Pokazuje rezultate 1 do 16 od 16

Tema: Dvogodišnjak se počao oslobađati iz AS

Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno Dvogodišnjak se počao oslobađati iz AS

Molim vas za savjet, naime moj dvogodišnjak se počeo oslobađati iz AS na način da podvuće rukice ispod remena pa mu remen više ne stoji na ramenima nego ispod pazuha. Jučer popodne je to napravio prvi put. Jutros sam pojaseve zategnula jače u nadi da će pomoći, ali nije. Opet se oslobodio, štoviše več je počeo i izvirivati na prozor. Izgrdila sam ga, ali baš ne pomaže, inače je prilično tvrdoglav, ali puno je lakše dijete naučiti što smije a što ne kada možete odmah reagirati na njegovu akciju. U autu smo sami, tako da niti mogu odmah vidjeti što je napravio, niti reagirati. A u ulicama kojima se vozimo teško je i stati sa strane.
    Svakodnevno se vozimo pa mu je vjerojatno zato i palo na pamet tako nešto jer se udomačio u autu. Sjedalica je Romer King, ali vjerujem da bi isti problem bio u bilo kojoj. Koliko god su remeni zategnuti ukoliko se potrudi, dijete može provući ruke ispod.
    Svaki savjet je dobrodošao, pogotovo ako ste imali isti problem i uspješno ga riješili.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

I moja kći sa 2.4 g isto izvlači rukice. Nekad ih uvuče nazad kad podviknem, nekad neće, uglavnom ih uvuče nazad.
    Trajno rješenje tog problema nisam našla. Sjedalica je brevi.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

I moj izvlaci ruke, al ja uglavnom sjedim kraj njega pa mu ih uvucem natrag. A jos mi je bolje kad na sjedalici od bicikle (straznjoj) izvuce ruke...

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

mozda ipak nedovoljno zategnete remenje?

disciplina avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

kod nas isti problem, imam 3godišnje blizance koji svaki put mjenjaju mjesto jer se mora sjedit pokraj prozora a fizički nisu isti pa zaboravim nekad provjeriti remenje.
    kad ih dobro zategnem onda se ne mogu izvući.
    probaj zategnuti remenje

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Nakon što mi je jednom E. otvorio vrata u vožnji i par puta izvukao ruke, stajem na sred ceste, upalim sva 4 i ne mrdam dok se ne sabere.

Srećom je djelovalo na njega pa je to napravio svega par puta.
    Uz naravno objašnjavanje i pokazivanje videa.

Ne ovisi o zategnutosti remenja, ovi užih ramena bez problema mogu izvući ruke.

Osoblje foruma rahela avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

svakako probaj jače zategnuti remenčiće
    a ako se ipak uspije osloboditi, obavezno stani sa strane, popravi, namjesti remenčiće i objasni da se tako ne može voziti u autu
    i ja bih kao trampolina, stala i ne išla nigdje dok ne bih postigla što tražim

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Moji su uvijek izvlačili ruke, nisam ih uspjela odučiti od toga.
    Otvaranje stražnjih vrata iznutra je pak, iako su sad već veliki (skoro 6 i 8) još uvijek blokirano.

Juroslav avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

provjeri i visinu remenčića: trebaju biti u visini ramena ili mrvicu iznad ako se vozi u smjeru vožnje

crnka84 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ja sam neki dan doživjela šok. Imamo Kiddy Comfort Pro, i ona ima onaj dio koji ide sprijeda. I bila sam s njim sama u autu i taman krenuli od kuće, kaže on meni: Nisam se odvezao... to mi je bilo dovoljno da stanem i pogledam, a on je nekako uspio dokučiti tamo gdje se pojas kopča i i otkopčao ga. Ja nit sam čula onaj klik i on da nije to rekao ja bi nastavila voziti. Malo je reći da sam bila izvan sebe. Na sreću ovaj put je vidio koliko sam bila bijesna/uplašena/ljuta i zasad mu nije palo na pamet više.

Kikica1 avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Meni je prvi izvlacio ruke bez obzira koliko sam zatezala remenje. Pravi madjionicar. Imamo Maxi cosi Priori XP. Onda sam skuzila da vecina sjedalica za americko podrucje ima onu gornju kopcu, valjda bas protiv takvih situacija. Mislim da sam cak i ovdje negdje na forumu pitala da li toga ima negdje kod nas za nabaviti. Na kraju sam u bespucima interneta nasla kopcu koja se zove Houdini stop i namjenjena je bas za stvari tipa hranilice, autosjedalice, kolica - uglavnom za situacije u kojima dijete izvlaci rukice. S drugim je koristim od proslog ljeta i zasad nije uspio a ni probao izvuci ruke iz remencica (ovaj je odmah krenuo na glavnu kopcu al je dosta tvrda pa ne uspijeva).

ekica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

moj (sada trogodišnjak) nije izvlačio rukice, ali je jednom usred vožnje - otkopčao remenje i krenuo prozor otvarat!!
    I sada se bez pol frke sam otkopča, ali mu ne pada na pamet (nadam se) to napraviti u vožnji već kad stanemo pita može li se odvezati
    sjedalica je roemer, naslijeđena od starije koja se nikad nije uspjela sama otkopčati. Pa ga ti sad znaj...

Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Puno hvala svima na odgovorima. Jače sam zategnula remenje (makar sam bila uvjerena da ih zatežem dovoljno) i za sada pomaže. Jutros sam ga doduše uhvatila u pokušaju, ali me poslušao kad sam rekla da se to ne radi. Ukoliko ovaj uspjeh ne potraje pokušat ću nabaviti tu Houdini kopču koju je Kikica spomenula.

Administrator foruma daddycool avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj Kikica1 prvotno napisa Vidi poruku
    Meni je prvi izvlacio ruke bez obzira koliko sam zatezala remenje. Pravi madjionicar. Imamo Maxi cosi Priori XP. Onda sam skuzila da vecina sjedalica za americko podrucje ima onu gornju kopcu, valjda bas protiv takvih situacija. Mislim da sam cak i ovdje negdje na forumu pitala da li toga ima negdje kod nas za nabaviti. Na kraju sam u bespucima interneta nasla kopcu koja se zove Houdini stop i namjenjena je bas za stvari tipa hranilice, autosjedalice, kolica - uglavnom za situacije u kojima dijete izvlaci rukice. S drugim je koristim od proslog ljeta i zasad nije uspio a ni probao izvuci ruke iz remencica (ovaj je odmah krenuo na glavnu kopcu al je dosta tvrda pa ne uspijeva).
    samo da naglasim da nije preporučljivo koristiti nikakve dodatke za sjedalicu koji nisu originalni i predviđeni da se koriste sa sjedalicom. sjedalica jednostavno nije testirana na taj način te nitko ne može garantirati kako će dodaci utjecati na funkciju sjedalice.

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Meni se kopca cini super rjesenje za voznju nemirne djece u kollicima i hranilici, ali za AS ju zamisljam kao dodatnu kopcu koju treba otkopcati u slucaju da dijete treba brzo izvaditi iz sjedalice u slucaju pozara ili nakon sudara ili whatever.

Mislim da se dvogodisnjaku itekako moze pokazati autoritet i zabraniti izvlacenje ruku u voznji. Puno price, objasnjavanja i ako to ne upali definitivno nekakva kazna (npr moj je do sada dva puta izvukao ruku - jednom dok smo se vozili u park za igru. Nije htio vratiti ruku ni nakon nekoliko upozorenja. E onda smo se na semaforu okrenuli i vratili kuci. Bilo je suza i vristanja, ali shvatio je zbog cega nije u parku. Drugi put je izvukao ruke onako bezveze iz cista mira. Stali smo i pricali i dogovorili se).

Mislim da to treba rjesavati brzo, inace ce se na taj nacin inatiti pa ce svaki put kad su ljuti izvlaciti ruke. Na roditeljima je da to strogo zabrane, isto kao što bi zabranili da hodau vani zimi bosi

Kikica1 avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Nije ta kopca koju imam nista pretesko za otvoriti, to je u biti trakica s dvije kopcice sa strane, moze se otvoriti s obje strane. Ne zateze mi remenje ni nista takovo, samo mali od nje ne moze izvuci ruke van.
    Prvi mi je poceo te kerefeke raditi oko druge godine, mislim da nije uopce bilo pitanje da li imam autoriteta ili ne, nego je njemu jednostavno fora da to napravi. Bila je to svojevrsna faza i na kraju ga je prosla. Nekoj djeci jednostavno objasnis a nekima treba duze da shvate zasto se nesto ne radi. Frendici je mali stalno izvlacio ruke i ona je to dozvoljavala, dapace, njoj je bilo normalno da ga tako vozi naokolo. Kao sto vidim hrpu ljudi kojima je normalno imati AS u autu da dijete sjedi u njoj nevezano. Ili voziti klince bez AS pa cak i na prednjem sicu.
    Moj se negdje sa 3 godine prvi i jedini put odvezao i ustao u toku voznje. Ako me onda nije herc trefio, nece nikada. Tada mu se vec dalo objasniti zasto se neke stvari ne rade i od tada je pravilo da se ne odvezuje dok se auto ne parkira i ugasi.

slikica
    Posljednje uređivanje od Kikica1 : 11.09.2013. at 14:16

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •