Stranica 12 od 13 PrviPrvi ... 210111213 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 551 do 600 od 637

Tema: Nije dobila dovoljno na vagi

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Kuham je, kuham sve zasad (pretpostavljam da je probavljivije).

Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Dragi svi, moja situacija je dosta slična kao u prvom postu, evo detalja:

ženska beba, rođ. 16.01. sa 3900 g / 53 cm.
    iz bolnice izašli 24.01. (povišeni CPR) sa 3850 g.
    prvi pregled kod pedijatra 17.02., 4400 g /55 cm.
    drugi pregled danas , 4900 g / 57.5 cm.

Znači dobivala je po 500 g svaki mjesec; pedijatrica kaže premalo

6-7 mokrih pelena dnevno, 1-3 pokakane (ako je samo jedna, onda je obilna), ponekad prođe dan da nema ni jedna pokakana.
    Imamo oko 8 podoja u 24h koji ne traju duže od 10 minuta; nisam se nikad puno opterećivala time i štopala vrijeme, dojila sam kad i koliko je mala htjela, a ako bi prošlo više od tri sata od zadnjeg podoja, samoinicijativno bih joj, naravno, uvalila sisu. Po noći jede otprilike oko ponoći i onda oko 5 ujutro.

pedijatrica kaže da je možda u tome problem i da mala mora biti na sisi 20 minuta svaka 2 sata i da nakon 8 dna dođemo opet na vaganje.

Ako onda ne dobije dovoljno, kaže da ćemo morati dohranjivati s AD

Dijete je inače potpuno zdravo i veselo, ima "špekeca" i "sarmica" po tijelu najnormalnije.
    Ja mlijeka imam, i nakon tih 20 minuta kaj sam je danas tokom dana svaki put "tjerala" da vuče mlijeka je bilo kad bih stitnula sisu, tako da čvrsto vjerujem da nije u tome problem (iako sam odmah poslala muža u dućan po sve "milk-friendly" namirnice koje mi je mama nabrojala)

Zar moje dijete zbilja treba AD i ako ne (a meni zdrav razum zbilja govori da ne), kako da kažem pedijatrici da odjebe ako i nakon 8 dana bude inzistirala na tome?

Hvala unaprijed na odgovorima.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Prvi mjesec je dobila 650 g, možda i nešto više. Računa se od najniže težine izmjerene u rodilištu.

Nisam savjetnica, ali meni to ne izgleda strašno ni dramatično, iako bi prirast mogao biti i nešto veći. Za prvu ruku pokušaj češće nuditi dojku, recimo svaka 2 sata po danu, tako ćeš dobiti još koji podoj u 24 sata. Podoj ne možeš produžiti ako beba više neće, ali ako hoće pusti ju da doji koliko želi.

A za detaljnije će ti se javiti savjetnice.

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Evo mali happy update od nas.

Kako sam gore pisala, nestalo nam je bilo infatrinija u nabavi i odlucili smo te dane umjesto tim da cemo pokusati nadohranjivati AD-om ako prihvati...
    i tako ja joj idem smučkati taj AD u boci, i kontam to prelit u casu i dat joj da pije kako se i dohranjivala zadnja dva mjeseca, a miška sve pruža ruke prema boci... ja joj dam da proba, nikad nije htjela piti iz boce, a carica uhvati i potegne u cugu skoro sve. Ja i MM smo ostali šokirani kako cucla i ne pusta. Kad bi joj pokusala maknuti bocu odmah bi pocela tuzno plakati. Prvi put u 6 mj da place za izvorom hrane!!! Ja sam odmah pocela kuhati u glavi planove da se izdajam i da joj to davam na bocu, da ce tako siguno bolje jest sad kad hoce bocu... i pokusala sam ali sam se jos brze predomislila jer vise ne mogu lako izdojiti, a i nekad kad joj ugrijem izdojeno ona bas tad nije gladna i onda ga moram baciti jer ne smijem opet podgirajavati.
    Tako da smo se brzinski vratili nazad na sisanje (na miškinu tugu, haha). Al dohranu joj dam na bocu da mi to ne zaboravi sad kad je naucila, puno je lakse nadohranjivat bebu na bocu nego na casu (nije bas mala beba pa da dobije konfuziju bradavica -boca). Al glavno da ona to hoce, pa kako bilo. Tako da nam sad hranjenje ide lakse.. kako vani nece da doji, sad joj mogu dohranu dati vani pa ne moram juriti kuci u krevet dojiti. Napokon se sve poslozilo.

Bile smo i na pregledu (nakon one tuge iz ZG nismo ni isli vise nikako jer smo vidjeli da je s nadohranom krenula tezina). I dobila je jos pola kila u mjesec dana! Kaze dr da je odlicna, cak je dobila i malo masnog tkiva na bedrima. Ima 6 mj i 6.2kg.

I prvi put smo je ostavili prijateljima na cuvanju 2.5 sata jer smo ja i mm isli skakat po autosjedalicama na pregledu Nije im htjela jesti, ali ne mozes i ovce i novce.

Carmina406 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Tvoju sam pricu pratila S2000 i jako mi je drago da hoce. I ja sam sa svojim bebom imala nekih problemcica s tezinom i dojenjem pa te u neku ruku mogu razumjeti. 500g je odlicno

Samo tako naprid

Sent from my RM-914_eu_croatia_419 using Tapatalk

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Hvala Carmina

Jos uvijek nismo dokucili njeno ponasanje u najgorem periodu (2-4mj) al najbitnije je da problem nije bio organskog uzroka.
    Ja sam si to nekako poslozila u glavi ovako: s nekom djecom treba vjezbati da dosegnu npr motoriku kao vrsnjaci, da propuzu, da se rotiraju i sl... a nekoj djeci pak ( i mojoj) treba pripomoc da jedu, u manjim kolicinama vise kalorija.

Sent from my GT-I9195 using Tapatalk
    Posljednje uređivanje od S2000 : 31.03.2014. at 01:03

Carmina406 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Moj je sa 5mj dobio 300tinjak grama,pa do 6 uz nesto dohrane cca500g

Ajme znam kakav je osjecaj kad u 1 obrok pokusavas ugurati duple kalorije,strahota al bitno da ide,da jedu

Ja sam kad sam uvela par namirnica znala kombinirati naribanu jabuku,pa u to jos malo mlijeka,pa mrvu rizinih pahuljica sve u svrhu dodavanja kalorija,ajme

A tek kruska,palenta i mlijeko....i mali jede sve sto ima voce

Nama je sad 8mj i za par dana idemo na vaganje..uvjerena sam da ce biti dobro

Tako i ti,drzi se,vazno je da je krenulo

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Mali update od nas. Strefila malenu prehlada (redni broj 6) ito malo zesca i s temperaturom... jako slabo je jela, a i dosta je povracala sa svakim kasljanjem. Preko dana uopce ne bi piskila i inace bas malo mokrih pelena ima (razumljivo kad u 24 sata pojede manje od pola litre).
    Izgubila je 200 gr i sad je na kilazi od prije mjesec dana.

Kako je manje sisala, tako se i moja proizvodnja malko smanjila, i ona desna dojka koja je inace bila slabija je skoro skroz presusila. Samo jednom u 24 sata uspije na nju podojiti da guta. Lijeva je jos ok, no sumnjam da ona moze preuzeti funkciju lijeve u kratkom roku?

Opet sam se pogubila, u dojenju, nadohrani i dohrani.

Blazeno iskljucivo dojenje, kad izvadis sisu kad beba trazi i miran si.

Posljednje uređivanje od S2000 : 09.04.2014. at 21:46

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Ajoj, mišica mala, a baš vam je bilo krenulo Kako je s dohranom, imate jedan obrok zasad?

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Imamo jedan obrok...od par zlica... nekad 3-4, nekad 6-7. Ito uz trikove. Dam joj igracku, dok je ide stavit u usta ja joj uvalim kasicu na zlicu... inace nece da otvori usta

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Da, moj je tako sa svim osim s voćem, jabuku, krušku i bananu bi pojeo da mu kilu dam. Srećom je unazad desetak dana opet počeo pristojno cicati.

A infantrini, AD..., daješ li joj i to još?
    Posljednje uređivanje od vikki : 09.04.2014. at 21:56

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Da, jos se infatrinizira ko zna sta bi bilo bez toga. Kaze dr da prehlade donosi brat iz vrtica, iako je on zdrav. A da nije u vrticu ne bi imala mir da ju dojim preko dana...

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Držite se, valjda će opet krenuti nabolje .
    Ne znam što bih ti rekla za dojenje, kako nisam imala problema s produkcijom koliko god na dane on malo sisao, niti ne znam što treba učiniti kad se smanjuje količina mlijeka.

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Ma bit ce dobro...cim joj nos prestane slinit valjda ce doc i apetit. A mozda i desna proradi. Samo da se malo iskukam, nisam odavno LOL

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj S2000 prvotno napisa Vidi poruku
    Ma bit ce dobro...cim joj nos prestane slinit valjda ce doc i apetit. A mozda i desna proradi. Samo da se malo iskukam, nisam odavno LOL
    Tvoj duh je neuništiv

Carmina406 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Držite se,proci ce sve

Mi smo sutra na nesritnom vaganju nakon skoro 2ipo mj. Najradije nebi ni isla

Carmina406 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Evo nas..od 6-8mj 700g

Mozemo odahnuti i bezbrizno nastaviti ovim tempom

Za sve one cija "borba" jos traje vibram da sto prije prode

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Carmina to je super, bravo. Koliki je bebac?

Carmina406 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Rodio se sa 3000 50cm sad 8mj 7600 71cm

Nas su izvukla prva dva mj pa sve kad zbrojis napredujemo skolski

S2000 jeli cura ozdravila?

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Bravo!

Curka jos slini i kaslje, ali je u fazi ozdravljenja. Bratec sad nece ici 10 dana u vrtic pa ce valjda i ona bit zdravija.

alef avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Samo da vam posaljem vibrice, kao mama jednog odbijaca hrane... Moj je doduse bio veliki sisoljubac, ali ostala hrana uhhh... Rodjen je sa 4 kg, sa mjesec imao 6, sa pet oko 8... Od tada je prirast bio minimalan i evo do danas je sve tanji i tanji... Dojili 26 mj. Do godinu nije ni vodu htio, nikakve bocice nicega nikad nije prihvatio... Jelo prolazi samo uz zabavljanje i cirkusiranje, jedino supice jede bez borbe plus suho i orasasto voce... Zato supu kuham na mesnoj vodi, natrpam povrca i tjestenine i tako, pokusavam podebljati kalorije...
    Mnogi iskljucivo dojenje do pola godine optuzuju za ovo odbijanje svega... Nakon prestanka dojenja mlijeko nije prihvatio ni do danas, jogurt rijetko...
    Samo se eto nadam da ce jednom pocet jesti

Carmina406 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Svima zelim srecu s tim papanjem i sto manje vrtickih bolestina znam kako je to

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Citiraj alef prvotno napisa Vidi poruku
    Samo da vam posaljem vibrice, kao mama jednog odbijaca hrane... Moj je doduse bio veliki sisoljubac, ali ostala hrana uhhh... Rodjen je sa 4 kg, sa mjesec imao 6, sa pet oko 8... Od tada je prirast bio minimalan i evo do danas je sve tanji i tanji... Dojili 26 mj. Do godinu nije ni vodu htio, nikakve bocice nicega nikad nije prihvatio... Jelo prolazi samo uz zabavljanje i cirkusiranje, jedino supice jede bez borbe plus suho i orasasto voce... Zato supu kuham na mesnoj vodi, natrpam povrca i tjestenine i tako, pokusavam podebljati kalorije...
    Mnogi iskljucivo dojenje do pola godine optuzuju za ovo odbijanje svega... Nakon prestanka dojenja mlijeko nije prihvatio ni do danas, jogurt rijetko...
    Samo se eto nadam da ce jednom pocet jesti
    Imam ja vec jednog takvog koji se provlacio s minimumima i 8kg imao tek s 14mj, nije puno ostale hrane jeo, al volio je cicat.

Mala ne voli ni cicat, dasta mi je muka.

Cim se malo opustim sve krene nizbrdo.

Jedva cekam da se uda

Carmina406 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Da da...da se udaju i ozene pa da nam dodu kukat da im djeca ne jedu... :traumice: Ipak cu uzivat u meduvremenu

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Cim mala poraste i bude imala svoj mejl saljem joj link hahahha

Carmina406 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Da...a to voce mi je isto ajme.. decko voce voli pa imam nemoguce kombinacije s vocem

Palenta-jabuka ili kruska

Riza-jabuka i takooo

Sto slijedi.....piletina i banana koma ma samo nek jede

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Svaka kombinacija je moguca. Ako njima pase-super.

Moja mama i dan danas jede grozdje s kruhom :frikusha:

Posljednje uređivanje od S2000 : 10.04.2014. at 23:21

Carmina406 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Ma nije me briga...svi crkaju od smjeha kad cuju al vazno da mici jede. On je cudak mali,jedan mj dobije npr.400 pa sljedeci 700 pa 300 to mi nije bilo jasno kako tako varira gori-doli. Ja sam se nekako i s dojenjem-nedojenjem pomirila

Za sad imamo jedan obrok nadohrane(voce-povrce itd) i jednu bocu AD i keksolino. I znam da je lino smece,al jede to je vazno.

Strateski sam ta dva obroka rasporedila da ne ometaju nase dojenje,a jos dva puta mu u danu nakon dojenja nudim AD-ako hoce hoce,ali nece...sto znaci dosta mu je. I vec 15dana slavodobitno ta dva obroka prolijem. On je strasno zivahan,motorika za peticu...da ne kazem da je dooosta zahtjevan...puzi ko veliki...

Meni dovoljno dokaza da mi prestanu pricati o susjedine tetke unuka ili necaka ili kogavec koji sa npr6mj i 9ipo kg po cijeli dan lezi i spava i nepada mu na pamet da se pokusa pomaknuti

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Ne bi ja rekla da je to varira gori doli, to je sve gori samo se mozda nekad vise izduzi, pa onda jedan mjesec manje udeblja..
    Zasto se ima tko smijat, 7600 s 8 mj i 71 cm je super. Vjerujem da fino izgleda, to je neka 20.percentila.
    Tako je i moj bio zivahan i puzao sa 6mj...nije se imao kad debljati.
    A malena je drugi tip, ona lezi i rostilja se po krevetu, ne pada joj na pamet da bi puzala. Ja kazem da je to bolje, manje ce trosit

Posljednje uređivanje od S2000 : 11.04.2014. at 08:44

Carmina406 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

A iskreno receno mozda mu visina i tezina ne odgovaraju pa bas izgleda slang...iako meni je 7600 skroz ok. Ma nemoguce je zivahan,cudim se i ovom napretku.

A ljudi ko ljudi....uvik nadu razlog za komentirati....jer previse se nosi na ruke-gladan je,premalo spava-gladan je,trpa igracke u usta-gladan je

Sta bi bilo tek da smo stagnirali... Oteli bi mi bebca da ga nahrane sarmom

Carmina406 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Drzite se vas dvi cure...goodluck

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Moja ima 2 cm manje od tvojeg i 1600gr manje i izgleda dobro.

Obuces platnene pelene da izgleda deblje i da ne spadaju hlace i svi misle da je bucka

Carmina406 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Platnene ko ga šiša,mi smo šlang ekipa

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Toliko se otegla prehlada da uopce vise ni ne znam kako je kad normalno dise
    Brat je dobio jaku upalu grlu i ima podivljale leukocite pa je na antibiotiku (btw-na godisnjem smo, wow). Valjda nece njoj prijeci.

Malena i dalje ima sluz u grlu iz nosa i kad se zakaslje povraca, tako da joj sto vise preko dana pokusavam dati zgusnuto mlijeko da se bar nesto zadrzi. Sad prakticki cica samo po noci. Infatrini vise nije u pakovanju od dec, nego od 2 dc. A kad se otvori traje samo 12 sati. Zato joj sad nudim vise od dec dnevno, a i da dalje ne gubi tezinu.

Interes za cicu: i dalje nula bodova. Sto majka rodi! Povrati i nastavi se smijat.

Prvi put sam kod mojih otkad se miska rodila i sad svakodnevno slusam njihove teorije zavjere i trazenja krivca zasto mala slabo papi.

Takva i gotovo. Meni najljepsa.

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

S2000

sonata avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj S2000 prvotno napisa Vidi poruku
    Toliko se otegla prehlada da uopce vise ni ne znam kako je kad normalno dise
    Brat je dobio jaku upalu grlu i ima podivljale leukocite pa je na antibiotiku (btw-na godisnjem smo, wow). Valjda nece njoj prijeci.

Malena i dalje ima sluz u grlu iz nosa i kad se zakaslje povraca, tako da joj sto vise preko dana pokusavam dati zgusnuto mlijeko da se bar nesto zadrzi. Sad prakticki cica samo po noci. Infatrini vise nije u pakovanju od dec, nego od 2 dc. A kad se otvori traje samo 12 sati. Zato joj sad nudim vise od dec dnevno, a i da dalje ne gubi tezinu.

Interes za cicu: i dalje nula bodova. Sto majka rodi! Povrati i nastavi se smijat.

Prvi put sam kod mojih otkad se miska rodila i sad svakodnevno slusam njihove teorije zavjere i trazenja krivca zasto mala slabo papi.

Takva i gotovo. Meni najljepsa.

I je najljepsa, bas takva kakva je A tko zna, kada naraste, mozda bude pravi gurman Tak se bar kod mene promijenio odnos prema jelu

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

S, kako je curetak?
    Moju mrvicu unazadila viroza, sad je na 7 kg na 74 cm, al vazno mi da opet jede nakon bolesti

Carmina406 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

S2000 ja sam namjerno zaredala posjete mojima cisto da vide kako je to nahranit malog kad on ne zeli. Uvjerili su se da ce on uvijek prvo izabrat ciku nego bocu,a poslije cike boca se broji u 10-50ml uglavnom isproljevanog mlijeka. Voce smo prihvatili s odusevljenjem,a ovo drugo kako kada. Polako,bit ce i to. Zakljucak mojih je: On je jednostavno takav,bitno da je zadovoljan. Nismo srecom zakacili nikakvu virozu pa lagano ide naprijed

Starci ce se naviknit,kad tad

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Ma cini mi se da su skuzili da ona jednistavno nije kapacitet

Prehlada nam je i dalje tu, izgleda da opet pojacava. Cini mi se da je ovo treci tjedan uzastopono da je muci.
    Evo sam se razbudila jer je u 4 cicala i kasljala nekih 20min, da bi povratila sebe i cijelu posteljinu. Nos je prohodan al hropce, to je prestrasno. Jedva cekam ljeto da je zaronim u more da je dobro procisti

Posljednje uređivanje od S2000 : 16.04.2014. at 04:57

Carmina406 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Buc buc i ja jedva cekam moreeee.

Moj isto bljucne..i to staaaalnoooo

Do kad bi to bljuckanje trebalo prestat, do 1g ?

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Moj stariji je skoro skroz prestao bljucati sa 7 mj kad je poceo sjediti. Njeno bljucanje jos traje i to je ok, al kad sve povrati onda mi je zao ...

Carmina406 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Znam,steta mlijeka. Moj sjedi i bljucka

Kloto avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

Danas bili na sistematskom, dobila je 500 grama u tri mjeseca (sad ima 9 mj). Pedijatar ne paničari, ja se malo brinem. Ona i dalje samo cica, nikakva dohrana je ne zanima.

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Kolika je? Bas nista ne voli od dohrane?

Kloto avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

7350 grama, 70 cm. Ama baš ništa neće da okusi - eventualno malo kruha gricka, ali ne proguta ni to.

Tjesi me sto je njeno opće stanje stvarno super - prepuzi cijeli stan u 5 sekundi i jako je vesela.

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Za curicu, to je negdje 20.percentila tezine i to je super. Nije nesto ni dugacka pa je sigurno slatki sitnis.

Al trebala bi papati i drugu hranu, barem brljaviti nesto, koju zlicicu pojesti. Sad razvija i pincetni hvat, bi li npr palentu na kockice sama uzela i stavljala u usta?

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Nasa pedica se sad sjetila da Maloj od 7,5 kg dajem infantrin i da idemo gastricu iako cura jede super dohranu i iako je ta hrana do godine dana, otici cemo nekom drugom pedijatru po drugo misljenje

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

mare41, infantrini je do 18 mjeseci ili do 9 kg. Pogledaj na njihovoj zvanicnoj stranici. I ja sam bila zbunjena informacijama sa prevedene deklaracije. Recimo na infantriniju koji sam kupovala u Srbiji na prevedenoj deklaraciji stoji da je do 8 kg i godinu dana, a uredno ispod toga na engleskom pise da je do 9 kg.

Kad jedan od ova dva uslova ispunite (18 mj. ili 9 kg) prelazi se na formule koje imaju 150 kalorija u 100ml (infantrini ima 100). Naravno po preporuci pedijatra

mare41 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Hvala, ma ja sam ljuta jer je ped do danas govorila da je kilaza ok, a cesto smo kod nje

Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Nase iskustvo sa dva djeteta je pokazalo da uvijek treba traziti i drugo i trece misljenje

Kcer je dobro napredovala na minimalnim kolicinama mlijeka prva tri-cetiri mjeseca pa je imala zalihe, tako da se kasnije nismo brinuli toliko iako je dobijala ispod preporucenih minimuma. Ipak smo ispitali sve sto se dalo ispitati i u drzavnim i u privatnim klinikama i nikad nismo otkrili uzrok njenog odbijanja hrane ( i mlijeka i dohrane kasnije). Dojena je 2,5 godine, tako da nam infantrini nije bio opcija. Sisala je iskljucivo u snu prvih godinu dana, sreca da je spavalica

Sin je slabo napredovao od pocetka, odbijao dohranu (uveli sa 7 punih mjeseci, odbijao do 9 punih) tako da smo na kraju ipak uveli i infantrini kad je poceo gubiti na kilazi. Nase iskustvo je bilo takvo da je prvi mjesec na infantriniju dobijao vise, a onda je ionako minimalne obroke (od 40 tak ml) smanjio jos vise i da je otprilike unosio isti broj kalorija samo manju zapreminu. Sad ima 18 mjeseci i malo mu podebljam obroke od povrca maslacem, utrpam mu avokado tu i tamo, biram kaloricniju hranu i evo ima jedva nesto malo preko 9 kg (kad je sit ).
    Posljednje uređivanje od greymalkin78 : 19.06.2014. at 13:49

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •