A ja ću ponoviti svoj davni savjet http://www.zdravakrava.hr/clanak/371...rizine-kuglice evo tu je na slici i moja učiteljica makrobiotičkog kuhanja koja nam se pohvalila da se jednom zgodom hranila tjedan dana sa ovim kuglicama.
A ja ću ponoviti svoj davni savjet http://www.zdravakrava.hr/clanak/371...rizine-kuglice evo tu je na slici i moja učiteljica makrobiotičkog kuhanja koja nam se pohvalila da se jednom zgodom hranila tjedan dana sa ovim kuglicama.
ali ja tako uopće ne mislim!
to više tako ispada zbog tvoje potrebe da hranu strogo svrstavaš pod konzumaciju na dnevnoj, tjednoj, mjesečnoj ili godišnjoj bazi.
pa to bude, ako, nešto posebnije nego kod ostalih, ali kad se počne malo više uspoređivati vidi se da i nije.
ja ne vodim evidenciju šta se kod nas koliko često jede, ali na uzorku od zadnja 2 tjedna nisam sigurna jesam li tijesto skuhala jednom ili nijednom.
ako ćemo već to tijesto uzimati kao primjer. ali sam imala rižoto s povrćem.
pa će onda naići tjedan gdje ćemo jesti i lazanje i šalšu, pa će nam sve to ići na uši i onda 10, 15 dana samo variva i komadić mesa ako.
ali vjerujem da je tako i kod tebe.
a mi, svi 4 kolko nas ima, smo paštari
ko talijani, svaki dan možemo paštu jesti. mislim, ne jedemo, al možemo
kruha ne jedemo puno. uz ručak skoro pa nikad, večera i doručak - da.
Naviti sat u 3 ujutro i staviti ga u frižider![]()
stavila sam ga u 6, a ova razlika od 3 sata neka bude ko donat mg![]()
Tako kaže teorija.
U praksi, moj ekspres lonac se za 2 sata ne ohladi, ako ga ne odšpanam i ne stavim u sudoper pun hladne vode.
Da li ću to učiniti ovisi koje je doba godine i što je unutra - ako je npr. nešto s graškom, obavezno hoću. Ako je prosinac, ne pada mi na pamet. I tako dalje...
pa do ujutro se jedva ohladi
ja sam jednom grah skihala navečer
i ujutro u 6 je taman bio mlak
po haccp, 20 minuta
pa ti vidi
...
zabrijala ja
Posljednje uređivanje od AdioMare : 03.10.2014. at 15:24
I ja sam znala zaboraviti skuhano jelo preko noći, ali sam ga onda i bacila.
Hladim ili na balkonu ili u sudoperu sa hladnom vodom, pa u frižider.
pa ja grah uvijek ostavim na sporetu do ujutro, vi ne?
jednom mi je ostao i bolonjez, onaj po aprinom receptu, pa smo ga normalno jeli drugi dan..
Ja ostavljam navečer skuhano preko noći, osim ljeti.
Ali to ne bi trebalo, barem tako kaže javno zdravstvo. Jednom sam čitala ta sanitarna pravila baratanja hranom u domaćinstvu s nekog edukativnog plakata, dok smo čekali sistematski u školskoj ambulanti...osjećala sam se kao neuki jado jadni...onako, kao da mi je netko prvi put objasnio da treba prati ruke, jer postoje mikroorganizmi koji uzrokuju bolesti
Ova dva sata na sobnoj temperaturi su isto bila na tom plakatu. Ostalo sam blokirala pa se ne sjećam, lol. Puno smo mi ležerniji od toga, baš puno. Ne kažem da je to dobro.
ja jedem samo ono sto se taman skuhalo
mm jede ostalo
i ja ostavim vani ono što sam kasno navečer skuhala, nije nam niš, očito se jača imunitet
ali većinu toga prije konzumiranja opet dobro prokuham, valjda to ključanje ubije pokojeg nametljivca. Zato mi se i nije svidjela ideja da u termosici neko varivo stoji satima toplo. Ili, prijateljica je znala ujutro skuhati i onda staviti djeci u rernu, čak na neku sitnu temp. do ručka i polaska u školu....
Vjerojatno ti nece pomoci bas Amazon, ali ove ne cure: http://www.amazon.com/Thermos-FOOGO-...=thermos+foogo
Ili plasticne, ne izolirane, marke Sistema. Provjereno ne curi nista niti iz jednih, pakiram u njih svaki dan, od tekuceg do suhog. Voze se do vrtica u tko zna kojem polozaju, a onda ih jos dijete i samo nosi po hodniku i baca na pod dok ne stignemo do njegove sobe.
ima ih na ebayu, ali je s(kršitelj koda)ing 50 dolara
Kakav f'n s(kršitelj koda)ing $50?!
Racunam da bi Thermosa trebalo biti i u ZG. Za Sistemu ne znam, znam da je sestra nosila odavde.
6 roza i besplatan šiping
ajmo, ko će roza termosicu?
Sipak.
Vrijedi samo za US.
Ali nije ni 17 $ strasno ako nemas dostupniji izvor.
Salje li britanski Amazon za manje pare? http://www.amazon.co.uk/s/ref=nb_sb_...mos+foog%2Caps
Uzmite slobodno rezervu, meni je jedna termosica nakon godine dana riknula.
Koji model naručujte? Možda bi se pridružila.
Evo par ideja, nije bas kuhano, ali ima finih snackova:
http://kuharicazadjecu.dobrahrana.ju...ine/#more-4313
sori anci, al osim one zadnje s jajem, ovo je fino, al ono - za pod zubOvaj je post namijenjen roditeljima školske djece, koji svaki dan razbijaju glavu oko užine koju bi im spakirali, ali i onima bez djece koji rado nose nešto zdravije na posao kako se ne bi hranili pecivima iz pekarnica.
meni, a ni mojoj djeci, to stvarno nije dosta da nas drži do 4.![]()
Ne mislim ni ja da je dosta do 4. Nisam pazljivo citala tekst, samo slike :D ali mozda misle da to bude uzina za do 12
Moje dijete- ako jede samnom ujutro zobene s bananom, stvarno do rucka ne mora jesti ne znam sto pod odmorom. Pojede dvije mandarine. Pa ruca doma.
Eto, tako sam ja shvatila ove male gablece![]()
Ma nije, nego gleda po svojoj djeci - veći su i imaju više obveza. Tako je i kod mojih. Jedu doručak doma, pa jedu mliječni obrok u školi, ali redovito nose još i nešto sa sobom u dane kad imaju puno sati. Raspored starijih učenika zna biti jako nategnut. A oni mogu i više pojesti. Moji su ranijih godina dolazili doma najkasnije do 13h, a sad bome ima dana kad dođu i u 17h. Srećom, škola je jako blizu našeg doma, pa trknu doma i pojedu nešto kuhano, ali ako je ručak svaki dan u 17h nema šanse da se najedu voća i krekera. Pojedu više nego ja. Već dugo.
Ma jasno je, peterlin.
Ja cvijetu malo zezampa evo joj i smajlica
![]()
![]()
LUDA sam
L U D A od prehrane
jučer je dovezem doma u 15, a ručak ne može biti gotov do 17
umire od gladi
jao, jao... da mi je 3000 kn više mjesečno
pa da plaćam tetu koja bi kuhala
ja kuham ujutro - a po svemu onome što ste pisale koliko hrana može stajati izvan frižidera - trujem vlastitu djecu
Da kuham polsije posla - jeli bi najranije u 18 h.
Nanoibeba, ne truješ nikog, makaršta.
Posljednje uređivanje od marta : 07.10.2014. at 15:50
znam da ne trujem - ali po onom što se pisalo. meni je tako draže ujutro - ne pregrijavaju ništa, samo malo zgriju. Da kuham navečer, morali bi prekuhavati. Nije baš da uživam u ranojutarnjem kuhanju, ali djeca moraju jesti nešto suhano
ja kuham navecer, ne kuzim sta bi morao prekuhavati.
a nije bas da o hrani ne znam nista. ponesto me naucilo na faksu.
ja skuham unaprijed.
odvojim odmah djetetu dvije šefle u šerpicu da si sutradan može podgrijati i bog te veseli.
mislim, nemoš i ovce i novce. ne mo žeš.
Ja kuham nekad navecer, nekad ujutro.
Meso za rizoto i bolonjez dinstam navecer, dan prije. Onda perem kosu :D
A snicle, kelj i to- pravim ujutro.
Koliko mogu pripremim navecer- narezem file, narezem kelj i onda samo stavim na ringlu.
joj anci, tako sam i ja neki dan nakon dinstanja mesa u pola6 ujutro kasnila na posao jer sam prala kosu. ok, svako ujutro perem kosu ali ovo kuhanje mi je predugo trajalo![]()