Pokazuje rezultate 1 do 28 od 28

Tema: Kada im je doručak u boravku?

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno Kada im je doručak u boravku?

Da ne duljim... U našoj školi su djeci u boravku pomaknuli doručak sa pola osam ujutro, iza prvog sata, znači oko 8. 45. Nama kao roditeljima je servirana priča da je to zato što su djeca do ručka jako gladna. Moja logika je slijedeća: ako ujutro djeca dolaze u boravak, a velika većina ih već dolazi prije pola osam, znači dižu se prije sedam. Ranije su lijepo imali pola sata za na miru pojesti doručak. Ovako su sada prvih sat i pol u školi gladna, doručak pojedu u 10 minuta odmora. Ja ne vidim zaista niti jedan razlog za pomicanje doručka, a i priča da su gladni do ručka ne stoji jer im je ručak prije 12 sati. Kuharicama je prerano možda?

Sek@ avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Moja ima doručak u školi oko 8.00 sati. Čim se svi skupe idu u kuhinju na doručak.

Sek@ avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

S tim da nama škola počinje u 8.00 sati. A prije toga ako netko ranije ostavi dijete ono je u dežurstvu do 7.45.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj sarica2 prvotno napisa Vidi poruku
    Kuharicama je prerano možda?
    Vjerojatno se u blagovaonici izmjenjuju prvi, drugi i treći razredi, pa svaki razred ide u drugo vrijeme na doručak jer možda nema mjesta za sve odjednom?
    Tako je bar u našoj školi, ne idu svi razredi u isto vrijeme na doručak, a isto tako ni na ručak. A i da se ne miješaju prvašići s ovim starijima.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ne, velika je kuhinja, a i prvi razredi ove godine idu na doručak iza prvog sata i baš zato ne vidim logiku.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Pa kako bi doručak mogao biti prije početka škole, u 7:30? Vjerojatno dio djece dolazi malo prije 8, kad počinje nastava. I jesi li sigurna da imaju samo 10 minuta za na brzinu pojest? Nema razloga da se u produženom boravku na brzinu jede, ima vremena za sve.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa Vidi poruku
    Vjerojatno se u blagovaonici izmjenjuju prvi, drugi i treći razredi, pa svaki razred ide u drugo vrijeme na doručak jer možda nema mjesta za sve odjednom?
    Tako je bar u našoj školi, ne idu svi razredi u isto vrijeme na doručak, a isto tako ni na ručak. A i da se ne miješaju prvašići s ovim starijima.
    Ovako je i kod nas bilo dok su djeca bila u boravku - postojao je raspored u koliko sati je doručak za koga. Nisu mogli svi istovremeno zbog malog kapaciteta kuhinje.

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

naši imaju doručak isto u 8,45, ručak je u 11.30
    kad ostavljam malog u vrtiću, MM s E. ode do dučana i kupi joj slanac (u boravku ju ostavim u 7.30, a budim ih u 6:30 pa mislim da joj je zbilja previše čekati do 8,45)

ovako nam ok funkcionira

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj vertex prvotno napisa Vidi poruku
    Pa kako bi doručak mogao biti prije početka škole, u 7:30? Vjerojatno dio djece dolazi malo prije 8, kad počinje nastava. I jesi li sigurna da imaju samo 10 minuta za na brzinu pojest? Nema razloga da se u produženom boravku na brzinu jede, ima vremena za sve.
    Djeca su dolazila u školu do pola osam i svi zajedno išli na doručak. Ako radiš od osam ili 8.30 onda vjerojatno dijete i dovedeš u školu do pola osam.

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Kod nas većina djece dolazi između prvog i drugog zvona, tj. između 7,50 i 8,00; tek malobrojni dolaze ranije. Doručak je nakon prvog sata.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj Boxica prvotno napisa Vidi poruku
    naši imaju doručak isto u 8,45, ručak je u 11.30
    kad ostavljam malog u vrtiću, MM s E. ode do dučana i kupi joj slanac (u boravku ju ostavim u 7.30, a budim ih u 6:30 pa mislim da joj je zbilja previše čekati do 8,45)

ovako nam ok funkcionira
    Može io ovako funkcionirati, ali ako ujutro kupim neko bezvezno pecivo i nahranim je praznim kalorijama, jer je to jedino izvedivo tako rano ujutro, onda vrlo vjerojatno neće ni pojesti kvalitetniji doručak sat vremena kasnije.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Osim ako škola službeno ne počinje u 7:30, rekla bih da doručak ne može biti u taj sat. Kod moje djece je doručak isto uvijek bio poslije prvog sata, zapravo, oko 8:30 jer su na smjene u blagovaonici a u produženom satovi i zvono nisu baš važni, može se organizirat vrijeme po potrebi.
    Sad D. ima doručak u 8, prvi put.
    Neka pojede nešto sitno doma, samo da nije baš natašte do doručka u školi. Čašu mlijeka ili bananu ili nekoliko oraha...

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

kod nas sad u drugom razredu je doručak na početku 2. sata , a za 1. razred na kraju 1. sata.

moja ide stalno sama u školu, dođe u nju kako kada ovisi kolko vremena doma potroši ali najćešće oko 7.50. Ja sam joj rekla da ak bu dorućak prije škole ( tak je klinac imao dorućak kad je bio 2. razred), da na njega neće ići jer doma jede oko 7.30.

Osoblje foruma leonisa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

u 9:35.

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj sarica2 prvotno napisa Vidi poruku
    Može io ovako funkcionirati, ali ako ujutro kupim neko bezvezno pecivo i nahranim je praznim kalorijama, jer je to jedino izvedivo tako rano ujutro, onda vrlo vjerojatno neće ni pojesti kvalitetniji doručak sat vremena kasnije.
    neznam kakva je hrana kod vas u školi, ali kod nas je doručak šnita kruha s nekakvim namazom
    (ručak u 11.30 je kuhan i konkretniji)
    s obzirom da E. u 7.30 pojede slanac, najnormalnije pojede i tu šnitu kruha s namazom u 8.45

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Kod mojih se jedno zove zajutrak, a drugo doručak. Mislim da je zajutrak u 7,30.
    Molim vas, nema veze s temom, ali tomu se smijemo otkako postoji zajutrak u školi, ako bi netko bio ljubazan pa mi deklinirao tu famoznu imenicu po padežima. I izgovorio deklinirano.
    Dakle,

Nominativ – tko, što - zajutrak

Genitiv – koga, čega -

Dativ – komu, čemu -

Akuzativ- koga, što - zajutrak

Vokativ – oj

Lokativ – o kom(e), o čem(u)

Instrumental – s kim(e), s čim(e)Nominativ – tko, što
    Posljednje uređivanje od Nena-Jabuka : 10.09.2013. at 10:17

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Evo mog pokušaja:

Genitiv – koga, čega - zajutarka

Dativ – komu, čemu - zajutarku

Vokativ – oj zajutarče

Lokativ – o kom(e), o čem(u) o zajutarku

Instrumental – s kim(e), s čim(e) sa zajutarkom

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj leonisa prvotno napisa Vidi poruku
    u 9:35.
    a kad je onda ručak?, u to vrijeme završava 2 sat ujutro

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Totalni off, mene ista stvar muči još od srednje škole.

Da budem makar malo u duhu teme, daj djetetu zbilja nešto sitno prije škole, voćka bi trebala biti dovoljna.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj vertex prvotno napisa Vidi poruku
    Evo mog pokušaja:

Genitiv – koga, čega - zajutarka

Dativ – komu, čemu - zajutarku

Vokativ – oj zajutarče

Lokativ – o kom(e), o čem(u) o zajutarku

Instrumental – s kim(e), s čim(e) sa zajutarkom
    Ok, jel' ti sebi djeluješ normalna dok pitaš dijete - Je li danas bilo zajutarka? Ili zajutrka? Ili čega? Ima li to veze s duhom hrvatskog jezika (ili s pameti).

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Nena :D, ja nikad ne koristim tu riječ i ovdje kod nas se ne javlja. I nemaju zajutarka u školi. A kad bi ga imali doma, onda bismo to zvali da "pojedu nešto", hahaha.
    Ali mislim da sam točno napisala, to me (nas) je netko na Rodi jednom naučio. I sad kad sam se navikla, zvuči mi pitko i ispravno. Valjda nisam pogrešno zapamtila :D

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj trampolina prvotno napisa Vidi poruku
    Totalni off, mene ista stvar muči još od srednje škole.

Da budem makar malo u duhu teme, daj djetetu zbilja nešto sitno prije škole, voćka bi trebala biti dovoljna.
    Ma gle, doručak je godinama bio prije prvog sata i do osam sati za djecu u boravku. Kuhinja je prazna, nitko sada nema doručak prije 8.45 i ne mogu prihvatiti za odgovor da su djeca između doručka koji je bio nešto malo prije osam i ručka u 11.30 gladna.
    Inače, boravak počinje u od 7 do 7.30 je dežurstvo, boravak počinje u 7-30 a nastava u 8.

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

A je li ista kuharica za jutarnju i popodnevnu smjenu?
    Možda su joj naštimali radno vrijeme da hvata i odmor druge smjene.
    Što kažu ostali roditelji, odgovara li njima ovaj raspored?

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Roditeljima uglavnom ne odgovara taj pomak doručka. Nije kao objašnjenje pomaka doručka kao razlog dana jedna kuharica, već to da su djeca između doručka i ručka bila gladna. E pa sad su gladna do doručka, što smatram lošijom varijantom, jer onako barem bolje pojedu ručak.

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Pa onda se organizirajte i vratite doručak ranije.

Inače, zna se dogoditi da ono što je navedeno kao razlog često nema veze sa stvarnim razlogom.

A i ti si u prvom postu spomenula kuharice pa sam razmišljala tragom toga.

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Citiraj Nena-Jabuka prvotno napisa Vidi poruku
    Molim vas, nema veze s temom, ali tomu se smijemo otkako postoji zajutrak u školi, ako bi netko bio ljubazan pa mi deklinirao tu famoznu imenicu po padežima. I izgovorio deklinirano.
    Lol, sjetila sam se člančića s Bujice riječi: Zajutrak

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Kod nas je doručak u 10 :/

mona avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Kod nas boravak ima dorucak prije 8 a ostali poslje prvog sata

Poslano sa mog GT-I8190N koristeći Tapatalk 4