Pokazuje rezultate 1 do 15 od 15

Tema: Nevjerojatni uspjeh instituta Marquès- zasto?

boogie woogie avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno Nevjerojatni uspjeh instituta Marquès- zasto?

Mozda je ova tema vec bila obradjena, u tom slucaju cistilice pliz zbrisite me
    A tema je slijedeca- kako je moguce da instutut Marquès u Barceloni ima uspjeh po ciklusu (ne transferu) za zene 35-37g 82% ??? S doniranim j.stanicama isto tako. Zbog cega toliki raskol u uspjesnosti 20-30 % vs. 80% ?
    Mozda smo neke faktore u HR pojednostavili i zanemarili, ocigledno, ili o cemu je rijec?
    Znam da vas ima iskusnih i koje ste sve zivo proucavale, pa pliz- prosvijetlite mene i sve one koje zanima.
    evo link http://www.institutmarques.com/resul...t-marques.html

HVALA!

boogie woogie avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

mislim da Katalonci ipak "kuhaju" brojke....

Datum pristupanja
    May 2013

Početno

možda, hm?? ali vjerojatno je i statistika ipak puno bolja od 20-30%, jer ovakvu bijedu od postotka bi teško "dokuhali" do 80%

boogie woogie avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

Evo iz jednog review rada:
    De Neubourg et al conducted a study of a total of 370 single top quality embryo transfers in patients younger than 38 years of age. This resulted in 192 pregnancies (51.9%). Thirty cycles (8.1%) ended in a biochemical pregnancy, four (1.1%) cycles ended in an ectopic pregnancy, 23 (6.2%) cycles ended in a clinical miscarriage and 135 (36.5%) cycles resulted in ongoing pregnancies. A total of 57 (29.7%) pregnancies were lost [6].

SVi radovi tako negdje objavljuju oko 30-40%, a ovo je uspjeh po transferu, dakle po ciklusu je puno manji, koliko zena ne dodje do transfera. I ovdje su top kvalitete embriji.

Ja sam imala razgovor s Marques, ciklus kosta oko 10 000 eura. A brojevi predstavljaju sta?

Konfuzija avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Pa ako je uz PGD, kako kažu, ne vidim u čemu je problem...

Argente avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Konfu, u IVF-u s vlastitim stanicama samo skupina 41-43 je s PGD-om (skuži zvjezdicu).
    Ne znam, još kad se uzme u obzir da im je visok postotak pacijentica ekipa s 15+ postupaka i 8-16 godina liječenja iza sebe, zvuči mi potpuno nevjerojatno. No ako se računa svaka biokemijska i missed, brojka drastično opada, tu smo već na 50-ak posto - što je i dalje vrlo visok postotak, ali ako su u stanju napumpati brojke s biokemijskima ja sam i dalje skeptična.

ljube avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Čudno je i to što im je kod dobne skupine < 35g uspjeh 76,8% dok je kod 35-37g 82,1%, iako postotak aneuoploidije oocita raste s ženinim godinama.

Osoblje foruma Kadauna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

ovo je neozbiljno s 80ak posto s vlastitim stanicama po zapocetom ciklusu ustvari nije uopce za vjerovati! iako su Spanjolci apsolutno najjaci u Europi rekla bih po svemu, broju postupaka, iskustvu, najnovijim tehnologijama, you name it. Dugo ja smatrala Spanjolsku katolickom pa tako i konzervativnom drzavom, u IVF-u zasigurno nisu.

Uz sva cuda tehnike i tehnologije, pa cak i embryoscope-u, PGD-u, meni ovo izgleda smijesno po zapocetom ciklusu. I jos nesto, zasto gore prve dvije tablice po zapocetom ciklusu a sve ostale tablice po transferu?

Sve skupa nategnuto i bolji su cak od Amera

boogie woogie avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

ma da, svasta! ja zivim i radim u znanosti vec 15 godina. Spanjolci/Katalanci da su vodeci u embriologiji, ili bilo kojem dijelu biologije? Nikad cula. Tako da.... ovo je zapravo tesko zavaravanje pacijenata i trebalo bi ih prozvati. Svi moguci radovi objavljuju max 45% uspjeha po ciklusu.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Postoje dva načina kuhanja brojki. Jedan je muljanje s brojevima (to rade amateri), a drugi je filtriranje populacije. Ako postoji ikakav filter kojim odlučuju koga će primiti u postupak - osim hrpe šuštavih novčanica - tu ćeš naći i odgovor na svoje pitanje.

boogie woogie avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

kad se kaze trudnoca, onda to ukljucuje i biokemijsku, inace bi rekli ongoing pregnancy. Dakle ocigledno da i to broje u 80%. To je muljanje. Jednostavno brojke ne stimaju s obzirom na statistiku kvalitete jajnih stanica, npr. za zene 35-37g 1 /7 ili manje stanica su ispravne. E sad, mozda oni stimuliraju svaku zenu da dobije 20-30 j. stanica po ciklusu. Po tome bi onda bilo moguce.

boogie woogie avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

a i jos jedna stvar: stopa trudnoca nakon FET-a je znatno niza. To znaci da se embrio osteti kod smrzavanja i otapanja, i dalje znaci da labos i strucnost u njemu debelo odredjuje stopu uspjeha, vezano uz njihove ruke i spretnost sa stanicama. Ako bi se i taj ljudski faktor izbacio mozda se i tako digne uspjeh za kojih 10%ak, nadam se ne za 40%!!!

ljube avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Citiraj boogie woogie prvotno napisa Vidi poruku
    Jednostavno brojke ne stimaju s obzirom na statistiku kvalitete jajnih stanica, npr. za zene 35-37g 1 /7 ili manje stanica su ispravne. E sad, mozda oni stimuliraju svaku zenu da dobije 20-30 j. stanica po ciklusu. Po tome bi onda bilo moguce.
    Čak ni tada nije moguće gledajući aneuploidiju jajnih stanica žena 35-37g. pa kromosomski mozaicizam tijekom mitoze zigote, čak i da su napravili svima PGD/FISH on bi obuhvatio najčešće aneuploidije (koriste se sonde za pet do devet kromosoma), a pritom ne osigurava informacije o ostataku kromosoma.

Npr. rezultati SIRM-a za dob 35-39g. su 60%, ali samo primjenom komparativne genomske hibridizacije (CGH) koja omogućuje analizu svih kromosoma i daje potpuniju sliku o cijeloj dužini svakog kromosoma uz otkrivanje neravnoteže kromosomskih segmenata, dok im je uspjeh kod netestiranih embrija puno, puno niži.

Osoblje foruma Kadauna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj ljube prvotno napisa Vidi poruku
    Čak ni tada nije moguće gledajući aneuploidiju jajnih stanica žena 35-37g. pa kromosomski mozaicizam tijekom mitoze zigote, čak i da su napravili svima PGD/FISH on bi obuhvatio najčešće aneuploidije (koriste se sonde za pet do devet kromosoma), a pritom ne osigurava informacije o ostataku kromosoma.

Npr. rezultati SIRM-a za dob 35-39g. su 60%, ali samo primjenom komparativne genomske hibridizacije (CGH) koja omogućuje analizu svih kromosoma i daje potpuniju sliku o cijeloj dužini svakog kromosoma uz otkrivanje neravnoteže kromosomskih segmenata, dok im je uspjeh kod netestiranih embrija puno, puno niži.
    ali ljube 60% po transferu takvom, ne i po zapocetom ciklusu - naravski ... ovi Spanjolci tvrde tih 80% po ciklusu, no way! ne treba to uopce gledati jer lazu!

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

tko zna, možda i oni poput mnogih drugih klinika vani daju ženama "experimentalne" lijekove kojima se navodno podiže kvaliteta jajnih stanica,
    tipa Low dose Naltrexone, DHEA, Melatonin ili tko zna što još.
    Koliko sam skužila često svaka klinika ima neku svoju "caku".

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •