psoto znam da su vecina cura prosle nekakvu indukciju u porodu, zanima me zasto i kako...
da li ste i koliko presle datum termina
da li ste prerano dosle u rodiliste
ili nesto trece
koje su indikacije bile ju dobijete
psoto znam da su vecina cura prosle nekakvu indukciju u porodu, zanima me zasto i kako...
da li ste i koliko presle datum termina
da li ste prerano dosle u rodiliste
ili nesto trece
koje su indikacije bile ju dobijete
ja sam u prvoj trudnoci imala eph gestozu uz infarkt posteljice i sve tako. pristajala sam na indukciju bez "a", uz osjecaj da sam u dobrim rukama. nisam prelazila datum termina, radjala sam u 39. tjednu, dosla sam u dogovoreno vrijeme u bolnicu, doktor mi je bio dezuran.
Visoki tlak. Indukcija je bila manje zlo, jer su kao alternativu spominjali carski.
Sad mi je žao, da se opet nađem u toj situaciji izričito bih zahtijevala da me zadrže u bolnici i prate mi tlak, ali da ne induciraju osim ako nije alarmanta situacija. Ne radi sebe, meni je porod bio super (dobila sam najblažu moguću indukciju, izbjegla drip, ostvarila većinu želja), već zbog Kaleba, za kojeg iskreno vjerujem kako nije bio spreman izaći. Težina mu je bila dobra, ali to nikako ne smije biti jedini parametar. Stvarno mislim da bi izbjegli žuticu i sunčanje da je rođen u punom terminu...
s Tinom su mi inducirali porod jer trudovi su bili tu ...ništa strašno....ništa jako osjetljivo a ctg nije bio baš najbolji
s Lukom su mi inducirali porod jer sam se bez trudova otvorila 6 prstiju a vodenjak je bio još uvijek cijel
oba puta su me pitali želim li "ubrzati stvar"
prvi put nisam znala o čemu govore...
a drugi put bilo me je strah za dijete jer sam doma imala lagane bolove 10 dana...a u bolnici ni b od bolova a jako sam otvorena bila...tako da sam ja odmah prihvatila sve što su ponudili...a sve je to bilo 5 tjedana prije termina
Luna, kad je situacija s tlakom alarmantna, nema vremena za indukciju
znam da su na inducirani isle i cure koje iz nekog razloga imaju rizicnu trudnocu (npr. dijabetes, gdje se porod mora izvest prije punih 40tj.) a bile su otvorene prst ili dva, pa ne bi isle na carski vec na inducirani.
Luna Rocco, zbog visokog tlaka?? pa koliki ti je bio? mislim, koliko sam naucila i vidjela na svom godisnjem odmoru u petrovoj () ako je tlak toliko visok da je nuzan porod, onda definitivno ne ide vaginalni jer je prerizican (tlak jos vise skace). pada mi na pamet da ili tebi nije bio toliko visok, ali nisu htjeli riskirat, a Kaleb je mogao jos drijemati, ili su se jako kockali s tobom.... no uglavnom, bitno da je dobro zavrsilo i da si zadovoljna s induciranim!! a i kod visikotlakasa bebe prije sazrijevaju
![]()
Tada sam mislila da je doc u pravu i da zna što radi, ali kako kaže poslid preispitivala sam svoj porod i došla do zaključka:
- ujutro sam ustala iz kreveta - iz mene je iscurilo cca 1 dcl vode tj. sada sam uvjerena da je to bio urin;
- sutradan sam došla u rodilište po preporuci privatnog doca (gdje isti taj doc radi); bila sam 38+3-4; beba je već bila dosta velika; navodno sam bila 1 cm otvorena, zabilježen jedan trud na CTG-u;
- nije mi rađen test za provjeru curi li voda ili je urin u pitanju - nisam znala da postoji, vjerovala sam doktoru i infomacijama koje kažu ukoliko 24 sata curi voda da može doći do infekcije;
- obrađena po propisima - klistir, brijanje, administracija, pregled, ctg - već je bilo cca 12 sati; dobila sam prvo gel - nije djelovalo
- oko 14 me priključuju na drip i tako sve do 22,30
- uvjerena sam da me doc htio poroditi jer je tu noć bio u dežurstvu, na taj način mu je bilo lakše pratiti vlastite "pacijente" - ne mora dolaziti dan poslije; bile smo dvije; i druga cura je bila na indukciji no u 21 je završila na carskom rezu;
- ja sam prošla s više od 20 šavova jer sam se prestala otvarati, a bilo je prekasno za carski ...
itd.
Glavna indikacija prema liječniku: kapanje vode i mogućnost infekcije;
Po meni: komocija liječnika ...
dobila drip - tjedan dana prije termina, otvorena 5 cm i puknutog vodenjaka bez trudova, položaj na zadak. zbog ovog zadnjeg sam i žurila u bolnicu, naravno da se sad pitam je li moglo i drugačije...
(ali moram napisati - i draže mi je tako /porod mi je bio lagan/ nego da sam provela sate u predrađaoni bez mm-a, ili u boksu svezana na stol. u nekakvim normalnim uvjetima - pokretna, u sobi s mm-om i babicom - htjela bih čekati trudove, pa koliko treba...)
Inducirali su mi porod točno tjedan dana prije termina: imala sam dosta visok tlak (160/100), došla otvorena 4 cm, CTG je bilježio trudove, a ja nisam osjećala apsolutno ništa. Pa su mi prokinuli vodenjak i dali drip (i epiduralnu).
Nisam bila sretna zbog indukcije, ali sve u svemu, bila sam zadovoljna kako je završilo. Osim toga, taj dan (nedjelja) bila sam sama u rodilištu i nije bilo sve one strke kakva je nastala dva dana kasnije, kad su rodilje ležale po hodnicima...
Situacija je bila sljedeća: tlak je bio 150/100, što nije alarmantno, ali:leonisa prvotno napisa
1) nije bio konstantan, skakao je i do 170/110
2) bila sam 37+2 i Kaleb je imao 3,5 kg, pa su procijenili da je bolje da induciraju dok je još sve ok, nego da tlak šizne do kraja i da onda moraju spašavati i njega i mene. Je li ta procjena bila na mjestu, ja ne znam jer nisam doktor, ali nimalo ne sumnjam u stručnost doktora koji ju je postavio. Na stranu sad to što ja mislim da Kaleb nije bio spreman, no ponekad stvari idu tokom koji nismo očekivali.
3) prvo su htjeli carski, ali ja sam inzistirala da ga izbjegnu ako je sve ok s Kalebom (a bilo je sve super, i uzv, i protoci, i ctg), a i nisam imala proteniuriju, niti ranijih pojava visokog tlaka (prije trudnoće niskotlakašica, u trudnoći 120/80, s jednom izoliranom epizodom tlaka 150/90 u 17. tjednu), pa su pristali na indukciju - odnosno, poštovali su moju želju da izbjegnem carski, no ipak su procijenili da se stvari mogu jaaako pogoršati ako me ne induciraju
--> Luna Rocco: ah sosuper sto si imala tako brizne i OBZIRNE doktore. mislim da je to rijetkost! a jos izborit se za nesto...
![]()
:D za Lunu!!
Prvi porod, nakon cijele noći trudova i dana bez trudova, opet trudovi navečer, bolnica, 2 cm otvorena,nakon priprema 4 cm, prokidaju vodenjak i daju drip, u slijedećih 12 sati otvorila se još 3 cm i završila na carskom.
Drugi porod, da su mi ga bar dali, imala sam višak plodne vode, otišao vodenjak i došla u bolnicu zapravo s tzv. atoničnom maternicom, zatvorena, glavica visoko u zdjelici. Za par sati napravili carski, beba se izgubila :shock: u prevelikoj mlohavoj maternici pa ostala bez kisika... ja jako krvarila i bila na dripu 24 sata poslije carskog (e to boli...). Da su mi ga dali prije carskog možda bi bolje prošli i on i ja.
Dobila drip nakon sto je dr prokinuo vodenjak, a voda bila mekonijska.
Prekoracila termin po doktoru za 1 dan, a po mojoj racunici za 6 dana.
ja bi rekla da je bio lagano inducirani:
- došla u bolnicu na redovnu kontrolu zbog tlaka jer mi je znao biti 150/100 pa su me pratili svaki drugi/svaki dan (+što sam doma mjerila sama)
- bila sam 40+4
- taj dan došla na kontrolu sa tlakom 150/100 i 3cm/prsta otvorena, trudova jačine 30-40 koje uopće nisam osjećala
- šetala sa i otvarala do navečer
- na kontroli tlak 160/100, otvorena 5cm, trudove i dalje nisam osjećala
- priprema pa večera pa indukcija
- i dalje sam se lagano otvarala (ali pre sporo s obzirom na tlak - možda i nije tako ali eto), prvo prokidanje vodenjaka. nakon toga trudovi oko 50 na svakih 6-7min ali ja ih i dalje nisam osjećala
- nakon nekih 1,5h lagani drip (stvarno su pazili i polako počeli i polako pojačavali)
- nakon dripa trudovi su se pojačali i ja sam ih konačno osjećala. nakon 5 sati trudova stigla Petra
da napomenem nakon što su mi prokinuli vodenjak i dali lijek za tlak i kad su trudovi ulovili ritam tlak je bio super 130/70. prije ni lijekovi nisu baš djelovali.
Na 36+4 pukao vodenjak, u ponoć, trudova nije bilo do jutra, onda u 10.30 u rađaonu(bez trudova), uz stalno pojačavanje dripa mišek(od 3200) se rodio tek u 19.30. Uf...
Nikola 27.10.2001.
Bebač 25.05.2006.
induciran mi je bio prvi porod: prosao termin za 9 dana (doduse onaj termin po ZM, a po ranim UZV je bas tad bio pravi termin) + eph gestoza (edemi, proteinurija - ustanovili kad sam dosla na amnioskopiju).
inducirali su prokidanjem vodenjaka i zatim dripom. trudovi su bas onako 'skolski', postupno, postajali jaci i ucestaliji. sve u svemu, islo je brze i lakse nego sto sam mogla ocekivati, mozda zato sto bih i bez indukcije vjerojatno bila rodila isti dan (dosla sam ujutro u radjaonu 5 cm otvorena, tako da pretpostavljam da sam jos od prethodnog dana imala trudove koje nisam prepoznala).
pukao mi vodenjak oko 6,došla sam u bolnicu nešto prije 09.00
pregledali su me da vide da li je otišla sva voda i onda su me
poslali u predrađaonu
legla sam na onaj krevet u 12,prvo gel koji nije djelovao pa onda
drip koji je dobro šibao
rodila sam u 22.35
znači drip zbog toga jer je pukla plodna voda a nisam se otvarala
prenjela sam 12 dana kada mi je puknuo vodenjak, ali visoko (sto se ustanovilo tek kasnije na porodu). cekali smo i cekali, inzistirali na tome da ne bude indukcije i u bolnici su to tolerirali 36 sati od puknuca vodenjaka. nakon toga su inducirali dripom i Manuela sam rodila 13 dan nakon termina.
cure, hvala na vasim iskustvima
emy, tolerirali su ti 36 h nakon prsnuca vodenjaka wow
ono sto mene muci jest kako znati kad je indukcija opravdana a kad ne...razliciti su pokazatelji a nasi lijecnici imaju nesto drugaciju praksu nego sto to who recimo preproucava...
sve se nesto mislim da smo vise inducirane nego sto smo mozda trebale biti
a tko ce ga znati
znam samo da bih voljela izbjeci indukciju i da bi voljela osjetiti sto to znaci prirodno i postepeno otvaranje i prirodni trudovi koji vode porodu....
Tlak 160/115, proteini u urinu, edemi, glavobolja, povraćanje, gotovo bez plodne vode, loš protok kroz mozak, trudovi svako 2 min, ali povremeno se smiruju, došla otvorena 4 cm. Dobila drip kako bi ubrzali porod. Rodila za 3 h. 35-ti tjedan trudnoće.
je Zrinka, ali to samo zato jer smo mi jako inzistirali. uz to sam potpisala hrpu papira jer sam odbila nekoliko UZVa, pa onda rutinsko davanje K i D vitamina bebi, i tako to. uglavnom, proculo se u bolnici za nas, da smo tvrdi orah pa su nas drugacije i tretirali. ali pritisak je bio jaaaaako velik.
i ja bih voljela da mi sljedeci porod bude bez indukcije, i vjerujem da ce biti, jer je to ipak drugi porod pa je cijela ta "masinerija"vec nekako uigrana, barem ja tako mislim. zato vjerujem da ce i tebi tako biti, samo vjeruj u sebe, sigurni neces ovaj puta trebati nikakvu "pomoc".
Ja sam imala dogovoreni inducirani porod, samo je bilo upitno hoće li biti indikacija za carski ili vaginalni porod. Budući da se u trenutku odluke nisam otvorila niti 1 cm, vodenjak je bio čitav, plodna voda bistra, nisam imala trudove, morala sam ići na carski. Indukcija za vaginalni porod mogla je dovesti do toga da se dijete pati jer bi moglo potrajati i par dana (barem su meni tako objasnili).
meni su prvi put pustili sve prirodno. drugi put drip (koji mi je bija genijalan prema mojim trudovima, bar sam imala pauze) kad se ni na konstantni trud od 4 sata nisam nego prst otvorila, treci put-visok tlak, trudovi oni jaki vec 10 sati a otvorena 2 prsta-puknuce vodenjaka , drip i nesto protiv bolova -boze sacuvaj tu inekcije...
inducirali me u 42. tjednu, zatvorena potpuno, trudova- nula
zaprimili me u bolnici i rekli da će sačekat, možda krene prirodno, ali tu noć sam stravično naotekla (inače kroz trudnoću- nikad), tlak mi je naglo podivljao...itd.
rodila za tri sata i 15 min; porod lagan, trudovi jaki, ali bol osrednjeg intenziteta, tj.- podnošljiva
Prenjela sam tjedan dana, otvorena 4-5 cm, trudovima ni traga ni glasa. Na indukciju su me "privolili" prestrašivši me što ako mi pukne vodenjak, pa mi propadne pupčana vrpca. Indukcija je bila neuspješna, nakon 16 sati dripa na maksimumu završila sam na carskom. Da mi je tada bila ova pamet, nema šanse da bi pristala na to.
tako zrinka, posalje mi ostatak obitelji, a ona postavlja pitanja po forumu...
pa draga, oba poroda inducirana, nakon sluzbenog termina i uz odlaske na amnioskopiju
prvi, zbog mekonijske plodne vode, prica slicna tvojoj, ali bez gela
drugi, zbog, blago zamucene plodne vode, nesto su govorili kako je tinguirana pl. voda, pa su je gledali nakon prokidanja vodenjaka, pa kazu nema tinte i na kraju kad se beba rodila kazu ipak ima tinte.
prvi put smatram da je bila opravdana indukcija, a drugi put mislim da bih svejedno taj dan rodila jel je pl. voda sazrijevala...
prvi put sam dobila drip zbog presporog otvaranja (rodila nakon 16h trudova)
treći put indukcija u 39.tj. zbog mekonijske plodne vode.
indukcija u 39.tj. zbog mekonijske plodne vode,voda mi je bila iscurila,i beba se malo već bila napila menonijske vode,pa su malo ubrzali porod
Ja sam imala indukciju bez razloga.
Prenijela sam 7 dana i išla svaka 2 dana na kontrolu. Budući da je bila nedjelja kontrolu sam morala obaviti u rodilištu, a ne u trudničkoj ambulanti (KB Merkur).
Doktor L. je primjetio da se grlić počeo otvarati (oko 4 cm valjda), na CTG-u je vidio neke meni nepoznate trudove.
Budući da nije bilo gužve, a bilo je i negdje 10 ujutro, on je odlučio.
CTG je bio uredan, plodna voda je bila uredna-mliječna.
Vjerojatno bi porod ubrzo i sam krenuo budući da sam se počela otvarati.
Svoju odluku je rekao sestri sljedećim riječima: "Sestro dajte joj spavačicu. To ide u porod."
Ja dan danas kad se sjetim da sam ja bila "to koje ide u porod" dobijem ospice.
Ja sam bila totalno zbunjena, malo i zabrinuta jer beba kasni, nisam imala niti stvari sa sobom, ali nije se udostojio sa mnom popričati i objasniti zašto moram ostati. Tad sam se pomirila sa sudbinom, danas bi uzela stvari i otišla doma.
Srećom tijelo je dobro reagiralo na drip, trudovi su počeli jako brzo i u kratkim razmacima i jako brzo izgurali Emu van (+ navaljivanje na trbuh + epiziotomija).
Velim izgurali jer mi je dijete imalo skroz popucale kapilare u očima, pretpostavljam da je zbog pritiska zbog brzog prolaska kroz porođajni kanal.
Zato sad beskrajno želim porod bez dripa, beskrajno...
Želim da moje tijelo to obavi, a ne kemija.
Ej Fidji , identično i kod mene s Klarom (mamazmaj) + što je ostala i posteljica, a ni drugi porod nije bio puno različit (iako sam se trudila i beskrajno željela da bude, al trudova nema pa nema)
Meni su oba puta malo ubrzali dripom i nije mi žao jer se nisam napatila ni ja ni bebe.
Oba puta sam već ujutro znala da je danas taj dan i da su cure spremne izaći. Iako su ih izgurali kemijom obje su izgledale super, bez hematoma i sl, APGARi 10/10, obje su se smijale kad su mi ih donijeli...
Prvi put: 38 tj, ujutro otišao sluzni čep, puko vodenjak, čekala sam svoje trudove ali od njih ni t pa sam kasno popodne otišla u bolnicu... moglo bi se reći neotvorena (jer sam više od pola trudnoće bila otvorena, a tad je bilo samo mrvicu više). Dali mi drip, u neko doba i nešto protiv bolova, brzo se otvarala, 3.5 sata u rađaoni, nisu me rezali, 1.šav što sam pukla, tata bio cijelo vrijeme sa mnom
Drugi put: 40 tj, ujutro počeli lagani trudovi, otišao sluzni čep, taman mi bio dan da idem na pregled, otišla na naručeni pregled i rekao dok da sam otvorena 4,5 cm i da idem u rađaonu i da probuše vodenjak. Nisam odmah otišla na 3. kat, malo sam šetala oko bolnice, najela se, napila, nazvala sve žive... Kad sam došla na 3. kat zamolila sam da odugovlače s odlaskom u rađaonu da i tata stigne. Nakon jedno 3 sata šetanja sam ipak išla u rađaonu, dali drip, probušili vodenjak, malo jačih trudova, brzo otvaranje, dali nešto za bolove, dolazi tata, idemo tiskati... 75 min u rađaoni, opet me nisu rezali, i opet samo 1 šav
meni trudovi krenuli 11 dana prije termina, nakon amnioskopije.otišla navečer u bolnicu i tamo su mi prokinuli vodenjak, kao da ubrzaju, a onda su me i na drip prikačili na prijedlog babice, iako je doktorica nije bila baš za to.sve skupa porod mi je od dolaska u bolnicu trajao 10-ak sati, s tim da su mi dečeca gurale van, jer se nikako nije htio spustiti
Fidji, kaj veliš, i opet idemo 'gore' u zadnje vrijeme mi više puta prođe da kažem da ću ići roditi NA merkur umjesto UFidji prvotno napisa
al bumo ih sad zribale. šteta kaj nam razmaci između poroda neće biti manji pa da im bolje ostanemo u sjećanju
![]()
Inesica, čudim se sama sebi, a i tebi...![]()
(Ma meni je sve drugo osim indukcije (rooming, čistoća, sestre) bilo stvarno za svaku pohvalu.)
Evo da napišem jedan školski primjer nepotrebne indukcije. Naime, u petak popodne sam postala ujnaa evo kako je to izgledalo:
Šogorica u srijedu dolazi na redovni pregled, onda je bila 40+6, CTG loš, šalju je u rađaonu, tamo joj ponavljaju CTG, koji je sad super, jer izgleda da je beba spavala. Ona skoro pa da i nije otvorena, jedva su joj plodnu vodu pregledali.
Nisam baš skužila tko joj je od dotičnih predložio indukciju, ali čini mi se da je to bio upravo Matijević, ona bedasta pristala.
Prvo su je pustili to popodne još da se šeče ne bi li krenuli njezini trudovi - ništa, zatim gel, pa opet gel, ona se još uvijek ne otvara. Pa joj tek sa četvrtka na petak u noći buše vodenjak, dobije trudove ali se ne otvara.
Misle je ujutro poslati na carski, no gle čuda oko 10 se počela otvarati.
Šalju ju u box i daju joj epiduralnu, nakon 4 sata otvorila se do 7 cm i u 15 sati joj skače temperatura, počinje se tresti i šalju je na hitni carski.
Bebica u distresu, Apgar 7/10 pa 9/10 ima upalu pluća, ne može je dojiti, smije je vidjeti dva puta dnevno i minimalno 2 tjedna bolnice.
Indukcija bez indikacije - NE HVALA!!
a ja prosla bez indukcije!
uh koliko mi je to bilo vazno
pogotovo nakon prvog poroda s gelom, brrr
a sad
porod milina
kad priroda vodi i zna sta radi, sve je drugacije.....na pamet mi nije padala ni epiduralna, ni dolantin, nista, nekako znas da mozesi da ide kako treba...
Iva, ovo je gotovo identična situacija kao s našom Romy, samo što je njoj, na sreću, s bebicom sve ok...Javit će se ona s pričom, ali strašno koliko se takav scenarij često događa.
Još je ona imala grozne komplikacije od carskog...
ja sam došla s trudovima u rodilište oko 7 ujutro, otvorena 4 cm
nakon rutine (čitaj klistir i ostalo) stavili me odmah u box jer su sve ostale rodilje bile daleko od poroda
stavili me na drip, dobila dolantin, probili mi vodenjak, rodila u 12,30
nisam dobila gel
moram napomenuti kako sam rodin forum nažalost otkrila tek nakon poroda
zato se nadam da ću slijedeći put proći bez dripa i ostalih gluposti, ako bude sve o.k.
i da...ostat ću doma do zadnjeg trenutka
Ja sam prvi put inducirana jer sam prenjela bila vec 16 dana. Do tada sam poslije termina isla na pregled svaki treci dan i nije se provjeravala plodna voda vec ono samo me malo pregledaju i to je to. Prvi put su me vaginalno pregledali peti dan od termina i nista. Drugi put 10ti dan od termina i nista.
Treci put 15 dan a 16 dan od termina su me zaprimili u bolnicu.
16 dan su zapoceli s gelovima a cak 17 sam i dalje bila skroz zatvorena. Tek sam se otvorila ujutro 18 dana i to jadnih 1.5 cm i onda su mi probili vodenjak na jedvite jade, ujutro a rodila sam tek u 9.47 navece.
Na dripu sam bila punih 10 sati.Uzas. Annabel je bila 4100gr.
S Noah nista. Rodila dan poslije termina.
Procjena termina s Annabel je bila tocna ali ona jednostavno nije htjela van i imam srece da nisam zavrsila na carskom jer su vec bili krenuli pricati i o tome.
I ja sam imala indukciju nakon sto sam prenjela 15 dana.
Isto kao Fidji, dosla na pregled u nedjelju, i oni odlucili da bih ja mogla roditi, a ja naravno, isprepadana prenesenosti i jos nekim okolnostima, pristala.
Najprije su mi spicili dvije injekcije apaurin spazmexa, pa su me, kako se ja nikako nisam otvarala, oni rucno otvarali, pa mi probusili vodenjak i iznenadio ih mekonij....., pa mi spicili drip, pa kada me od bolova uhvatila treskavica i plac, poslali me na carski.
Sve skupa je trajalo nekih 12 sati.
Sreca, sve je bilo u najboljem redu s bebicom.
Prvo porod: došla u bolnicu s puknutim vodenjakom, dali mi drip čim sam dotaknula krevet, otvarali me na silu, tiskali trbuh, epiziotmija .... sve bilo uredno inače prije, savršena trudnoća, sve savršeno. Porod užasan, beba sa hematomom, slomljena ključna kost. Indukcija bez ikakvih indikacija, jedino im je bio cilj da sve bude brzo gotovo. A mene nitko nije pitao da li želim biti brzo gotova, ili želim ljudski porod.
Drugi porod: 7 dana prije termina počela hodati na amnioskopije, 3 dana nakon termina na amnioskopiji doktorica zaključila da sam otvorena 4cm i da je ctg zabilježio trud (koji ja nisam osjetila, a i trudovi koji su počeli noć prije su bili tako laganini da sam mislila da me samo malo bole križa), i kaže ona sestri "ovdje je porod počeo, vodite je u rađaonu". Ja pošizila, bez stvari, bez muža, nije mi uopće pogledala plodnu vodu, ja se osjećam super, u mislima mi prvi porod i indukucija - i pokupila stvari odoh ja doma. Inače su non stop nudili indukciju, još od 7 dana prije termina na prvoj amnioskopiji, i vršili prilično jak pritisak na mene, osim dr. Jukića koji je bio korektan. Vratila sam se nakon 5 sati, opet odbila indukciju po ne znam koji put - i imala prekrasan porod.
Nudili mi drip, jer kao ne valjaju mi trudovi, kaj ima veze kaj se fino otvaram, mora još i boljeti, ići malo brže i trudovi biti regularni (čitaj vezati se jedan na drugi).