Dobila nešto svježe ubranih vrganja pa bi molila fine recepte za jela s vrganjima....
osim onog s jajima![]()
Dobila nešto svježe ubranih vrganja pa bi molila fine recepte za jela s vrganjima....
osim onog s jajima![]()
ja najviše volim čušpajz od vrganja - a za to valjda ne trebaš recept. Može i juha, ali ovo prvo mi je bočje
x
jako volim čistiti vrganje - taj miris - neprocjenjivo
iako moram priznati da mi je jako sumljiva količina vrganja na zagrebačkim tržnicama - stvarno ih puno ima. Nekako ne vjerujem da ih i po šumama ima toliko. Mogu li se oni uzgajati? otkuda svi dolaze - baš mi niej jasno
Nisam baš bila od koristi. Evo kaj bi ja (odnosi se na manje količine):
- vrganji dinstani na luku, sami ili s jajcima
- juha ili varivo s krumpirima
- rižoto od vrganja
- tjestenina s vrganjima
Ako imaš pristojnu količinu, samo ih okreni malo na maslacu i gotovo!
NanoiBeba, ove godine ih ima stvarno puno u šumi.
niste me uvjerile.I prošle godine ih je blo tak puno - ili možda bolje da se prošećem do neke šume i sama vidim i nađem ponešto
O ima ih ima draga,moja svekrva najde svaki put vrecicu konzumovu veću kad ode u šumu, to kod nas u Zagorju a mogu mislit kaj ih onda ima u g. Kotaru.Sjecam se da ih je bilo puno i prošle godine u ovo vrijeme.pase im ovo vlazno vrijeme, a nije hladno.
E da , i vrganj se nemoze uzgoojiti bar još nisu otkrili kako.
i ja mislim da ne može, ali mi je fakat sumljiva ta količina na zagrebačkim tržnicama. nema mi druge, nego krenuti u šumu![]()