Pokazuje rezultate 1 do 50 od 637

Tema: Nije dobila dovoljno na vagi

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    ekoi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Da nastavim svoju priču. Jučer bili u vg bolnici na pedijatriji kod gastroenterologice. Nalazi krvi i urina su savršeni, opće stanje dobro, vele. Sljedeći tjedan idemo na par dana u dnevnu bolnicu da daljnje pretrage. Pretpostavljaju da je sve u redu, ali da treba "uvesti reda" u obroke. Smatraju da doji prečesto, da kašice 12o-130 ml su premalo za njenu dob. Ona je sada napunila 7 mj. ima točno 6 kg i 67 cm i jede svaka 2-3 sata. Moram im donjeti krivulju rasta.

Ne znam kak bi ja to točno trebala uvesti reda....

Datum pristupanja
    Dec 2013

Početno

poštovani, molim pomoć...
    rodila sam curicu 3980g/55cm, iz bolnice izasla sa 3800g! u prva 2 mjeseca dobila (kaze pedi "samo") 1300g! beba je iskljucivo dojena i to na zahtjev, a kad ne zahtjeva onda svaka 3 sata! pocela mi je spavati cijelu noc ali pedi smatra da i je i nocu trebam buditi jer dobiva slabo na kilazi. sada je i nocu budim ali svaka 4 sata! jos malo pa ce napuniti 3 mjeseca i stvarno se trudim kod dojenja, ali se ona brzo umara (radi suma/rupica na srcu) tako da se ja nakon kratkog podoja (od 10min) obavezno izdojim i dam joj koliko moze na bocu!
    e sad...opet ne napreduje koliko treba (j***** ih njihove tablice), a ja kazem pedici da mi mala kaka po 5-6 puta na dan (stolica je normalna). zanima me je li toliko pokakanih pelena u 3.mj. normalo? i je li to mozda posljedica kapi BioGaia?

Osoblje foruma Mimah avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Citiraj betula-pendula prvotno napisa Vidi poruku
    poštovani, molim pomoć...
    rodila sam curicu 3980g/55cm, iz bolnice izasla sa 3800g! u prva 2 mjeseca dobila (kaze pedi "samo") 1300g! beba je iskljucivo dojena i to na zahtjev, a kad ne zahtjeva onda svaka 3 sata! pocela mi je spavati cijelu noc ali pedi smatra da i je i nocu trebam buditi jer dobiva slabo na kilazi. sada je i nocu budim ali svaka 4 sata! jos malo pa ce napuniti 3 mjeseca i stvarno se trudim kod dojenja, ali se ona brzo umara (radi suma/rupica na srcu) tako da se ja nakon kratkog podoja (od 10min) obavezno izdojim i dam joj koliko moze na bocu!
    e sad...opet ne napreduje koliko treba (j***** ih njihove tablice), a ja kazem pedici da mi mala kaka po 5-6 puta na dan (stolica je normalna). zanima me je li toliko pokakanih pelena u 3.mj. normalo? i je li to mozda posljedica kapi BioGaia?
    Nakon 6. tjedna normalno je da djeca kakaju nekoliko puta na dan ili da ne kakaju po nekoliko dana, čak do 10- 15. Zašto daješ te kapi? Ne znam kako one utječu na stolicu, ali rekla bih da ako dijete
    kaka, ima što.

Prva 3-4 mjeseca prosječan prirast je oko 680 g mjesečno, minimum nekih 450 g, tako da ste vi dobili sasvim lijepo prva dva mjeseca, pogotovo što mali organizam treba više trošiti zbog rupice.

Datum pristupanja
    Dec 2013

Početno

Citiraj Mimah prvotno napisa Vidi poruku
    Nakon 6. tjedna normalno je da djeca kakaju nekoliko puta na dan ili da ne kakaju po nekoliko dana, čak do 10- 15. Zašto daješ te kapi? Ne znam kako one utječu na stolicu, ali rekla bih da ako dijete
    kaka, ima što.

Prva 3-4 mjeseca prosječan prirast je oko 680 g mjesečno, minimum nekih 450 g, tako da ste vi dobili sasvim lijepo prva dva mjeseca, pogotovo što mali organizam treba više trošiti zbog rupice.
    puno hvala na odgovoru! smirili ste me!
    imam osjecaj da moja mala brze puni pelene nego sto ja njoj zeludac! :D
    biogaiu sam pocela koristiti po preporuci patronazne radi grcica. sinoc sam prestala davati (zapravo potrosila sto sam imala), cisto da vidim!
    sto se tice prirasta..mislim da bi mojoj pedici bilo najdraze da dobivamo kilo mjesecno (toliko sam ja, po prici moje mame, dobivala)! ali kad ne ide, ne ide! nismo svi isti!
    hvala jos jednom!

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj ekoi prvotno napisa Vidi poruku
    Da nastavim svoju priču. Jučer bili u vg bolnici na pedijatriji kod gastroenterologice. Nalazi krvi i urina su savršeni, opće stanje dobro, vele. Sljedeći tjedan idemo na par dana u dnevnu bolnicu da daljnje pretrage. Pretpostavljaju da je sve u redu, ali da treba "uvesti reda" u obroke. Smatraju da doji prečesto, da kašice 12o-130 ml su premalo za njenu dob. Ona je sada napunila 7 mj. ima točno 6 kg i 67 cm i jede svaka 2-3 sata. Moram im donjeti krivulju rasta.

ekoi, zar ti ne bi bilo lakše bebi nakon svakog podoja dati bočicu ADa nego ju mučiti po bolnicama i pretragama?

Daleko manje stresno je da nakon šest mjeseci dobiva mlijeko u bočici nego da ste danima u bolnici. Tek ako dovoljno hrane bar 2 tjedna ne bude dalo rezultat u povećanju težine, tada možda, na pretrage, iako bih ja pustila i duži rok sve dok je beba zadovoljna.

I daj joj kaloričnu hranu. Pusti sad voće i povrće, ima vremena, nađi kašice sa najvećim brojem kalorija i nadebljaj dijete. Kad budute i ti i liječnici vidjeli da vaga ide gore, moći ćeš opet mijenjati prehranu bebe.

ekoi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    ekoi, zar ti ne bi bilo lakše bebi nakon svakog podoja dati bočicu ADa nego ju mučiti po bolnicama i pretragama?

Daleko manje stresno je da nakon šest mjeseci dobiva mlijeko u bočici nego da ste danima u bolnici. Tek ako dovoljno hrane bar 2 tjedna ne bude dalo rezultat u povećanju težine, tada možda, na pretrage, iako bih ja pustila i duži rok sve dok je beba zadovoljna.

I daj joj kaloričnu hranu. Pusti sad voće i povrće, ima vremena, nađi kašice sa najvećim brojem kalorija i nadebljaj dijete. Kad budute i ti i liječnici vidjeli da vaga ide gore, moći ćeš opet mijenjati prehranu bebe.
    beti, nije da nisam pokušala u najvećoj brizi za njeno zdravlje. već sam pisala o tome da beba odbija flašicu i okus AD, nema šanse, osim na silu, a to ne dolazi u obzir. nudila sam joj kroz tjedan dana flašicu ad i prije i poslije i umjesto dojenja, okretala je glavu i to se sve samo proljevalo po njoj, užas, koje mučenje. onda sam joj pokušavala napraviti kašicu sa ad, al jednostavno odbija taj okus, isto kao i svu industrijsku hranu općenito.

evo, zadnjih dana je srećom povećala količinu kašica na 180-190 ml. i to pojede sve ako ima malo slatkasti okus pa u sve ubacim malo jabuke, a na repertuaru su kruške, mrkva, blitva, špinat, krumpir, riža, proso i to sve na žličici masl. ulja i koju žličicu baby žitarica. ne znam što bi kaloričnije od toga moglo biti s obzirom na njenu dob. mogla bih početi s mesom, svježim sirom...

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Žao mi je da se priča nastavlja ovako. Na žalost, čula sam vrlo sličnu nedavno od sestrinih prijatelja koji su prošli sličnu torturu jer dijete ne dobiva na kilaži nikakvim režimom prehrane (dijete je u potpunosti na adaptiranom jede masu namirnica, preko 12 mjeseci je staro).
    Ovo podebljano je i utješno, što pretpostavljaju da je ok, ali i potencijalno opasno po dojenje. Nadam se da ćete iz toga izaći bez velike štete.

Jesu li ti ponudili kakvu alternativu? Jesu li inzistirali da dodaješ adaptirano ili uvedeš nekakav obrok da se vidi hoće li dijete početi dobivati na težini i bi li dobitak na težini utjecao na to da ne idete na dodatne pretrage jer bi se potvrdilo da je sve ok?
    Posljednje uređivanje od BusyBee : 07.12.2013. at 01:22

ekoi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

za sada je primarno obaviti kopletnu obradu. neće joj raditi ništa agresivno, testovi na alergije, hormone, uzv. preživjet ćemo to zajedno. nisu davali nikakvu alternativu dok ne eliminiraju mogućnost bilo kakve bolesti koja bi bila uzrok slabom napredovanju. dr. je spominjala suradnju s nutricionistkinjom jer kako velim smatra da samo treba malo uvesti reda u obroke i složiti da nutritivno budu optimalni. tješi me što nije bilo ni riječi protiv dojenja. spomenula sam da je po njihovom mišljenju problem ti prečesti podoji iz razloga jer cijeli organizam troši puno više energije zbog takvog hranjenja, pa se zato ne može zbuckati, tj. sav višak energije umjesto u špekec odlazi na održavanje bazalnog metabolizma i funkcija.

rado bih da mogu izbjeći ovaj program pretraga, ali biti ću mirnija ako dobijem potvrdu da je sve ok i da dobijem stručni savjet sa kobiniranjem dohrane nego da furam tvrdoglavo neki svoj film na djetetovu štetu. biti ćemo u dnevnoj bolnici, dakle nakon pretraga idemo doma a ja sam cijelo vrijeme uz nju.

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Ne znam da li će te ovo malo utješiti,ali cijela tvoja situacija identična je onoj koju sam i ja imala sa svojom curicom.
    rođena sa 3330, 52 cm, sisanje svaka 2 sata po 10 minuta, slabi prirast na težini, sa 6 mj 5990. I meni je pedijatrica savjezovala dohranu AD mlijekom, ali ja sam nastavila isključivo je dojiti. jedino sto sam pogriješila, počela sam joj davati čaj od kamilice, jer je imala stolicu svakih sedam dana i to ju je mučilo, pa sam poslušala muža i njegov "bablji" savjet. Sa uvođenjem kašica počela sam sa 5 mjeseci, isto nije puno jela,pola kašice od 190g.
    Sada ima 5 godina, vrlo je živa, odličnog je zdravlja, a krvna slika joj je savršena, iako i dalje nije po težini u rangu sa svojim vršnjacima, to joj nimalo ne smeta a i pedijatrica je zadovoljna.
    Ono što ti želim reći je da pratiš opće stanje djeteta, kako se ponaša i da nastojiš da joj prehrana bude raznolika, ne mora to količinski biti puno, bitno da je sve potrebno što jednom djetetu treba, a ostalo će se sve posložiti.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •