Pokazuje rezultate 1 do 35 od 35

Tema: Povrat robe i neljubaznost

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Povrat robe i neljubaznost

Mozda ja previše očekujem, al kad nešto platite i dobijete tuđi paket i lijepo zovete nekoliko brojeva jer vas šetaju, očekujete li ispriku? Ono, odma na prvu il očekujete da osoba s druge strane žice prvo malo jauce, pa se onda s njom raspravljate dok konačno ne kaže ispričavam se to je naša greška, al tek nakon sto vam je digla živce? Otkad je to standard? Jel to normalno?
    Posljednje uređivanje od marta : 06.09.2013. at 14:17

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Joj draga... prestala sam išta očekivati nakon ovakvog (višestrukog) iskustva. I nikad nisam dočekala ispriku.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Pa očekujem ispriku, naravno, a očekujem i obeštećenje (nešto ekstra) ako sam izgubila svoje vrijeme rješavajući njihove greške.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj marta prvotno napisa Vidi poruku
    Mozda ja previše očekujem, al kad nešto platite i dobijete tuđi paket i lijepo zovete nekoliko brojeva jer vas šetaju, očekujete li ispriku? Ono, odma na prvu il očekujete da osoba s druge strane žice prvo malo jauce, pa se onda s njom raspravljate dok konačno ne kaže ispričavam se to je naša greška, al tek nakon sto vam je digla živce? Otkad je to standard? Jel to normalno?
    Nije normalno, al' je standard.
    Ako netko odmah na prvu uspije shvatiti o čemu se radi, doživljavam to velikim uspjehom.
    Isprika ide, ako ide, obavezno nakon dizanja živaca. To je dio protokola.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Prvo sam dobila upute sta JA trebam napravit da bih ispravila njihovu gresku, onda je usporedila slanje krive posiljke s povratom robe koju radi kupac ako mu roba ne odgovara, onda sam dobila i objasnjenje da je Overseas ko posta ??? i onda konacno kad sam ja to sve prokomentirala i rekla da je to njihova greska, onda se ispricala.
    Pa sam i to prokomentirala jer mi je dptad digla zivce.
    Deaedi, obestecenje??? Nikad dozivjela, to mi je nesto ko sveti gral, prica se da postoji, al ga niko nije vidio.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

bas kako nena napisa.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Znaci to je standard? Rijetko kupujem preko neta u Hr, puno vise izvana, ocito je lakse nesto rijesit s Amerikom nego s Gornjim il mozda Donjim Glupnikom.

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Imala sam zanimljivo iskustvo s Hp expressom.
    Slala sam vrijedne i važne dokumente, rok dostave 48h n vrata. Poštarina 50kn
    Poslala i zaboravila na to.
    Nakon 5 dana zove me primatelj i pita gdje je pošiljka? Kako gdje pA trebala je odavno stići.
    Ali nije.
    Zovem Hp express u Zagrebu, ali oni više ne rade. Zovem poštu gdje je trebalo stići, ali ni oni ne znaju ništa i pravdaju se da je Hp express posebna firma iako posluje u sklopu pošte.
    U međuvremenu mene zove poštar koji je to trebao isporučiti i kune se da je on to predao ženi crne kose.
    Halo? Kakvoj ženi? Ja nisam slala ženi.
    Pitam tko je potpisao primitak?
    Odgovara mi da je potpis nečitljiv.
    Nakon toga me zove primatelj i kaže da je otkrio da je pošiljka ostala u glavnoj pošti na otoku ispod stola, zaboravljena
    I da će mu susjed (koji tamo radi i slučajno otkrio tu pošiljku i usput se zapitao što to radi tu jer poznaje primatelja i zna da tu ne živi) sutra donijeti napokon tu pošiljku.
    Ok, ali nakon par dana zove mene žena iz centrale Hp expressa da me pita što se događa. Ja odgovorim da je problem riješen ali pošto nisu ispoštovali rok isporuke od dva dana da očekujem obeštećenje u visini trostruke poštarine kako im piše na računu. U redu, veli ona
    Odamah nakon toga zove me druga ženska šefica pošte u kojoj je pošiljka zametnuta i govori mi da je kriv poštar Tonči i nek njega zovem.
    Ja joj odgovaram da neću nikoga zvati i prekid razgovor.
    Malo iza toga zove Tonči i doslovno plače na telefon. Moli me i preklinje da odustanem jer da će on dobiti otkaz....
    Rekla sam mu da mirno spava i odustala.
    Pošiljka je ipak bila došla i mislila sam, ajde, nema veze. Neću tjerat mak na konac.
    Ali i da sam ustrajala što bi postigla?
    Opet bi nastradao najslabiji i tko zna, možda bi fakat i dobio otkaz.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Znaci to je standard? Rijetko kupujem preko neta u Hr, puno vise izvana, ocito je lakse nesto rijesit s Amerikom nego s Gornjim il mozda Donjim Glupnikom.
    Puno lakše.

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Deaedi, obestecenje??? Nikad dozivjela, to mi je nesto ko sveti gral, prica se da postoji, al ga niko nije vidio.
    pa ja sam dobila, i to od Boscha (jer nisu poslali brisače u servis, pa smo 2x dolazili bez veze), pa od T-Coma (jer su mi krivo obračunali usluge MaxTv-a)...su bila značajnija obeštećenja, odnosno ekstra pokloni...itd...ostalo je bilo u rangu nekih promotivnih poklona...

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Mi smo na našu adresu dobivali tuđu poštu od erste.Dakle,adresa je bila naša,ime i prezime tuđe.Naravno,niko nije vidio poštara dok bi dolazil,da mu vratimo poštu..
    MM je razg. s djelatnikom koji je zapisal podatke i reko da bude došao po tu poštu..nije.Nakon nakupljenih par pisma,otišla sam u poštu sama i dobila očitanje bukvice da kaj ja sad oču od njih?Jel adresa točna,pa reko jest ali taj čovjek ne živi tu.Neka zovem u zg u sjedište erste jer to nije njihov problem,oni samo dostavljaju..pa reko jel to moj posel,ja vas upučujem u propust a vi rješavajte.Oču pomoć čovjeku jer tko zna,možda mu stižu opomene,ko zna kaj...Otpravila me živčano s blagajne i mimo mene pozvala sljedeči.Ja šokirana,ljuta,otišla u erste,ostavila zaštitaru na porti svu tu poštu,rekla detalje..čovjek se zahvalil,i da bude rješeno jer očito oni u erste imaju krive podatke.Više nismo dobili tuđu poštu.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

eto žužy treba znati ljude na pravom mjestu

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Jedan svijetli primjer.
    Naručila tavu s tv-a.Platila pouzečem,ne registrirala puno manju kutiju nego kaj je inače sama tava i u nutra bila mala tavica.Juhu.Nađem na netu reklamacije,zovem na broj,ispričaju se i vele da vratim tavu i u tu kutiju stavim poštarinu koju budem platila tako da mi kod isporuke prave tave vrate novac.
    U međuvremenu MM s posla napravi isto kaj i ja,samo kaj je milnim glasom rekel teti dali nam budu poslali nešto da nas utješe zbog duševne boli Teta mu je spomenula luka i pokrivača...i on mene zove da mi veli da nam budu poslali pokrivač za luk jer su zaj... kod pošiljke.ok.
    Ja to nebi pitala,mene sram.Ali sutradan dojde veeliki paket,a nutra veliki zeleni prekrivač za krevet.I več oču nazvati da rečem da su opet zaj... kad vidim da na njemu piše Luka.Za utjehu su nam poslali dekicu
    Prava tava je stigla za par dana.Poštarinu nisam dobila.Ali,nebumo sitničarili sad..

Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Moj tata je jednom zbog greške prodavačice morao nazad u trgovinu (a nije mu blizo), i još je žena bila neljubazna, zahtjevao da mu plate gorivo koje je potrošio na put.
    I trgovkinja mu je dala 50 kn.
    Da se ljubazno ispričala (kao ovaj poštar gore) sigurno ju nebi tražio, al kako je bila neljubazna zahtjevao je.

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Ne znam, znam samo da mi je posebno drago kad naletim na ljubaznog prodavača, ali stvarno drago.
    Dosta mi je nadr...nih, punih sebe, itd.
    Jasno mi je da nije bajno, da plaće mogu bolje, i sto drugih stvari, ali isto tako znam da te nitko ne tjera da budeš tu, ak si nezadovoljan i misliš da možeš bolje negdje, ajde vozi. Ali ako već radiš taj svoj posao pa daj ga radi kak spada, ništ ne košta mrva ljubaznostii i ljudskosti.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj žužy prvotno napisa Vidi poruku
    Mi smo na našu adresu dobivali tuđu poštu od erste.Dakle,adresa je bila naša,ime i prezime tuđe.Naravno,niko nije vidio poštara dok bi dolazil,da mu vratimo poštu..
    MM je razg. s djelatnikom koji je zapisal podatke i reko da bude došao po tu poštu..nije.Nakon nakupljenih par pisma,otišla sam u poštu sama i dobila očitanje bukvice da kaj ja sad oču od njih?Jel adresa točna,pa reko jest ali taj čovjek ne živi tu.Neka zovem u zg u sjedište erste jer to nije njihov problem,oni samo dostavljaju..pa reko jel to moj posel,ja vas upučujem u propust a vi rješavajte.Oču pomoć čovjeku jer tko zna,možda mu stižu opomene,ko zna kaj...Otpravila me živčano s blagajne i mimo mene pozvala sljedeči.Ja šokirana,ljuta,otišla u erste,ostavila zaštitaru na porti svu tu poštu,rekla detalje..čovjek se zahvalil,i da bude rješeno jer očito oni u erste imaju krive podatke.Više nismo dobili tuđu poštu.
    Ali tu pošta stvarno nema apsolutno nikakve veze s tim. Ok, slažem se, trebala je biti ljubaznija i objasniti ti da oni s tim nemaju veze (dostavili su poštu kako piše na kuverti).

Tanči avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Meni je interesantno prebacivanje odgovornosti.
    Uvijek je tako i uvijek je netko drugi kriv, a zašto se to dogodilo i isprika, e toga nema.
    Umjesto isprike, uglavnom slijedi drskost, otresitost... Jer je, naravno netko drugi kriv.
    Dobro kaže Marta: kao da je to neki standard

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj ana.m prvotno napisa Vidi poruku
    Ali tu pošta stvarno nema apsolutno nikakve veze s tim. Ok, slažem se, trebala je biti ljubaznija i objasniti ti da oni s tim nemaju veze (dostavili su poštu kako piše na kuverti).
    Hm, jel ovo točno???

Mislim, na sandučićima u nekom neboderu pišu prezimena, a ako ne pišu, ne ubacuje poštar bilo kome. Nego baš onoj obitelji/prezimenu koje piše na sandučiću, a ako ga nema, onda treba vratiti. Iako je adresa točna.

Zbunila si me

meda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

standard, a ne iznimka, nazalost

tangerina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Ah, poštari, moje ljubavi najveće. Dođe i uruči mi pošiljku uz riječi "ovo nosim okolo sa sobom već 10 dana"

U njegovu obranu, tu su pošiljku slali sa HZZa, i pod utjecajem ne znam koje droge totalno sprčkali ime firme, a ima nas puno na istoj adresi. Tako da su se našli glup i gluplji.

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj makita prvotno napisa Vidi poruku
    Hm, jel ovo točno???

Mislim, na sandučićima u nekom neboderu pišu prezimena, a ako ne pišu, ne ubacuje poštar bilo kome. Nego baš onoj obitelji/prezimenu koje piše na sandučiću, a ako ga nema, onda treba vratiti. Iako je adresa točna.

Zbunila si me
    Moš misliti.
    Na našem sandučiću već skoro dvije godine NE PIŠE ime bivšeg podstanara, a poštar i dalje ubacuje njegova pisma.
    Već mi ide na živce prijavljivati ga kontroloru.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Hm, točno, ne znam, ne radim u pošti, ne znam njihovu politiku. Smetnula sam s uma ovo s prezimenom, sorry. Trebalo bi obratiti pažnju na to, napisati da takvog prezimena nema na toj adresi i vratiti pošiljatelju.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj xxx prvotno napisa Vidi poruku
    Moj tata je jednom zbog greške prodavačice morao nazad u trgovinu (a nije mu blizo), i još je žena bila neljubazna, zahtjevao da mu plate gorivo koje je potrošio na put.
    I trgovkinja mu je dala 50 kn.

Da se ljubazno ispričala (kao ovaj poštar gore) sigurno ju nebi tražio, al kako je bila neljubazna zahtjevao je.
    Katastrofa!Al' od tvoga tate!

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Citiraj dolega prvotno napisa Vidi poruku
    Katastrofa!Al' od tvoga tate!

Ne kužim zašto je to katastrofa njenog tate. Ako je greška prodavatelja, njen otac je morao potrošiti i novac i vrijeme da ispravi tuđu grešku. Zašto ne bi tražio odštetu?

enela avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

I ja sam to dozivjela, bez zicanja. Jedno je bilo kad sam jos kupovala platnene pelene preko bare. Pelena je dosta kasnila pa sam dobila uz pelenu wetbag, a drugo (kojeg se sjecam) je bilo od T-coma zbog problema s maxtv-om, film iz videoteke po izboru.

Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free

darva avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Evo ako vam se da citati nesto sasvim drugacije. Da ne povjerujes da je istina
    http://www.ictbusiness.info/kolumne/...imo-od-amazona

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

U pravu si
    Ali kome se nikad nije dogodila greška na poslu?
    Tko radi taj i grijesi
    Ovdje je jedino zamjerka neljubaznost
    Pogriješila je, trebala se ispričati, a ne biti neljubazna
    Ali tih 50 kuna da joj je trebao uzeti?
    Ne znam

Ovo je bio odgovor rossi, nisam uspjela citirati prek moba
    Posljednje uređivanje od aleksandra70vanja : 08.09.2013. at 01:29

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj darva prvotno napisa Vidi poruku
    Istina je, i super je.

Toliko me razmazilo kupovanje po Americi da me po Hrvatskoj strah kupiti i komad kruha. Mislim, jel, tu i kruh mogu reklamirati ako mi se ne svidi. Nakon sto ga pojedem.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Lani sam bila u UK u doba OI, pa sam frendu kupila majicu, nažalost, kad sam došla doma sam skužila da je prevelika. Nisam mu htjela dati tu preveliku, pa sam molila brata da kupi manju i pošalje. Majica košta 12 gbp, poštarina oko 3-4 gpb. Nikad ju nisam dobila, brat je otišao u poštu i žalio se, oni su ju pratili i rekli da ju je HP preuzela, a dalje da nemaju podatak. Ako ju ne dobijem u roku x dana da se brat javi, pa će dobiti obeštećenje.
    Dakle, po mojoj slobodnoj procjeni, nekome na carini se svijdela pa si ju je uzeo. Majica nije stigla, brat zvao UK poštu, rekao da pošiljka nije stigla i dobio povrat od skoro 30 gbp. Dupla vrijednost robe i poštarina. Bez dokaza da ja nisam primila pošiljku.
    Posljednje uređivanje od Mojca : 08.09.2013. at 08:45

Rominka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Zadnje ugodno iskustvo sa nasima. Inace jako volimo kukuruz seceras u salati, pa ako se dogodi da ga moram kupiti kod nas (inace ga kupujemo u it) onda najradije biram zvijedzdin...no, zadnja serija je bila toliko tvrda da smo chilli con carne na kraju bili primorani baciti. Totalno unisteno jelo. No, kako to nije bila upitna samo jedna limenka vec 6, poslala sam mail zvijezdi, jer kaufland nije nista mogao po tom pitanju. U roku od tri dana na kucnu adresu je stigao paket obestecenja!!! I povukli su tu seriju kukuruza sa polica. Po meni je to normalno rjesenje. Bez navlacenja, prigovaranja, neugode...iako smatram da je i kaufland trebao poduzeti neke korake, prvenstveno stoga sto njima dobavljac takve situacije refundira. Ipakje trgovina prvo mjesto kamo se kupac obraca. No, u svakom slucaju, brzo su rijesili.
    A vezano za onih 50 kn- zaista se cudim nekome tko je u stanju uzeti na takav nacin novac. Obicno je to "rjesenje novca" jedino rjesenje kod agresivnijih kupaca, kad vise ni razgovor ne pomaze. Greske se trebaju ispraviti, dapace, ali uzimati novac tek tako. Na kraju krajeva zato i dobivamo/uzimamo racune da bi mogli kontrolirati. Iako mi se cini da puno ljudi nema naviku ni baciti oko na racun a kamoli nesto vise. Od blagajne do auta je ponekad i vise nego dovoljno vremena da se iskontrolira racun, zakljucujem po nama naravno. Mozda se i varam, ali ja sam se naucila da do auta prekontroliram, jer vec kad stignem kuci krene raspakiravanje, spremanje i na kraju vec cijene zaboravim.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj darva prvotno napisa Vidi poruku
    Šaljem im link na ovaj članak. Hvala darva.

darva avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Nadajmo se da ce barem malo djelovati

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    U pravu si
    Ali kome se nikad nije dogodila greška na poslu?
    Tko radi taj i grijesi
    Ovdje je jedino zamjerka neljubaznost
    Pogriješila je, trebala se ispričati, a ne biti neljubazna
    Ali tih 50 kuna da joj je trebao uzeti?
    Ne znam

Ovo je bio odgovor rossi, nisam uspjela citirati prek moba
    Svi mi griješimo. I nekad se provučeš za ogromnu grešku, a nekad ti se obije o glavu najmanja sitnica.
    Sumnjam da je xxx tata krenuo u dućan s namjerom da ženi uzme 50 kuna. Vjerojatno ga je potakla njena neljubaznost. Ja obično krenem fino i pristojno u takve razgovore. Zla postajem tek kad mi tlak skoči na osamsto.
    A za pare ne vjerujem da ih je dala iz svog novčanika.

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ja sam se nedavno zalila na tekst ugovora koji sam dobila uz orocenu stednju, jer sam smatrala da nije u skladu s usmeno dogovorenim uvjetima. Malo je potrajalo ali na kraju je bio raskid bez penala, novi ugovor s ispravnim tekstom te poklon-igracka za klince...

(I to mi je jos jednom pokazalo da ugovor treba uvijek procitati na licu mjesta prije potpisivanja, makar ti je vec pun kufer polsatne procedure nakon sat vremena cekanaja i vec debelo van radnog vremena... Ovako sam ga procitala iduci dani onda tek krenula se zaliti...)

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj rossa prvotno napisa Vidi poruku
    Svi mi griješimo. I nekad se provučeš za ogromnu grešku, a nekad ti se obije o glavu najmanja sitnica.
    Sumnjam da je xxx tata krenuo u dućan s namjerom da ženi uzme 50 kuna. Vjerojatno ga je potakla njena neljubaznost. Ja obično krenem fino i pristojno u takve razgovore. Zla postajem tek kad mi tlak skoči na osamsto.
    A za pare ne vjerujem da ih je dala iz svog novčanika.

Nego iz čijeg?
    Možda iz kase?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •