...i ja više ne znam što da radim!
Radi se o Eli koja je upravo navršila 3 godine. Treće dijete, a s ovim se problemom nisam susrela i iskreno ne znam što da radim.
Noćna mora po pitanju skidanja pelena je duga i prošlogodišnja priča pa ćemo je preskočiti.
Uglavnom, noćnu pelenu je skinula sa 2,5 godine. Popišala bi se u krevet, ali s ljetom je to konačno prestalo.
Već sam bila luda od pranja plahti, gaća, piđama, svaki drugi dan i konačno je tome došao kraj.
No zašto bi stvari bile jednostavne kad se mogu zakomplicirati.
S početkom nove vrtičke godine tj. od ovog tjedna otprilike, sve se vratilo na staro. Preko dana je ok, doduše uvijek ona u zadnji čas ide na taj wc, ali ode, sve je ok, ali noć i popodnevno psavanje u vrtiću su katastrofa, a svaki je dan sve gore.
Ne kužim u čemu je problem. Navečer prije spavanja obavezno piša. Preksinoć sam je digla u 3 ujutro odvela je na wc, popišala se, nije bila svjesna da je bila na wc-u, s time da su joj gaće već bile malo vlažne.
Noćas...navečer je piškila, u 11 sam došla da je pokrijem i već je bila popišana, a legla je u pol 10! Presvukla sam je, i ujuro opet mokra!
Svaki dan priča, svaki dan objašnjavanje. Još je jučer obukla novu pidžamu i rekla da neće piškiti u nju da je ne sprlja. I onda se desi da se popiša nakon sat i pol.
I opet svaki dan mokra piđama, ručnik na kojem spava, ponekad i deka i jastuk...
Ona po noći tj. u snu uopće ne doživljava potrebu za odlaskom na wc, čak joj ne smeta ni što je mokra!!
A ja sam ludaaa! Ne znam što da više radim s njom, kak da joj pomognem! Kako da je naučim???
![]()