Pratim vaš forum već jako dugo, ali do sada nisam imala potrebe da postam. Uspijevala sam da nađem odgovor na svoje nedoumice. Ovaj put mi se čini da je lakše da pitam šta me muči nego da tražim.
Imam dječaka od 6 mjeseci i do sada isključivo dojen. Nikakvu dohranu još nismo uveli. Rođen je sa 4.150 gr i na zadnoj kontroli 13.08. imao 7.500 gr. Lijepo napreduje, vesela je beba. Međutim, danas sam prvi put poslije podoja pokušala da izdojim nešto mlijeka da mu prvi put napravim rižine pahuljice na mom mlijeku. Izdajala sam se električnom pumpom i uspjela sam izdojiti svega 10 ml. Ovo me je poprilično zabrinulo. Kupili smo **** ad i pokušala sam mu dati, ali on nije htio. Sada ja nisam sigurna da li je on gladan ili nije? Da li odbija flašicu (nikad je nije probao) ili odbija ad (koje isto nikada nije probao)? Pomislila sam da je gladan jer je nemirniji na siki nego inače. Podoj traje kraće nego inače (a i onako je brz) i budi se u noći jednom više nego inače. Ad smo probali poslije podoja i pošto je pokušaj propao, vratila sam ga na siku, čula sam da lijepo guta. Nakon toga je zaspao. To je bilo prije 2,5 sata i još spava.
Ja možda ne bih bila ovoliko zabrinuta da nisam imala iskustvo sa prvim djetetom. Ona je pila moje izdojeno mlijeko iz flašice na samom početku (imala je novorođenačku žuticu, pa je bila u bolnici) i od početka je prihvatala flašicu. Kasnije je dojila, a ponekad je pila i moje izdojeno mlijeko. S njom sam imala nekoliko mastitisa i tada sam se izdajala električnom pumpom. Nikada mi se nije desilo da u grudima imam ovako malo mlijeka.
Zaboravila sam reći da redovno piškimo, danas smo imali dvije male kakice, lijepe žute boje.
Da li ima razloga za zabrinutost? Da li mi nestaje mlijeka?
Izvinite zbog malo dužeg posta.