Stranica 2 od 13 PrviPrvi 123412 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 51 do 100 od 637

Tema: Nije dobila dovoljno na vagi

ekoi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Da nastavim svoju priču. Jučer bili u vg bolnici na pedijatriji kod gastroenterologice. Nalazi krvi i urina su savršeni, opće stanje dobro, vele. Sljedeći tjedan idemo na par dana u dnevnu bolnicu da daljnje pretrage. Pretpostavljaju da je sve u redu, ali da treba "uvesti reda" u obroke. Smatraju da doji prečesto, da kašice 12o-130 ml su premalo za njenu dob. Ona je sada napunila 7 mj. ima točno 6 kg i 67 cm i jede svaka 2-3 sata. Moram im donjeti krivulju rasta.

Ne znam kak bi ja to točno trebala uvesti reda....

Datum pristupanja
    Dec 2013

Početno

poštovani, molim pomoć...
    rodila sam curicu 3980g/55cm, iz bolnice izasla sa 3800g! u prva 2 mjeseca dobila (kaze pedi "samo") 1300g! beba je iskljucivo dojena i to na zahtjev, a kad ne zahtjeva onda svaka 3 sata! pocela mi je spavati cijelu noc ali pedi smatra da i je i nocu trebam buditi jer dobiva slabo na kilazi. sada je i nocu budim ali svaka 4 sata! jos malo pa ce napuniti 3 mjeseca i stvarno se trudim kod dojenja, ali se ona brzo umara (radi suma/rupica na srcu) tako da se ja nakon kratkog podoja (od 10min) obavezno izdojim i dam joj koliko moze na bocu!
    e sad...opet ne napreduje koliko treba (j***** ih njihove tablice), a ja kazem pedici da mi mala kaka po 5-6 puta na dan (stolica je normalna). zanima me je li toliko pokakanih pelena u 3.mj. normalo? i je li to mozda posljedica kapi BioGaia?

Datum pristupanja
    Dec 2013

Početno

rodila sam curicu 3980g/55cm, iz bolnice izasla sa 3800g! u prva 2 mjeseca dobila (kaze pedi "samo") 1300g! beba je iskljucivo dojena i to na zahtjev, a kad ne zahtjeva onda svaka 3 sata! pocela mi je spavati cijelu noc ali pedi smatra da i je i nocu trebam buditi jer dobiva slabo na kilazi. sada je i nocu budim ali svaka 4 sata! jos malo pa ce napuniti 3 mjeseca i stvarno se trudim kod dojenja, ali se ona brzo umara (radi suma/rupica na srcu) tako da se ja nakon kratkog podoja (od 10min) obavezno izdojim i dam joj koliko moze na bocu!
    e sad...opet ne napreduje koliko treba (j***** ih njihove tablice), a ja kazem pedici da mi mala kaka po 5-6 puta na dan (stolica je normalna). zanima me je li toliko pokakanih pelena u 3.mj. normalo? i je li to mozda posljedica kapi BioGaia?

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Nisi Jucer sam vidila najavu pa sam milisla da je danas, ali nije jer petkom nema emisije pa je ova u ponedjeljak. Vjerojatno je novinar trazio zato gore da mus e netko javi.

9. prosinca - Dojenačka anoreksija

Odbija li vaše dijete povrće, izbirljivo je u hrani i to vas strašno brine? Roditelji koje smo ugostili imaju djecu koja ne jedu - ništa. Oni bi bili sretni da ih dijete traži grickalice ili čokoladu.

Dojenačka anoreksija je bolest o kojoj malo tko želi razgovarati. Liječnicima je ovo područje nedovoljno istraženo, a roditelji je doživljavaju kao vlastiti neuspjeh.

Kako se boriti sa dojenačkom anoreksijom, kako hraniti dijete u snu ili na sondu, ispričat će nam roditelji Mario Mikulčić, Mirjana Pećnik i Marijana Spretnjak. Stručno mišljenje i savjet dala nam je prof. dr. sc. Duška Tješić-Drinković iz KBC Zagreb. Koliko bolest može biti opasna, te sa kakvim se slučajevima susreo reći će nam Hrvoje Rendulić iz udruge Nada.
    Scenaristica i novinarka: Valentina Sokač

Osoblje foruma Mimah avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Citiraj betula-pendula prvotno napisa Vidi poruku
    Nakon 6. tjedna normalno je da djeca kakaju nekoliko puta na dan ili da ne kakaju po nekoliko dana, čak do 10- 15. Zašto daješ te kapi? Ne znam kako one utječu na stolicu, ali rekla bih da ako dijete
    kaka, ima što.

Prva 3-4 mjeseca prosječan prirast je oko 680 g mjesečno, minimum nekih 450 g, tako da ste vi dobili sasvim lijepo prva dva mjeseca, pogotovo što mali organizam treba više trošiti zbog rupice.

milamaja avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Čitam ovaj post ekoi i žao mi je bebe i tebe što prolazite tu torturu. Moj savjet ti je da poslusas liječnika i dodaš još dohrane bebi. Koliko sam shvatila beba ima 7 mjeseci i možeš joj pojačati dohranu, npr dodati još obrok žitarica, zbog toga sigurno nećeš prestati dojiti. Nisam savjetnica za dojenje, samo mama tri curke koje sam dojila i dojim...

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Ajme skuzajte, krivi topic!

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj ekoi prvotno napisa Vidi poruku
    Da nastavim svoju priču. Jučer bili u vg bolnici na pedijatriji kod gastroenterologice. Nalazi krvi i urina su savršeni, opće stanje dobro, vele. Sljedeći tjedan idemo na par dana u dnevnu bolnicu da daljnje pretrage. Pretpostavljaju da je sve u redu, ali da treba "uvesti reda" u obroke. Smatraju da doji prečesto, da kašice 12o-130 ml su premalo za njenu dob. Ona je sada napunila 7 mj. ima točno 6 kg i 67 cm i jede svaka 2-3 sata. Moram im donjeti krivulju rasta.

ekoi, zar ti ne bi bilo lakše bebi nakon svakog podoja dati bočicu ADa nego ju mučiti po bolnicama i pretragama?

Daleko manje stresno je da nakon šest mjeseci dobiva mlijeko u bočici nego da ste danima u bolnici. Tek ako dovoljno hrane bar 2 tjedna ne bude dalo rezultat u povećanju težine, tada možda, na pretrage, iako bih ja pustila i duži rok sve dok je beba zadovoljna.

I daj joj kaloričnu hranu. Pusti sad voće i povrće, ima vremena, nađi kašice sa najvećim brojem kalorija i nadebljaj dijete. Kad budute i ti i liječnici vidjeli da vaga ide gore, moći ćeš opet mijenjati prehranu bebe.

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Žao mi je da se priča nastavlja ovako. Na žalost, čula sam vrlo sličnu nedavno od sestrinih prijatelja koji su prošli sličnu torturu jer dijete ne dobiva na kilaži nikakvim režimom prehrane (dijete je u potpunosti na adaptiranom jede masu namirnica, preko 12 mjeseci je staro).
    Ovo podebljano je i utješno, što pretpostavljaju da je ok, ali i potencijalno opasno po dojenje. Nadam se da ćete iz toga izaći bez velike štete.

Jesu li ti ponudili kakvu alternativu? Jesu li inzistirali da dodaješ adaptirano ili uvedeš nekakav obrok da se vidi hoće li dijete početi dobivati na težini i bi li dobitak na težini utjecao na to da ne idete na dodatne pretrage jer bi se potvrdilo da je sve ok?
    Posljednje uređivanje od BusyBee : 07.12.2013. at 01:22

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Ekoi, hoces ti biti mirnija ako napravite pretrage? Mozda je to i bolje pa cete biti mirni. Jel to znaci da ostajete u bolnici ili samo preko dana dolazite na pretrage? Sumnjam da ce raditi ikakvu agresivnu pretragu.

Meni je jedino cudno sto kazu da je 120 ml kasice malo bebi od 7 mj. Mi smo prvu godinu dohranu brojili u nekoliko zlica... Ipak je sve to jos navikavanje na hranu... Ja sam imala iste brige kao i ti, ja nisam nikako mogla "pojacati" prehranu jer kad bi njemu 5 zlica bilo dovoljno ne bi bilo nacina da ga zavaram i uguram petu ...

Drzim fige da sve bude okej, da je jednostavno takvo i sitno dijete.

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Ne znam da li će te ovo malo utješiti,ali cijela tvoja situacija identična je onoj koju sam i ja imala sa svojom curicom.
    rođena sa 3330, 52 cm, sisanje svaka 2 sata po 10 minuta, slabi prirast na težini, sa 6 mj 5990. I meni je pedijatrica savjezovala dohranu AD mlijekom, ali ja sam nastavila isključivo je dojiti. jedino sto sam pogriješila, počela sam joj davati čaj od kamilice, jer je imala stolicu svakih sedam dana i to ju je mučilo, pa sam poslušala muža i njegov "bablji" savjet. Sa uvođenjem kašica počela sam sa 5 mjeseci, isto nije puno jela,pola kašice od 190g.
    Sada ima 5 godina, vrlo je živa, odličnog je zdravlja, a krvna slika joj je savršena, iako i dalje nije po težini u rangu sa svojim vršnjacima, to joj nimalo ne smeta a i pedijatrica je zadovoljna.
    Ono što ti želim reći je da pratiš opće stanje djeteta, kako se ponaša i da nastojiš da joj prehrana bude raznolika, ne mora to količinski biti puno, bitno da je sve potrebno što jednom djetetu treba, a ostalo će se sve posložiti.

Datum pristupanja
    Dec 2013

Početno

Citiraj Mimah prvotno napisa Vidi poruku
    Nakon 6. tjedna normalno je da djeca kakaju nekoliko puta na dan ili da ne kakaju po nekoliko dana, čak do 10- 15. Zašto daješ te kapi? Ne znam kako one utječu na stolicu, ali rekla bih da ako dijete
    kaka, ima što.

Prva 3-4 mjeseca prosječan prirast je oko 680 g mjesečno, minimum nekih 450 g, tako da ste vi dobili sasvim lijepo prva dva mjeseca, pogotovo što mali organizam treba više trošiti zbog rupice.
    puno hvala na odgovoru! smirili ste me!
    imam osjecaj da moja mala brze puni pelene nego sto ja njoj zeludac! :D
    biogaiu sam pocela koristiti po preporuci patronazne radi grcica. sinoc sam prestala davati (zapravo potrosila sto sam imala), cisto da vidim!
    sto se tice prirasta..mislim da bi mojoj pedici bilo najdraze da dobivamo kilo mjesecno (toliko sam ja, po prici moje mame, dobivala)! ali kad ne ide, ne ide! nismo svi isti!
    hvala jos jednom!

ekoi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    ekoi, zar ti ne bi bilo lakše bebi nakon svakog podoja dati bočicu ADa nego ju mučiti po bolnicama i pretragama?

Daleko manje stresno je da nakon šest mjeseci dobiva mlijeko u bočici nego da ste danima u bolnici. Tek ako dovoljno hrane bar 2 tjedna ne bude dalo rezultat u povećanju težine, tada možda, na pretrage, iako bih ja pustila i duži rok sve dok je beba zadovoljna.

I daj joj kaloričnu hranu. Pusti sad voće i povrće, ima vremena, nađi kašice sa najvećim brojem kalorija i nadebljaj dijete. Kad budute i ti i liječnici vidjeli da vaga ide gore, moći ćeš opet mijenjati prehranu bebe.
    beti, nije da nisam pokušala u najvećoj brizi za njeno zdravlje. već sam pisala o tome da beba odbija flašicu i okus AD, nema šanse, osim na silu, a to ne dolazi u obzir. nudila sam joj kroz tjedan dana flašicu ad i prije i poslije i umjesto dojenja, okretala je glavu i to se sve samo proljevalo po njoj, užas, koje mučenje. onda sam joj pokušavala napraviti kašicu sa ad, al jednostavno odbija taj okus, isto kao i svu industrijsku hranu općenito.

evo, zadnjih dana je srećom povećala količinu kašica na 180-190 ml. i to pojede sve ako ima malo slatkasti okus pa u sve ubacim malo jabuke, a na repertuaru su kruške, mrkva, blitva, špinat, krumpir, riža, proso i to sve na žličici masl. ulja i koju žličicu baby žitarica. ne znam što bi kaloričnije od toga moglo biti s obzirom na njenu dob. mogla bih početi s mesom, svježim sirom...

ekoi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

za sada je primarno obaviti kopletnu obradu. neće joj raditi ništa agresivno, testovi na alergije, hormone, uzv. preživjet ćemo to zajedno. nisu davali nikakvu alternativu dok ne eliminiraju mogućnost bilo kakve bolesti koja bi bila uzrok slabom napredovanju. dr. je spominjala suradnju s nutricionistkinjom jer kako velim smatra da samo treba malo uvesti reda u obroke i složiti da nutritivno budu optimalni. tješi me što nije bilo ni riječi protiv dojenja. spomenula sam da je po njihovom mišljenju problem ti prečesti podoji iz razloga jer cijeli organizam troši puno više energije zbog takvog hranjenja, pa se zato ne može zbuckati, tj. sav višak energije umjesto u špekec odlazi na održavanje bazalnog metabolizma i funkcija.

rado bih da mogu izbjeći ovaj program pretraga, ali biti ću mirnija ako dobijem potvrdu da je sve ok i da dobijem stručni savjet sa kobiniranjem dohrane nego da furam tvrdoglavo neki svoj film na djetetovu štetu. biti ćemo u dnevnoj bolnici, dakle nakon pretraga idemo doma a ja sam cijelo vrijeme uz nju.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

To je onda nešto drugo, nisam pročitala da odbija i bočicu i AD.
    A možda jednostavno ne može mlijeko. Takva sam ja. Mama je morala ići raditi kad sam imala 6 mjeseci i nije mogla dojiti pola dana, a ja nikakvo mlijeko nisam htjela piti i nisam popila mlijeko nikad u životu Probala sam, ali čim dođe na jezik, to se ne da opisati, apsolutno nepodnošljivo. Ne samo osjećaj na povraćanje ili gađenje, to je kao da je atak na cijeli moj organizam, nevjerojatno, tko nema takvu reakciju vjerojatno ni ne može shvatiti.

Kad stavim malo kakaa ili ječmene kave, mogu popiti. Tako su meni kad sam bila beba, stavljali Biancu u mlijeko, jer me drugačije nisu mogli nahraniti. Tko zna, možda i tvoja curica tako osjeća kad okusi mlijeko. No, može se i bez mlijeka živjeti, bez ikakvih problema

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ovo što ona jede je ni ne može udebljati.
    Osobno bih joj, prije ikakvih pretraga (ali to ne preporučujem tebi, jer ste već u obradi) "podebljala" dohranu namirnicama koje su kaloričnije od voća i povrća. Davala bih joj žitarice, avokado i sad u ovoj dobi, meso.

ekoi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Dobro, koje su to kaloričnije žitarice osim riže, prosa, eventualno zobi...to joj i dajem u svaku kašicu uz voće i povrće. kako pripremiti avokado - sirovo?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Avokado, sirov, zgnječen. Može sam, može sa žitaricom, može s voćem i povrćem.
    Inače izbjegavam ono što ne raste kod nas, ali za avokado sam čitala i da nije jako tretiran pesticidima i da je iznimno bogat vrijednim masnoćama, čini mi se prevrijedan da bi ga se otpisalo.

Riža i proso su ok, može i kukuruz (palenta). Od pseudožitarica, kvinoja i amarant (nemoj sad sve odjednom uvoditi).

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ja baš ne bi dala avokada, već bi radije u neku kašicu stavila maslinova ulja.

Datum pristupanja
    Nov 2003
    Posljednje uređivanje od BusyBee : 08.12.2013. at 11:57

unique avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2013

Početno

Pozdrav svima,
    odlučila sam se javiti ovdje kako ne bih otvarala novu temu. Dakle, Doris je dojena beba, a dužina i težina su se kretale ovako:
    03.09 - 2840g, 50cm (rođena)
    06.09 - 2590g, 50cm (izlazak iz bolnice)
    08.10 - 3690g, 52cm
    08.11 - 4900g, 57,5cm
    09.12 - 5300g, 62,5cm
    Moram li se brinuti što je prirast zadnjih mjesec dana (dakle, između 2. i 3. mjeseca) samo 400g? Ne bih htjela paničariti bzvz, ali me začudio relativno mali prirast obzirom da je dosad dobivala i preko kile mjesečno. Postoje li negdje tablice prosječnih veličina po mjesecima i prirasta?
    Hvala na odgovorima

sonata avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj sonata prvotno napisa Vidi poruku
    Mene zanima kad se vec gledaju te tablice, da li ako dijete sa 6mj. ima vise od udvostrucene tjelesne tezine, nije zabrinjavajuce ako dalje ne dobiva 57g tjedno? Recimo, to je slucaj kod nas. U mjesec i pol je dobio samo 110g a svi koji ga vide komentiraju kako je velik i lijepo izgleda. I kako sigurno fino papa
    Ja ponavljam svoje pitanje??

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sonata,
    ako dijete ima dovoljno podoja i krenulo je u dohranu bez problema, doseže nekakve razvojne prekretnice, osobno se ne bih brinula.
    Pogotovo, ako je u prvim mjesecima dobivalo iznadprosječno.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj unique prvotno napisa Vidi poruku
    Pozdrav svima,
    odlučila sam se javiti ovdje kako ne bih otvarala novu temu. Dakle, Doris je dojena beba, a dužina i težina su se kretale ovako:
    03.09 - 2840g, 50cm (rođena)
    06.09 - 2590g, 50cm (izlazak iz bolnice)
    08.10 - 3690g, 52cm
    08.11 - 4900g, 57,5cm
    09.12 - 5300g, 62,5cm
    Moram li se brinuti što je prirast zadnjih mjesec dana (dakle, između 2. i 3. mjeseca) samo 400g? Ne bih htjela paničariti bzvz, ali me začudio relativno mali prirast obzirom da je dosad dobivala i preko kile mjesečno. Postoje li negdje tablice prosječnih veličina po mjesecima i prirasta?
    Hvala na odgovorima

Napiši koliko dijete ima podoja u 24 sata, koliko ima mokrih pelena. Kad kaka, kakva je stolica.

Što se tiče samih brojki, ona je u 3 mjeseca dobila 2710 g, što je u prosjeku 900 mjesečno i ukupno iznad prosjeka.
    Nemaš razloga za brigu.

Ovdje imaš tablicu: http://kellymom.com/bf/normal/weight-gain-metric/

unique avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2013

Početno

Draga BusyBee, hvala na brzom odgovoru.
    Ovak, kaj se tiče dojenja i kakanja, meni se čini da je sve u redu. U prosjeku ima 6-7 pelena dnevno, od toga bude jedna pokakana, ponekad i dvije, stolica je uvijek tekuća. Dojenje nam isto ide ok, bar sam tak mislila, mogu reć da cica otpilike 6-7 puta dnevno, ponekad i puno češće (ponekad navečer cica i svakih pol sata, pa onda to brojim kao jedno veliko dojenje).
    E, da, jedino što je specifično je da još uvijek ima grčeve iako je prošla 3 mjeseca, a baš su zadnja 2 tjedna učestali (prije ih znala imati, ali neredovito te sam do prije dva tjedna bila uvjerena da su prošli.) Nadam se da to neće još dugo potrajati..
    Hvala na tablicama, bukmarkirala sam ih, dobro će doći.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Konzumiras li mlijecne proizvode?
    Oni znaju uzrokovati probavne smetnje kod djece.

Ono sto mozes napraviti da joj pomognes mozda da dodje do masnog mlijeka je da pred kraj podoja radis kompresije dojke i tako joj pomognes. Ako treba objasniti kompresije, kazi. Inace, zaista se sve cini ok.

unique avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2013

Početno

Nisam izbacila mliječne proizvode, jer sam prije dva mjeseca probala, pa nije bilo nikakvih promjena na grčevima, tj. nisam si dokazala korelaciju između njenih grčeva i mog pijenja mlijeka (ne pričamo o nekim enormnim količinama, pijem mlijeko u kavi ujutro, ponekad jedem neki tvrdi sir..). Skužila sam jedino povezanost nekog povrća i mahunarki s njenom probavom i to sam odmah ukinula.
    Budem probala s kompresijama, hvala. (Javim ako treba objasniti, makar mislim da kužim.)

Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Ne znam jel pravo mjesto ali postavit cu tu pitanje.
    Naime u zadnjih mjesec i pol smo dobili tek 500 grama. Od 2 mjesec i 10 dana do 4 mjeseca s time da zadnja 2 tjedna ima 1-2 normalna obroka a sve ostalo je natezanje od 2 minute do max 10. Kompresije takoder ne pale i sad sam vec uzasno zabrinuta.
    Molim za savjet

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Bubumam, napiši, molim te sve podatke.
    S koliko je grama dijete rođeno (i datum) s koliko izašlo iz rodilišta (ili minimalna težina nakon gubitka prvih dana) i datum, svako vaganje koliko je pokazalo i datum i je li uvijek dijete vagano na istoj vagi ili, kad je prešlo na drugu vagu.
    Koliko je staro? Koliko ima mokrih i pokakanih pelena u 24 sata?

U te dvije minute sisanja, čuješ li gutanje ili vidiš?
    Što se dogodi nakon te dvije minute, dijete zaspi ili?
    Ako ne zaspi, jesi li probala više puta stavljati dijete na obje dojke?

Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Roden sa 3790g 8.8, munimalna 10.08.-3560g,otpusna 12.08.- 3660g. Tezak porod pa je misko roden sa velikim kefalhenatomom i bio jako uspavan.
    14.08.-3660g - patronazna
    20.08.- 3770g -patronazna
    06.09.- 4200g- pedijatar, preporuka dohrane sto sam odbila
    18.09.- 4505- patronazna
    24.09.- 4750g - pedijatar- veli sve ok
    16.10.- 5300g - pedijatar, rekli smo da imamo problema navecer (vristanje,nasisavanje i do 4 sata,nikako zaspat),oko 01.11. Pocela sam se izdajat po noci i to smo mu dodavali na vakuum bocicu (pokusali zlicom,salicom,kapaljkom pa nije islo). Od 21.11. Sam pod uzasnim stresom i malo pi malo on je poceo tako cicat. S tim da nemogu ni priblizno isto izdojiti kao do tad.
    10.12. -5810g-patronazna

Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Znaci danas ima 4 mj i 2 dana. Pali smo na 4 mokre dnevne i jednu nocnu pelenu (jednokratne) najcesce kaka jednom dnevno i to obilno- stolica je skroz rijetka, zlatno zuta,ponekad zelenkasta, uglavnom zrnasta iako je imao i par sluzavih otkako je bio prehladen. Dakle podoj- zasteka se cvrsto, izvinuta donja usnica par puta brzo ppvuce i nakon toga ritmicno jako duboko povlaci i aktivno guta,pomicu se usi,donja vilica i gutlji se vide i cuju.nakon toga pocne okretat glavu,ispusti cicu njurga pa se vrati,pa zivcano i brzo povlaci pa pusta i vristi pa se zakaci i tako u krug. Nakon tri cetri puta mijenjam stranu i tako ponavljam onoliko kolilp on ima zivaca. Znam ga i umirivat pa vracat, pa dojit hodajuci. Jucer sam ga skinula u pelenu i sebe do pasa tako sam uspjela produziti da se ne opire.

ekoi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

koji je po tablicama prosječan prirast težine za bebe 7 mj. starosti?

evo, mi proveli 2. dan u dnevnoj bolnici na pretragama. u ta 2 dana dobila je 100 g! vagana je na istoj vagi. vagali su je i prije i poslije podoja i ispada da prosječno pocica oko 100 ml mlijeka u jednom podoju i to kad joj dam obje dojke. s obzirom da ju dojim oko 8x u 24h, ponekad i više, to bi onda trebalo biti dovoljno ml u 24h?
    ne mogu a da si ne postavim pitanje jel njoj to fakat dovoljno ili moje dojke ne mogu proizvesti više od toga?!

nastojim napraviti te famozne razmake u dojenjima kako su mi savjetovali. preko dana tako ju dojim oko 4 puta plus 2 kašice odvojene od dojenja (svaka kašica 170-190 ml voće, povrće, žitarice, masl.ulje). a po noći mi se budi 4-5 puta i svaki put tada ju i dojim. sada već tako radim oko tjedan dana i čini mi se da bolje jede. njeni podoji sada traju dulje i povećala je količinu kašice. možda je to uzrok što je sada počela dobivati na dnevnoj bazi?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

sad ovisi u kakvom je stanuju i kad mjereno zdnji put, ali ako dobro mućneš glavom ispada da je to malo previše jer bi onda u mjesec dana dobila prek kilu i pol.
    za dečke bi taj prirast trebao bit oko 300 gr da se sljedi linija, cure dobijaju malo više

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

nastavi tempom koji su ti zadali i ako beba to prihvača bit će rezultata

Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Jel ima itko kakav savjet?
    Razmisljala sam da odem u canicevu zamolit zene koje su tamo da mi pogledaju hvat malca na cici.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nista nije bolje?
    Koliko podoja imate sad u 24 sata? Je li placljiv, jesi provjerila da li mu je temp povisena ili mu mozda urin ima neugodan miris?

Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Ne, nije bolje i ultra je zivcan i dere se!
    Vec tri dana glumim skok, doslovno drzim ga na cici cijelo jutro, pa odem u setnju a njim na sat, sat i pol pa nakon toga ga drzim na cici sat/dva (odnosno mijenjam ih nebrojeno puta) pa ga stavim u pouch da odspava malo pa ispocetka. Podoje stvarno nemogu ni prebrojat jer mu stalno nudim, imamo 2-3 nocna. Ali u 24 Sata imamo oko 12-15. Jedino novo sto sam primjetila da nakon tog stalnog nasisavanja bljucka i to puno puta i ima sto,ali ne onak slinu sa siricem vec bas mlijecno pa tek nakon nekog vremena slinu sa sirekom.ne znam kako drugacije da opisem.
    Nema temperaturu iako je smrkav vec dugo, a urin je svjetli i nema bas neki miris.

Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Upravo sam napravila test s domacim uratkom snsa i ad mlijekom. Lima je posaugao 55ml u roku od 2 minute. Isti gutljaji kao i meni na cici. Ne znam dal zelim i dal sam spremna vjerovat.

macaklinka? avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Imam pitanje vezano uz ovo s mirisom urina. Do kad taj urin treba biti bez mirisa? Moja cura ima 3 mjeseca i do nedavno joj urin nije imao baš nikakav miris, a unatrag zadnjih nekoliko dana se osjeti baš onako po urinu. Piša normalno, često i obilno. Mislila sam da je to normalno, jer je ipak starija, a sad sam se zabrinula malo!?

Sent from my GT-I8190 using Tapatalk

Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Ma normalno je da ima miris urina pogotovo nocna pelena, glavno da nijeo naj jaki ili acetonast i da je svijetle boje.

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

ja ne znam na koju temu vise da pisem.... moja malena sve manje i manje jede...podoji nam traju dvije minute... da li da podoj od jedne minute aktivnog sisanja brojim kao podoj? U zadnjih 20 dana je dobila samo 200 grama... dosadasnje muke po dojenju sam nekako uspjevala psihicki izdrzati, jer me njezin poprilicno solidan napredak u prva dva mjeseca drzao optimisticnom, ali sad me ovih 200 grama bas deprimiralo.

ima jak nagon za povracanjem, kad joj idem dati cicu a da ona to ne zeli, odmaj joj se zeludac dize... kad sam morala ici vani muz bi joj pokusao dati moje izdojeno na bocicu, ali nece,,,nece ni na zlicu, na bocu joj se dize zeludac, a na zlicu se zagrcava..... do sada baceno preko pola litre izdojancije... Mlijeka imam, rijetko kad pojede sisu do kraja, uvijek kad nakon dojenja stisnem mlijeko ide... nego ona jednostavno nece da jede... po noci dobro spava, budi se jednom ili dvaput... cesto povraca (bljuckanje i ono u mlazu)... Kad radim kompresije da produzim podoj, njoj sisa ispadne iz usta jer ju samo lagano drzi... i onda je vise ne zeli nazad.. ponekad upali da je nosim i dojim, pa tako produzim podoj za minutu..

Priznajem da sam malo panicna jer sam puno toga s tezinom prosla sa starijim sinom, i zelim pod svaku cijenu izbjeci sve to opet... Beba ce za 10ak dana imati 3 mj... Kako da projede? Kako da smanjim bljucanje i povracanje? Ako to dvoje savladamo valjda ce i tezina krenuti,,, uh

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Ima li tko savjet? Da kupljim casu na kljun?
    Vagali smo je kod pedijatrice. U 15 dana dobila je 150 gr. Sljedece vaganje za 7 dana.

Sent from my GT-I9195 using Tapatalk

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

A što kaže pedijatrica? Nemam, nažalost, nikakav savjet, moj dosta povraća i bljucka i dobio je treći mjesec skoro duplo manje na vagi nego prva dva, srećom pa je prva dva mjeseca dobivao poprilično. Danas sam ga jedva tjerala na sisu, probala sam dati i izdojeno na bočicu, ali ne zna piti iz bočice, samo je cucla i odbaci. Od deset podoja osam je povratio, a i sisao je tek po 4-5 minuta, jednostavno mu tako dođe nekoliko dana, a onda se opet normalizira.
    Skužila sam da povraćanje i bljuckanje mogu spriječiti jedino tako da ne podriguje (čim podrigne sve izbaci), da ga ne stavljam na trbuh, pazim kako ga nosim, tj. budem maksimalno nježna s njim (naravno, nikakvo presvlačenje ni mijenjanje pelene odmah nakon jela), a ni to ne upali uvijek. Nažalost, kako smo od prije koji dan vježbači, to više nije moguće, i vježbala ja s njim deset minuta poslije podoja ili dva sata poslije, on povrati.
    Nadam se da ćete naći neki način, mogu misliti kako ti je

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

I je li moguće da povraća zbog nečega što ja jedem, a što mu ne paše, pedijatrica me stalno gnjavi s tim

j-la avatar
    Datum pristupanja
    May 2013

Početno

S2000 ako ikako možeš izbjegni sve što nije dojenje...znam kako ti je sad, jer sam prošla pakao da ovu moju ostavim na cici...naravno, nikad nisam postigla punu produkciju, ali koliko kontam ti je imaš i šteta bi bilo da sad pređeš na izdajanje...
    šaljem ti i nadam da ćete to prevazići...

Osoblje foruma Mimah avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Jesi li je probala dojiti u mirnoj, poluzamračenoj prostoriji? U polusnu, prije i poslije spavanja? Pokušaj još koji noćni podoj ubaciti.

Doji je u uspravnijem položaju, neka često podriguje, možda će manje izbacivati tako. Koliko često bljuca tako u mlazu? Jednom dnevno, češće, rjeđe?

Kad uspori, a ti želiš napraviti kompresiju, pokušaj joj nekako pridržavati dojku, stisni više iza, da ne poremetiš položaj dojke u ustima, pogotovo što je tako slabašno drži. Ne znam jesi li gdje pisala, pretpostavljam da joj ne daješ dudicu.

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Na izmaku sam snaga jer je tek zaspala...slova mi bjeze po ekranu... nema dudu... davi se na sve... odvvvorim oztalo ujutro...odo ubit oko jer me stariji bbdi ranom zorom...

Sent from my GT-I9195 using Tapatalk

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

probaj na prvu izbaciti mlijeko iz svoje prehrane ( mali ti nije imao problema s alergijama?), onda hrani nastojećki i u hodu ( to je palilo kod mojega najmanjeg).
    Provjeri da ti nisi kaj pokupila ( recimo kod mojih prvih dvoje je bilo da sam ja imala Ešerihiju, pa deca nisu htjela ništ jesti).
    Probaj na špricu davati, ili na žličicu.

milamaja avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Mene ova moja treća cura trenira ko malog majmuna. Isto 3 mjeseca i jako je osjetljiva. Kod dojenja mora biti mir, često moramo hodati i ljuljuskati se. Ako joj dam precesto ljuti se pa onda totalno izgubimo ritam...skuzila sam da je najbolje kad je dojenje svaka tri sata

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Citiraj vikki prvotno napisa Vidi poruku
    A što kaže pedijatrica? Nemam, nažalost, nikakav savjet, moj dosta povraća i bljucka i dobio je treći mjesec skoro duplo manje na vagi nego prva dva, srećom pa je prva dva mjeseca dobivao poprilično. Danas sam ga jedva tjerala na sisu, probala sam dati i izdojeno na bočicu, ali ne zna piti iz bočice, samo je cucla i odbaci. Od deset podoja osam je povratio, a i sisao je tek po 4-5 minuta, jednostavno mu tako dođe nekoliko dana, a onda se opet normalizira.
    Skužila sam da povraćanje i bljuckanje mogu spriječiti jedino tako da ne podriguje (čim podrigne sve izbaci), da ga ne stavljam na trbuh, pazim kako ga nosim, tj. budem maksimalno nježna s njim (naravno, nikakvo presvlačenje ni mijenjanje pelene odmah nakon jela), a ni to ne upali uvijek. Nažalost, kako smo od prije koji dan vježbači, to više nije moguće, i vježbala ja s njim deset minuta poslije podoja ili dva sata poslije, on povrati.
    Nadam se da ćete naći neki način, mogu misliti kako ti je
    Ona je jos i bila ok dok je sisala 4-5 minuta, a sad sa 2 minute je stvaro prekratko. I nema pomaka nakon par dana na bolje, uvijek je tako. Da, bas tako kako pises, nakon papanja u nas ide samo nosanje jer cim je pustim sve se vraca, kamoli da joj joj mijenjam pelenu.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •