Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: Najosnovnije o platnenim pelenama...

Mejra's mommy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno Najosnovnije o platnenim pelenama...

Nemojte zezat i ako sam nesto propustila. Ozbiljno razmisljam o platnenim, pravo sam ze zapalila...

Par pitanja...Koliko velicina platnenih postoji? Koje nama trebaju? Koliko komada moramo imati zalihe?

I naravno sve sto bi trebala znati...

Thanks

Mejra's mommy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Dajte zene sve virkate a niko da odgovori

Vodenjak avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Baš me zanima što će ti odgovoriti, jer i mi smo prilično friški. Imamo 20 komada one size (znači prilagodljive za sve vrijeme pelenaštva) i u fazi sam nabavljanja još par komada. Inače negdje sam pročitala da je optimalan broj komada 25. Svaki treći dan se peru, ja ih i peglam jer sam tako navikla (inače nije potrebno). Odlažem ih u kantu s poklopcem, poprskam uljem čajavca.

andrea avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

da, tak se ja odlučujem već dulje vrijeme za platnene uloške i krenem već x puta iščitavat te puste topike i na kraju mi niš nije jasno; kaj i koliko čega trebam

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Evo ovako:
    Pelene imas: ili jedna velicina s nasivenim gacama (all in one), pelene po velicinama bez nasivenih gaca, pelene u jednoj velicini, pocket pelene (dva komada platna spojena i onda u njih trpas uloske ili sta vec), obicne pelene tipa tetra ili prefold (krpa koju presavijes i preko navuces gacice)

Gacica isto imas napravljenih od vise materijala: one obicne plastificirane, fleece, vuna..

U Americi si pa imas stvarno dobar izbor.
    Ovako ti ja savjetujem: ako hoces proci jeftinije, a imati neke od ovih modernih pelena, neces se zeznuti s Motherease pelenama i gacicama.
    To su ti pelene koje traju vjecno, stvarno su dobre i kvalitetne.
    Mozes se odluciti: ili na onesize pelenu pa je podesavati drukerima. Njih ti sveukupno treba manje. Mozes uzeti i njihovu Sandy pelenu pa uzeti nesto malih i nesto velikih. Pazi samo kod njihovih onesize, moze se desiti da ti ne budu ok do kraja pelenastva. Posebno ako je beba debeljuskastijeg tipa.
    Posto tvoj Ahmed nije vise skroz malena beba, ako ima npr. blizu sedam kg. mozes onda komotno preskociti te male pelene i kupiti si npr. dvadesetak Sandy Large (motherease) i uz to troje do cetvere gacice u istoj velicini. To ce ti biti dovoljno da peres svaki drugi dan. Ne znam prodaju li oni uloske uz pelenu. Ako ne, kupis nekoliko ulozaka da imas za ici van, za noc itd. Ovisno koliko malac pisa.
    Platnene pelene sa nasivenim gacama su zgodne, ali ove druge bolje upijaju i meni osobno su pouzdanije. Mozes si mozda kupiti koju da ti je lakse kad idete van. Tako ih ja koristim barem. Inace kupe prasinu)
    Ako ti ovo nije opcija, javi pa cemo dalje...

http://www.motherease.com/

Nemam nikakvu korist od reklamiranja njihovih pelena, ali meni su motherease (evropske popolini) pelene od frotira najpouzdanija pelena koju sam nasla. A isprobala sam ih dosta.
    I jos jedan mali podatak: ako budes uzimala, najbolje ti upija neizbijeljeni frotir.

Mozes se odluciti i na jos jeftiniju varijantu, jednostavnu, a nista manje dobru: kupis nekoliko tih njihovih gacica i koristis najobicnije tetra pelene. One se jako dobro odrzavaju, brzo suse, jeftine su. Vazno samo da onda kupis gacice sa cickom, ne sa drukerima. Jer cicak bolje drzi te pelene sto se samo presaviju.

Sto se tice pranja: najbolje nadji nesto skroz blago, bez izbjeljivaca, bez omeksivaca u sebi itd. Idealno bi bilo neki eko deterdzent. Ne znam kakva je ponuda kod vas.

kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

mi počeli s 21 kom. one size i u laganom smo porastu ali 20 nam je bilo dosta , perem svaki drugi dan na 60 zajedno s ostalom bebećom robicom i ručnicima pa bude mašina veša, stavljam malo tekućeg detredženta .Ne stavljam papiriće , držim ih u kanti s poklopcem koji jako ne zatvara , ne prskam , bez vode. Nakon upotrebe obavezno ih properem. Sušim ih u sušilici a u zadnje vrijeme i vani.
    Moja preporuka je one size pa onda kad dođeš do L kupiš koju L.
    Malo flanela , malo frotira i to je to.
    Zaštitne gaće imamo 2 jedne na bebi druge sušim i bilo nam je dosta.
    I ne čitaš više forum o platnenim pelenama jer onda kupuješ još i još i nema ti kraja.......

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Zeznula sam se, imas ove s nasivenim gacama i po velicinama i (mislim) jednu velicinu.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kinder, koje onesize ti imas? Ja sam preporucila Sandy L jer one imaju drukere i u biti se mogu podesiti i za manju kilazu od propisane minimalne, a ona je devet kg. Mozda nije losa kombinacija to sto ti kazes, onesize i Large nekoliko komada. S tim da bi ja dala brojcanu prednost Large pelenama, a uzela nesto manje ovih onesize.

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Kinder prvotno napisa
    I ne čitaš više forum o platnenim pelenama jer onda kupuješ još i još i nema ti kraja.......

kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj Zorana prvotno napisa
    Kinder, koje onesize ti imas? Ja sam preporucila Sandy L jer one imaju drukere i u biti se mogu podesiti i za manju kilazu od propisane minimalne, a ona je devet kg. Mozda nije losa kombinacija to sto ti kazes, onesize i Large nekoliko komada. S tim da bi ja dala brojcanu prednost Large pelenama, a uzela nesto manje ovih onesize.
    Imam Kamaris , ME .Slažem se da su L bolje jer ljepše stoje ...
    ali ako krećeš od 5 kg onda uzmeš one size neki pristojan br., recimo za 2 dana 15 kom :? i onda se šlepaš do L nekoliko mj. ili uzmeš i nekoliko M.
    Ovo je moj glas razuma !

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

I ja bi u svakom slucaju dala prednost onesize pelenama, tj. slepala se s njima do Large velicine. Jer onesize onda mozes i dalje koristiti. :D E da, dobar savjet, ne citat vise podforum Platnene pelene.

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

potpisujem zoranu, meni su isto najbolje motherease od neizbjeljenog frotira, a takodjer i njihove zastitne gacice. preporucam!

Mejra's mommy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Ok, znaci AIO su samo jedna velicina i mogu biti sve do bezpelenastva ?

aries24 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj Mejra's mommy prvotno napisa
    Ok, znaci AIO su samo jedna velicina i mogu biti sve do bezpelenastva ?
    AIO (All In One) su pelene sa nepropusnim vanjskim slojem (pelena i zastitne gacice in one) i ima ih u vise velicina

one size su podesive po velicini i koriste se cijelo vrijeme, obicno na njima pise 3-15 kg

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •