Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: torta di nada (j. oliver)

suncokret avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno torta di nada (j. oliver)

ovdje sam pokupila dosta recepata, pa da napišem i ja nešto
    ovaj kolač j. olivera je čest gost na našem stolu. brzo je gotov i svi ga volimo.
    sastojici:
    maslac i brašno za kalup
    4 velika jaja sobne temp.
    270 g šećera
    180 g maslaca, rastopljenog
    115ml ekstra dj. masl. ulja
    155ml mlijeka
    mahuna vanilije, izvaditi sjemenke ili ekstrakt
    400 brašna
    1 1/2 žličice praška za pecivo
    pošten prstohvat morske soli
    naribana korica 2 limuna i 2 naranče
    600g sitnog slatkog grožđa ili borovnica (ja stavim ono pakiranje od 400g, sasvim je dovoljno)

jaja izmiješati sa šećerom dok smjesa ne postane svjetložuta.
    dodati rastopljeni maslac, ulje i mlijeko. dobro promiješati.
    u smjesu prosijati brašno s pp i sol.
    dodati korice i sve dobro izmiješati. ostaviti 10 min da brašno upije tekućinu.
    peći na 175 stupnjeva, u knjizi piše 15 min, a zatim posipati po vrhu voće i peći još 30-40 min.
    kod mene to ne ide jer mi pećnica jako peče, pa voće stavljam odmah i pečem ukupno oko 30 min-dok tijesto oko voća lagano ne požuti.
    pola smjese pečem u kalupu za torte od 26cm, a cijelu smjesu u limu dobivenim s pećnicom, ali cijelu smjesu ne pečem već duže vrijeme jer pojedem previše

mislava avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Imaš li možda koju slikicu?
    Jede se topao ili je bolji kad se ohladi?

suncokret avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

evo sliku možeš vidjeti ovdje: http://vanitypresse.blogspot.com/201...a-di-nada.html
    nama je dobar i topao i hladan

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Radila sam ovo danas i odlično mi je!
    To je tip kolača koji stvarno volim (konkretniji biskvit s voćem). Topljeni maslac inače daje neku drugačiju teksturu tijestu, a ovdje i maslinovo ulje valjda doprinosi tome da je biskvit drugačiji od biskvita koji su kod nas uobičajeni (ili barem na koje sam ja navikla).

Ja sam radila cijelu količinu tijesta u kalupu 28cm - to je taman dimenzija torte. suncokret, zašto ti radiš samo pola, zapravo?
    Moram neke detalje još popraviti - u mojoj pećnici treba peći na 200 (danas mi je sredina bila malo sirova, iako sam pekla deset minuta dulje od preporučenog maksimuma), i mislim da ću drugi put više od četvrtine borovnica umiješat u tijesto, trećinu, ili čak pola. Ovog puta sam samo četvrtinu umiješala pa mi je vrh bio prekrcan borovnicama.

Išla sam guglat neki detalj pa sam našla isti recept na čaše, što mi odgovara jer imam taj set mjera na čaše i žlice pa je brže nego vagati. Ali sam se smijala jer sam našla da je to talijanski recept, iz Toskane, i da se obično radi od sitnog grožđa. Pa sam išla pretraživat talijanske stranice, ali oni izgleda ne znaju da je to njihov recept, nikad čuli . To Jamie nešto muti :D
    Ok, malo pretjerujem, imaju ovaj tip torti (mi to ne bi baš zvali tortom, nama to više spada u kolače), ali nisam naišla na ovakav naziv, niti znam šta bi to bilo na talijanskom, niti sam našla da je za Toscanu tipična torta od sitnog grožđa, što bi trebao biti original (umjesto borovnica).
    Kako bilo, nama se jako sviđa i ponovit ću definitivno.

suncokret avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

kad radim u kalupu za tortu (promjer 26 ili 28) radim pola količine jer volim da mi je biskvit tanji, a i manje pojedem

suncokret avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

e da, probaj borovnice odmah sve staviti na tijesto-meni je tako najbolje. dio ih potone, a dio ostane na i pri vrhu, taman se rasporede kako treba.
    i, baš mi je drago da vam se kolač svidio

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj suncokret prvotno napisa Vidi poruku
    e da, probaj borovnice odmah sve staviti na tijesto-meni je tako najbolje. dio ih potone, a dio ostane na i pri vrhu, taman se rasporede kako treba.
    i, baš mi je drago da vam se kolač svidio
    Probat ću, hvala. Ionako mi je malo bilo muka vadit kolač koji se taman krenuo dizat van iz pećnice, iako mu zapravo na kraju nije smetalo.
    I još nešto sam zaboravila komentirat: božanstveno miriše!
    Ovo je recept na čaše, ako bi netko tako mjerio.

suncokret avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

ovo na čaše je super-ja sam si sama "prevela" original recept u mjere po žlicama, a maslac stavim odokativno. bez mjerenja je kolač stvarno za čas gotov.

em_kay avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

bilježim...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •