Pokazuje rezultate 1 do 16 od 16

Tema: Knjiga o tijelu - molim preporuke

Datum pristupanja
    May 2007

Početno Knjiga o tijelu - molim preporuke

Cura je za 6. rođendan poželjela knjigu o ljudskom tijelu. Jako ju to zanima i za sad zna ono koliko joj ja znam objasniti (ne baš puno ), npr. gdje su koji organi, čemu služe itd. Sad hoće knjigu da si može gledati slike i čitati.

Molim preporuku za knjigu o tijelu s puno slika ili crteža i tekstom prikladnim za tu dob. I bez spominjanja seksa, taj dio još ne zna

Apsu avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Vau, kakva želja, za svaku pohvalu

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Mi imamo dječje enciklopedije, ali tu ima i drugih stvari ne samo o tijelu.
    Mali savjet je bez obzira koju knjigu uzmeš o tijelu biti će obrađeni i reproduktivni organi i to ti je taman pravo vrijeme da sazna (na njoj primjeren način) za što služe.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Moji su negdje u toj dobi dobili ovo http://w.mozaik-knjiga.hr/article.aspx?articleid=412

To nije samo knjiga, nego su puzzle (5 stranica) s osnovnim sustavima - kostur, mišići, unutarnji organi, krvožilni sustav... ne sjećam se što je još, možda mreža živaca.

Podataka ima taman dovoljno za predškolca i niže razrede osnovne, a da nije previše. I koriste to dečki i danas. Baš sam mislila da je ponudim na burzi, ali ne bih - još im koristi.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Mi imamo ovu i stvarno je odlična, kao i ostale knjige tog izdavača:

http://verbum.hr/knjige/tvoje-cudesno-tijelo-4712/

Sadrži naravno i poglavlja o reproduktivnim organima, kao i svaka druga knjiga tog tipa.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Našla sam još i ovu (isto od Mozaik knjige) ali to mi se čini primjerenim za stariju djecu: http://www.svijet-knjige.com/proizvo...LJUDSKO-TIJELO

Možda bi bilo dobro ako dijete više voli klasičnu knjigu, a ne igračku (puzzle).

Moj mlađi sin ima ovo, ali to je za čitanje, nije za šestogodišnjakinju: http://www.mvinfo.hr/najnovije-knjig....php?ppar=5211

Sirius Black, ti najbolje poznaješ svoje dijete pa ćeš znati procijenii što bi bilo prikladno. Ja glasam za puzzle - to je zabavno.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 03.09.2013. at 08:34

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Mi imamo ovu:
    http://www.vbz.hr/Želim-znati---Tijelo_b2919.aspx
    Moja 4-godisnjakinja jako voli da joj citam iz nje (jel se vidi da dolazi iz doktorske obitelji he he). Sadrzi skice svih organa, kostura i sustava u tijelu, kako svaki funkcionira ali ne predetaljne opise, i odgovara na razna pitanja vezana uz tijelo. Ima i puno ilustracija, pa nekih kao zanimljivosti itd.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Našla sam još i ovu (isto od Mozaik knjige) ali to mi se čini primjerenim za stariju djecu: http://www.svijet-knjige.com/proizvo...LJUDSKO-TIJELO
    Ova mi se za sad čini kao najbolji izbor. Ne bih joj kupovala puzzle, ima ih puno doma i već ih joj je dosta.

Bitno je da ima puno slika, ali i teksta jer sve bolje čita. I ova od Verbuma se čini ok.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Nije to Verbum, to je naklada Neretva, koja je izdavač odličnih knjiga za djecu, a originalni izdavač je Usborne http://www.usborne.com/

Datum pristupanja
    Feb 2005

luci07 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj mendula prvotno napisa Vidi poruku
    I mi imamo ovu. Super je.

XENA avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj mendula prvotno napisa Vidi poruku
    Potpisujem mendulu, ja sam istu takvu kupila curi za Božić , sve je divno i slikovito prikazano.
    Kniga je interaktivna, ima naljepnica, prozorčića...
    Inače Larousse-ove enciklopedije su mi divne ,pisane su i prilagođene dijeci

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj XENA prvotno napisa Vidi poruku
    Potpisujem mendulu, ja sam istu takvu kupila curi za Božić , sve je divno i slikovito prikazano.
    Kniga je interaktivna, ima naljepnica, prozorčića...
    Inače Larousse-ove enciklopedije su mi divne ,pisane su i prilagođene dijeci
    I ova izgleda dobro, samo kaj ima samo 22 stranice. Piše dosta toga? I nije prebebasta?

Mislim cura zna već dosta toga - koji organe postoje, kak funkcionira prijenos informacija kroz živce, kako se zovu skupine mišića, probavni sustav, disanje. Sad nam treba nadogradnja, a ne znam ja to tak iz glave objasniti. Npr. nije joj bilo jasno kako se može dobiti upala uha zbog začepljenog nosa, pa sam našla na internetu sliku Eustahijeve cijevi i to joj je bilo super zanimljivo.

Što se tiče reproduktivnog dijela, skužila je po slikama da muškarac ne može roditi jer nema jednake organe kao žena, i zna da dijete raste u maternici. Jedino kaj misli da se stvori kad žena želi imati dijete, tak si je sama objasnila s cca. 4 god. i nismo ju ni pokušavali razuvjeriti.

XENA avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Obrađuju sve sustave , moja curka je bila zadovoljna, dobila ju je sa 5 i pol godina.
    I ona je imala dječje predznanje o ljudskom tijelu pošto sam medicinske struke pa bi u svakidašnjim razgovorima i situacijama iskakale takve teme, a i ljubiteljica je knjiga pa je već bila prelistala i pročitala nemali broj istih.
    Najsigurnije ti je da odeš do knjižare ili nekog centra te prolistaš knjigu. Ja sam slučajno naišla na nju u Konzumu

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Nema zanimljive knjige ili enciklopedije o ljudskom tijelu koja bi išla u detalje, a ne bi obrađivala nastajanje djece. Iako, ne kužim - ako razumije imena mišićnog sustava ili eustahijevu tubu i vezu s upalom uha te ako je dovoljno zrela da postavlja pitanja, što ne bi razumjela da se stanice spajaju i iz njih nastaje život?

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Cura je pogledala i kaže da je ove od Larousse-a vidjela na nečijem rođendanu, to je bio nečiji poklon. I ta knjiga joj se svidjela. Dogovorili smo da pričekamo da li će možda njoj netko od prijatelja tu knjigu pokloniti, pa ćemo onda vidjeti.

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Nema zanimljive knjige ili enciklopedije o ljudskom tijelu koja bi išla u detalje, a ne bi obrađivala nastajanje djece. Iako, ne kužim - ako razumije imena mišićnog sustava ili eustahijevu tubu i vezu s upalom uha te ako je dovoljno zrela da postavlja pitanja, što ne bi razumjela da se stanice spajaju i iz njih nastaje život?
    Razumjela bi da se stanice spajaju i nastaje život. Problem je kako dođe do spajanja. Ne mislim da je dijete zrelo za odgovor ako postavlja pitanja pogotovo iz sljedećih razloga:

- Dijete je izrazito vizualni tip i voli slikovne prikaze, voli si zamišljati scene onog o čemu se priča i detaljno opisati ili nacrtati, a ja ne bi htjela ni pokazati joj kako to stvarno izgleda, ni da si sa 6 godina zamišlja kako izgleda seks. Mislim da joj se još ne trebaju takve slike motati po glavi. Npr. ispitivala je sve o porodu sve dok joj u knjizi i na internetu nisam pokazala kako to stvarno izgleda kad beba izlazi, i prikaze bebe u maternici i kako se spušta u rodnicu. Nije si mogla sama to zamisliti iako je pokušavala.
    - Brblja kaj treba i kaj ne treba. Ne bih htjela da pred bakama i dedama opisuje kako dolazi do oplodnje i kamo se kaj stavi. Ili da priča seki od 3 god. Ili drugoj djeci u vrtiću.Ili da se zeza na tu temu pa valja gluposti, što je najvjerojatnije od sveg navedenog. Ozbiljnost i emocionalna zrelost joj definitivno nije na razini intelektualnih sposobnosti.
    Posljednje uređivanje od Sirius Black : 03.09.2013. at 22:52

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •