Sutra u 18h trebam donit odluku i postavit svoje uvjete a ne snalazim se u novom zakonu.
Roditeljski dopust kao roditelja van sustava rada mi ističe 30.10., malac je dojen, i sada skoro svakih dva sata, ne znam što napraviti jer ponuda za posao na 3 mjeseca određeno je odlična i ne bi je smjela propustiti.
Ne znam dali da tražim 4-satno radno vrime, jer tako ne mogu ispoštovati rok i odraditi projekt do N.Godine. Morala bih raditi barem 6 sati dnevno da uspijem završit projekt, pročitala sam da imam pravo na plačena 2h u toku punog radnog vremena na stanku za dojenje.
1. Zanima me tko plača ta dva sata za dojenje poslodavcu, on sam, ili mu država vraća taj dio?
2. Zanima me dali mogu ovih preostalih mjesec ipo porodiljnog staviti u mirovanje i s kojim datumom, datumom predaje zahtjeva 16.09. ili tek s datumom kada donesu odluku, 7 dana poslije? I tko donosi tu odluku područni ured, ili sve Zagreb?
3. Ne razumijem dali ako mali ne prihvati tu odvojenost mogu prekinuti radni odnos (nakon koliko minimalno dana, 30?) i ponovno uzeti ostatak roditeljskog dopusta.
4. Mogu li možda neovisno o sebi nakon 3 mjeseca na biro (imam pravo na 4mj naknade od HZZZ) dati da ostatak porodiljnog preuzme MM koji taman 15.12. odlazi na neplačeno, tj. prekida mu se radni odnos nakon 7ipo mj na par mjeseci tako da nema prekida u radnom stažu pa da i on iskoristi naknadu s biro poslije.
Ili da lipo jednostavno odustanem od posla, ali onda na ova vrata bivšeg poslodavca više ne tribam kucat, uzet će drugog