Pokazuje rezultate 1 do 42 od 42

Tema: Razgovor s odgajateljicom

Datum pristupanja
    Sep 2013

Početno Razgovor s odgajateljicom

Jako sam tužna i revoltirana i ne znam kako se postaviti.Molim za savjet.

Imam dvoje djece.Starija je bila u drugom vrtiću.Nisam imala loša iskustva.
    Mlađa 3 ipol je krenula u novi vrtić, područni, znači prebacivam je iz centralnog većeg u manji u mješanu skupinu.5 dana je do sada bila.To je područni vrtić, miješana skupina,ona stiže iz starije jasličke.Nisam imala problema u jasličkim grupama, u stariju jasličku su je prebacili s 2 god, bila je najmlađa jer je bila samostalna i bez pelena, najmlađa u starojoj jasličkoj dok je dosta njenih ostalog u mlađoj.Tete je vole, kažu za nju da je živa, vesela i društvena.

Nove tete su bez smješka i nisu mi se niti obratile ništa posebno.Do sada smo 2 rečenice progovorili.Jako su ozbiljne.Mislim se rano je za jaču komunikaciju, ne znaju kakvog su roditelja dobile pa su još suzdržane.Pomalo..OK.To napominjem jer sam navikla i znam da odgajateljice imaju uvijek smješak za roditelje.bar sam tako navikla.I imam razumijevanja: puno djece, loš dan itd.Nisam od roditelja oštrokonđi, nisu mi važne te “tehničke stvari” (musavo dijete itd.)

Kako meni nije bitno je li jela i spavala već druge stvari, danas sam pitala mlađu tetu kakvo je dijete u interakciji s drugom djecom (neku djecu zna od prije, nije sve ekstra novo, ta teta joj je bila preko ljeta na zamjenama par dana isto).
    Teta mi je rekla bez smješka i ozbiljno :
    “Morate poraditi na tome da Vaše dijete samostalno jede, da si sama briše guzu, da ne proljeva vodu u kupaoni, da se sama oblači, da ne razbaciva stvari.”
    BIla sam crvena kao bulka.Samo sam promucala da moje dijete jede samostalno od 6 mjeseci-a stvarno, od kad je sjela htjela je žlicu samostalna je po prirodi.
    I kada sam teti je rekla da je mala, ona je rekla da nije više mala.

Znam da mora u vrtiću mora biti reda, ali ...ojsećala sam se kao da je moje dijete totalno neodgojeno???
    Uglavnom, pripremam se na razgovor s odgajateljicom.Kako da se postavim?Moram reagirati.Ili je moje dijete STVARNO tako katastrofično????Ali to mi je prvi glas.
    Naglašavam da je jedna teta iz matičnog vrtića baš naglasila da joj malena ostaje u sjećanju jer je posebna…
    Stvar je u tome šta ta nova mješovita gurpa ima 24 djece, od toga 10 predškolaca i 10 poludnevnog.Znači moja curica najmanja u grupi.I iza 12 ih je malo u grupi

Da li je teta netaktična ili sam ja osjetljiva?Napominjem da je curica na čuvanju od 1 godine.

Pomagajte!

PS:Čini mi se da je starija dosta kasno počela sama brisati guzu, al se više ne sjećam , 5-6 g.?Da li imaju negdje neki standardi pedagoški zapisani, možda sam ja u krivu?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

to brisanje nek te ne muči, moji su počeli s 4.5- pa na više. Inače sam i ja imala slično ovo ljeto ( mali bio točno 3 godine), veli mi teta kak se mali sam obrisao ( to je bilo prije ručka)( inače kenja doma i mi ga operemo posle toga), i kak je posle spavanja vidla da su mu zmazane gače. velim ja njoj a kolko dece s 3 godine uopće može pogoditi guzu i obrisati se. Rekla je neki mogu, ali tih ima stvarno jako maaalo.

kaj se tiče hranjenja moj još uvijek jede večinom rukama, kad je dobre volje jede s žlicom ( ponekad nabode nešto s vilicom), ali ja sam sretna kad bilo kaj pojede.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Nemoj s tetama razgovarati na vratima nego kroz neko vrijeme traži individualni razgovor (to ti moraju omogućiti, obično poslije smjene, možeš tražiti i da budu obje prisutne pa se prilagodi njihovom terminu). Sve mirno, ljubazno i sa smiješkom - mješovita skupina ti je novost, želiš se informirati, pitaj kako se prema njihovom iskustvu najmlađi članovi snalaze, što se od 3 i pol g. očekuje, nemaš iskustva, a njihovo je bogato. Pređite sve ove stavke koje ti je izrecitirala - nekako vjerujem da ih je po inerciji izrecitirala svakome isto, a tebe time netaktično zabrinula. Tek je prvi tjedan - snalaze se i one i djeca, dajte si vremena.
    Da bi tako malo dijete samo sebi precizno obrisalo guzu, to zaboravi (jasno im daj do znanja da to od njih očekuješ, nosit ćeš maramice i sve što treba).

Moje je dijete davno s 3,5g. bilo najmlađe u mješovitoj skupini (i tada prvi put ušlo u vrtić). U početku je bilo malo čupavo dok je prihvatila vrtićka pravila, ali tete su obje bile apsolutno sjajne i majstorski "hendlale" sve uzraste, nije bilo 5 minuta praznoga hoda.

S druge strane, hladne i rezervirane tete zaista postoje, a nisu ni sve zaljubljene u svoj posao.

Datum pristupanja
    Sep 2013

Početno

Čokolada, Hvala na podršci.Dobar ti je to savjet da pitam šta se očekuje od najmlađih članova.Probat ću tako, još nijesam hladne glave, danas se dogodilo.
    Ma da, obje te tete su hladne neke bez smješka, a za tu mlađu šta mi je izverglala kruži priča da je ni mama ni djeca ne vole.
    Nadam se da nije istina i da ću se nešto dogovoriti, čisto zbog dobrobiti svog djeteta.
    Jer da ću BAŠ JA ispravit njihove krive drine.....čisto sumnjam.
    Evo, a samo da ima smješak ništa drugoooooooooo, sve bi prošlo.....

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    S druge strane, hladne i rezervirane tete zaista postoje, a nisu ni sve zaljubljene u svoj posao.
    x

podsjeća me malo na moju situaciju, i ja sam tako prvih mjesec dana mislila da sam totalno fulala u svemu s drugim djetetom. sad bih znala bolje. sad bih im na individualnom razgovoru, sa samopouzdanjem, izrecitirala ovo što si nama rekla. na fino. osobno, ne znam niti jedno dijete koje s tri i pol godine samo briše guzu, ne prolijeva vodu i ne razbacuje stvari.

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ja imam sličan problem, sin od 3 god 9 mjeseci je krenuo u mješovitu skupinu, do sad je išao u drugi vrtić u jaslice.
    On je vrtić super prihvatio, obožava ići tamo, ali mi je mm rekao (mm ide na adaptaciju sa sinom) da je teta isto tako komentirala da mora biti samostalniji jer je prvi dan u vrtiću malo prolio po stolu dok si je sam radio čokolino te je zaboravio obući kutu kad je išao crtati.
    ja sam stvarno zbunjena jer ja dosad nisam smatrala da si dijete od niti 4 godine treba samo pripremati doručak, niti je to ikad radio kući, pa mi je zbilja netaktično da teta prvi dan "kritizira" dijete zbog neurednog rađenja čokolina.
    uopće mi je to novost da si djeca u vrtiću sama pripremaju doručak, je li to inače običaj??

Ne mislim da je to sve skupa neka drama, ali malo mi je čudan taj pristup, znam da će biti drukčije nego u jaslicama, ali malo sam

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

jen, nemoj se samo nervirati. takav je pristup pojedinih teta, i ne možeš tu sad nešto puno promijeniti. mene su izludile prvih jasličkih dana (m je imala 2,5 god kad je krenula u jaslice), mislim da sam se i ovdje liječila

ok, reći ćeš mu, pokazati, ukazati ... we, al nek se snalaze s tim glupostima, kako znaju. ti od kuće tu apsolutno ne možeš ništa napraviti da mali ne bi prolio par kapi mlijeka dok si radi čokolino. i, ako bude kao kod nas, one će se prvih par mjeseci stalno žaliti za taj čokolino, ti ćeš im reći da mu stalno doma ponavljaš i onda će se, eventually, prestati žaliti

a sve to može naravno, s drugačijim pristupom i biti drugačije. ležernije i sretnije. znam po tetama od j.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj jennifer_gentle prvotno napisa Vidi poruku
    .
    uopće mi je to novost da si djeca u vrtiću sama pripremaju doručak, je li to inače običaj??
    Je, zadnju godinu.

Angie75 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ja sam blago šokirana tetama
    Ili premalo očekujem od svoje djece :/

sasa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ja bih ti isto samo rekla da većina djece ne briše guzu sa 3.5 godine i nisu super uredni. i ne rade si doručak sami. teta je bezobrazna.

Shiny avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Čokolino? Sami si rade čokolino? svašta! Em to sami radi (prvi glas) em sam mislila (da se razumijemo, i moji jedu čokolino doma) da u vrtiću sada moraju imati strandarde prehrane, bez raznih lina i ostalih nezdravih varijanti...
    u vrtićima u koja su išla moja djeca, toga nije bilo

Datum pristupanja
    Sep 2013

Početno

Ako izvučemo zajednički nazivnik Mama koje imaju djecu u mješovitim skupinama , ispada da smo SVE dobile upute exjasličaranovopečenihvrtićara (samo na drugačije načine ).Izgleda da su to neka PRAVILA MJEŠOVITIH SKUPINA s kojima kao što vidimo, nitko nas nije upoznao.....

Mislim da je to dobar zaključak.

Guza je često problem to ćemo još vidjeti.

cvijeta73, dobro si rekla, PRISTUP TETA.Mogu se samo nadati da je pristup prema djeci ipak drugačiji nego prema meni(nama), što je i na kraju krajeva i važnije.
    I dobar ti je pristup reći da pokazivaš doma djetetu šta treba, da, toga se nisam sjetila.Nisam za svađe i to.....

Ajde vidit ćemo u ponedjeljak kako će biti......

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Hvala svima na odgovorima, vec sam se pocela pitati da li nesto sa mnom nije u redu.

ivy avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj jennifer_gentle prvotno napisa Vidi poruku
    Hvala svima na odgovorima, vec sam se pocela pitati da li nesto sa mnom nije u redu.
    s tobom je sve u redu, ali moguće da s tetom nije. ja se ne bih toliko obazirala na te "samostalno" spike - ok, kažeš mu, pojasniš, ide, ide - ne ide, ne ide . no, ako je to komentar na prvi dan, malo bih popratila tu tetu kakva je, mene takvi sitni trenuci nedoumice oko nekoga obično odvedu do nekog generalnijeg problema

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Baš sam iznenađena tim vašim tetama u mješanim skupinama koje postavljaju raznorazne standarde.
    Mi imamo iskustvo mješovite grupe već 6 godina - svi su nam klinci išli / idu u istu grupu kod istih teta koje su fenomenalne. Od malih ne očekuju nikaj posebno i uvijek su na dispoziciji za sve, a guzu brišu i predškolarcima ako im baš ne ide i to bez ijedne riječi ....
    Sad samo mogu reći - hvala Bogu na našim prekrasnim tetama!

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Svi su mi bili u miješanim grupama, uvijek kod istih dviju teta. Nikad nismo čuli ovakve kritike, iako one djecu svačemu uče i osamostaljuju ih ( sami sebi vade hranu, lijevaju čaj i slično). To je nešto čemu se u vrtiću uče, a ne nešto s čime moraju doći od doma da ne bi u vrtiću radili nered.
    Bude djece koja još spavaju s pelenom, ni to nije problem. Naravno da malima brišu guzu.
    Nije rijetkost čuti od roditelja o tetama koji svaki dan imaju neku kritiku djeteta za pozdrav roditelju, ma baš pretjerano često to čujem.

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ja sam jučer išla prvi put u vrtić upoznati odgajateljicu sam i blago sam šokirana. Gospodja mi se uopće, ali uopće ne sviđa, izgleda mi dosta grubo, jedno 10 puta je ponovila koliko je moj sin nesamostalan da bi završila s "Ma, nesamostalan je do daske!!! Čak su i moji jasličari samostalniji od njega".
    Cijeli ton razgovora je po meni bio vrlo neprimjeren, kao da sma ja došla tražiti savjete o odgoju od nje pa mi ona dijeli lekcije.

Moj sin je 2 godine išao u jaslice i nikad od nijedne tete nisam čula da je nesamostalan, a pogovoto da je "nesamostalan do dask", niti mi je to način da se tako nešto kaže roditelju.

Ah, da, još je spomenula da je on malo onako samotnjak i da se voli igrati sam sa sobom i da ga ako mu želimo dobro vodimo što više da se igra s djecom. Nama su odgajateljice iz jaslica također rekle da ima tendenciju biti solo, ali da ga one uvedu u igru pa je onda ok, ne znam zašto je ovoj to problem, imam dojam da se njoj ne da ništa raditi??!
    Mislim, svaki dan je skoro 10 sati u vrtići, ne bih rekla da mu nedostaje dječjeg društva...

Sve u svemu, baš sam se loše osjećala nakon tog razgovora, nisam ništa rekla gospođi odgajateljici iako sam bila na debelom rubu, ali sam se nekako vodila onim što je netko rekao ovdje - na jedno uho unutra, na drugo van - Ne želim se zamjerati osobi koja mi čuva dijete, ali nisam sigurna ne trebam li baš ništa reći

Jurana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

U čemu je problem ako se više voli igrati sam? Igra se i zadovoljan je, pa?

I inzistiranje na samostalnosti djeteta koje nije napunilo 4 godine, a s druge strane se uvode produljeni boravci do iza desete godine, a kako Sanja kaže, vani ima boravka i za srednjoškolsku djecu.

I kako nije samostalan, ako se može sam umiriti i zabaviti?

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Moja je u mještovitoj skupini kod divnih teta, nikad problema, nikad kritizerskih razgovora, dapače, čak su mi pomogle prihvatit neka ponašanja kojima moja pribjegava kao normalna.

A propos tehnikalija - rađenje doručka to nemam pojma, brisanje guze po meni negdje bi to trebalo oko 5 makar uvodit. Nitko nas nije ni zbog čega špotao i kačio epitete, tete su uvijek s osmijehom.

Cure, probajte skužit imate li generalni problem (loša odgojateljica, loše tete), loše u smislu da su neki vrtići/tete više onako "austrougarska đir" - mali broj, koliko kužim, ali ima ih. Po mom iskustvu i nekom posrednom iskustvu, neki "austrougarci", kad im se prihvati to da je to nešto što se teško može mijenjati, opet od njih možeš nekog benefita imati i naći s njima svoj mir i uspostavit čak i srdačan odnos i dobivat de fakto više infoa od nekog "smiling all day super ljubaznost" tipa. Drugo rješenje je mijenjanje grupe eventualno. Ovo je vrijeme ispipavanja, dajte još malo vremena.

Mislim da je najbolje slijedit sugestiju od čokolade i ispipat to na individualnom razgovoru (za tete), a odgojateljica je očito ovaj "austrougarska tip". Ima tako ljudi po vrtićima koji rade po nekim benchmarkovima, i čisto tehničkim, od prije milijun godina, a i generacije djece se mijenjaju - možda je nekad bilo normalno brisat guzu s xy godina, danas su generacije drugačije i čini mi se kasnije samostalne - i ta kasnija samostalnost postaje neki novi benchmark.

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Pa dat ću joj još malo vremena...A jučer mu je de facto bio tek 6. dan u vrtiću od početka godine, jer se odmah prvi tjedan razbolio...

Teta je ja bi rekla baš taj "austrougarski đir", a i čini mi se da je pred penziju...Moj sin je zadoovljan u vrtiću, koliko ja vidim, baš voli ići tamo. kad ga pitam kakva mu je teta, kaže da je dobra. Ne želim raditi problem tamo gdje ga nema, ako je on sretan, možda da je samo ignoriram...?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Paaa, daj sebi vremena, možda je teta imala loš dan. Ako se pojave problemi i ako dijete ne bude zadovoljno, vidjet ćeš dalje.

Prema mom (sad već davnom) iskustvu te starije generacije s jedne strane jesu "austrougarski đir" ali s druge uspješno rješavaju sukobe i nasilničko ponašanje, a kod mlađih i obzirnijih to često nije bio slučaj, tako da nije svako zlo za zlo.

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ajme, ja bi iz kože iskočila da mi toliko iskritizira dijete! Ja bi je pitala, pa dobro, imate li vi išta lijepoga
    reći o mom djetetu koje kod vas u vrtiću provodi deset sati dnevno i najveći dio vremena dok je budno?
    Kakvo crno samostalno brisanje guze
    sa tri i pol godine? Pa to je i riskantno za žensko dijete, nepravilnim brisanjem samo će si bakterije unijeti gdje ne treba.
    Moja je sa 2.4 mjeseca još u pelenama, ne želi ni čut za tutu. Ne mogu ni zamisliti da bi netko za godinu dana od nje
    tražilo da samostalno briše guzu. Pa treba provjeriti i da dijete dobro opere ruke iza nužde. Uh, baš ste naletile na neke
    tete, ne znam, ja ne bi šutila.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Paaa, daj sebi vremena, možda je teta imala loš dan. Ako se pojave problemi i ako dijete ne bude zadovoljno, vidjet ćeš dalje.

Prema mom (sad već davnom) iskustvu te starije generacije s jedne strane jesu "austrougarski đir" ali s druge uspješno rješavaju sukobe i nasilničko ponašanje, a kod mlađih i obzirnijih to često nije bio slučaj, tako da nije svako zlo za zlo.
    Sklona sam se prikloniti ovom mišljenju. Jen, sve je to neki trade-off... vidi kako će biti, nije nužno da ti bude ogdojiteljica po guštu, ja se razmišljam - probaj izignorirati to njeno kritizerstvo (prije bi, valjda, i to bilo "normalno" i ne bi se tome takva važnost pridavala, ne bi mi to možda tako jako percipirali, a danas nam je povećana osjetljivost na to pa smo ubedirani - ja bi isto bila, garant).

Osoblje foruma rahela avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

jen, a kakva je druga teta?
    ako je druga teta bolja, pokušaj od nje saznati više detalja, gotovo sam sigurna da će ti reći neke sasvim druge stvari

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Mm kaže da je nešto bolja, iako od iste fele. isto pred penziju, nije da imam neke predrasude prema starijim tetama, ali jedan dan je jedna mlada bila bi na zamjeni i to je ko dan i noć.

Neću zasad ništa govoriti teti (ako mi opet ne počne čitati bukvicu).

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Jennifer, moj ti je savjet da obaviš ozbiljan razgovor s odgajateljicom (najavi joj to i zamoli je da se nađete npr. na kraju radnog vremena i slično) i da obje porazgovarate i razjasnite što točno očekujete jedna od druge i od tvog djeteta. Neka ti ona točno objasni u čemu bi on trebao biti samostalan, a nije, a ti jasno izrazi svoja očekivanja. Najlošija varijanta je upravo ona na jedno uho unutra, na drugo van. Kad sam ja tek upisala dijete u vrtić imala sam slične nesporazume s tetama. One su imale potrebu da me obavještavaju i opominju radi stvari koje su po meni gluposti (tipa nije mirno čekao u redu za pranje ruku, otimao se s nekim djetetom za igračku i slično), dok nisam obavila razgovor i rekla da su meni te stvari normalne za dvogodišnju djecu i da očekujem da takve stvari rješavaju mimo mene. Ono što sam očekivala od njih bilo je da me obavještavaju ako dođe do težih prekršaja - tipa namlatio je neko dijete, ako primijete neke općenite promjene u ponašanju (nabolje ili nagore), kakav je u interakciji s drugom djecom, i sl. One su prihvatile neke moje sugestije, a i ja sam prihvatila neke njihove sugestije. Otkad smo se uskladile, sve teče besprijekorno. Što se tiče igre s drugom djecom, i moj je sin u toj dobi bio vuk samotnjak, to nije ništa čudno. Pitaj tetu što joj se čini, je li to zbog toga što se teško uklapa među drugu djecu i teško ostvaruje odnose, ili se naprosto više voli igrati sam. Sve u svemu, nemoj šutke prelaziti preko onoga što te kopka, nego imaj na umu da ta osoba skupa s tobom odgaja tvoje dijete, i zato je važno da se uskladite i da imate dobru komunikaciju.

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ja ću potpisati rehab.
    Ovo "unutra/van" bi jedino moglo funkcionirati ako si na neki način sigurna da je teta zapravo super s djecom, ali ima neki malo čudni mot razgovora s roditeljima.

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Pa nisam sigurna da je loša s djecom...Još ću malo promatrati pa odlučiti action or no action. hvala svima na odgovorima.
    Danas ću upoznati drugu tetu i nadam se boljem dojmu.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Zapravo, potpis na rehab. Kako god okreneš, to je neizbježno na duže staze... a zasad promatraj jer je tek početak, daj im nekih dva-tri tjedna dolaska djeteta (ako je bio bolestan), po meni.

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ne treba te zabrinjavati npr. to što se tebi teta ne sviđa ili što ti nije "legla". Bitno da je ona o.k. tvom djetetu i da se ono ne žali na nju. Meni je najvažnije da djeca ostaju zadovoljna u vrtiću, da s guštom idu u vrtić, da mi kažu kako im je tamo lijepo, da su se lijepo i dobro igrale, papale - to mi je glavni indikator situacije u grupi.
    Iz svog bogatog vrtićkog iskustva mogu reći da ima i onih npr. teta koje se sviđaju svima, pričljive su, vole sa svima komunicirati, simpa su, a djeca ne vole baš biti u njihovim grupama jer nemaju ono "nešto".

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj winnerica prvotno napisa Vidi poruku
    Ne treba te zabrinjavati npr. to što se tebi teta ne sviđa ili što ti nije "legla". Bitno da je ona o.k. tvom djetetu i da se ono ne žali na nju.

Ne mogu dovoljno naglasiti koliko je ovo potencijalno opasni pristup.

Ukoliko se radi o emocionalno nezrelom djetetu, s niskim samopouzdanjem i visokom sposobnošću trpljenja imate sjajnu priliku da u kombinaciji s nekim tipovima odgajateljica stvar krene nizbrdo. Ne krene, nego pojuri.

Blago svima koji imaju djecu koja im otvoreno pričaju o svemu, moj samo šuti, trpi (nije da se realno ima što trpiti, nego moj osjetljivko krivo shvati i procesuira neke stvari) i mijenja ponašanje.

Da ne bi bilo tko o čemu trampolina o tetama, još jednom naglašavam da su naše tete sjajne, ali jednostavno se nisu potrefili.

jennifer_gentle avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Jučer sam upoznala drugu tetu koja mi se puno više svidjela. Odmah ga je pohvalila kako se sam obukao nakon tjelesnog, čini se nekako toplija.

Osoblje foruma rahela avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

eto, baš mi je drago
    bilo bi stvarno šteta da si sa obje tete na krivim "valnim duljinama"
    ako bude trebala bilo kakva intervencija, ja bih se bazirala na tu tetu i s njom razgovarala o eventualnim problemima

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

[QUOTE=trampolina;2487399]Ne mogu dovoljno naglasiti koliko je ovo potencijalno opasni pristup.
    QUOTE]

Potencijalno opasno je danas izaći iz kreveta tkđ. Meni se ovaj stav pokazao ispravnim kod svo troje djece, što s tetama u jaslicama i vrtiću, što s učiteljicama i profesorima.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

[QUOTE=winnerica;2487599]
    Citiraj trampolina prvotno napisa Vidi poruku
    Ne mogu dovoljno naglasiti koliko je ovo potencijalno opasni pristup.
    QUOTE]

Potencijalno opasno je danas izaći iz kreveta tkđ. Meni se ovaj stav pokazao ispravnim kod svo troje djece, što s tetama u jaslicama i vrtiću, što s učiteljicama i profesorima.
    X

Ne kažem da ne treba i dalje pratiti kako će se situacija razvijati i djelovati u skladu s tim, ali na prvi dojam fakat ne treba obraćati toliko puno pažnje. Tek ako se situacija bude ponavljala, onda odlučiti što dalje.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj winnerica prvotno napisa Vidi poruku
    Ne treba te zabrinjavati npr. to što se tebi teta ne sviđa ili što ti nije "legla". Bitno da je ona o.k. tvom djetetu i da se ono ne žali na nju.
    Ja uopće ne vidim kako bi se mom djetetu mogla svidjeti teta koja se meni ne sviđa. Ako ja smatram da je teta prestroga, hladna i neadekvatna u svom pristupu, sigurna sam da i djeca osjete takav pristup, i ne vjerujem da bi im se mogao svidjeti.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj rehab prvotno napisa Vidi poruku
    Ja uopće ne vidim kako bi se mom djetetu mogla svidjeti teta koja se meni ne sviđa. Ako ja smatram da je teta prestroga, hladna i neadekvatna u svom pristupu, sigurna sam da i djeca osjete takav pristup, i ne vjerujem da bi im se mogao svidjeti.
    Propustila si bitno (opet): ne treba donositi konačan sud na temelju jednog kratkog susreta.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj rehab prvotno napisa Vidi poruku
    da, no teško da ti možeš mijenjati pristup tete pred penziju

a drugo, imaš djece (npr moji oboje) kojima teta jednostavno - nije bitna.
    tu je da im osigura one osnovne potrebe, ali ako na njih ne viče, uopće ju ne zarezuju. bitni su im prijatelji, djeca s kojom se igraju, a tetu baš i ne doživljavaju previše.
    a ono što mi primijetimo - kakav je pristup, koliko se trudi, osmišljava razne sadržaje itd - to oni ne primijete.
    što ne znači da nije bitno, bez obzira što oni ne primijete, da se razumijemo. i što ne znači da neće biti zadovoljniji i sretniji u drugom okruženju. to ti je ono - ako ne znaš za bolje, niti ne tražiš bolje

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

a ako se ponavlja to kritiziranje od strane tete, ja bih ovako kao dijana. na gujicu progovorila, na kraju

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Propustila si bitno (opet): ne treba donositi konačan sud na temelju jednog kratkog susreta.
    Ali ruku na srce, nije ni bilo govora o donošenju konačnog suda.
    Ja sam uvijek za raščišćavanje situacije i prohodnu komunikaciju. I stvarno mislim da kritizerskim komentarima nema mjesta u prvih par dana vrtića, ako ikad.
    Posljednje uređivanje od vertex : 26.09.2013. at 11:19

Datum pristupanja
    Aug 2013

Početno

Nase tete osamostaljuju djecu, dok svi nisu otprilike tu negdje gdje one zele da budu. Pocevsi od jaslica pa nadalje. Na roditeljskom na pocetku ove vrticke godine smo imali roditeljski i tu smo dobili info na cemu trebamo raditi s djecom koja su krenula u vrticku grupu i to je bila samo jedna stvar: da okrenu odjecu ako je naopako i sloze na hrpicu (zbog tjelesnog). Ali isto tako su rekle da ce prvih nekoliko puta provesti u trcanju dvoranom vjerojatno samo 10 min. jer ce ostalo vrijeme potrositi na skidanje i oblacenje. Sto znaci, i tete ce ih "trenirati" sta i kako s odjecom.
    O brisanju guze niti rijeci. Naravno da osamostaljivanje ide brze kad se predje u vrticku grupu, ali klinci to super savladaju. Sva se topim kad dodjem po L. nakon rucka i gledam ih onako male kako spremaju stol za sobom, brisu podmetace i idu prati ruke.
    A tete su razlicite, jedna u jaslicama je bila bas fuj, s njom i sa direktoricom sam imala "razgovorcic" i skuzila da ima problem sa komunikacijom, jednostavno se ne zna diplomatski izraziti, nego direktno, pa tako nehotice nagazi na zulj. Meni je to ok i od onda smo dobro komunicirale.
    Osim toga, ona je bila jedna od onih koje nisu bas previse tolerantne prema razlikama u razvoju i razlikama izmedju teze i lakse odgojive djece, pa bi te neke "deficite" znala spomenuti mamama.
    Ja glasam za razgovor onako kako je cokolada napisala, a ako to ne rijesi situaciju....onda nek cokolada ponovo da misljenje sto ciniti, jer ja bi se onda zaratila i isla direktno kod direktorice na jedan hladno-ljubazno-sluzbeni-razgovor sa tom tetom.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Nisam to rekla niti zaključila na temelju jednog susreta. Koliko sam shvatila, winnerica je govorila o trajnom stanju, nema veze što je netko nezadovoljan tetama ako se djetetu tete sviđaju. Razmišljam na način da ako sam ja nezadovoljna tetama (a morale bi se učestalo događati neke grube greške da bih bila općenito nezadovoljna tetama - ne govorim o sitnicama i povremenim događanjima, nitko nije savršen u svom poslu), onda se njihov pogrešan i neadekvatan rad mora odraziti i na djetetu.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •