Pokazuje rezultate 1 do 30 od 30

Tema: Još mi piški u krevet...

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno Još mi piški u krevet...

...i ja više ne znam što da radim!

Radi se o Eli koja je upravo navršila 3 godine. Treće dijete, a s ovim se problemom nisam susrela i iskreno ne znam što da radim.
    Noćna mora po pitanju skidanja pelena je duga i prošlogodišnja priča pa ćemo je preskočiti.
    Uglavnom, noćnu pelenu je skinula sa 2,5 godine. Popišala bi se u krevet, ali s ljetom je to konačno prestalo.
    Već sam bila luda od pranja plahti, gaća, piđama, svaki drugi dan i konačno je tome došao kraj.
    No zašto bi stvari bile jednostavne kad se mogu zakomplicirati.
    S početkom nove vrtičke godine tj. od ovog tjedna otprilike, sve se vratilo na staro. Preko dana je ok, doduše uvijek ona u zadnji čas ide na taj wc, ali ode, sve je ok, ali noć i popodnevno psavanje u vrtiću su katastrofa, a svaki je dan sve gore.
    Ne kužim u čemu je problem. Navečer prije spavanja obavezno piša. Preksinoć sam je digla u 3 ujutro odvela je na wc, popišala se, nije bila svjesna da je bila na wc-u, s time da su joj gaće već bile malo vlažne.
    Noćas...navečer je piškila, u 11 sam došla da je pokrijem i već je bila popišana, a legla je u pol 10! Presvukla sam je, i ujuro opet mokra!
    Svaki dan priča, svaki dan objašnjavanje. Još je jučer obukla novu pidžamu i rekla da neće piškiti u nju da je ne sprlja. I onda se desi da se popiša nakon sat i pol.
    I opet svaki dan mokra piđama, ručnik na kojem spava, ponekad i deka i jastuk...
    Ona po noći tj. u snu uopće ne doživljava potrebu za odlaskom na wc, čak joj ne smeta ni što je mokra!!
    A ja sam ludaaa! Ne znam što da više radim s njom, kak da joj pomognem! Kako da je naučim???

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Da je moje dijete tek napunilo 3, bez problema bih mu vratila noćnu pelenu do Božića pa onda opet pokušala.
    Neka djeca se do 3. godine ne riješe ni dnevne pelene, a za noćnu je granica još dalje.

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

ana, nije do njezine volje! Nemoj se "dogovarati" s njom da se ne popiški jer ima novu lijepu pidžamu.

Mara piški u krevet već 2 godine. Sada ima 4g4mj.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

ana, stavi djetetu čarape, možda joj je hladno. I nek bude primjereno pokrivena. Kod mog starijeg je pomoglo.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

mi svoga moramo buditi u 1:30
    na GO i dvaput, jer se spava dulje
    jer mu mjehur nije dovoljno kapacitiran da izdrži

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    ana, stavi djetetu čarape, možda joj je hladno. I nek bude primjereno pokrivena. Kod mog starijeg je pomoglo.
    Ako se otkriva, nek obavezno spava u vreći. To je i naša formula.

mala-vila avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

ana nije to tako strasno, moja je isto napunila 3godine prije par dana i još uvijek ima nocnu pelenu. dnevnu je skinula proslo ljeto. ja sam odustala vrlo brzo od toga da joj objasnjavam da ne piški u krevet. nije ona svjesna toga, mislim da to treba doci samo. stavi pelenu i ne brigaj brigu, to je moj savjet

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

ma stavi joj pelenu po noci, spavaj i nemoj se zivcirat. doci ce samo od sebe, kad ne ide na silu. znas da je svako dijete drugacije.

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Mi peremo plahte SVAKI dan. Gaće joj ne oblačim nego samo pidžamu, da bude manje toga za prati. Dvije DM-ove podloge stavim na madrac (i to naopačke da ne moram zapišane bacati), preko toga plahta, onda opet 2 podloge i preko toga veći ručnik (poprek) - ak se popiški, samo maknem ručnik i gornje podloge i dalje ju stavim da spava (s novom pidžamom, naravno). Pokrivam ju s više manjih popluna, da ne moram prati velikog kad ga zapiša.

Shvati najvažnije - NIŠTA NE MOŽEŠ PROMIJENITI, samo sebi olakšati ovim gore stvarima kako sam ja. Zaboravi frustriranost, čim se prije pomiriš sa situacijom, opskrbiš se poplunčićima, ručnicima, pidžamama, bit će ti lakše sve skupa podnijeti.

Maru furam piškiti ne kasnije od sat i pol nakon što zaspi. I nakon toga se desi da se još jednom u toku noći popiški.

Nemam sad puno vremena, mogla bih još puuuno toga pisati, budem kasnije, a ti pitaj što te još muči.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ima čarape, dugu pidžamu i deku. Mene zbunjuje što ona 3 mjeseca nije pišala u krevet i sad je opet počela.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj ana.m prvotno napisa Vidi poruku
    Ima čarape, dugu pidžamu i deku. Mene zbunjuje što ona 3 mjeseca nije pišala u krevet i sad je opet počela.
    Da li dijete ima problema s mandulama ili vegetacijama (treću mandulu)? Ljeti je disanje ok, ali čim zahladi, krenu problemi s nosom. To zna često biti vezano s noćnim pišanjem - kako i zašto, nemam pojma. Rješava se kod otorinca. Ako stignem, potražit ću link - ima o tome literature. Probaj napisati na tražilicu "noćno mokrenje - mandule", možda dobiješ štogod suvislo.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Evo našla nešto, ali nisam sve čitala, pa ne mogu tvrditi jesam li pogodila ili promašila, jer u ovom slučaju ne vidim nikakav psihološki razlog, ali bi loše disanje moglo biti uzrok noćnog mokrenja: http://www.dpp.hr/psiholoske_teme.ph...ema=1&clanak=5

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

...S početkom nove vrtičke godine tj. od ovog tjedna otprilike, sve se vratilo na staro.
    eto ti odgovor...
    nešto ju muči
    jesu možba bili spojeni preko ljeta u drugim grupama pa su bile druge tete, a sada je opet dobila svoje stare koje su vas maltretirale s pelenama?

što se tiče učenja ili objašnjavanja, nema koristi, kad to radi u snu, nesvjesno...

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Ja mislim da ti je to jer krenula ponovo u vrtić, ako nije išla preko ljeta, pa se sad vratila.

Ja točno vidim na mome da mu je teško, iako kao ok mu je vratit se u vrtić, ne plače kao prije, ali vidim po raznim ponašanjima da je pod stresom. Isto je neko vrijeme piškio u krevet, pa se to događalo sve rjeđe, a ovaj tjedan se u jednoj noći popiškio čak dvaput, što ne znam da se ikad dogodilo. Ja to prepisujem tome što je pod općim stresom, tako da isto idem ovih principom "ne se živcirati, proći će"

Još i spava s nama, ali spašavaju nas one podloge iz Lidla, i moj muži ja koji smo nevjerojatno uvježbani brzinom svjetlosti sve riješiti u polusnu

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Ako nema nikakvih zdravstvenih problema ja bi poslušala Jelku i pomirila se sa situacijom. Vrlo vjerovatno bi ignorirala i ne bi tome pridavala apsolutno nikakvu pažnju )da ona ne vidi ni zabrinutost ako se popiški ni zadovoljstvo ako se ne popiški).
    Ali ja sam vrlo subjektivna trenutno, moj ima suprotni problem-noću ne piški ali danju ide u prosjeku svako 15 minuta opsesivno na wc. To je kod njega jedan oblik tika koji se javlja periodično, pri emocionalnom naporu.

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Mara je s 2g2mj skinula noćnu, mjesec dana po ljeti bila suha po noći, sama se budila za piškanje. Onda u 9. mjesecu (nema veze s vrtićem, jaaako ga oduvijek voli) počelo zapišavanje, prvo sam mislila prehlada, pa smo davali urin na analizu, sve naravno ok. I tako traje do danas.

Ovu subotu smo slavili rođendan, nisam kontrolirala koliko soka pije. Tu noć sam ju ja DVA puta furala piškiti (i popiškila se), i još se TRI puta popiškila u krevet. Znači ukupno PET puta. Da sa situacijom nisam pomirena, vjerojatno bih već u Vrapču završila, na odmoru, ovak s ustaljenom shemom fercera.

Ovo što Peterlin govori, to ću vam iz prve ruke moći reći iza 22.10. Tada naime Mara ima operaciju svih krajnika i ugradnju cjevčica.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Kao prvo da se svima zahvalim na podršci i savjetima.

Ona je prestala ići u vrtić oko praznika u 6. mjesecu, a krenula je ponovo 12.08. Bila je u dežurstvu kao i svi i sve je funkcioniralo ok. Od 02.09. je krenula u novu sobu na kat bez jedne stare tete i s jednom novom tetom. Voli ići u vrtić, još više voli kad ja dođem po nju (ovaj tjedan radim popodne i primjetila sam da joj taj tjedan kad sam ja popodne teško pada, možda je to razlog).

Druga stvar, imala je ljetos u 7. mjesecu e.coli koju smo izlječili (bar se nadam, možda da odemo opet na kontrolu, ali valjda bi imala neke simptome kaj ne? ). Mada i kad je imala bakteriju i kad je bilo očito da joj nešto je (slučajno smo oktrili nije uopće imala temp.) nije joj bježalo, stizala je na wc, nije piškila noću.

Treća stvar, čim je zahladilo, počela je kašljati, nije šmrkava, tu i tamo brišemo nos, ali baš jako ružno kašlje.

Od kuda da krenemo?

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Hendlaj ove simptome koje opisuješ onako kako bi inače. Ako je to povod piškanja, ono će samo prestati, ako nije navikni se.

Inače, Mara definitivno ima puuuno manji mjehur nego neko "normalno" dijete. Dugo sam joj prigovarala zašto u zadnji tren ide piškiti pa joj pobjegne, ali shvatila sam da je i to dio cijele priče. Još ako malo više popije, ili je bosa, onda piški svakih pola sata.

Osim toga, ja sam tek prije pola godine-godinu počela pričati s ljudima o tome (ne zbog srama nego sam čekala da to prestane), i tada sam shvatila da noćnog zapišavanja ima jaaako puno, i da iz nekog razloga ljudi ne pričaju puno o tome. Osnovnoškolci, čak srednjoškolci. Danas moji prijatelji pričaju za svoja iskustva iz djetinjstva. Imam u najbližoj obitelji 9-godišnjaka s tim problemom.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

BC dugo nije mogao skinuti nocnu pelenu. ja sam pricala o tome puno puta.
    kad sam skinula balerini, on je pozelio sljdece vece isto skinuti pelenu. pristala sam i popisko se. tad i mozda jos koji put. ali on nocu mora ici jednom do dva puta na WC, kad je umoran otapka do WC-a i zna mu se dogoditi da se popiski pored ili pak na drugu stranu. dakle ako je umoran zna zalutati, jednom se popiskio kraj mog kreveta. i otapkao u svoj krevet.
    nekidan sam brisala plocice u WC-u krivo mjesto. to vece je legao oko 22.30 bio je umoran.
    Posljednje uređivanje od spajalica : 06.09.2013. at 14:00

Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ana, infekcija E.coli može biti i bez simptoma

IvanaR avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Laumi je u pravu. Daj urin na analizu, čisto da eliminišeš infekciju kao mogući uzrok.
    Inače, i moja je piškila u krevet sa 3. Sada ima 4 i dalje je nosimo jednom oko ponći na wc.
    Nema svrhe da mozgaš šta je uzrok, pokušaj sebi da maksimalno olakšaš pranje. Jelka je to fino objasnila.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

btw. moj sin je piškio u krevet donedavno
    sad ima 7,5 godina
    pedijatar (u kojeg do sad nismo imali razloga ne imati povjerenja) je rekao da se to tolerira do polaska u školu ili čak i kasnije

i fakat je tako bilo
    s vremenom je piškio sve rjeđe
    desi mu se i sad, ali rijetko 1-2 puta mjesečno

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj laumi prvotno napisa Vidi poruku
    btw. moj sin je piškio u krevet donedavno
    sad ima 7,5 godina
    pedijatar (u kojeg do sad nismo imali razloga ne imati povjerenja) je rekao da se to tolerira do polaska u školu ili čak i kasnije

i fakat je tako bilo
    s vremenom je piškio sve rjeđe
    desi mu se i sad, ali rijetko 1-2 puta mjesečno
    Meni bi bilo draže da nismo tolerirali tako dugo
    Ovako, sve sam čekala da prođe i pripisivala to preosjetljivosti i emocijama i blablabla, a problem je bio sasvim fiziološke prirode.

Ali svejedno, s tri godine mi nije padalo na pamet uzrujavati se zbog toga. Kako je netko prije mene napisao, neki tada tek skinu dnevnu pelenu, a noćnu zadrže još neko vrijeme.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ma "problem" je što je Janko pelenu skinuo i dnevnu i noćnu u tjedan dana, Iva doslovno u jednom danu, a s Elom smo imali od samog početka peripetije s tom pelenom. Skinuli, pa vratili, pa skinuli kad je ona sama tražila, pa pomalo skinuli i noćnu, pa bilo sve ok, pa sad opet....
    Provjerit ćemo urin, mandule, opskrbiti se plahtama i piđamama i strpljenjem.

Sad se osjećam ko guska neka.
    Posljednje uređivanje od ana.m : 06.09.2013. at 19:11

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    Meni bi bilo draže da nismo tolerirali tako dugo
    Ovako, sve sam čekala da prođe i pripisivala to preosjetljivosti i emocijama i blablabla, a problem je bio sasvim fiziološke prirode.

Ali svejedno, s tri godine mi nije padalo na pamet uzrujavati se zbog toga. Kako je netko prije mene napisao, neki tada tek skinu dnevnu pelenu, a noćnu zadrže još neko vrijeme.
    jel bi mi htjela na pp napisati o kojem se problemu radi?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Sad se osjećam ko guska neka.
    Zašto? Pa nema to veze s tobom, djeca su različita, kod nekih ide brže, kod nekih sporije...

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

potpisujem tanju; ana, nemaš se zašto osjećati loše

tanja, hvala na pp-u!

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Toliko sam bila isfrustrirana i usmjerena na to da je moram naučiti da se budi noću i ne piša u krevet da sam je možda istraumatizirala, a da mi uopće nije palo na pamet da je neki problem u pitanju.
    Ali moram pohvaliti svoju mišicu. Danas je bila suha na spavanju u vrtiću i kad me vidjela sirota mi se odmah pohvalila kako nije piškila ni u krevet, ni u piđamu.

crnka84 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Damir ima 3 godine i 7 mjeseci i još uvijek noćnu pelenu, s obzirom da smo jedva skinuli dnevnu, s ovom ne žurim. Stavim mu i za dnevno spavanje, jer nikad ne znam koliko dugo će spavati, ako spava duže od 2 sata ( a desi se ) obavezno se upiša....

Teica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ana, samo sam ti došla dati

Terr je imala pelene (platnene) do cca 3,5 godine.

Sad će za koji dan imati punih 7 i po noći nekad mora na WC ali ne ode sama - sjedne na krevet, u snu, i počne se ljuljati.

Mi to skužimo i odvedemo je piškiti.

Ujutro nema pojma da je bila piškiti po noći.

Da me (ne znam ni sama kako - objašnjavam to roditeljskim instinktom) ne probudi to kad ona tako sjedne i ljulja se, ne znam što bi bilo.

Još jednom: veliki i nemoj se osjećati loše zbog Elinog piškenja - riješit ćete vi to!
    Posljednje uređivanje od Teica : 07.09.2013. at 01:23

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •