Pokazuje rezultate 1 do 50 od 623

Tema: Izlasci u braku

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Meni ovo izgleda kao klasično ponašanje dečka koji se prerano oženio.
    Nije sazrio za brak, većina njegovih prijatelja su sigurno samci i sad se ponaša ko samac, klinac bez obaveza.
    Možda će ga proći, a možda i neće.
    Nema tu konkretnog savjeta, ali branjenje i prijetnje te zaključavanje sigurno nisu način.

Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

[QUOTE=Tanči;2756577]Meni ovo izgleda kao klasično ponašanje dečka koji se prerano oženio.
    Nije sazrio za brak, većina njegovih prijatelja su sigurno samci i sad se ponaša ko samac, klinac bez obaveza.

Moguce da je to...Bar lici na taj "fenomen". Al kao sto je Jelena na pocetku napisala, treba vidjet sta to njemu znaci, da' l je faza, stil zivota, gdje su mu prioriteti itd....
    Ja bi poludila da mi MM zabrani odlazak na ples, jer mi je to ogroman gust u moru stvari koje nisu gust. Mozda tip ventilira...

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Tanči prvotno napisa Vidi poruku
    Meni ovo izgleda kao klasično ponašanje dečka koji se prerano oženio.
    Možda će ga proći, a možda i neće.
    Nema tu konkretnog savjeta, ali branjenje i prijetnje te zaključavanje sigurno nisu način.
    Složila bih se s ovim...

I ne bi me pretjerano zabrinulo ništa osim alkohola (a to bi me jako smetalo). Ali to sam samo ja...

Kod nas u obitelji nije bilo nikakvih zabrana izlazaka, ali rijetko smo koristili mogućnost da nekamo izađemo samostalno. Sve se u biti svodi da rekreaciju na koju idemo odvojeno, proslave godišnjica mature i ne mogu se sjetiti ničega više. Babinjake baš ne volim, iako sam povremeno znala i na to otići, a krug prijatelja nam je zajednički pa kad izlazimo (rijetko) to je čopor.

Ne bih imala ništa protiv da si mm uzme slobodnu večer tu i tamo, ali ne želi. Kaže da mu je ljepše doma. To razumijem jer je i meni tako. ALI mi smo se vjenčali s 30+ pa smo se izdivljali u mladosti (planinarenje, putovanja, razno...) svatko na svojoj strani. To je iza nas. Stvarno se ne može reći da smo nešto propustili. Od starog društva ostala je šačica probranih (vjenčani kumovi) i s njima se uglavnom družimo i danas kad svi imamo djecu.

* * *

Imam i drugačijih primjera iz okoline - moja susjeda udala se i rodila još na faksu, njena djeca su sad odrasla, a ona s mužem SADA putuje po svijetu i radi stvari za svoj gušt - ono što sam ja izguštala u mladosti. I sve pet... Dok nas ne stegne briga za bolesne članove obitelji ili unuke (he he he), možemo kako želimo. Ali ako imamo obaveza prema djeci, roditeljima ili bilo kome - nije fer ostaviti ženu (ili muža) doma i otići luftati zadnjicu 2-3 puta tjedno. Povremeno - ok, shvaćam da svakome treba predah od rutine, ali ako postane navika, nisam baš sigurna da bih to tolerirala. Pogotovo ne alkohol. Ali svatko za sebe treba donositi vlastite odluke. Ne možemo mijenjati druge - možemo odlučiti samo kako ćemo se sami nositi s ponašanjem bračnog druga koje smatramo neprihvatljivim. Nije to baš ugodno.... i teško je naći pravu mjeru. Tuđa pamet tu slabo pomaže jer svaki čovjek i svaki brak su priča za sebe.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •