Trebam vaditi umnjak, preporucili su mi polikliniku Imed ili KB Dubrava. Ima li tko kakva iskustva s jednim ili drugim?
Trebam vaditi umnjak, preporucili su mi polikliniku Imed ili KB Dubrava. Ima li tko kakva iskustva s jednim ili drugim?
Evo da sama odgovorim, poliklinika vise nema ugovor sa HZZO tako da ostaje jedino dubrava na uputnicu
dubrava je ok, vadila sam 2 kom tamo
ja jedan, ok mi je bio neki doktor, ali prije nekoliko godina.
(koliko vađenje umnjaka može biti ok)
Posljednje uređivanje od littletunafish : 16.09.2013. at 15:37
hvala cure
nevena, KB Dubrava ti je najbolje mjesto za vađenje umnjaka!!! jedino im zna biti gužva, ali ako te naruče na mini operaciju, dobiješ termin i vrijeme i tog se drže
sretno u svakom slučaju
tetadoktor hvala ti. bila sam vec na pregledu i narucila se tek za 11 mjesec. za sad umnjak miruje a nadam se da ce i do vadjenja
Kakav je postupak vađenja; je l stvarno tako bolno; koliko dugo to traje?
kolko dugo ovisi o stručnosti toga ko vadi, ideš na Faks ili perkovčevu vaditi ili kod svojeg doktora?
u svakom slučaju daje se anestezija,dok malo odrveni treba jaaako raširiti usta i još malo i gotovo je, bol ovisi kolko osjećaš,u pol sata-sat ne osjećaš puno, posle može i jače, možese uzeti neki lijek protiv bolova.
To ti je teško reći... Može biti brzo i lagano, ali ako imaš sreće da ti raste ukoso ili da ima zapletene korijene, onda je malo teže... Meni je pao kamen sa srca kad sam se najprije riješila jednog, pa onda drugog (donjeg, gornji mi nikada nisu niknuli). Od tada - nikakvih problema.
Samo vađenje meni je bilo slično kao i vađenje bilo kojeg drugog kutnjaka - ništa posebno, ali to stvarno ovisi o položaju tog zuba.
Meni je prijateljica rekla da grozno boli kad popusti anestezija i da nek ne cekam da pocne boliti, nek preventivno popijem voltaren.
Ja sam izvadila 4 odjednom u punoj anesteziji i kad sam se probudila sam cekala da pocne ta strava od bolova i na kraju nisam nista docekala ni uzimala. Mozda ima neka razlika buduci da sam bila pod anestezijom za vrijeme zahvata. A mozda smo naprosto razliciti.
Ja nisam htjela gubiti puno vremena pa sam zato 4 odjednom, al ne preporucam. Ja sam zbilja bila bolesna nakon toga. Nisam mogla nista jesti, lice mi je jako nateklo... Bas sam bila neka jadna.
Raste mi skroz ukoso, uopće nije u ravnini zubiju..a ne mogu ni otvorit usta toliko da se vidi..jadan..mobitelom sam morala slikat ga uopće vidin što mi to mi raste..
Ma ne mora ni to biti strašno...
Meni je desni bio skroz normalno u čeljusti i taj su mi izvadili bez problema. Za tjedan ili manje bila sam ok.
Lijevi je bio tako ukoso, nije bio toliki problem vađenje, nego oporavak jer mi je zbog tog kosog rasta bila veća i "rascufana" rana pa mi je dulje zacjeljivalo, možda 2-3 tjedna. Ali opet nije bilo strašno.
Eh..da je neko lasersko vađenje moguće![]()