Pokazuje rezultate 1 do 9 od 9

Tema: povratak na posao s djetetovih 10,5mj, prava, dojenje.... trebam brzu pomoć

nine avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno povratak na posao s djetetovih 10,5mj, prava, dojenje.... trebam brzu pomoć

Sutra u 18h trebam donit odluku i postavit svoje uvjete a ne snalazim se u novom zakonu.

Roditeljski dopust kao roditelja van sustava rada mi ističe 30.10., malac je dojen, i sada skoro svakih dva sata, ne znam što napraviti jer ponuda za posao na 3 mjeseca određeno je odlična i ne bi je smjela propustiti.

Ne znam dali da tražim 4-satno radno vrime, jer tako ne mogu ispoštovati rok i odraditi projekt do N.Godine. Morala bih raditi barem 6 sati dnevno da uspijem završit projekt, pročitala sam da imam pravo na plačena 2h u toku punog radnog vremena na stanku za dojenje.

1. Zanima me tko plača ta dva sata za dojenje poslodavcu, on sam, ili mu država vraća taj dio?
    2. Zanima me dali mogu ovih preostalih mjesec ipo porodiljnog staviti u mirovanje i s kojim datumom, datumom predaje zahtjeva 16.09. ili tek s datumom kada donesu odluku, 7 dana poslije? I tko donosi tu odluku područni ured, ili sve Zagreb?
    3. Ne razumijem dali ako mali ne prihvati tu odvojenost mogu prekinuti radni odnos (nakon koliko minimalno dana, 30?) i ponovno uzeti ostatak roditeljskog dopusta.
    4. Mogu li možda neovisno o sebi nakon 3 mjeseca na biro (imam pravo na 4mj naknade od HZZZ) dati da ostatak porodiljnog preuzme MM koji taman 15.12. odlazi na neplačeno, tj. prekida mu se radni odnos nakon 7ipo mj na par mjeseci tako da nema prekida u radnom stažu pa da i on iskoristi naknadu s biro poslije.

Ili da lipo jednostavno odustanem od posla, ali onda na ova vrata bivšeg poslodavca više ne tribam kucat, uzet će drugog

nine avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

nakon uzastopnog iščitavanja zakona imam još jedno pitanje, ako pristanem na rad od 4 sata dnevno, znaći dobivam pola moje plače, cca netto 3000kn i 1663kn od HZZO sljedeća 3mj (2x1,5mj), bez obzira što mi je sada cijela naknada za majke van sustava rada 1663kn.

i još uvik me zanima dali tata poslije može uzeti ovaj ostatak roditeljske brige i koliko bi ona trajala, 1,5 mjesec koliko je ostalo ili 1,5 + 2mj ako odem raditi puno radno vrijeme.... grrrrrr
    Posljednje uređivanje od nine : 13.09.2013. at 02:09

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

po mojem mišljenju na sva pitanja najbolje će ti odgovoriti prima

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj nine prvotno napisa Vidi poruku
    Sutra u 18h trebam donit odluku i postavit svoje uvjete a ne snalazim se u novom zakonu.

Roditeljski dopust kao roditelja van sustava rada mi ističe 30.10., malac je dojen, i sada skoro svakih dva sata, ne znam što napraviti jer ponuda za posao na 3 mjeseca određeno je odlična i ne bi je smjela propustiti.
    ...

Ili da lipo jednostavno odustanem od posla, ali onda na ova vrata bivšeg poslodavca više ne tribam kucat, uzet će drugog
    Ja na zalost ne znam ove pravne detalje, probaj nazvati pravnu sluzbu hzzo u Zagreb. Ali sumnjam da dobivas pola pune naknade za pola radnog vremena, naknada ti ovisi o statusu osiguranja prije porodiljnog, a to je koliko shvacam van sustava i minimalna naknada.

No iskreno, na tvom mjestu bih prekinula porodiljni, uzela puno radno vrijeme minus dva sata za dojenje (placeno od hzzo) i pocela raditi, 10,5 mjeseci je vec puno i ako imas organizirano cuvanje beba ce se snaci s krutom hranom tih sest sati, samo podoji prije i poslije, a u medjuvremenu rucak, voce, spavanje i proleti vrijeme...

Ja sam se s devet mjeseci vratila na pola radnog vremena i nije mi bilo strasno, dapace godilo mi je malo ekskluzivnog druzenja s odraslima i razmisljanja o odraslim temama... A mozda impresioniras poslodavca pa te nakon projekta uzme za stalno :drzifige:

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj nine prvotno napisa Vidi poruku

Ne znam dali da tražim 4-satno radno vrime, jer tako ne mogu ispoštovati rok i odraditi projekt do N.Godine. Morala bih raditi barem 6 sati dnevno da uspijem završit projekt, pročitala sam da imam pravo na plačena 2h u toku punog radnog vremena na stanku za dojenje.

1. Zanima me tko plača ta dva sata za dojenje poslodavcu, on sam, ili mu država vraća taj dio?
    2. Zanima me dali mogu ovih preostalih mjesec ipo porodiljnog staviti u mirovanje i s kojim datumom, datumom predaje zahtjeva 16.09. ili tek s datumom kada donesu odluku, 7 dana poslije? I tko donosi tu odluku područni ured, ili sve Zagreb?
    3. Ne razumijem dali ako mali ne prihvati tu odvojenost mogu prekinuti radni odnos (nakon koliko minimalno dana, 30?) i ponovno uzeti ostatak roditeljskog dopusta.
    4. Mogu li možda neovisno o sebi nakon 3 mjeseca na biro (imam pravo na 4mj naknade od HZZZ) dati da ostatak porodiljnog preuzme MM koji taman 15.12. odlazi na neplačeno, tj. prekida mu se radni odnos nakon 7ipo mj na par mjeseci tako da nema prekida u radnom stažu pa da i on iskoristi naknadu s biro poslije.

za početak bez panike. Dijete je veliko10 mj. i ako imaš opciju za cuvanje tada bi se stvari mogle srediti jako dobro (išla sam posao sa 6 mj. dojenog djeteta).
    pauzu za dojenje koristiš za vrijeme radnog vremena , koliko se sjecam te sate placa hzzo ,ali ne po satnici na koju ti je placa nego neki prosjek.
    rad na 4 sata isto tako, pola plaća , pola hzzo prosjek. ako imaš posla za realno 6 sati tada ti to bas nije opcija.

ostalo nisam sigurna, obzirom da si roditelj izvan sustava rada.

nine avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    rad na 4 sata isto tako, pola plaća , pola hzzo prosjek. ako imaš posla za realno 6 sati tada ti to bas nije opcija.
    da, onda bi još ta dva sata trebala odradit kući, a uz malu koja ide u dvi škole, dva pasa, malog koji cili dan viče Ma-ma i MM na moru cile noći bolje da zaboravim rad na 4 sata

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

U danasnje vrijeme ponuda (k tome jos i dobra) za posao se ne odbija. Dijete ce se prilagoditi, lakse nego mama, nemoj panicariti. Nekako ce prezivjeti radno vrijeme bez cice, nakon tjedan dana vec ce biti ok (govorim iz iskustva, vratila sam se na posao kad je malena imala 6 mj.). Jos ako imas rijeseno cuvanje djeteta, zbilja ne trebas brinuti.

nine avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Ma da, razmišljam iako je to posao od 3mj (već sam radila kod tog arhitekta i bio je uredan i s plačanjem, fleksibilan, sve super) , poslije se uvijek otvore novi poslovi za ostati, samo ne znam što da napravim s tih 40 dana porodiljnog što mi ostaje, nikako dobiti na tel. Zavod. I ne znam kako da u pon. počmem radit kada mi treba to rješenje koje se kako piše čeka min 8 dana.

Mislila sam raditi od 9-15h tih 6 sati, prvi i zadnji uzimam radi dojenja, a još u 12 imam pauzu pola sata za marendu, a kako sam 5-10min od ureda do kuće mogu komodno doć dojit, uostalom uvik mogu izać tih pola sata kad hoću, sad još da prebolim što mali samo što nije prohodao i ja ću možda propustit prve korake...

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

najvažnija riječ u tvojoj temi je roditelji koji je van sustava

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •