Pokazuje rezultate 1 do 50 od 92

Tema: Regresija spavanja sa 4 mjeseca-HOROR

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Evo moje teme

O ovome sam već bila pisala na jednoj temi pa ću prilagoditi post

Ovo što se vama događa se u stranoj literaturi i zove "sleep regresion". Dakle prvi SR se događa s otprilike 4 mjeseca (nama se dogodio s 3 i pol - do tada je spavala više-manje u redu, oko 2 buđenja), nakon toga ajme i kuku.

Literatura kaže kako dijete u razdoblju nakon trećeg mjeseca postaje svjesnije sebe i okoline, događa se skok u kognitivnom razvoju i njihovo spavanje počinje ličiti na spavanje odraslih...samo što se ne znaju sami uspavati kad se probude... Dakle, beba ti sazrijeva
    Prema onome što sam ja skontala iz raznih tekstova i na raznim forumima, ta regresija spavanja u razdoblju od 3. do 5. mjeseca se događa skoro svima, samo što nekima traje npr. 3 tjedna, a nekima jako dugo. Moja se mjesecima budila i budila, u dobrim noćima 5-6 puta, u lošim noćima išlo je do 30-40. Dolazilo je na cikluse, zbog skoka u razvoju, zubi, probave, loših snova itd.... A onda smo odmakli u 9.mjesec života i sve je postalo još gore. I to je objašnjivo.

Drugi po redu sleep regression dolazi u razdoblju između 9. i 11. mjeseca i isto može trajati neko vrijeme, nekima kraće, nekima dulje.
    Tako da ako ti se i nakon 9. mjeseca počne događati kaos u spavanju, veći od onoga što imate, znajte da je došao sleep regression i da će proći...a da se događa zbog razvoja u svim aspektima - motoričkom, spoznajnom, govornom... Eto, ako te to može utješiti.

Čitala sam članak u kojem se kaže da se oni u tom razdoblju na dnevnoj bazi osjećaju uzbuđeno kao mi noć prije mature/diplome/vjenčanja, a u tim situacijama teško je zaspati i spavati i odraslima, a kamoli ne bi tako malim bićima koji radoznalo otkrivaju svijet i sebe.

Dakle, jedino što ti mogu reći je "proći će". Nitko ne zna kad. A možda ti se još dugo ne vrati na staro...jer proći će one najgore faze nespavanja, ali ono što ostane iza toga često i dalje nije dovoljno dobro...

Sretno.

enolee avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

ijuju! hvala od <3 na ovako lijepom i iscrpnom odgovoru. citala sam i ja po netu o tome, ali cini mi se tako nestvarno na tudjem jeziku. i jos jednom citam tvoj post.. da, svakako primjecujem da joj se u glavici desava svasta nesto. sve je zanima, rukice hvataju ko lude, pa ti okreti na bok, na trbuh.. sve mi se cini da sam joj i ja u svemu tome previse, stalno me mora gledati. mora pod navodnicima. hoh, dakle spavanje mozemo prekriziti ili staviti kvacicu kraj njega kao "odradjeno". :D a bas bi mrvu odspavala, mrvicastu mrvicu. sad mi je zao za svo nespavanje popodne uz nju dok je ona spavala. mozda sam pet puta spavala. u cetiri mjeseca. boze moj lude zene!!! :D

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj Zuska prvotno napisa Vidi poruku

Drugi po redu sleep regression dolazi u razdoblju između 9. i 11. mjeseca i isto može trajati neko vrijeme, nekima kraće, nekima dulje.
    Tako da ako ti se i nakon 9. mjeseca počne događati kaos u spavanju, veći od onoga što imate, znajte da je došao sleep regression i da će proći...a da se događa zbog razvoja u svim aspektima - motoričkom, spoznajnom, govornom... Eto, ako te to može utješiti.

Čitala sam članak u kojem se kaže da se oni u tom razdoblju na dnevnoj bazi osjećaju uzbuđeno kao mi noć prije mature/diplome/vjenčanja, a u tim situacijama teško je zaspati i spavati i odraslima, a kamoli ne bi tako malim bićima koji radoznalo otkrivaju svijet i sebe.

Dakle, jedino što ti mogu reći je "proći će". Nitko ne zna kad. A možda ti se još dugo ne vrati na staro...jer proći će one najgore faze nespavanja, ali ono što ostane iza toga često i dalje nije dovoljno dobro...

Sretno.
    E da, kod nas je bio slučaj da je sa nekih 3,4 mj počeo dobro spavati po noći, a onda sa 9 mj se počeo buditi i po 10x po noći....To je bilo strašno, posebno za nas, jer on bi to nekako po danu i nadoknadio, a MM i ja smo išli na posao, a da nismo spavali danima, tj. noćima...I dugo je trajalo, nekih više od pola godine, mislim oko 8 mj...pozitivna strana je bila što sam se vratila na kilažu iz srednje škole...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •