Citiraj palčica prvotno napisa Vidi poruku
Ela Peroci i Baka plete rukavice, obilježila je moje djetinjstvo. Sa 4 sam naučila čitati iz te knjige. Sada je čuvam za svoje dijete. Ruske narodne bajke kao djevojčicu su me oduševljavale i ostavljale bez teksta. Poslije je uslijedilo puno čitanja, nažalost premalo slikovnica, no sada sam frik za slikovnice. Sve sam ih pročitala iz knjižnice. Onda me oduševio Mali princ. Poslije poezija Desanke Maksimović, Vesne Parun, Preverta, uh, mnogih - poezijom sam se drogirala. Flaubertov Novembar citirala sam onako sanjiva, zanesena i mlada. Onda me i Dostojevski zauvijek kupio, zatim mala slučajno nađena knjižica na tavanu lokalnog antikvarijata - Kratkovječna (Desanke M.).
Poslije su dolazili mnogi pisci, pjesnici, ali možda za 20 godina izdvojim neke. Posljednje dvije godine prije poroda češljala sam Yu pisce.

Sada kada dijete ima godinu ipak se uspjevam pomalo vratiti čitanju. Voljela bih djetetu usaditi tu ljubav prema knjizi, čitanju. Nemilice kupujem slikovnice, sad je samo pitanje sebi ili njemu.

Lijepi popis, gotovo sve potpisujem...
Sad ste me sjetile na jednu knjižicu, dječjih izjava koju sam kao klinka imala, nestala je... zove se Olovka piše srcem. Pa sam ju pred par godina našla na posudbu i opet se raspametila.