Hrki,thanx
Hrki,thanx
ok hvala morat cu i ja nesto prije pocetka toga svega![]()
mi se pokusavamo 2 godine,stim da sam prije dvije godine bila trudna al nazalost spontani..ia tad se trudnoca desila bez problema 2-3 ciklus a od spontanog krecu problemi neuredne menstruacije,akne po licu a trudnoca nikako javila se ginekologu poslao me vadit hormone kaad ono sve zbrckano kaze izgleda policisticni jajnici (nadam se da sam dobro napisala),muz radio spermiogram kaze da isto nije bas dobar...pa nerazumijem kako sam prije ostala trudna sad nista..i kak sad odjednom ti jajnici!
mi smo mladi ja 24muz 30...ni ja nebi cekala dok sam cekala nalaze mislila sam samo su problem moji hormoni sigurno cu dobiti tablete i za novu godinu + kad ono ni spermiogram nije dobar..jedva cekam sutra da vidim sta ce mi reci..
![]()
Mari zaboravila sam te pitati jesi ti imala svoju suknju kako to ide kod njih? :-!
ja ti uvijek dodjem u nekoj svojo pamucnoj haljinici ili suknji kad god idem na pregled, nisam uopce pogledala jel oni imaju sto od tih svojih rekvizita... Meni je bio 11 dan ciklusa na dan pregleda, zao mi je sto u nalaz nije napisao koliki mi je folikul i debljina endometrija da idemo na ciljane odnose, kad vec smatra da su nalazi dobri...i zao mi je sto nisam pitala al nekako sam se zbunila od uzbudjenja. pita on mene kad vam je zadnji put bila menstruacija. kazem ja njemu da me pitate koji je danas dan ja sad u ovom trenutku ne bih znala... on se nasmijao a ja datum menge potrazila u mob![]()
mimdz hvala ti na pojasnjenju... kad si spomenula treba ici hladne glave, ja pomislih gdje sam ja od toga. Ja sam svaku inseminaciju preplakala, kao da bi se svi strahovi, nade, ocekivanja, razocaranja itd. slila u tom trenutku dok sam sjedila u cekaonici i cekala da me dr prozove, a suze bi klizile niz lice... valjda to svatko odradi na svoj nacin, meni se inace zacrni ispred ociju kad moram vaditi krv al zelja za djetetom je jaca od svega. Bojim se , strah me je uzasno, al ne vidim drugu opciju da dodjemo do nase tako zeljene djeciceosim sto ako veceras zavedem muza (ovulacijski test je bio pozitivan danas), pa nam bog podari dvije crte na testu, taman poklon za Bozic
![]()
sto god vas zanima pitajte doktora, ocekivati da ce vam reci sve sto ste si zamislile je previse.
Da, prosječna dob žena u ivf-u u SAD-u je 36 godina, a u Ujedinjenom Kraljevstvu prosječna dob žena u ivf-u je 35 godina.
35 godina jest zapravo visoka dob za trudnoću i rađanje, jednako tako je to visoka dob za mpo.
U 2010. godina u SAD-u samo je 12 % ciklusa mpo-a bilo kod žena mlađih od 30 godina. Najveći postotak ciklusa 66% bio je u žena satarih od 30-39 godina.
Na žalost ženin reproduktivni vijek vrlo je kratak i kod većine žena poslije 35. godine dolazi do naglog pada mogućnosti postizanje trudnoće i rođenja dijeteta.
http://www.cdc.gov/art/ART2010/sect2_fig6-15.htm#14
Na gornjem linku može se npr vidjeti da je za žene od 28 godina šansa za živorođeno dijete po stimuliranom postupku 45 %, dok je ta ista šansa za žene od 36 godina već pala na 32%, a za žene od 40 godina ta je šansa 18%... (ovo su statistike iz SAD-a, u našim bolničkim uvjetima liječenja te su šanse daleko manje)![]()
Posljednje uređivanje od Inesz : 05.12.2013. at 21:48
Drage moje danas 9 dnt blastica test negativan. Test sam radila gravignost.
Ima li jos nade za mene, betu bi trebala vadit 12 dnt?
Ove godine Sv. Nikola nije bio darezljiv, bas sam se nekako nadala pozitivnom testu.
Strašna, ja bih ipak još pričekala i vadila ß
Frćka, nadam se najboljem, vidim držiš se ti, samo hrabro...
Mary Ann, mijenjaj kliniku AAAAAAAA!!!
svim curama novim trudnicama, u postupku, čekalicama..sretno...onim tužnima, glavu gore...tu smo sve za vas...doći će vrijeme kada ćemo i mi disati punim plućima...
A boli,boli...a kako je meni kad sam prije 11 god.išla prvi put na VV i nisam znala ništa o mpo,pa sam jadna pitala jel to šta boli,rekli su mi ako se bojiš boli kako ti misliš nositi trudnoću i na kraju roditi,tako da to je istina,bol se izdrži a treba izdržati sve ono poslije,čekanje bete,prvog uzv,pa još gore drugog uzv,pa sljedeći opet strah koja graniči sa boli,pa krvarenje u trudnoći,pa širenje maternice koje boli,pa leđa i tako do kraja.....poroda![]()
isse,cure ispaliti cu sa svojim ginekologom,,,četvrti put me šalje vaditi betu (iako je dr A rekao 2x)
prva je 653,,druga 1753 i sad treća 2831,,,,da li je to dobar tijek bete,,,kad sam vidjela da se ova treća nije poduplala,,,plakat sam počela....
u četvrtak idem kod dr A,,kojeg sam i zvala i koji je rekao da mi je gin samo bezveze zakomplicirao,,,i da nastavim terapiju...
pa ne moras vadit betu, cekaj uzv u cetvrtak. sretno! a beta se nakon 1000 ne dupla svakih 48h.
Posljednje uređivanje od bubekica : 06.12.2013. at 09:54
Sretna 1506, koliko si imala godina kad si se upustila u IVF vode na VV??i ja imam jednu prekrasnu curicu 7 god,, koja silno zeli seku ili bracu![]()
a moram,,traziti ce mi kolika je beta,,a idem vaditi i d dimere i po heparin,,,tak da...ufff...
hvala na brzom odgovoru,,ja kontala da se beta mora uvijek duplati...
vrtirepka, bit će ok![]()
Tantolina sta ima kod tebe? Nista ne pises..
Beta 16dnt 5033!!! Uh koliko ih je
lanaMiriši na dupliće!
vrtirepka,ma super ti je beta!
tina1986 , ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da je bilo prerano!
Jojo jesi se riješila escherihije?? meni je sad dr. alebic rekao da moram ponoviti bris, al mene strah da ce bestija opet biti tamo, iako sma popila dvije ture klavexa... pijem uz to i brusnicu, d-mannosu i puno tekucine... do prvog mjeseca je se moram rijesiti kako bi me dr sto prije stavio u postupak.... svaki savjet je dobrodosao...
Strašna žao mi je ...
Redovito vas čitam ali odmah se ispričavam što ne mogu pohvatati sve ...držim fige orhideja, ribice, klara, boogie woogie, s-iva, analoneta...i svima drugima koji čekaju ili se spremaju u postupak
Meni je u srijedu bio transfer dvije trodnevne mrvice..i sad čekam doma...
Da istina je. Visoka je dob, ali situacija s MPO je takva da to jednostavno nije pucnuti prstima i ostati trudna. Nitko od nas nije priželjkivao da ide na MPO nego nas je jednostavno priroda ili već nešto natjeralo na to. Sve to dugo traje i treba proći puno vremena dok se dođe do trudnoće pa tako i godine idu. Ja sam počela sa 25, ostvarila jednu trudnoću sa 28, nakon toga pokušala 2008 g., razboljela se i sad nakon svega nije u redu da mi netko kaže da sam starai da nemam pravo na još jedno dijete.
Merry Ann ovo si divno rekla..nitko od nas nije priželjkivao biti u ovakvim situacijama..niti zaslužuje komentare tipa da smo prestare i sl.
Lana
Bubaba![]()
Tinka79 sorry nisam pratila inbox, ali eto odgovorih ti.... Mislim na tebe...
strašnai
da test laže!
tina1986, kad ti ideš vaditi betu?
mary 123 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
frćkai ~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da se jedan bebač izbori!!!!kada si počela piti andol 100?
lana01barem dva...čestitam!!! Na kojoj si ti klinici?
vrtirepka, kao što cure kažu beta je ok ~~~~~~~~~~~~~~ za dalje!!!
riba, orhideja, buaba, boogie woogie i ostale ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za bete!!!
Vinogradska. Drzim fige svim cekalicama![]()
Strašna, jesi napravila još koji test? Da je bilo prerano
Kameleon andol sam počela pit odmah nakon transfera oba puta! saznat ću ja šta je u pitanju, pisala sam mail dr.R, ali mi nije odgovorio ili imam pogrešam mail, ako neko zna točan, molim vas na pp ako nije problem! Ako mi odbije dat pretrage moj dr., idem preko dr.R, neznam kako drugačije?
Pozdrav cureee..evo ja sam jucer bila na VV prvi put na pregledu kod doktorice i o doktoric mogu reci sve najbolje,sve objasni i na sva moja pitanja sam dobila odgovore..e sad jedini je problem sto ona i moj ginekolog imaju skroz razlicita misljenja pa neznam sta da mislim..meni su hormoni gdje koji povisen al androgen najvise onak dosta od ref.vrijednosti a ona je na to rekla da je to dobro da oni cak vole da je povisen jer to pokazuje kao dobru rezervu (sta to znaci,nemam pojma!?) dok je meni moj ginekolog reko da to sto je povisen pokazatelj policisticnih jajnika!? Doktorica me pogledala ultrazvukom i kaze sve stima,apisala mi je na nalaz i desni ilijevi jajnjk primjerene velicine i morfologije..endometrija primjerena fazi ciklusa (10dc)..e sad za nalaz supruga je rekla da je los,da ih ima dovoljno al da nisu bas najbolji,ali da je za trudnocu dovoljan jedan tako da nije zabrinjavajuce,ali kaopo njihovim pravilima po njegovom nalazu imamo pravo na potpomognutu! I sad mi je rekla da se poslje 13.1 javimo da suprug ponovi spermiogram,te mora napraviti jos neke nalaze,i trebamo doci 3 dc na pregled i to obaviti a ja moram inzulin provjeriti..sad me zanima zasto ide taj 3 dc pregled kad tad jos imam M? Sta tad pregledava?
To svatko ima svoju dijagnozu sad kome vjerovat ko ce ih znati!
TinaH,mislim da te neće doslovno pregledavat,neznam bar mene nije.Ja sam kod doktora,al isto tako,samo sam izvadila krv i malo smo popričali.TM će dati uzorak za s-gram a ti ćeš dati krv za inzulin. A pregled 3.dc ide kad krenete u postupak,odnosno o tom pregledu,ako nema slučajno cista (i nalazima) ovisi da li idete taj ciklus u postupak.
Pa nemam pojma,rekla je da dodem 3dc s uputnicom za pregled i posebnom za lab.za vadenje krvi..i kao kad nazovem da kazem da smo tu kao u postupku pa da necekamo nego da taj dan mozemo sve obaviti..a sad nekuzim zasto me planira pregledavati kad me pregledala jucer,al dobro! A vidim da dosta cura pise da mora doci taj 3dc..![]()
Pozdrav svima.
Danas 10 dnt blastica Beta je 0,100 - negativna.
Znaci ništa od ovog postupka....
Zvala doktora i kaže da odem izvadit betu jos 12 dnt, neznam zašto ?????
Ionako će neće ništa promijeniti a i jučer sam sve isplakala tako da danas nemam ni jedne suze, a i ne da mi se ponovno vadit Betu u ponedjeljak i jos se trijumf s ovim lijekovima do tada...
Sada me čekaju jos dva eskimica, samo neznam kada idem po njih ?????
Nadam se da će vama ovaj 12 mj bit uspješniji ..... Pusek za sve cekalice bete
Posljednje uređivanje od crvenkapica77 : 07.12.2013. at 17:48
Crvenkapice, moguce je da je folikularna cista, ona nastaje nakon ovulacije. Testic, a ako je dodje kroz par dana, kod ginica.
cure zanima me dali imam kakva prava novcane naknade kada se dijete rodi posto ne radim i nisam prijavljena na burzu?