) kada je jasno da se očekuje veće ili manje žrtvovanje pojedinca i njegovih ispušnih ventila (npr., ne mogu zamisliti da ja "dežuram" noću i skidam djetetu temperaturu a on je zabrijao van, niti obrnuto; ili da sam ostala kući na bolovanju i cijeli dan u kući s djetetom, on dođe kući, pojede i kaže da ide na trening a nakon toga na pivo...).
    ovo što je Trina pitala meni je jednostavno previše, tri dana golog ruženja je nešto što mi prelazi okvire prihvatljivog. bila bih iskreno zabrinuta da MM želi rađe tri slobodna dana provesti na otoku s ekipom nego samnom i djecom. i zabrinuta i ljuta, ne zbog opasnosti da me prevari, već činjenice da mu je to zanimljivije, važnije...bila bih zabrinuta i da ja sama poželim tako nešto (nemam ništa protiv tri dana bez klinaca i MM-a, ako je u to uključen neki minimum poslovnog, obveznog). izvan toga dovoljno mi izaći na večeru, koncert, kino, pa i zalomiti do jutra s kolegicama/prijateljicama.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

A da hoće tri dana ići sa društvom na planinarenje, ribolov, lov na medvjede ..?

olja avatar
    Datum pristupanja
    May 2012

Početno

Ma Mima, nikakva. Meni je sporno samo to sto (iz procitanog zakljucujem) drustveni gospodinov zivot nimalo ne trpi zbog porodice, dok je njen okrenut iz temelja. Pa misa mu, to je njegova porodica i njegova djeca. Ako zbog njih nije u stanju zauzdati guzicu, zbog cega jeste?

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

ako mu je planinarenje, lov ili ribolov hobi i inače mu puno znači, ne bi mi bio problem ni odlazak na tri dana ako je kod kuće "redovno" stanje (nitko nije bolestan, nema izvanrednih aktivnosti i obveza koje će meni biti teško odraditi bez njega). s tim da bih očekivala da se nakon toga on malo više angažira i oslobodi vrijeme da nam to "nadoknadi" (za neki naš izlet, putovanje...). to bi mi bilo prihvatljivo možda dva-tri puta u godinu dana.

šafran avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

O je, ja mogu samo reći mi smo fakat dinosauri po svim kriterijima. Mi najradije jedno s drugim, kad mora ici na te TB i slično, skoro pa ga moram goniti jer mu se to piše i u napreodvanje u karijeri, a on bi najradije doma s nama, a mora jer mu se sve zbraja između ostaloga i za konačnu godišnju premiju koja fakat nije mala, pa ono, iš iš, odi samo odi. Nisu to oblokavanja i slično, sve je zbilja na nivou, ima i dva put godišnje i za ćitavu family, ali naporno brate svako malo. Velim, dinosauri smo mi.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Moj ide u ribolov stalno, ako je dobro vrijeme svaki vikend i to mi je super. On u tome uživa, a uživam i ja biti malo sama. I to mi nema nikakve veze s onim. Ima i tb ali većinom ne ide ako idu svi iz firme jer ih-ne voli. Ide samo s dijelom ekipe koja mu paše (u firmi imaju dvije različite grane-ovi s kojima on radi mu pašu, ovi drugi ne). I da je kod nas takva situacija, ja bi očekivala da on sam ne želi ići, a da ja trebam ići na tako nešto, nebi mu ni spomenula jer nema šanse. neprihvatljivo i s moje i s njegove strane.

*mamica* avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Kada malo bolje promislim i pročitam sva vaša razmišljanja, uviđam da je ova tema puno kompleksnija negoli se čini na prvu. Jednostavno, kod svake od nas, odnos s partnerom, životna situacija i navike su drukčiji, posebni i ne možemo sve staviti u isti kalup.

MM i ja oboje imamo svaki svoje društvo još iz djetinjstva (i to muško-žensko), maltene poznajemo sve te ljude cijeli život, nemamo apsolutno nikakvih nepoznanica po tom pitanju.

Osim toga, oboje smo izrazito društveni i ekstrovertni tipovi koji vole putovanja i landranja svake vrste i stoga mi ne bi bilo nimalo čudno da ode negdje na par dana druženja.

Ja bih zaista voljela otići s prijateljicama na 2-3 dana na more, ono, sunce, ispijanje koktela, plaža, spavanje... nedostajali bi mi MM i sin, ali bih sigurno i uživala u svom malom odmoru. (životne okolnosti nam trenutno to ne dopuštaju, sada kada radimo, imamo obaveze..).To ne znači da ne volim svoju obitelj, da nam nije lijepo zajedno, dapače, uživam i u svojoj maloj, a i u proširenoj obitelji i obiteljskim okupljanjima.

Nemam ništa protiv niti da se MM na taj način zabavlja. A bogme se zabavljamo i zajedno. Da je MM tip koji svoje vrijeme provodi isključivo na svom poslu, hobijima, izlascima, itd., naravno da bi mi to smetalo. Smetalo bi mi njegovo odsustvo i nesudjelovanje u obiteljskom životu i obavezama. No, dok god je ta strana ok (a zaista je i više nego ok), nemam pravo na prigovor, a niti on.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj *mamica* prvotno napisa Vidi poruku
    Kada malo bolje promislim i pročitam sva vaša razmišljanja, uviđam da je ova tema puno kompleksnija negoli se čini na prvu. Jednostavno, kod svake od nas, odnos s partnerom, životna situacija i navike su drukčiji, posebni i ne možemo sve staviti u isti kalup.

MM i ja oboje imamo svaki svoje društvo još iz djetinjstva (i to muško-žensko), maltene poznajemo sve te ljude cijeli život, nemamo apsolutno nikakvih nepoznanica po tom pitanju.

Osim toga, oboje smo izrazito društveni i ekstrovertni tipovi koji vole putovanja i landranja svake vrste i stoga mi ne bi bilo nimalo čudno da ode negdje na par dana druženja.

Ja bih zaista voljela otići s prijateljicama na 2-3 dana na more, ono, sunce, ispijanje koktela, plaža, spavanje... nedostajali bi mi MM i sin, ali bih sigurno i uživala u svom malom odmoru. (životne okolnosti nam trenutno to ne dopuštaju, sada kada radimo, imamo obaveze..).To ne znači da ne volim svoju obitelj, da nam nije lijepo zajedno, dapače, uživam i u svojoj maloj, a i u proširenoj obitelji i obiteljskim okupljanjima.

Nemam ništa protiv niti da se MM na taj način zabavlja. A bogme se zabavljamo i zajedno. Da je MM tip koji svoje vrijeme provodi isključivo na svom poslu, hobijima, izlascima, itd., naravno da bi mi to smetalo. Smetalo bi mi njegovo odsustvo i nesudjelovanje u obiteljskom životu i obavezama. No, dok god je ta strana ok (a zaista je i više nego ok), nemam pravo na prigovor, a niti on.
    Identično je i kod nas.
    Moj ode dva-tri puta godišnje s frendovima u klet na roštiljanje, cuganje...ne znam ima li žena tamo, pretpostavljam da ne. Što bi radile u klijeti s deset lovaca??
    Nisam ljubomorna i ne zamaram se s tim.
    Muža volim, poštujem i vjerujem mu. Ne posjedujem ga.
    Meni je jedina briga da pripit ne vozi i da se vrati u komadu.
    Male djece nemamo, ali unatoč tome s kćeri sam tada ja. Nema šanse da ona bude sama.
    Ja ne odlazim u klijet, ali imam svoje prijateljice s kojima iznimno guštam. Bez muža, naravno.
    TB imam prosječno triput godišnje i meni je to tlaka. Ne volim takva druženja.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj *mamica* prvotno napisa Vidi poruku

x

more avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj rehab prvotno napisa Vidi poruku
    Nije ti palo na pamet da muž može voljeti i svoje prijatelje, i biti sretan i sa njima ? Tebi ta sreća isključuje vašu bračnu sreću ?
    Evo, ja javno priznajem da volim svoje prijateljice (i prijatelje), i sretna sam kad uspijem odvojiti dan za njih. A bogme imam i super ekipu na poslu, i uživam kad negdje otputujemo na par dana zbog edukacija.
    .
    Ovdje se ne radi niti o prijateljima niti o edukaciji.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj more prvotno napisa Vidi poruku
    Ovdje se ne radi niti o prijateljima niti o edukaciji.
    Eto, radi se o pijančevanju s ekipom s posla. Pa što ?
    Mm je otišao na rafting ovo ljeto, a ja sam ostala s 2 toddlera i jednom bebom doma. 3 dana. Pili su i roštiljali. On me je pitao mogu li to hendlati, a ja sam mogla i rekla sam mu da ide. Jer znam kakvu smo stresnu godinu imali i znala sam da će ga to usrećiti i relaksirati.
    I on razmišlja na takav način, i da sad kažem da idem s frendicama negdje na nekoliko dana, rekao bi mi da idem. Druga je stvar što se meni to u ovom trenutku ne da. Nije mi zapreka on, nego ja sama sebi.
    Nas dvoje ne razmišljamo na način "ostavljen sam na cjedilu", nego "neka se barem jedno odmori i opusti, drugi put će drugo".
    Ok, vidim da ima parova koji razmišljaju drugačije i poštujem to. Ali, mi nismo takvi.

more avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    e sad ga pretjerujete, nije sretan sa mnom, ne valja brak, eto ga na sad ne smije više ni poželit ić na vikend s ekipom. pa ko ne bi poželio, 3 dana lokanja i zahebancije u usporedbi s 3 dana svakodnevice s malom djecom. ajte molim vas
    Ti si išla na takav tip vikenda s ekipom kakav Trina opisuje dok si imala tako malu djecu? Ili tvoj muž?

Ja zbilja ne vjerujem da bi netko tko je sretan u svom braku i ima tako malu djecu išao tako nešto provest u djelo.
    Dozvoljavam da me nečije iskustvo iz prve ruke uvjeri.

(A bome u zabrane vjerujem još manje.)

more avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Sori Cvijeta, vidim sad tvoj post gdje si baš pisala o svom iskustvu.

Meni je velika razlika ako je to nešto na što je muž već i prije išao godinama. Trina, je li to slučaj kod frendice?

Edukacija, manje više kakva god, to bi svakako podržala. Nije razlika od bančenja na pustom otoku usred zime baš samo u nazivu.

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Rijecanka, potpisujem tvoje zadnje postove
    I stvarno se ovdje brkaju kruske i jabuke

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

E da, i hobi mm-a zapravo znaci mjesovito drustvo
    I nema ga za vikend jedan cijeli dan od jutra do mraka (ne svaki vikend, a i ovisi o situaciji doma)
    I bez obzira na to, nije mi nikako usporedivo sa slucajem Trinine prijateljice

flopica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

kod mene bi ovo bilo kratko i definitivno ne
    žena s dvoje male djece
    muž stalno na poslu
    a u slobodno vrijeme bira ekipu za cuganje na pustom otoku
    a što s njima, s djecom i ženom mu? nek se snađu, on ima preča posla...
    ma oladi

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Mislim da je u ovom razglabanju sto je kome normalno ili ne, previđena jedna jako važna stvar. A to je ličnost i osobenost pojedinca i temelji i načini veze dvoje partnera.
    Pa je meni sasvim razumljivo da tangerina kaže da bi takav trodnevni izlet njenog muža njoj bio znak da je u braku nešto nedobro. Jer ona gleda iz pozicije sebe, iz pozicije svog muža i iz pozicije njihovog odnosa u kojem je recimo pijanka na pustom otoku no go. Njoj bi u njenom individualnom kontekstu to bio znak da je u njihovom odnosu nešto otišlo tokom koji joj se ne sviđa. (tangerina ti si mi tu sad primjer, ne idem ja u osobnu analizu tebe )

Isto tako netko drugi kojemu je pusti otok, gradele, mozak na pašu, vino u potocima sinonim dobrog provoda, te nešto, što su oba partnera ili jedan od njih prakticirali oduvijek, uopće neće razumijeti u čemu je problem. I zašto bi takav provod uopće bio znak recimo manje ljubavi, ili nelojalnosti, ili ovog ili onog?

Ako nisam dovoljno jasna, pojasniti ću. Upoznaju se i zaljube recimo jedan torcidaš ili bb boy i jedna Ana. Dakle svaka utakmica se NE propušta, gleda se, putuje se na tekme, satima se razglaba sa dečkima uz pivo da li je Maminjo papak ili nije...itd..itd. Ukratko rečeno nogomet je hobi, život, itd.itd. Partnerica bez obzira da li je i sama nogometni fan, ili nije, živi s tim, odnos je tako postavljen i to je to.
    I sada recimo je neka tekma lige prvaka, finale, polufinale....bla, bla u Torinu, Rimu, Londonu.
    E sad ona bi možda taj vikend na konzert Morriseya, ili u HNK-a, ili s curama u toplice, ili je naprosto umorna.... A tu su recimo mala djeca.
    I eto ja bih, da mi mm kojemu je nogomet, kao i meni, zadnja rupa na svirali, kaže da ide trodnevno ludovanje sa torcidom, a ja recimo se bakćem sa umorom, ovim, onim, rekla , mili
    bože što se zbiva? Da li se najeo ludih gljiva? Da li me voli? itd, itd..

E sad ovaj iz ove gornje priče, bi se dušom čudio što sad žena hoće, pa što oni ne žive tako oduvijek?

seni avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

da nastavim.
    Mima je postavila vrlo dobra pitanja. zasto bi ribicija, neki hobi, skup mladih modelara. ili nesto slicno tome bilo ok, a otok bez plana i programa ne bi bio ok?
    jer cinjenicno je situacija ista, zar ne?
    imas i prigode/jagode i zenu s dvoje male djece, zar ne?
    e pa razlika je u onom simbolicnom. sto meni simbolira poslovni put, sto simbolizira ribicija, sto simbolizira trodnevni otok?
    ocito svakom od nas simbolizira nesto drugo u skladu s onim kako poimamo i zivimo vlastitu vezu.

eto mm-u, te varijante vino, otok... uopce nisu padale na pamet. jer on nije takav tip, niti je to nama sinonim ultimativnog provoda, mi imamo neke druge uzivancije. tako da to, sto mu nije tako nesto palo na pamet, kad je curka bila mala, ne znaci da me voli vise, nego sto osoba A (kojoj je tako nesto wou wou) voli osobu B, vec znaci da je nasa veza drugacija nego veza AB. naravno da takav nacin moze znaciti i nesto drugo, ali to u ovom slucaju mogu znati samo osobe A i B.
    odnosno analogno tome Trinina prijateljica i njen muz.

eto meni bi recimo uopce to da ja nosim kucu - djecu sama na svojim plecima, (a partner uz posao ima hobije, izlaske , itd..) bilo prilicno nezamislivo, pa posto mi je nezamislivo bilo i ostalo, nasla sam se u ljubavi i zivotu s osobom kojoj je to takoder nezamislivo. e sad da sam se slucajno zaljubila u nekoga tko bi htio stepfordsku suprugu, pa mi to u onoj prvoj zaljubljenosti ne bi bilo jasno, nego bi mi se to poslije rasvijetlilo (no ajde, bas nekako i ne vjerujem u to, jer mislim da se ljudi namirisu, ali recimo hipotetski), onda bi i ja i on imali problem. i to prilicno veliki.

sto hocu reci? pa to, da sve te stvari treba gledati u paketu cijelog odnosa. koji dvoje ljudi sami stvaraju. (sto svjesno, sto nesvjesno) tek onda ih mozes sagledati smisleno.

Anci avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno Izlasci u braku

I ja sam na tragu seni i rehab...
    Glupo je sto osjecam potrebu napisati da mm i ja to uopce ne prakticiramo ma taj nacin, jer sve se uvijek svede na osobno, ali valjda drugacije ne moze.
    Evo ja osobno ne mogu zamisliti da idem 300,400 km daleko gledati utakmicu nogometnog kluba. Pa je moj muz isao jer je njemu bijela boja prva stvar nakon nas tri (nadam se ). I da, bila sam sama s malom djecom, i da, to je cista zafrkancija i meni koja jos uvijek ne znam definirati ofsajd, inako bezveze

Znam kakva nam je veza inace i nevezano za ta dva dana koja je proveo zahebavajuci se. I uopce to ne gledam, ja se patim, a ti se zezas.
    Posljednje uređivanje od Anci : 07.12.2014. at 09:24

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

potpisujem seni.
    OSIM što trenutno, jedini ko može ići na utakmicu lige prvaka je pripadnik armade, ništa bb ništa torcida.
    tako.

Stranica 7 od 13 PrviPrvi ... 56789 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •