ja sam bila naručila s ebaya 3 različita paketa od 3 različita sellera i svi su došli isti dan
vrijednost nije bila velika (niti 200 kn sve zajedno), ali carina mi je poslala dopis da dostavim jcd i još svašta da mi mogu cariniti
da bi im to dostavila ja bi trebala platiti špeditera da to sastavi i još svašta nešto
moji paketi su poslani običnom poštom, pa sam zvala poštu i pitala što se događa s paketima ako ih ja ne želim preuzeti
od svih opcija mi je najjeftinije i najjednostavnije bilo poslati carini dopis da ne želim preuzeti pakete i da ih odmah vrate pošiljateljima (pošta to radi o svom trošku)
a zatim sam sellerima poslala mail da će im se paketi vratiti zbog problema na carini i da ih ponovno pošalju na druge adrese (naravno platila sam njima troškove ponovnog slanja, ali to je bilo par kuna - zanemarivo na iznos koji mi je carina pokušala izbiti iz novčanika)
trebala bi kontaktirati dhl? (pitati kako povrat ide) i iherb -objasniti situaciju i pitati dal bi uzeli povrat i vratili ti plaćeno (bez poštarine)