Dragi moji, trebam savjet za koji sam sigurna da mi ga nitko ne može dati
U stvari više tražim mišljenje, a možda doznam i koju novu informaciju.
Trenutno u autu vozim troje djece:
otraga dvoje (6.5 i 5) u as 15-36, vezani su pojasevima auta.
Sprijeda jedno (1.5 i 12 kg), u kombiniranoj brevici, obrnuto od smjera vožnje.
Kako je brevica već za rashod kupujemo novu (rabljenu) sjedalicu koja ide samo prema naprijed, dakle nije kombinirana.
Moje pitanje: Kako ih posložiti?
Auto na stražnjem sjedalu nema pojas u 3 točke nego dvije, nema ni mjesto za ugraditi, a u servisu kažu da radovi na karoseriji povlače za sobom i ateste i svašta nešto još, i njihova preporuka je ne igrati se s tim.
E sad. Auto ne možemo mijenjati još, to nam je u planu tek za godinu i po, najranije.
Klinci se najčešće ne bi vozili svi skupa, uglavnom koristimo dva auta, ali teoretski postoji mogućnost da ću ih nekad morati svo troje potrpati.
Što bi napravili, kako bi ih posložili da se rizik umanji što je više moguće?
Ja sam nakon silnog dumanja došla do samo dvije varijante:
1. Mala od godinu i po na prednjem sjedalu, u smjeru vožnje, veliki kao i do sada svaki na svom mjestu otraga,
2. Najstariji naprijed, u svojoj as
Razmišljala sam i da njega vežem pojasom u dvije točke, ali to mi izgleda kao najmanje sigurna varijanta.
Ja sam sklonija prvoj soluciji, ipak je tu as vezana pojasom auta a dijete remenima as.
Nije presudno, ali ovo i prošlo ljeto sam viđala bar desetak. stranaca (mislim da je Njemačka u pitanju) kako naprijed voze klince u as 9-18. Je li kod njih možda drugačije?
Dajte, bacite koju pametnu, na sto sam muka :/