Pokazuje rezultate 1 do 50 od 68

Tema: Fina brzinska jela za goste

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa Vidi poruku
    i ja sam to jela u djetinstvu dosta, ajd neno daj neke okvirne mjere, koliko se ja sjecam nije bas da ih ima tocno u gram.
    Evo recept s kojim je svatko stručnjak, a (neupućeni) gosti ostanu zadivljeni.

"Zgužvana pita"

- 6 kora za pite (kupujem na placu)
    dvije idu na dno, dvije na vrh, dvije se nagužvaju u sredinu
    - oko 1 kg svježeg sira, (to je okvirno, može i manje, nebitno)
    - 2 čaše kiselog vrhnja
    - pola litre mineralne vode
    - 5 jaja
    - otprilike 1 žlica soli

Dno velike tepsije (kvadratne, bilo koje) malo namazati maslacem i položiti dvije kore, jednu na drugu.

U zdjeli kratko miksati mikserom sir, jaja, vrhnje, soli po ukusu, te mineralnu na kraju.
    U tu smjesu (tekućinu) natrgati dvije kore, malo ih žlicom izmiješati pa rasporediti po tepsiji, po korama.
    Prekriti s preostale dvije kore i namazati po vrhu s pola vrhnja (uz malo soli) koje smo ostavili za premaz.
    Peći na oko 200 stupnjeva nekih 40-ak minuta, dok kora bude smeđkasta.

(može se staviti i nasjeckana šunka unutra, ja ju ne volim pa dodajem šunku samo na jednu polovicu tepsije, kad sam već sav nadjev rasporedila, tako da dobijem dva okusa u jednom pečenju. Smjesa djeluje malo rijetko na početku priprave, totalna tekućina, neki mjehurući se dižu dok se peče, ali bez brige, sve se stisne u pečenju i normalno se reže na kocke)
    Posljednje uređivanje od Nena-Jabuka : 05.09.2013. at 12:21

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Nisam radila, ali me baš privlači http://www.coolinarika.com/recept/tacos-stapici/

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Nena-Jabuka prvotno napisa Vidi poruku

"Zgužvana pita"
    Evo jučer sam je napravila - ma pet minuta posla a rezultat super! Odsad ulazi u redoviti repertoar.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj Nena-Jabuka prvotno napisa Vidi poruku

"Zgužvana pita"

- 6 kora za pite (kupujem na placu)
    dvije idu na dno, dvije na vrh, dvije se nagužvaju u sredinu
    - oko 1 kg svježeg sira, (to je okvirno, može i manje, nebitno)
    - 2 čaše kiselog vrhnja
    - pola litre mineralne vode
    - 5 jaja
    - otprilike 1 žlica soli

Dno velike tepsije (kvadratne, bilo koje) malo namazati maslacem i položiti dvije kore, jednu na drugu.

U zdjeli kratko miksati mikserom sir, jaja, vrhnje, soli po ukusu, te mineralnu na kraju.
    U tu smjesu (tekućinu) natrgati dvije kore, malo ih žlicom izmiješati pa rasporediti po tepsiji, po korama.
    Prekriti s preostale dvije kore i namazati po vrhu s pola vrhnja (uz malo soli) koje smo ostavili za premaz.
    Peći na oko 200 stupnjeva nekih 40-ak minuta, dok kora bude smeđkasta.

(može se staviti i nasjeckana šunka unutra, ja ju ne volim pa dodajem šunku samo na jednu polovicu tepsije, kad sam već sav nadjev rasporedila, tako da dobijem dva okusa u jednom pečenju. Smjesa djeluje malo rijetko na početku priprave, totalna tekućina, neki mjehurući se dižu dok se peče, ali bez brige, sve se stisne u pečenju i normalno se reže na kocke)

Može li se ovo napraviti dan ranije?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Mojca prvotno napisa Vidi poruku
    Može li se ovo napraviti dan ranije?
    Naravno!

Moji vole i hladno tj. sobne temperature (iz frižidera ili s balkona nije fino), ali može se hladno lijepo narezati na komade i grijati po potrebi u mikrovalnoj pećnici.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •