Mi smo imali sličnu situaciju, od svojeg 4. do 5. mjeseca je dobila 150 g u cijelom mjesecu. Pedijatrica je zapela da joj dam AD, ja nisam htjela ako je dijete inače zdravo pa nas je poslala gastroenterologu. Radili smo preglede, pretrage stolice, urina, krvi, i sve je bilo u redu. Gastroenterologica je rekla da je jednostavno po građi mršavo dijete. Kao, sva muskulatura i sve ostalo uredno razvijeno, samo fali masni sloj. S obzirom da smo tad već počinjali s dohranom (odulje se sve te pretrage), rekla je da ju hranimo s više žitarica (ko da se gospodičnu može hraniti s više ičega što si ona nije zamislila... :p ). Uglavnom, nije mi rekla ništa što ja već nisam sama pretpostavljala, i muž i ja smo bili mršava djeca, i bilo mi je žao što smo ju morali izgnjaviti sa svim tim pretragama, ali s druge strane sam bila mirnija što znam da je zdravstveno sve okej.

Curka sad ima 17 mjeseci i u zadnjih 7 je dobila ukupno 1200 g. Na zadnjoj kontroli je pedijatrica opet neš negodovala, samo sad umjesto AD-a spominje davanje nekakvih proteinsko-vitaminskih dodataka u hranu. Ja sam joj rekla da dijete napreduje, rastu joj zubi, kosa, trči, priča, pjeva, aktivna je i jede koliko sama želi. Neću ju šopati samo zato da upadne u nekakav prosjek tablice.

Uglavnom, meni bi uvijek bila opcija prvo provjeriti krvnu sliku i sve ostalo. Ako je sve u redu, odmah je manji psihički pritisak oko toga koliko grama dobiva.