I ja sam imala prva tri tjedna problema s buđenjem bebe za podoj, spavao je tako čvrsto da ga ništa nije moglo natjerati na sisu i trebalo mi je i po sat vremena da ga probudim. Nakon što je patronažna zaključila da odlično dobiva na kilaži i da ga ne trebam više buditi, počeo se buditi sam, svaka dva, eventualno tri sata. Uglavnom, sad imam suprotan problem, rado bih da malo duže spava noću jer sam potpuno iscrpljena (užasno puno kaka pa nakon dojenja ide mijenjanje pelene, onda se razbudi, pa još malo sisa, ispadne da smo više budni nego što spavamo noću).
Danju dojim otprilike svaka dva sata, nekad manje, nekad više, i čini mi se da više nema potrebe za jednako čestim noćnim obrocima ili se varam? Noćas sam prvi put ignorirala meškoljenje i cuclanje prstića dva sata nakon podoja koji je bio oko jedan u noći, pa je opet utonuo u san, tako u dva navrata. Prošlo je na kraju četiri i pol sata dok je zaplakao pa sam ga nahranila.
Recite mi da nisam nemajka i da smijem prorijediti te noćne obroke, već posrćem po kući od umora i nespavanja