Citiraj Water prvotno napisa Vidi poruku
Tanja_b i Peterlin vidim da volite knjige V. Desnice, mi smo ovo ljeto na putu s ljetovanja navratili u Islam Grčki pogledati kulu Janković i kuću u kojoj je odrastao Vladan Desnica, u crkvi na imanju je grob V. Desnice, sve je jako lijepo i zanimljivo, dosta se toga još obnavlja. Po ljeti je obitelj Desnica tamo oni se brinu za turiste, ulaz je besplatan i svi su jako jako ljubazni. Tople preporuke za izlet.
Ovo je vrlo zanimljiva informacija! Svaki put kad prolazimo autocestom kroz Ravne kotare, sjetim se Desničinih pripovijesti ("Oko", "Konac dana", "Proljeće u Badrovcu") i pokušavam si prizvati atmosferu iz njih.
Još mi je jedna njegova pripovijest vrlo jaka, "Bunarevac", baš ga se često prisjetim.

Eh, sjetila sam se još jednog našeg pisca kojeg rado čitam, iako mi tematski i nije toliko blizak, ali mu je stil briljantan - Milan Begović, i njegova "Giga Barićeva". Još kao srednjoškolku me fasciniralo kako je cijelo jedno poglavlje mogao napisati inspiriran jednom inače slabo poznatom Beethovenovom sonatom.