Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: Trebam savjet

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno Trebam savjet

Dragi moji, trebam savjet za koji sam sigurna da mi ga nitko ne može dati

U stvari više tražim mišljenje, a možda doznam i koju novu informaciju.

Trenutno u autu vozim troje djece:
    otraga dvoje (6.5 i 5) u as 15-36, vezani su pojasevima auta.
    Sprijeda jedno (1.5 i 12 kg), u kombiniranoj brevici, obrnuto od smjera vožnje.

Kako je brevica već za rashod kupujemo novu (rabljenu) sjedalicu koja ide samo prema naprijed, dakle nije kombinirana.

Moje pitanje: Kako ih posložiti?

Auto na stražnjem sjedalu nema pojas u 3 točke nego dvije, nema ni mjesto za ugraditi, a u servisu kažu da radovi na karoseriji povlače za sobom i ateste i svašta nešto još, i njihova preporuka je ne igrati se s tim.

E sad. Auto ne možemo mijenjati još, to nam je u planu tek za godinu i po, najranije.

Klinci se najčešće ne bi vozili svi skupa, uglavnom koristimo dva auta, ali teoretski postoji mogućnost da ću ih nekad morati svo troje potrpati.

Što bi napravili, kako bi ih posložili da se rizik umanji što je više moguće?

Ja sam nakon silnog dumanja došla do samo dvije varijante:
    1. Mala od godinu i po na prednjem sjedalu, u smjeru vožnje, veliki kao i do sada svaki na svom mjestu otraga,
    2. Najstariji naprijed, u svojoj as

Razmišljala sam i da njega vežem pojasom u dvije točke, ali to mi izgleda kao najmanje sigurna varijanta.

Ja sam sklonija prvoj soluciji, ipak je tu as vezana pojasom auta a dijete remenima as.
    Nije presudno, ali ovo i prošlo ljeto sam viđala bar desetak. stranaca (mislim da je Njemačka u pitanju) kako naprijed voze klince u as 9-18. Je li kod njih možda drugačije?

Dajte, bacite koju pametnu, na sto sam muka :/

klaudija avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

na istim sam mukama kao i ti..

Strpljivo čekamo odgovor

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

opcije 1. i 2. nisu preporučljive niti zakonom dozvoljene.

Ja bi na tvom mjestu stavila najstarije dijete u sredinu i vezala s pojasom u dvije točke, a ostalo dvoje sa strana u AS.

Nije idealno rjesenje, ali ja drugo ne vidim, osim da izbjegavate zajednicku voznju sa svih troje i stedite za veče auto.

Da li si sigurna da bi bila velika investicija promjeniti auto, jer ne mora znaciti da morate kupiti neki puno bolji auto, mozda samo da ima normalno vece srednje sjedalo s pojaom u tri tocke...

A i taj drugi auto koji imate,,, ima li on pojas u tri tocke u sredini? Ako da, mozete li organizirati da se u njemu prevozite kad ste svi zajedno?

Jos cu razmsiliti o ovom, trenutno mi nista vise ne pada na pamet...

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Ma znam s2000, nakon što se nijedno od njih nikad nije vozilu. nevezano ovo me strefilo skroz.

Iskreno, ne brine me zakon. Najmanje mi znači platiti kaznu, naglasak mu je ovdje na sigurnosti.

Ne znam, zamišljam frontalnu s E. sprijeda i E. straga-pa definitivno bi bolje prošao sprijeda :/
    Pa onda to isto razmišljam da je T. u kombinaciji...

Ajme meni.

A reci mi, imaš li saznanja je li vani zakonski nešto drugačije nego u hr?

Kod nas ni jaje nije smjelo sprijeda do (mislim) 2008, pa nije odjednom da je postalo sigurno takvo prevoženje zato što je zakon promijenjen :/

Drugi auto nema srednji pojas uopće, da ima samo bi ih zamijenila. A on mi i nije uvijek dostupan.

Meni ovo vezivanje s pojasom u dvije točke nikako ne zvuči sigurno za dijete (ma ni za odraslog baš).

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

A da, ne bi bio toliki problem promijeniti auto, ali to ne možemo dok ne prodamo ovaj. A ovaj se prodaaajeee...

A meni treba sad

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ja bih isto opciju koju S2000 predlaže.
    Najstarije u sredinu s pojasom u 2 točke.
    Koliko najstarije ima godina, kila i visinu?

Administrator foruma daddycool avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj trampolina prvotno napisa Vidi poruku
    Kod nas ni jaje nije smjelo sprijeda do (mislim) 2008, pa nije odjednom da je postalo sigurno takvo prevoženje zato što je zakon promijenjen :/
    Upravo tako, zato mi ni dalje ne preporučamo "jaje" na prednjem sjedalu. Suvozačko sjedalo je najopasnije sjedalo u vozilu kako god okreneš.
    Slažem se sa svim što je S2000 napisala.

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Najstariji ima 130 cm i 22 kg.

Mislim da ću vas poslušati, ali se toplo nadam da neću trebati.

Pretpostavljam da onda ide bez boostera i da treba zategnuti pojas skroz?

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Tako je, kad je pojas u dvije tocke ne treba pomocno sjedalo.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •