Pokazuje rezultate 1 do 5 od 5

Tema: skraćeni cerviks i spuštanje trbuha

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno skraćeni cerviks i spuštanje trbuha

Trudna sam 35 tjedana i primjetila sam i osjetila da se "beba spustila" što mi je doktor i rekao na pregledu. Također je rekao da moram mirovati i svesti sve aktivnosti na minimum jer da mi je "cerviks skraćen". Nije baš riječit čovjek i bila je gužva pa nisam uspjela ništa saznati što to u stvari znači. Ako netko zna ajd pliz neka mi objasni da li to znači da sam otvorena ili što je to u stvari i što mi se može dogoditi?
    :?

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

cerviks je vrat maternice i skraćuje se potpuno pred porod dakle ako se počeo skraćivati postoji mogućnost prijevremenog poroda... obavezno je strogo mirovanje... ukoliko se osjete i kontrakcije obično se žene pošalju u bolnicu na zaustavljanje kontrakcija preparima intravenozno....

cerviks može biti skraćen i puno prije - ovisi i o konstituciji i broju trudnoća ... međutim ako se sad skratio i doc rekao mirovanje treba ga svakako poslušati...u svakom slučaju to ne bi smio biti problem jer to mirovanje više nemože biti dugotrajno kad je već 35. tjedan...

sretno

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

imaš malo na topicu Otvorena 2 cm ili tako nekako, iskustva trudnica ... ništa ne brini, opusti se i uživaj ..

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno skraćeni cerviks i spuštanje trbuha

hvala na odgovorima. Očito je da ipak moram više pripaziti nego što sam mislila jer volim biti aktivna. Uh hvala objema!

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

nisam htjela to reći, topic Otvorena 2 cm govori o tome koliko ima različitih pristupa tome od strane ginekologa, od "to je normalno za višerotke, nije razlog za paniku, samo malo usporite" (moj slučaj) do preporuke mirovanja, pa čak i strogog mirovanja.
    Sve zavisi od konkretnog slučaja, i stajališta ginekologa, te naravno trudnice.
    Pronađi i pročitaj topic.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •