Napisala sam ovo. To NIJE LAŽ. Dobro, nisam trebala napisati "komplicirano" nego samo da treba više koraka. Zato se dijete prizna prije i sve je jednostavnije.
Kasnije sam i objasnila zašto, jer su riječki rodni listovi sa napomenom da je dijete priznao taj i taj, kako je to i palčica napisala. Vjerojatno neće izazvati traume kod djeteta, ali pitanje zašto je to tako će dijete kad-tad postaviti. Naravno da je lako odgovoriti na to, ali djeca rođena u braku to ne trebaju pitati.
Moj suprug i ja nismo vjenčani u crkvi nego u matičnom uredu i nama je to sasvim dovoljno. I što se tiče djece i svih drugih stvari koje zajednički život donosi. Ne uvlačim vjerski brak u raspravu. Ustvari, prekinut ću svoju stranu rasprave, nakon ovog posta, za danas
I smatram da imam pravo iznijeti svoj stav o braku. Pogotovo što većina ljudi jest u braku, žele brak. Žele ga čak i oni koji žive u istospolnim zahednicama, onda valjda taj "papir" vrijedi više od podjele novaca, kad se čak i potpisi prikupljaju, za, odnosno protiv...
Za mene nije neumjesno napisati da je za dijete bolje da se rodi u braku. Ako je to nekome neumjesno, naravno neka misli tako. Sloboda misli još uvijek postoji

I baš me briga bio brak ugovor, institucija ili papir, ja volim kad kažem: Moj muž! iako to govorim već duuuge godine.