Nase tete osamostaljuju djecu, dok svi nisu otprilike tu negdje gdje one zele da budu. Pocevsi od jaslica pa nadalje. Na roditeljskom na pocetku ove vrticke godine smo imali roditeljski i tu smo dobili info na cemu trebamo raditi s djecom koja su krenula u vrticku grupu i to je bila samo jedna stvar: da okrenu odjecu ako je naopako i sloze na hrpicu (zbog tjelesnog). Ali isto tako su rekle da ce prvih nekoliko puta provesti u trcanju dvoranom vjerojatno samo 10 min. jer ce ostalo vrijeme potrositi na skidanje i oblacenje. Sto znaci, i tete ce ih "trenirati" sta i kako s odjecom.
O brisanju guze niti rijeci. Naravno da osamostaljivanje ide brze kad se predje u vrticku grupu, ali klinci to super savladaju. Sva se topim kad dodjem po L. nakon rucka i gledam ih onako male kako spremaju stol za sobom, brisu podmetace i idu prati ruke.
A tete su razlicite, jedna u jaslicama je bila bas fuj, s njom i sa direktoricom sam imala "razgovorcic" i skuzila da ima problem sa komunikacijom, jednostavno se ne zna diplomatski izraziti, nego direktno, pa tako nehotice nagazi na zulj. Meni je to ok i od onda smo dobro komunicirale.
Osim toga, ona je bila jedna od onih koje nisu bas previse tolerantne prema razlikama u razvoju i razlikama izmedju teze i lakse odgojive djece, pa bi te neke "deficite" znala spomenuti mamama.
Ja glasam za razgovor onako kako je cokolada napisala, a ako to ne rijesi situaciju....onda nek cokolada ponovo da misljenje sto ciniti, jer ja bi se onda zaratila i isla direktno kod direktorice na jedan hladno-ljubazno-sluzbeni-razgovor sa tom tetom.