Moji doručkuju u školi (istina, barem prema onom što piše na meniju u našoj školi je situacija nešto bolja, ali koji put jedno je ono što piše na papiru a drugo ono što stvarno dobiju). Međutim, dogodi se da za doručak bude nešto što im ne paše (npr. sin mi ne voli sirni namaz) pa inzistiram da ipak pojedu nešto i kod kuće, jer ne želim da do ručka budu gladni.
Doma pojedu krišku kruha, neki narezak, popiju šalicu mlijeka ili čaja. Ja baš nisam neki freak zdrave hrane, ne pada mi na pamet raditi im namaze od slanutka i sl., ali ono što je po meni zdravo u tom njihovom doručku je to što kruh nikad nije bijeli, naresci su uglavnom domaći (špek, čvarci, kobasice) i uz to obavezno ide svježe sezonsko povrće (paprika, paradajz, krastavci, rotkvica...), sad ga baš imamo i domaćeg. U mlijeko ili čaj umiješamo med.
E, sad, nekome domaći čvarci ili pečena jaja nisu zdrav obrok, ponavljam, meni jesu.