Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: Lijecenje migrene na pocetku trudnoce

alef avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno Lijecenje migrene na pocetku trudnoce

Na samom sam pocetku trudnoce i od jucer imam napad migrene kakav nisam iskusila od 15-16 godine. Inace bol popusti ako popijem nesto protiv bolova cim pocne, ali zbog plusa na testu od prije par dana nisam nista uzela i bol se rasplamsala, kulminiralo do mucnine i povracanja. Zaspala sam sinoc nakon nekliko povracanja, ali jutros je bol jos tu sto mi se nikad ranije nije dogodilo.
    Popila sam jutros paracetamol, ali to je meni kao da sam uzela tik-tak

Bol se evo kroz dan opet pojacava, na svaki pokret i promjenu polozaja (sjedeci stojeci isl) pocne pulsirajuca bol...

Sta smijem protiv bolova uzeti u 5tt?

aishwarya avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Probaj popiti tabletu (lupocet) čim primjetiš da počinje napadaj, bojim se da je sad kasno. Ja nisam smjela preskočiti kavu npr. koja je obično okidač ali meni bi bilo gore ako je ne popijem. pazi da piješ puno tekućine i spavaš dovoljno.

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

probaj s magnezijem. Meni kad tablete ne djeluje, on zna pomoć.

talia7 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Glup odgovor čini se na prvu, ali kad više nisam mogla ni glavu podići ni hodati od migrene skuvala sam tursku kavu i iscjedila pola limuna. Čak nije niti tako gadno kao što zvuči i glava je popustila, počelo se razbistravati, svakako je bilo puno puno puno bolje nakon ovog navodno prirodnog kafetina.

deeeyoo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Citiraj talia7 prvotno napisa Vidi poruku
    Glup odgovor čini se na prvu, ali kad više nisam mogla ni glavu podići ni hodati od migrene skuvala sam tursku kavu i iscjedila pola limuna. Čak nije niti tako gadno kao što zvuči i glava je popustila, počelo se razbistravati, svakako je bilo puno puno puno bolje nakon ovog navodno prirodnog kafetina.
    Nije uopće glupo. Aspirin npr. sadrži kofein i vitamin c. Kava (turska ili espresso) sa sokom od limuna imaju isti učinak.

lulu-mama avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Probati ću i ja ovo s limunom i kavom.
    Baš me zadnjih dana glava boli, i već mi je previše: pokleknuti ću pred lijekovima

zibba avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Savjet za kavu i limun mi je prije znao jako puno pomoći kod glavobolje, ali unazad desetak godina ne podnosim kofein tako da mi tej lijek otpada iz moje prirodne ljekarne. Magnezij je super, on opušta mišiće i raznorazne grčeva, pa će tako opustiti i žile u glavi. Znam kako je kada migrena uhvati, ne znaš kako si pomoći, pogotovo u T, ja sam u zadnjoj dva puta završila na hitnoj na infuzijama ( obična glukoza jer nisu se usudili dati ništa drugo) kako mi je bilo loše.

lulu-mama avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Ja srećom nemam migrene, već samo povremeno obične glavobolje. I to je grozno kad traje duže od 1 dan.
    Evo, kavu sam popila, i drugu čašu limunade. Još me boli.
    Posljednje uređivanje od lulu-mama : 05.09.2013. at 10:52

deeeyoo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Ako ništa drugo ne pomaže - akupunktura!
    Prijateljica moje mame se tako riješila patnje.

lulu-mama avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj deeeyoo prvotno napisa Vidi poruku
    Ako ništa drugo ne pomaže - akupunktura!
    Prijateljica moje mame se tako riješila patnje.
    Akupunktura rješava trenutnu glavobolju, ili njenu pojavnosti u budućnosti?

deeeyoo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Koliko ja znam išla je nekoliko puta na akupunkturu i migrena joj je skroz nestala. A žena je 20-30 god. patila od nje.
    Što se tiče obične glavobolje - mogu zamisliti da akupunktura i trenutno pomaže. Treba valjda probati...

Nekidan sam od Dr. Oz-a čula da i ginkgo od prirodnih stvari pomaže! (ali oprez diabetičari! porast inzulina!)

lulu-mama avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Eh, sad je malo jasnije zašto me glava "drma"-dobila sad i temperaturu. Grrrr....

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •