Evo recept s kojim je svatko stručnjak, a (neupućeni) gosti ostanu zadivljeni

.
"Zgužvana pita"
- 6 kora za pite (kupujem na placu)
dvije idu na dno, dvije na vrh, dvije se nagužvaju u sredinu
- oko 1 kg svježeg sira, (to je okvirno, može i manje, nebitno)
- 2 čaše kiselog vrhnja
- pola litre mineralne vode
- 5 jaja
- otprilike 1 žlica soli
Dno velike tepsije (kvadratne, bilo koje) malo namazati maslacem i položiti dvije kore, jednu na drugu.
U zdjeli kratko miksati mikserom sir, jaja, vrhnje, soli po ukusu, te mineralnu na kraju.
U tu smjesu (tekućinu) natrgati dvije kore, malo ih žlicom izmiješati pa rasporediti po tepsiji, po korama.
Prekriti s preostale dvije kore i namazati po vrhu s pola vrhnja (uz malo soli) koje smo ostavili za premaz.
Peći na oko 200 stupnjeva nekih 40-ak minuta, dok kora bude smeđkasta.
(može se staviti i nasjeckana šunka unutra, ja ju ne volim pa dodajem šunku samo na jednu polovicu tepsije, kad sam već sav nadjev rasporedila, tako da dobijem dva okusa u jednom pečenju. Smjesa djeluje malo rijetko na početku priprave, totalna tekućina, neki mjehurući se dižu dok se peče, ali bez brige, sve se stisne u pečenju i normalno se reže na kocke)