Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: obiteljsko stablo

Rozi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno obiteljsko stablo

ima li netko link za nešto preko čega bih mogla elektronski izraditi obiteljsko stablo i onda to eventualno isprintati? tražila sam malo po netu, ali nisam našla nešto što mi se čini učinkovito, korisno, besplatno..., pa pomozite ako znate (nisam baš likovno nadarena da to sama crtam)

htjeli bismo našem dječarcu izraditi obiteljska stabla, nek se nađe da se snađe među tolikom rodbinom (ah, ima i rime )

tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

možda nešto ovako?
    http://kids.familytreemagazine.com/FamilyTreeForm.asp

zašto ne bi napravila sama ili još bolje s djetetom... isprintaš ili nacrtaš jedno veliko stablo s golim granama. Možeš ga izrezati ili ostaviti na bijelom papiru i prikeljiti na, recimo, ploču od pluta.

Onda uzmeš lišće (ili pravo, osušeno, ili izrezano iz kolaža/isprintano i sl). Na svaki list ide ime i prezime osobe ili čak adekvatna slikica. Pribadačama ili ljepilom se prilijepe na list, i sve skupa se "lijepi na grane"...
    Valjda sam razumljivo objasnila

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Pitala me dalja rođakinja iz inozemstva da bi istrazila obiteljsko stablo. Jesu li ti podaci zasticeni GDPRom ili se moze pitati maticni ured ili župu?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Podatke možeš vidjeti u župi definitivno
    Tako je moj brat našao pravo ime moga ujaka kojeg smo mi znali pod nekim drugim skraćenim imenom, dječarac je umro s sve godine na početku 2. rata , jer je buraz zaljubljenik u povijest i mijenjali smo spomenik nas grobu

Inače djeca u trećem razredu trebaju raditi obiteljsko stablo moji su radili s fotkama , rodbinskom vezom

Dok sam davno na kompjuteru radila svoje s vezom na muža na https://www.myheritage.com.hr/family-tree
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 27.01.2025. at 19:44

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Podatke starije od 100 godina može pretraživati u Hrvatskom državnom arhivu.
    Na webu postoje zahtjevi za uvid u povijesnu građu.
    Matice su dostupne na mikrofilmovima (ne znam može li se preko weba pretraživati).
    Mlađe podatke može prikupiti u razgovoru s članovima obitelji.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Hvala, cure. Ta žena ne govori hrvatski uopce. U mirovini je, a nije ni rodjena tu. Zna ona do djeda, tako da ju zanimaju stari podaci. Ja nemam ni vremena, ni volje baviti se time. Mi smo rođakinje u 6. koljenu pobočne linije. Niti ne poznamo se, nego sam ja bliska s rođakinjom u 5. koljenu koja joj je krvno bliža, ali njih dvije nisu nesto bliske. K tome je ta moja "teta" prestara da bi joj pomogla.

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ne bi mi bilo skroz mrsko sebi raditi obiteljsko stablo, ali nije mi ni nesto napeto. Nije da sam potomak Habsburgovaca ili "Glembayevih" pa da bi bilo zanimljivo.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Kaj znaš možda i dođeš s njima i vezu nakon pisanja počni pa vidi do kud buš dogurala. Kad sam ja radila kompjutersku verziju još sam imala živućih predaka kojih sam mogla pitati i to je način

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

6. koljeno? to je poprilično dalek rod ...
    prema nekim istraživanjima, na našim prostorima, barem u kraju odakle je moja obitelj, svi smo najdalje rođaci u 7. koljenu, a radi se o 300.000 - 400.000 ljudi

mislim da, ako imaš volje, daj joj podatke na koji način se to kod nas može provjeriti - arhiv, župe i sl.
    također, postoje ljudi koji se bave istraživanjima za novac, pa joj možeš dati i tu info (ne bih linkala ovdje jer nisam se dovoljno time bavila da bih mogla ovdje mogla nešto preporučiti; naime, malo sam zabrinuta s bazama dna koje čuvaju i rade određene crkve, kriju se iza trendy web stranica i testiranja "za zabavu"; postoji i web stranica s fotografijama grobova u raznim dijelovima svijeta pa tako i u HR itd.)

Jelena avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj Vrijeska prvotno napisa Vidi poruku
    6. koljeno? to je poprilično dalek rod ...
    prema nekim istraživanjima, na našim prostorima, barem u kraju odakle je moja obitelj, svi smo najdalje rođaci u 7. koljenu, a radi se o 300.000 - 400.000 ljudi

mislim da, ako imaš volje, daj joj podatke na koji način se to kod nas može provjeriti - arhiv, župe i sl.
    također, postoje ljudi koji se bave istraživanjima za novac, pa joj možeš dati i tu info (ne bih linkala ovdje jer nisam se dovoljno time bavila da bih mogla ovdje mogla nešto preporučiti; naime, malo sam zabrinuta s bazama dna koje čuvaju i rade određene crkve, kriju se iza trendy web stranica i testiranja "za zabavu"; postoji i web stranica s fotografijama grobova u raznim dijelovima svijeta pa tako i u HR itd.)
    Svi smo mi rođe
    Isto razmišljam kao ti, samo nisam znala što je zaštićeno GDPR-om
    .
    jelena.O, nemam uopće kapaciteta ni želje bavit se obiteljskim stablom. Imam sasvim dovoljno poznatih rođaka. Ne mogu više zapamtiti ni kako se zovu supružnici djece mojih bratića.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

GDPR se odnosi samo na žive ljude, zar ne?

Na web stranicama na kojima su podaci obiteljskih stabala, ako je osoba živa, onda nekada piše Private ili sl.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •