Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 88 od 88

Tema: sv. duh - prirodni porod?

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Evo da i ja napišem svoje iskustvo. Rodila na SD prije 2 i pol mj. Prva beba i normalno prije poroda svašta čuješ (il pročitaš). Porod mi je ostao u tako lijepom sjećanju. Hvata me nostalgija kad ga se sjetim. Babica se zvala Gordana i najbolja je babica na svijetu. Sestre i doktori su bili super raspoloženi i iako su me šerafili trudovi non stop sam se smijala i zafrkavala s njima. Ja im nisam ništa rekla kaj hoću a kaj ne, a nisam ni rezana ni pukla. Na porodu je bio i mm koji je bio oduševljen. bebača sam odmah dobila u ruke i mazili smo se jedno 20-tak minuta, zajedno s tatom.
    definitivno i sljedeći put idemo na SD

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Super!

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

mimazg jeste imale rooming-in?

Jel ga dobiješ ako traiš ili to ovisi o slobodnim mjestima...čula sam da nisu sve sobe sa rooming-inom?

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

nisam imala rooming. na zadnjem pregledu pitala sam doktora jel ima rooming u bolnici da ja to želim, našto je on rekao da ima al kao da ne preporuča jer ću bit jako umorna. Našto sam ja rekla da 9 mjeseci čekam svoju bebicu i da će biti stalno samnom. poslije poroda zaboravila sam pitati za sobu od uzbuđenja i umora. Odveli su me u sobu oko 15 sati, malo sam došla k sebi i Lovro je već u 17 bio kod mene. Zbilja su bebe cijelo vrijeme s tobom, navečer ih pokupe u ponoć i već ih donesu u 5 ujutro. mislim da je to ok. dobro ti dođe spavanje po noći, 5 sati u komadu. Lovro ima 2 i pol mj. i još se nisam tolko naspavala u komadu.

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

cure, ali znate da u tom periodu između ponoći i jutra bebama daju adaptirano ili čaj?

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

čula sam za to. mi smo bili kratko u bolnici, 3 dana, za to vrijeme svaki put kad je bio kod mene normalno je sisao.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ja sam isto rodila na SD i bilo je čisto OK. nisam tražila ništa posebno tj. ono da neću drip, epi, i tome slično.
    drip nisam dobila jer je sve brzo išlo (od prvog truda do poroda 6 sati), epi sam dobila, vodenjak mi je sam pukao tj. napukao ali dosta visoko tako da su ga u jednom trenutku morali pošteno probušiti, jer se ovak pomalo izljevala voda, a sam nije mogao puknuti

i poštuju želje, ja bila na noćenju 10-tak dana prije poroda radi male saobraćajke i ujutro se jedan mladi doc dosjetio genijalne ideje da bi on mene inducirao, kao ono u terminu sam, nešto sam otvorena, što sam ja odbila

kad sam došla s napuknutim vodenjakom, a bez trudova, na otpusnom pismu su vidjeli da neću indukciju i stavili me na odjel da vide hoće li sami trudovi doći i slijedeće popodne eto mojih trudova i krenusmo na porod

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meri, znači da si ipak nešto tražila, jer si odbila indukciju .
    ja bila na noćenju 10-tak dana prije poroda radi male saobraćajke i ujutro se jedan mladi doc dosjetio genijalne ideje da bi on mene inducirao, kao ono u terminu sam, nešto sam otvorena, što sam ja odbila
    ovo mi je stvarno nevjerojatno do kud su neki u stanju ići :shock:

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ma mamlaz jedan, samo me isparanoirao, nešto je tamo frfljao, a sat vremena prije toga me vizita na kojoj je bio šef odjela - neki stariji doc pustila doma i čekam ja mm da dođe po mene kad onda dolazi ninja i on bi me inducirao, usrala sam se kasnije od straha da možda mamlaz nije bio u pravu i da se nedaj bože šta desi bebici pred sam kraj

drugi dan išla privatno na ctg i razgovor kod dr. Kosa u Vili i ovaj mi rekao da nema potrebe za nikakvom indukcijom, nego da fino čekam pucanje vodenjaka/prirodne trudove i onda u bolnicu

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno sv.duh-prirodni porodi?

Evo da i ja napišem dio svog iskustva sa SD.
    Rodila sam prije cca 1,5 god. Nisam baš bila u potpunosti upoznata sa stvarima koje mogu tražiti. Iako sam pročitala Odentovu knjigu i divila se tome, nisam znala da to mogu tražiti kod nas, a i da sam znala pitam se bi li bila dovoljno hrabra suprostaviti se doktorima; na tečaju za oca na porodu je dr. Zudenigo spomenuo jednu trudnicu koja je odbila prokidanje vodenjaka te da još leži na odjelui čeka, ali je to rekao nekako s podsmjehom i kao da radi nešto loše na svoju odgovornost.

Dugo sam rađala, nisam se otvarala. U bolnici sam završila jer sam počela polako gubiti plodnu vodu i krvariti nakon pregleda jednog dr. "čitaj mesara" sa SD. Ono što želim napisati je da mi je jedna mlada doktorica (grrrr) htjela prikinuti vodenjak na 1 cm, na što ju je prisutna babica (kojoj sam jako zahvalna; visoka, crvenokosa, malo kovrčave kose) malo čudno pogledala i rekla da to nije Ok te se dr. odlučila posavjetovati s dr. Dukićem, što on naravno nije dopustio (i njemu sam zahvalna, jer iako je sve dugo trajalo on je zahtjevao da me ostave na mojim trudovima, koji su bili dugo preslabi za otvaranje).
    Inače, i klistirana sam, i brijana, i imala epizotomiju, i brzo su mi uzeli bebu (nisam znala da može dulje ostati). Tada sam bila sretna jer sam rodila i jer je beba OK. Ušivena sam s nekim bijelim koncima (to je bio cijeli čvor) koji se nisu razgradili i počeli su pomalo zaudarati nakon nekog vremene, a i ja sam dosta dugo krvarila te sam nakon 21 dan otišla u bolnicu gdje se dr. čudila kakvi su to konci i onda mi ih je izvadil??? naravno da se oni (doktori međusobno) pokrivaju te da nisam dobila nikakvu suvislu info o čemu se zapravo radi već samo da je sve OK, ali da će mi ih ona ipak izvaditi; ne znam šta da mislim da li su ti konci stvarno trebali biti tamo ili su zalutali
    ali sve u svemu iskustva nisu loša, jer smo ipak na kraju dobro i sve je prošlo; sada me čeka novi porod na SD i nakon pročitanih iskustava razmišljam kako da se postavim, što da tražim.... (bojim se nečime naštetiti bebici), a i vidim da su se stvari na SD promijenile na bolje, bar po naprijed pročitanim iskustvima i to me jako raduje :D

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Eto i mene, mogu reći da i treći put idem rađati definitivno bi izabrala SD. Prvi porod je bio carski rez zbog iznenadno visokih otkucaja srca moje bebice, sve je super završilo i sva sreća da sam ležala tada na patologiji trudnoće. Kako je i drugi porod trebao biti carski rez zaprimljena sam ranije u bolnicu, no dr. Hafner je zaključio da bi porod mogao biti vaginalni i silno me nagovarao na to, ja sam bila u šoku, no ipak sam zaključila da je u pravu
    i pustili smo da sve krene samo od sebe. Nakon što mi je punuo vodenjak poslali su me u rađaonu, tamo me pregledao dr. Hafner i zaključio da sam otvorena 4 cm, obavili su klistiranje i brijanje i pustili me malo da šetam.
    Poslije šetnjice su me stavili u box i prikopčali ctg, pustili mog muža i tako smo zajedno proveli doslovce 4 sata zajedno, nisu mi dali drip, babica koja je bila dežurna tu noć svako malo me obilazila i pitala da li trebam nešto protiv bolova. Kad je došla nova smjena - ujutro dr. Blagajić me pregledao i zaključio da sam otvorena 9 cm te da me okrenu na bok i tako je krenulo.
    Nažalost babica Štefica me zarezala, no možda da sam na vrijeme pitala, možda bih to izbjegla. babica je bila super sve mi je objasnila i doslovce u dva truda rodila se moja mala mrvica. Ni šivanje mi nije bilo bolno, šivala me neka simpatična kovrčava doktorica, fino smo si popričale i porod pamtim kao lijepo iskustvo, a ne traumatično kao što mi je bio prvi porod na carski rez.

elie avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Meni je termin za 12 dana na SD, nadam se da ce sve proci sto prirodnije, idem na sljedeci pregled za 8 dana (bila sam prosli petak) pa im kanim odnijeti svoj plan poroda i usput jos pripomenuti da je mm zavrsio tecaj... moram si popisat pitanja (jel trebam nositi svoju loptu i sl.) jer cu inace pozaboravljat.... Drzite mi fige da sve prodje dobro.

Marija avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Držim fige i jako me zanima kako će proći...ja se isto spremam na SD

elie avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

u svakom slucaju, kad prezivim, opisat cu kak je bilo - planiram si nosit tekicu, ne za porod, znam da necu bit u stanju biljezit, ali za zbivanja poslije . za sada su mi dojmovi dobri, nadam se da ce tako i ostati...

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

ma bit će sve super curke

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

elie, imat ćeš važnijeg posla nakon poroda od zapisivanja , osobito ako budeš tražila cjelodnevni rooming in.

egemama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moje iskustvo od prije 3 mj:

- pokusali su me nagovoriti na indukciju kad sam bila 6cm otvorena i bez trudova - nisam pristala, pustili me (iako nevoljko) kuci
    - 5 dana kasnije dosla jednako otvorena sa trudovima koje nisam osjetila, htjeli me inducirati, ali se uspjeli dogovoriti da ostenem na promatranju
    - brijanje nitko nije spomenuo
    - za klistir me pitali - odbila
    - rekla da zelim prirodan porod pa drip nisu ni nudili
    - za vodenjak pitali da ga probuse, pristala sam kad je sam napukao
    - uz mene bila prijateljica bez potvrde o zavrsenom tecaju
    - ctg-a sam se uspjela malom prevarom rijesiti na neko vrijeme
    - za izgon su namjestili stol prema mojim zeljama
    - nakon poroda odmah su stavili bebu na trbuh i tako cekali porod posteljice
    - pupcanu vrpcu nisu dosta dugo prerezali (kaze maja, ja sam tu bila u drugom filmu)
    - nakon rezanja pupcane vrpce, bebu okupali/izvagali/izmjerili pored mene
    - dojili skoro sat vremena nakon poroda
    - bebu odnjeli na pedijatriju i vratili za sat vremena dok sam dosla u sobu
    - trazila 24h rooming-in i dobila - uzimju bebu samo na jutarnju vizitu od 7-10, u vrijeme posjeta, i od 21-22h, pizati da li zelim da ju uzmu
    - izrazito stalno ponavljala i molila da joj ne daju nista (caj) dok je na viziti, kazu da nisu

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

za izgon su namjestili stol prema mojim zeljama
    hehe, kaže "prijateljica" da se i tu radilo o smišljenoj diverziji

Maja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj mamma Juanita prvotno napisa
    za izgon su namjestili stol prema mojim zeljama
    hehe, kaže "prijateljica" da se i tu radilo o smišljenoj diverziji
    dole, gore, dole, gore

elie avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

egemama, dok sam citala tvoju pricu s poroda jos sam si korigirala plan poroda (npr. ovaj dio o namjestanju stola); inace, prica mi je bila super, hvala na njoj ...
    sad jos samo cekam da mi krene (danas sam 39+1) pa da vidimo kako ce se cijela prica odviti...

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj elie prvotno napisa
    sad jos samo cekam da mi krene (danas sam 39+1) pa da vidimo kako ce se cijela prica odviti...
    ~~~~~~~~~~~~~
    ~~~~~~~~~~ da sve super prođe,prema tvojim željama. :D

elie avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

hvala!!! izvjestim vas sve o ishodu

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Ja sam rodila na SD i bilo je komatozno,ali opet u jednu ruku i lijepo kako god da strašno bilo...
    trudovi su me uhvatili u 11 navečer i u bolnicu sam došla oko oo:20 stavili su me na CT i u box oko 2 u noći sa luđačkim trudovima,došla mi je jedna sestra i dala mi nešto za smirenje ali nije popuštalo,bila sam 8 prstiju otvorena ali sam morala čekat...

u 5 su me stavili u rađaonu i sama sam 2 sata provela sa užasnim trudovima koji maltene nisu ni prestajali,u 7 su dođli doktori sprašili mi konjsku dozu dripa mada sam vikala da ne želim,došla je gospođa doktorica koja mi je zagurala obje ruke u onu stvar dok sam ja morala ležati na lijevom boku sa desnom nogom u zraku i tako rađati,bebina glavica je skoro bila vani a ja sam u sebi imala i njezine 2 ruke koje su mi okretale dijete u trbuhu....

vodenjak su mi bušili bez pitanja sami...

onda nakon kaj je doktorica izvadila ruke,doktor od kojih 150 kila mi je praktički skočio na trbuh "da beba lakše izađe" osječala sam se kao da rađam slona a ne dijete... da ne spomenem da su me digli i da sam gledala kako me sa škarama režu i onda osječala svaki ubod i zatezanje konca dok su me šivali...

tad su me ostavili u onom hodniku cijelu krvavu,samo s nekom plahtom između nogu,potpuno golom na propuhu da čekam,čekam,čekam...
    a ja sam cijelo vrijeme plakala i nitko me ni nije pitao šta mi je...

htjela sam vidjeti svoje dijete ali su stalno vikali da moram čekat i nisam znala šta se događa...
    a kad je moja rodbina i muž nazvao da pita šta je samnom odgovorili su da ništa nemogu reć...
    kasnije su mi sestre u sobi davale injekcije kao da igraju pikado,bez imalo osječaja....

to bi ukratko bilo to...
    da ne spomenem famozni klistir s čim sam morala hodat 2 sata jer mi nisu dali na wc a trudovi su me luđački ubijali,na kraju sam otišla ne wc i ledeno hladnu kupaonu,u kojoj nije bilo wc papora da se obrišeš,niti tople vode da se opereš,nego isto tako u ledenoj vodi,i bez ručnika naravno....

a preko noći hrane dijete sa adapt.mlijekom...

sva sreća da sam dojila pune 2 godine...

porod je bio prije nepune 3 godine i još se sječam tog užasa kao da je bio jučer,ali kad bih opet birala išla bi tamo u nadi da če se nešto promijenit i da neče bit onih groznih doktora,usput i moj ginekolog je bio doktor tamo...
    a ostale mi se bolnice gade jer se totalno neljudski ponašaju...
    kao da porađaju stoku a ne žene...

Tonja_1 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2006

Početno

cijelu trudnoću sam planirala u rijeku baš radi prirodnog poroda, na kraju ponukana iskustvima sa sd-a sam se odlučila za tu bolnicu i usprkos određenoj dozi skepse radi negativnih priča bila sam zadovoljnija nego što sam ikada zamišljala da bih mogla biti. došlo mi je da se ispričam tamošnjem osoblju radi mišljenja koje sam imala o njima .
    vodenjak pukao doma
    došla u 6,30 na sd
    porođena u 20.52
    oko 16h ponudili drip ja odbila doktorica se složila
    oko 18 sam ga na kraju dobila...nisam više mogla
    nisam rezana, babica me stalno masirala i zaljevala uljem
    krevet lagano podignutog naslona
    popucala za dva šava
    ali je paklena gužva bila, na to svi upozoravaju
    ali s razlogom svi hoće na sd
    i ja bih ponovo
    uskoro

silvy avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

MOJE ISKUSTVO:

-vodenjak pukao doma, dosla u SD u 1.00h a rodila u 9.05h
    - nisu vjerovali ni sestre ni doktori da cu se brzo poroditi i malo su me zapustili dok sam ja od njih jos 4 zene u predradjaoni jedina imala trudove...smatrali su zato sto sam prvorodilja da bez dripa itd. nece nista ici...ja imam trudove svake 3-4 min. i govorim, medjutim nitko nista...
    dolazi vizita kad me dok. pregledao istog momenta je viknuo:OVO JE POROD VEC VODITE JE!...samo su me obrijali na brzinu... sjekli su me jer sam krenula pucati..

smjestaj je ok, jedino je hrana grozna...a sto se tice beba, meni je godilo sto su ih nosili na kratko da se mogu odmoriti, a tako i mamama koje su bile sa mnom u sobi...jer poslije poroda sam toliko iscrpljena bila da mi je trebalo sna i snage, a da je beba bila stalno uz mene ne bih se naspavala...
    uglavnom zadovoljna sam sa SD, nista ekstra, ali je ok!!!

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

i ja planiram na SD i zanima me da li vas je netko izričito tražio da pokažete potvrdu o završenom tečaju kako bi MM mogao prisustvovati porodu?

silvy avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj Inka prvotno napisa
    i ja planiram na SD i zanima me da li vas je netko izričito tražio da pokažete potvrdu o završenom tečaju kako bi MM mogao prisustvovati porodu?
    ja sam bas zbog te potvrde otisla u SD, jer sam cula da se moze bez nje..ali ipak nisu mom muzu dali da udje kod mene jer nije bio na tecaju... a prije mene se poradjala neka zenska, njen muz mogao bez potvrde..skuzila sam da ovisi tko je u smjeni...ja sam imala peh

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

na SDu (bar je tako bilo nama) nakon tecaja je doktor SVIMA samo lupio zig o odslusanom tecaju u trudnicku knjizicu, nikave potvrde nisu izdavali.

elie avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

ja imam onu potvrdu s tecaja iz doma zdravlja, nadam se da ce je uvaziti...

lidac2004

Početno

Citiraj elie prvotno napisa
    ja imam onu potvrdu s tecaja iz doma zdravlja, nadam se da ce je uvaziti...
    hoce, ne brini.

Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

A jel pali i potvrda s tečaja u Petrovoj od pred dvije godine?

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

nas nitko nije tražio da mu pokažemo potvrdu s tečaja

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

nas su pitali za tečaj, a ja sam bezočno lagala
    a na SD-u je takva gužva da se vrlo lako može dogoditi da završite u nekoj šugavoj sobetini kamo su mene preselili onaj dan kad smo išli doma. nakon poroda noć smo proveli u predrađaoni jer na odjelu nije bilo mjesta, a neke cure su čak spavale na pomoćnim krevetima u hodniku gdje su boxevi

Mery avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Moje iskustvo,
    došla na kontrolu jer sam navodno prenjela, doktor me pregledao i rekao Vi ćete danas roditi .
    Otišla u rađaonu, probušili mi vodenjak jer sam bila otvorena 5 cm. Rodila za 2 i pol sata :D .
    Bilo je stvarno brzo, a to mi je bio prvi porod.
    Sve pohvale doktorima na SD , ali sestre su koma!

anna24 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno Pitanjce??

Ne znam gdje bi postavila ovo pitanje, pa ga postavljam ovdje.
    Trenutno sam u 23 tj. trudnoće, trebalo bi biti 2tj. više, ale u Merkuru mu vele da mi bebica zaostaje 2tj., ali da se normalno razvija.
    Uglavnom, nekako nisam zadovoljna pregledima u merkuru pa bi se voljela prebaciti u SD. Dal je to moguće i dal će me htjeti primiti (kad im naravno objasnim zašto se želim prebaciti)??
    Nekako imam osjećaj da bi mi tamo bilo bolje...?? Što vi mislite? :?

Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

što se tiče epiduralne meni je doktor na UZV u priči spomenuo da sada za dobivanje epiduralne treba potvrda da te pregledao anesteziolog u kojem je njegovo mišljenje i dozvola, s obzirom na stanje trudnoče i opčenito organizma, uputnicu za anesteziologa dobiš od ginekologa i tel se naručiš za pregled oko mjesec dana prije termina poroda

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

anna, vjerujem da mozes. nista te ne kosta da odes na jedan pregled tamo.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno prirodni porod na sv.duhu

Drugi porod na Sv.Duhu je bio odličan. Došla kad nij bilo gužve, sestra me nije odmah prikopčala na ctg već je rekla da hodam po predrađaoni, brzo sam se otvorila, tiskanje je bilo malo teže, ali sam nekako savladala i to bez epizotomije-malo pukla. Nakon toga mi babica daje bebu na dojenje. Krasno! Bila je kod mene dosta dugo. Nisam ništa od toga tražila. Čini se da su babice nakon tolikih traženja prirodnih poroda i same počele na taj način razmišljati. Iako sam nakon poroda imala nekih zdravstvenih problema sam porod mi je ostao u jako dobrom sjećanju. Svakako preporučujem knjigu "Duhovni pristup rađanju" u izdanju Teovizije. Može se nabaviti u Teovizijinom dućanu na Kaptolu. Mani je značajno pomogla u trenutcima bolnih trudova i u samom izgonu.

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •