Recept je iz engleske knjige recepata, pa je sve u "šalicama". Ja sam stavljala šalice od 2,5 dcl. Jaaaaaaako je fina i neobična. Pravila sam je za Noin prvi rođendan i svi su bili oduševljeni. Imam i SLIKU CHOCOLATE-CHEESE TORTE!. Torta se NE PEČE! Trebate ju pripremiti DAN RANIJE jer se mora ohladiti u hladnjaku!
Evo prijevod s engleskog:

HRSKAVA KORA OD BADEMA:

1 šalica mljevenih badema
3/4 šalice mrvica od vanili kiflica ili sličnog tvrdog keksa (ja sam našla neke vanili roščiće s lješnjacima i izmiksala u mikseru kao i bademe)
1/4 šalice kristalnog šećera
1/4 šalice maslaca ili margarina za kolače (omekšanog)

Pomiješaš bademe, kekse i šećer u posudi za miksanje i dodaš omekšani maslac/margarin i sve promiješaš s mikserom. Staviš smjesu u kalup za tortu = utabaš ga dolje i sa strana (visina oko 3-4 cm) i odložiš u hladnjak dok praviš kremu.

CHOCOLATE-CHEESE KREMA:

1,5 šalica otopljene čokolade za kuhanje (ja sam stavila oko 300g)
320 g kremastog sira (ja sam stavila ABC svježi krem sir)
1/3 šalice šećera
1/4 šalice maslaca ili margarina za kolače (omekšan-otopljen)
1 vanilin šećer
1 šalica slatkog vrhnja (ja sam stavila Hole vrhnje)

Pomiješaš kremasti sir, šećer i vanilin šećer u posudi za miksanje i dodaš otopljeni maslac/margarin. Izmiksaš dok ne postane glatka smjesa. Nakon toga dodaš otopljenu čokoladu (svu odjednom) i izmiksaš. U posebnoj posudi izmiksaš Hole šlag i zatim ga dodaš u kremu miješajući rukom. Uliješ kremu u kalup s korom.

PREMAZ OD JAGODA SA ŠLAGOM

oko 6 većih jagoda
1 šalica slatkog vrhnja (ja sam stavila Hole vrhnje)
2 žlice šećera
1 vanilin šećer

Hole šlag izmiksaš sa šećerom i vanilin šećerom. Jagode nasjcekaš na kockice i ručno umiješaš u šlag. To premažeš gore po kremi tako da bude neravno i posipaš kakaom. U originalnom receptu se u slatko vrhnje doda želatina da bude čvršće, ali Hole šlag je i prečvrst sam po sebi pa nema potrebe!

Ostavite tortu preko noći da se ohladi i onda ju pažljivo premjestite iz kalupa na podlogu. Torta je čvrsta i kompaktna, ali nožem morate odvojiti koru od kalupa.

Iznimno fina i osvježavajuća torta! Preporučujem! 8) [/url]