Čestitke svim novim trudnicamazagrljaj tužnicama
Draga frćkice žao mi je...Doći će i naše vrijeme!
Čestitke svim novim trudnicamazagrljaj tužnicama
Draga frćkice žao mi je...Doći će i naše vrijeme!
Curke da nije malo rano za testice...samo gubite zivce.meni danas 5dnt...nista posebno neosjecam...cike narasle preko noci..samo neki pritisak osjetim kad sjedam..al necu uopce razmisljati o simptomima jer mislim da je tak najbolje.sretno svima i nadam se lijepom nizu ogromnih beta i da ce nam ovaj Bozic biti najlijepsi...ljubim vas sve
lana čestitke na beti![]()
Strašna, ne da si uranila, nego si ekstra uranila (ali nisam ni ja bolja pa te kužim)!
Čestitke na pozitivnim betama, baš je živahno ovdje nakon duuugo vremena! Evo još ~~~~ za dalje....
Ja sam danas stigla doma, beta pada, i to je to za ovaj put.
ah cure, tako i meni jutros, 13 dana nakon punkcije neka slaba linija, al je linija, muz veli- to je to, ja se ne smijem veseliti. radit cu test iz krvi tek negdje za 5 dana, a sad se koncentriran na posao, selimo, daj zamislite, sve se skupilo![]()
ajoj cure, koliko je god ovih dana lijepih vijesti na forumu - novih trudnoća, pozitivnih testova, toliko je i izgubljenih trudnoća, biokemijskih........ grlim sve redom. Užas je ovo, kad krene sve kako treba pa onda opet ništa....... užas.... čekaj, s-Iva, pustili su te doma? Beta je kolika sad?
boogie woogie, nekako sam se nadala ovakvom raspletu kod tebe. Držim fige za betu ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 13. dan nakon punkcije testovi i ne mogu biti još jake boje........
[QUOTE=Kadauna;2530243.... čekaj, s-Iva, pustili su te doma? Beta je kolika sad?/QUOTE]
Već 2 dana stoji na 1400
analoneta,mi smo na 5+5 vidjeli srčeko kak titra i dr me nije više naručio na vv na uvz,a bete mi nisu baš bile savršene
eh da velika seka skupa s vama može napraviti nešto u smislu boljitka trenutne situacije u hrvatskim državnim klinikama, gdje bi nam bio kraj. Stanje je užasno, izglede imaju oni u privatnim klinikama, pacijenti u državnim klinikama uskraćeni su za dobru praksu, pravilno liječenje, užas( Naravno da će biti i u državnim klinikama trudnoća, ali znatno manje nego u privatnim....
E da to još i osvjestimo na forumu a tek izvan njega, bila bi drugačija situacija.
Ovako svatko gleda svoja posla, nada se da će biti u onom postotku od 20 i manje % koji će ostvariti trudnoću i izgurati ju do kraja. Pacijenti šutke podnose male/loše stimulacije. Pa ti napiši i ovdje boogie woogie, koliko si i kakvu stimulaciju primila?
to bi bilo nemoguće u državnoj klinici...... baš sam jako tužna i iskreno ljuta zbog toga.....
ali neću kvariti ovdje......
Evo me doma,lezim,ipak mi vracen 1 embrij,osmerostanicni.
ja sam primila mislim 11 dana, ukupno ako me sjecanje ne vara 2475 IU ako podijelite s 75=33 ampule. plus decapeptyli oko 20 dana po 0.1.
s normalnim hormonima, normalnom rezervom, 36 godina. 12 stanica.
i kad sam pitala dr dal da ja to ipak malo smanjim nakon prvih 5 dana stimulacije on je rekao- nemoj ti nis smanjivat.....
s druge strane kratki protokol, cetrotide + gonal F, al stimulacija je bila kraca par dana, tako da negdje 9 dana x 225IU (3 ampule)=27 Gonala i samo 5 stanica.
Boogie woogie, a tko je tebi ordinirao u Betiplus, dr. Bauman? ako kažeš on?
ja sam bila i kod dr R i kod doktorice D kad njega nije bilo...
Evo da prijavim 2 vraćene mrvice,sad čekanje![]()
Thanx tina
i ja ću ovdje napisati moju stimulaciju. u zadnjem postupku primila 50 gonala/puregona i 7 orgalutrana...dobili 7 stanica od kojih su se 4 oplodile, i imamo 2 smrzlića![]()
Ma da Sretna, imala sam bakteriju, al sam je riješila, a sad dok prođu ovi blagdani, a meni taman menga onda dolati početkom prvog mjes, a tada još ne mogu u postup. jer njih dolje nema još tada, a onda tek tamo krajem siječnja...zato kažem samo se vrtim i čekam....a šta ću, moramo bit strpljivi. Al nema veze, u prvoj polovini ove godine sam zaredala dosta postupaka i ništa, sad se organizam malo očistio, a još neke stvari ću i popravit kao npr. feritin, a muž sperm. pa valjda će urodit plodom kad-tad.
Sretna, kakvi su tvoji planovi, isto u prvi mjesec?
Željkice još malo i slijedi najljepši susret..želim ti sreću i što lakši i brži porod.
Jutro svima! Držim fige za svih i najbolje moguće scenarije!
Malo sam out pa ne mogu pohvatat svih redom, orhideja, ribice, klara, boogie woogie, s_iva, analoneta...svima
Mi čekamo razvoj situacije, hvala na podršci i savjetima, konfuzija udavit ću ih dok mi nedaju da napravim dodatne pretrage! Oba puta i samo ta dva puta kad sam zatrudnila sam pila na svoju ruku andol 100...Pa nek mi kaže da nema nešto u tome!
Tinka29 ako sam dobro upamtila, danas imas uzv... Pa sretno draga
Kužim ja to, al mi je bezveze...ak su mi suprugu rekli da dodje radit spermiogram mogli su i meni reci da ponesem uputnice za izvadit hormone i jos neki nalaz za sto trebas biti na taste... posebice kad putujes 4 sata do zg.... Al mislim da oni na to ne geldaju, meni je dr upisao neke podatke u novotvoreni karton malo pogledao neke nalaze, pitao jesam radila hsg,pogledao me kratko na ultrazvuku i rekao mi 'sve super, kod vas kao sve štima'. A ja sam mu na to odgovorila da svaki dr to uvijek kaže a od trudnoce nista... pa je on komentirao kao ne moze svaki ciklus biti dobitni...ne znam sta da kazem na to s obzirom i da je s 4 inseminacije svaki put bilo sve super, 3 folikula, super endometrij a od trudnoce nista. Za spermiogram nam sestre nista nisu rekle, samo da ce nalaz biti u kartonu kad krajem sječnja dodjem na drugi pregled. Ali ja cu nazvati sljedeci tjedan i pitati je li nalaz dobar, s tim da je zadnji put kad je suprug radio spermiogram a to je bilo prije 2 godine nalaz bio ok. Eto mene zanima hoce li prvi postupak biti stimuliran nekim hormonia ili se radi ivf u prirodnom ciklusu (s 1 jajnom stanicom)... nadam se da se nisam krivo izrazila ali ivf terminologija je full nova za mene...
Thanx cure...
Spavala sam noćas ko beba,10 sati
Sad će kava
Danas 1dnt...
Frćka,kaj kažu doktori,ima li šanse da ipak bude ok?
A jbg.bas je glupo ispalo sad..kad oni nista nekazuba kad nazoves nesjetis se sve ni pitati..ja imam nalaze od njih i meni su neki hormoni poviseni pogotovo testosteron pa cemo vidjeti sta ce rec..i nista ti nisu vise rekli nemoras nikakve dodatne nalaze raditi osim tih hormona?
Jesi dugo cekala?
ja sam isto skroz nova u ovome i prvi put se susrecem stim svim izrazima ivf,inseminacijaa i ostalo..nadam se da cemo bit nekog rijesenja i uz ljekove da necemo odma morati potpomognutom..![]()
MA MENI SE NEDA VISE CEKAT, ne znam koliko ti godina imas ja 33 muz jos malo pa 40, 3ipol godine pokusavamo, 4 nesupjele inseminacije mislim da je vrijeme za korak dalje, a svi nalazi u redu... inseminacije nis ne bole malo neugodno al zaista nikakav problem ne predstavljaju....mene je strah te takozvane punkcije jer sam cula od zena da to jako boli...pa sam sad prestravljena... nismo dugo cekali,dosli u 10.15 negdje oko 11.30 bilo smo oboje gotovi....
A boli,boli...a kako je meni kad sam prije 11 god.išla prvi put na VV i nisam znala ništa o mpo,pa sam jadna pitala jel to šta boli,rekli su mi ako se bojiš boli kako ti misliš nositi trudnoću i na kraju roditi,tako da to je istina,bol se izdrži a treba izdržati sve ono poslije,čekanje bete,prvog uzv,pa još gore drugog uzv,pa sljedeći opet strah koja graniči sa boli,pa krvarenje u trudnoći,pa širenje maternice koje boli,pa leđa i tako do kraja.....poroda![]()
Sretna 1506, koliko si imala godina kad si se upustila u IVF vode na VV??i ja imam jednu prekrasnu curicu 7 god,, koja silno zeli seku ili bracu![]()
frćka malo sam ispala iz toka, kad ponavljas betu?
U ponedeljak! Moramo vidjet dali pada ili se drugi borac izborio pa zbrčko možda betu! Male su šanse, sve znam, ali nemam i tako šta napravit nego i tako čekati! U utorak smo napravili uzv, gestacijska je tu,jedna, po računici smo bili 4+6, ali po punkciji 5+5, nije se vidjelo niš drugo! Zato, kao što oni kažu, nikad se nezna, a znat ćemo u ponedjeljak!
Svima ~~~~ zai
za nove pobjede.
Nakon 1650 jedinica Puregona ja došla do toga da je danas na punkciji bio 1 folikul i to prazan, a to sve ne bi bilo ništa da nisam pokupila komentar od dr. da sam prestara, a to mi nije rekla direktno nego na blaži naćin, da odustanem od svega ili da probam prirodni ciklus jer na stimulaciju ne reagiram.
Toliko opet o državnim klinikama....
Ozbiljno razmišljam da mijenjam kliniku... više me pogodio komentar nego sam neuspjeh![]()
Da, prosječna dob žena u ivf-u u SAD-u je 36 godina, a u Ujedinjenom Kraljevstvu prosječna dob žena u ivf-u je 35 godina.
35 godina jest zapravo visoka dob za trudnoću i rađanje, jednako tako je to visoka dob za mpo.
U 2010. godina u SAD-u samo je 12 % ciklusa mpo-a bilo kod žena mlađih od 30 godina. Najveći postotak ciklusa 66% bio je u žena satarih od 30-39 godina.
Na žalost ženin reproduktivni vijek vrlo je kratak i kod većine žena poslije 35. godine dolazi do naglog pada mogućnosti postizanje trudnoće i rođenja dijeteta.
http://www.cdc.gov/art/ART2010/sect2_fig6-15.htm#14
Na gornjem linku može se npr vidjeti da je za žene od 28 godina šansa za živorođeno dijete po stimuliranom postupku 45 %, dok je ta ista šansa za žene od 36 godina već pala na 32%, a za žene od 40 godina ta je šansa 18%... (ovo su statistike iz SAD-a, u našim bolničkim uvjetima liječenja te su šanse daleko manje)![]()
Posljednje uređivanje od Inesz : 05.12.2013. at 22:48
Da istina je. Visoka je dob, ali situacija s MPO je takva da to jednostavno nije pucnuti prstima i ostati trudna. Nitko od nas nije priželjkivao da ide na MPO nego nas je jednostavno priroda ili već nešto natjeralo na to. Sve to dugo traje i treba proći puno vremena dok se dođe do trudnoće pa tako i godine idu. Ja sam počela sa 25, ostvarila jednu trudnoću sa 28, nakon toga pokušala 2008 g., razboljela se i sad nakon svega nije u redu da mi netko kaže da sam starai da nemam pravo na još jedno dijete.