-
Sistematski pregled bebe sa 6 mjeseci
Zanima me da li mi netko može reći što točno treba uključivati sistematski pregled bebe u savjetovalištu kod pedijatra u dobi od 6 mjeseci.
Naime, naša pedijatrica s kojom nismo zadovoljni, ali jednostavno nema druge opcije u gradu (druga pedijatrica ima daleko više i previše pacijenata i ne prima nove) je jako površna.....
Nakon pregleda sa 4 mjeseca koji je izgledao ovako: sestra je vagala bebu i izmjerila visinu i opseg glavice, ušli smo kod pedijatrice (bilo je jako vruće popodne oko 13.30) i kod nje je radila klima koja je smještena iznad stola za pregled beba, ja sam ju lijepo i ljubazno zamolila ako bi mogla ugasiti jer beba je bila sva znojna, ona je šutke ugasila, ja sam joj dala papire sa UZV-a kukova ona ih je odložila na stol i krenula skidati pelenu valjda da pogleda kukove, onda se sjetila da su to vjerovatno papiri sa UZV-a i pitala da li su kukovi OK, ja rekla da jesu, ona zalijepila pelenu nazad bez pogleda na kukove. Poslušala ju je stetoskopom ne duže od 2 sekunde i rekla da možemo na cijepljenje. 
Ostala sam začuđena i pitala ju jel to to?! A ona je odvratila niti malo ljubazno: "a šta bi vi?" Izašla sam iz ordinacije i iako sam imala itekako potrebu pitati da li ona to smatra dovoljnim pregledom, jednostavno nisam rekla ništa od šoka valjda.
Slijedeći tjedan idemo ponovo, pa želim biti spremna i znati što točno treba gledati i inzistirati na tome.
Inače, nikada nije niti temeljita, niti pristupačna...ma ništa što bi ja očekivala od pedijatra, ali ovo je bio apsolutni rekord svega. Na kontroli sa mjesec dana je pregledala veliku fontanelu, kukove, preslušala malo, sa dva mjeseca smo bili na zamjeni zbog njenog godišnjeg i taj pregled je bio potpuno druga priča.
Mame, kako to izgleda kod vaših pedijatara? Nadam se i pretpostavljam da ovako ne?
Već sam razmišljala i o pisanju neke žalbe na njen rad i ako se ovako nešto ili slično ponovo sigurno i budem.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma