Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: Nesanica

Nina79 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno Nesanica

Ne znam da li sam na dobrom podforumu, ako nisam neka administratori prebace u odgovarajuci topic.

Naime....vec tjedan dana me pere neka nesanica. Preko dana ne spavam, jer mi dijete spava max 30min a u rijetkim slucajevima i 1h. Za to vrijeme se ne stignem opustiti i barem malo zadrijemati....sva sam napeta i ocekujem njegovo budjenje.

Problem nastupa na vecer. Vec polako odlazim u 20h spavati jer mi treba i do 2,5h da zaspem. Kada zaspem brzo dojde novo hranjenje u 1h nakon cega opet ne mogu zaspati do 3h, a od 5:30 pa na dalje vise ne spavam. Znaci max spavam do 4h.
    Imam problem iskljucivanja mozga uz frustriranost sto mm ne uskace koliko treba. Vidi da sam premorena i neraspolozena ali bez obzira na to nakon posla ode si odspavati dok ja po sat vremena uspavljujem maloga koji spava 30min.

Pokusala sam da uskoci pomoci kako bi odmorila, medjutim njegovi odgovori su da je i on umoran. Na sto mu kazem da si partneri medjusobno uskacu pomoci, a on meni da takvima pomazu bake te me nagovara da odem na neko vrijeme kod mojih kako bi se odmorila, a zapravo kako bi se on odmorio.

Za pomoc od svoje mame ne nudi koja zivi u istom gradu kao i mi....ali zato sam ja to spomenula da i ona malo uskoci da ga pricuva kako bi se ja odmorila (ako on to vec nece tj. nema zivaca).

Moje pitanje nije kako da rijesim problem sa mm, jer vec sam odavno skuzila da voli biti tata na 2h na dan....tako da mi tu nema pomoci....vec kako rijesiti nesanicu.

Da li postoji nesto sto djeluje protiv toga tipa toplo mlijeko i sl. ili da ipak odem doktoru.
    Bojim se da mi se mozak ne navikne na ovu neuravnotezenu kemiju jer se tek onda neu rijesiti nesanice.

butterfly_ avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

probaj jednu večer napunit kadu, kapnut malo lavandinog et.ulja i pola sata se izležavat u kadi s prigušenim svjetolom!
    a tm nek bude tata ta dva sata kada ćeš se ti brčkat u kadi!

nisam imala nikad problema sa spavanjem (osim za punog mjeseca, ali to ne računam), ali mislim da ti topla voda+lavanda+pola sata samoće i mira može samo koristit!

Nina79 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Probat cu to da....samo to mogu probati tek kad mi mali zaspe na vecer, jer mm je na vi sa zivcima kada je u pitanju cendranje njegova sina.

butterfly_ avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Citiraj Nina79 prvotno napisa Vidi poruku
    Probat cu to da....samo to mogu probati tek kad mi mali zaspe na vecer, jer mm je na vi sa zivcima kada je u pitanju cendranje njegova sina.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Vec polako odlazim u 20h spavati jer mi treba i do 2,5h da zaspem. Kada zaspem brzo dojde novo hranjenje u 1h nakon cega opet ne mogu zaspati do 3h, a od 5:30 pa na dalje vise ne spavam. Znaci max spavam do 4h.
    Imam problem iskljucivanja mozga uz frustriranost sto mm ne uskace koliko treba. Vidi da sam premorena i neraspolozena ali bez obzira na to nakon posla ode si odspavati dok ja po sat vremena uspavljujem maloga koji spava 30min.
    Ova prva rečenica mi je nelogična. Zašto ideš spavati u 20 da bi se uspavljivala dva i pol sata? Odi spavati u 22 i 20, pa ćeš se uspavati u 10 minuta.

Zar ne možeš to vrijeme od 20 do 22.30 provesti sa mužem, u druženju, ljubljenju, pričanju, seksu? Em će ti brže proći vrijeme, em ćeš se umoriti i lakše zaspati, em će on biti spremniji pomoći svojoj ženi koja nije samo gunđalica, nego i prijateljica, koja voli vrijeme sa svojim mužem.

I ako misliš da on voli biti tata samo 2 sata na dan, teško ćeš sve ostalo riješiti. Prvo to razjasni, da te prođe frustriranost, pa će i san lakše doći.

A možda će baka s tatine strane sretno uskočiti ako ju pitaš da pričuva. Ili joj ga odnesi ( svog sina, ne njenog ) i kaži da moraš ...nekamo, bilo kamo da napuniš baterije ( pa makar ne išla tamo kamo kažeš, nebitno, bitno je da se TI bolje osjećaš). Jer ako je tebi dobro, svima će biti bolje, garant.

LolaMo avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Pa valjda zato jer onda ne bi uopce ni zaspala do 1 ujutro..a umorna je..
    Ja te kuzim, imala sam isti problem..ja kad znam da se moram za sat-dva ustati, ne mogu ni zaspati..tako mi je bilo dok sam dojila po noci, stalno gledam koliko jos vremena imam i zivciram se kaj jos nisam zaspala..i onda obično zaspim pol sata prije nego kaj se on probudi..i tako u krug..s dnevnim spavanjem jos gore..

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Draga, nemoj me krivo shvatiti, ali ja mislim da ti nemaš problem sa sinom nego s mužem... Ne možeš zaspati jer se ne možeš opustiti - stalno osluškuješ dijete. To je normalno do djetetove treće godine (kako kod koga - moj stariji je ustajao noću do škole).

Ali ne kužim ovo kako tm nema živaca kad je u pitanju NJEGOVO dijete. Pa nije to samo tvoje dijete... Iskreno, ja sam majka pa mi je bilo teško i dugočasno dok djeca nisu dorasla do neke faze normalne komunikacije (dok nisu progovorili) ali sve to prođe i odradi se. Pa imaju ljudi i blizance i više djece i svašta... ne cendra samo tvoj sin. Ako pak cendra više nego što smatraš prihvatljivim, treba otkriti uzroke (pitaj pedijatra - možda se može naći neko rješenje za loše spavanje).

Ono što je mene spašavalo bio je red-red-red i fiksni raspored. Spavanje uvijek u isto vrijeme (i ja i mm, ne samo djeca), obroci isto, šetnja isto, kupanje isto - fiksni raspored bez odstupanja. Na taj način je bilo predvidivo da će djeca zaspati u 20:30 ako su ustali u 7 ili ranije i imali jedno popodnevno spavanje.

Offt. daj ti popričaj s mužem - možda čovjek ima nekih drugih problema (posao i sl.) kad ga cendranje malog djeteta toliko uznemirava.

I ne brini - do djetetove treće godine većina ih riješi probleme spavanja, ali treba ih navikavati da imaju svoj red. Moj stariji je bio loš spavač, ali od navršene prve godine nisam ga dizala iz kreveta nego sam mu češkala glavicu, dala ruku i slično. Cendrao jest, ali nije to bilo nepodnošljivo. I baš sam pitala svog muža koliko puta je ustao radi djece - sjetio se da je to bilo dvaput, jednom kad je stariji imao jake grčeve i tulio cijelu noć i drugi put kad je mlađi povratio po krevetu pa sam trebala pomoć oko promjene posteljine.

A što se tiče tvojih problema spavanja - kad se riješe problemi ostalih članova obitelji, opustit ćeš se i zaspati bez problema. Sretno!
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 05.09.2013. at 09:02

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •