Ja čim sam se rodila, vikala sam gdje je taj jaaazz
Šalim se naravno, u biti baš sam se malo zamislila nad ovim crvenim smajlićem, ono, gdje , kada i kako uopće sam ja došla do neke glazbe i počela je slušati.
Ono kako ja to vidim, čovjek je samo jedan, život je kratak, sve vidjet, čut i doživjet je nemoguće.
Već sam hiljadu puta zahvalila nebesima na internetu, ja sam gladna znanja, bila sam to uvijek, ali ono baš gladna, želim o svemu sve znati, što je normalno nemoguće.
Gladna u smislu, voljela bih proučavati stari Egipta, ono, kad mi netko spomene Egipat sipat ko iz rukava sve o njemu, ili o Grčkoj isto tako itd.. nemoguća misija, tako normalno :frik:
Ali gdje, kuda, i ono najvažnije kada to sve!? Pa eto putem interneta bar malo utažim tu glad, pa makar djelomično ili tek informativno, ok kvaliteta informacija je opet tema za sebe, i kako do njih.
Isto je i sa glazbom. U moje vrijeme nije bilo interneta, ma nije bilo ničega, onaj tko je imao kazetofon sa dvije glave nije se mogao odbraniti od nas ekipe koja je trebala presnimavanje.
Derali smo jednu kazetu dok se nije raspala. A o kupovini nekih ploča i albuma mnogi od nas su mogli samo sanjati, nije bilo para. Plus, većina nas nije imala nikoga da nas usmjeri, istraživali smo sami, a glazba je područje koja nema kraja, stara koliko i ljudski rod.
Baš smo se malo jučer u parku prisjećali muž i ja tih prvih koraka, kako je krenulo, šta smo sušali, kud je to vodilo, i baš kad ću imati malo vremena sastaviti malo jednu listu kako je to išlo kod mene.
Sjetila sam se jučer nekih izvođača koje sam slušala ko luda, beskrajno, tjednima i mjesecima, a koje sam skroz zaboravila.
Ja bi recimo sa svakim glazbenikom voljela izaći, sa jednima koje slušam i čija glazba me tangira radi još dubljeg poznavanja, sa drugima radi znateželje, približavanja, razumjevanja, učenja.
Recimo ovu glazbu koju ti sliušaš, slabo poznajem, moža bi mogla reći, samo infomrativno, jedno kratko vrijeme sam vrtila malo Bjork u mlađim danima, pa me onda odvuklo na neku drugu stranu.
Ova stvar koju si postala, mi se baš sviđa, već sam je nekoliko puta jutros preslušala, evo upravo je slušam dok pišem ovaj post![]()

morat ću i ja malo u istraživanje..
Odgovori s citatom