Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
Anledo, ne znam da li si mislia o tome , ili nisi, ali ocekivanja poboljsanja trebaju biti realna .
treba si odrediti najvise tri stvari koje zelimo promjeniti / poboljsati i onda se toga drzati.
Pa vidjeti ima li poboljsanja.
iako , opet cu pisati, ponekad je problem u dijetetu , a ne u roditeljakim uputama i disciplini.
tesko je postici ikakva poboljsanja ako ocekivanja nisu jasno zadana, taman bila i nerealna.
pravilo tri stvari vrijedi kod djece koja stvarno i dokazivo imaju neki problem (i premda ja spadam medju one defektologe socijalne pedagoge koji misle da je ADHD teska izmisljotina stara 30ak godina).

naravno da je nekad problem u djeci, a ne u roditeljskim uputama i disciplini, no lakse je izuzeti prvo roditeljske upute i disciplinu kao uzrok problema, pa ako stvarno nije u njima problem krenuti sa obradom djeteta.

autorica teme i sama navodi neslaganje s muzem oko odogoja, deklarira 'pucanje po savovima' i sve te stvari mene upucuju da je problem u roditeljskom stilu, a ne u djetetu. s druge strane, dijete suradjuje kad je motivirano i vrlo zrelo projicira buducnost (dobit cu klju oko vrata i napravit cu to i to...). eto, zato ja mislim da je problem u velikima, a ne u malcu. i super za klinca ako se pokaze da sam u pravu

kod nas obrada, nazalost, jos uvijek vuce za sobom stigmatizaciju, a 'strucnjaci' precesto bacaju dijagnoze kao da imaju obavezu nesto napisati ako im dijete vec padne saka (hint: onaj malac gore od 18 mjeseci, sa nedostatkom paznje, :rolam ocima da mi se vrti: )