Ma koliko superiorne bile američke klinike mislim da mi u HR možemo konkurirati kumulativnom stopom uspjeha.
Kako- pa relativno visoku stopu uspješnosti možemo zahvaliti niskim cijenama IVF-a u odnosu na inozemstvo, plus (govorim dosad); neograničen broj prirodnjaka (koji su često bili podebljavali klomifenima pa bi ustvari bili polustimulirani), besplatne "ruke" nakon 3 HHZO sponsored postupka, poništavanje odrađenih postupaka i to ne samo Milinovićevskih već i onih od prije, cijela ta situacija rezultirala je time da je niš-posebno po čekaonama i tu na forumu sresti žene koje iza sebe imaju 15+ postupaka. Toga je, usudila bih se reći, u Amerikama jako malo. Kad šteti uspješnosti klinike i ide iz vlastitog džepa, lakše će doktori usmjeriti u donaciju i pacijenti prihvatiti taj smjer.

Osim toga, mi imamo puno jači taj mentalitet ognjišta - mora se imati djecu jer život bez njih nema svrhe, pa opterećenost genima, težina postupka posvajanja, okolina koja potiče do forsiranja "ne odustaj"; htjedoh reći da je, unatoč tome što nikako da dobijemo rezultate klinika, kumulativan uspjeh u Hrvata vjerujem negdje 80%. Samo, na koliko postupaka...sigurno ne na 3.